Se on tietysti ihan nerokasta odotella kärsimättömänä vadelmien kypsymistä ja ihmetellä kun eivät millään tunnu punertuvan. Ja sitten muistaa että pihassahan tosiaan piti olla keltainenkin vadelma. Joka on tällä hetkellä äärimmäisen kypsä ja kerää ympärilleen miljoona ampiaista. Minua ei ampparit sinällään haittaa, mutta noin paljon kerralla taistelemassa kanssani samoista marjoista alkaa olla jo vähän syyhyttävää. Tosin ei ampparitkaan vielä mitään, sydäri osui kohdalle vasta siinä vaiheessa kun mekkooni lensi kiinni tämä monsteri:


*puistatus*. Amiraaliperhonen jumaleissön ei sitten ymmärtänyt eroa kukkamekon ja oikeiden kukkien välillä! Hyi olkoon saan vilunväreitä vieläkin. Sinne se paholaismainen lepattaja jäi mässäilemään meikäläisen vadelmilla ja minä totesin että tässä oli riittävästi luontopolkua tällä erää.

Ps. luulenko vain että ampiaisia on nyt jotenkin ihan erityisen paljon...? Yleensä en kyseisiä pörriäisiä edes pistä merkille, mutta nyt on vaikeaa olla huomaamatta.

Kommentit (23)

Anu
1/23 | 

Tälläkin hetkellä kaksi ampparia pörrää kotonani, Alan olla aika kypsä. MIKSI niitä on nii paljon?

2/23 | 

Jos katoit mun Instagram-kuvaa lauantailta niin huh huh, jo alko täällä ampparit ahdistaan. En tiedä mikä siinä on, mutta ne tykkää aina tulla mun suuhun, nenään ja silmiin. Sen takia kai se niin kuumotteleekin, ja siellä missä olin, oli puutarhassa joku pesä, koska siinä kipossa oli vain murto-osa kaikista päivän pistiäisistä.

Mulle ne on aina tämmösiä. Tää kuva on kahden vuoden takaa, kun toi kyseinen yksilö vietti parikyt minuuttia pureskellen mun huulia ja imien olutta niistä! Ei pistäny kuitenkaan kun olin paikallani...

Nyt oli vaan koko ajan 3-4 ympärillä pyörimässä.

http://goo.gl/g8D6FO

3/23 | 

Oot vaan muuttanu maalle. :D

Ei vaan, helle saa ampparit sekaisin ja ärhäköiksi, pörräävät äkäsemmin ja tulevat enempi iholle.

4/23 | 

Joo, täälläkin on amppareita ihan hulluna, alkukesästä ei paljon näkynyt.. Syksyllä/loppukesästä ne on tosin kodittomia ja lisäksi nälkäisiä, joten ihmekös tuo. :(

Sanna
5/23 | 

Juu ei ampiaiset mitään mutta kun jumalattoman kokoonen PERHONEN lentää päälle niin minähän lähden ihan pirun lujaa vastakkaiseen suuntaan. :D

Iyh... Hyi. Yök. Perhoset. Mlääh.

eimii

Jep, ei oo helppoo olla amppari. :D Mut hassua tosiaan kun en oo koskaan ennen kuullu tästä.

8/23 | 

Meikä yritti keräillä tänään maahan pudonneita omenoita poies, mutta yritykseksi jäi. Omenoiden sisältä tuli amppareita ja syöksyilivät joka suuntaan.

Eilen grillattiin ja syötiin pihalla. Mokomat yrittivät ängetä suuhun ja uiskentelivat mansikkamehussa.

Yyh.

9/23 | 

Jep, "innolla" odotan kohta alkavaa katto- ja kylmävintin remppaa. Sitä ennen pitäisi tuhota ehkä noin miljuuna ampiaispesää vintiltä pois ja voin vaan kuvitella kuinka kiukkuisia ne sitten ovat...

Tiina
10/23 | 

Kyllä! Amppareita on nyt paljon ja ovat ärhäköitä :(
Eilen oltiin istumassa iltaa ystävillä ja osa ulkoruokailunautinnosta meni kun saatiin olla amppareita huitomassa :O Fresita kiinnosti eniten :D Siellä uiskentelivat kun kaikkia ei vaan ehtinyt huitoa pois.

vieras
11/23 | 

Jos niitä amppareita on niin niistä kannattaa olla KIITOLLINEN! :) Pölyttäjät ja niiden väheneminen ympäristönmuutoksen myötä on yksi suuria tulevaisuuden murheita, ei vielä meille mutta tuleville sukupolville. Kauhea ajatuskin mikä määrä kasveja kuolisi niiden mukana.

Enpä ole koskaan kuullut keltaisista vadelmista :D Saitko maistiaisia kuitenkin ja miltä ne maistuu?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012