Valkoinen mekko on kuin meikkaamattomat kasvot, hyvä pohjakangas. Suuri Käsityö -lehdelle mekkomalleja piirrellessäni halusin tehdä yksinkertaisen mallin paitsi siksi, että se olisi helppo aloittelijankin ommella, myös siksi, että mekko jättäisi tilaa huikeille asusteille. 

Olen yleensä ihan ok sen kanssa, että näytän joulukuuselta. Mutta paljon on myös niitä päiviä, että kaipaan selkeyttä pohjalle. Tämä kimonohihainen mekko on ihan ässä asustamiselle, ja valkoinen väri on kesäaikaan itse raikkaus. Sen kanssa olkiasusteet näyttävät sopivan huolettomilta. 

Valkoinen mekko - itse sunnittelemani, kaavat löytyy kesä-heinäkuun Suuri Käsityö -lehdestä / pistokkaat - Zara / laukku: Lindex / hattu: matkamuisto

Ei meinaa millään mahtua päähän että juhannus on ensi viikolla! Olen koko ajan ajatellut, että siihen on vielä muutama viikko aikaa... Ihan pian on kesäloma, huimaa!

Kommentit (4)

Mttu
1/4 | 

Kiva, että kommentoit näitä suunnittelemiasi asuja sen sijaan, että ne vain näkisi kuvina lehdessä. Tähän mennessä esittelemäsi vaatteet ovat myös sen verran kivan näköisiä, että saattaisin uskaltaa jopa ostamaan lehden (katsotaan sitä ompelua sitten, kun saan nämä omat työt helpommalle mallille...). Olen usein aikonut ommella eri ompelulehtien malleista mekkoja, mutta projektini ovat tainneet stopata kankaan hankintaan. En osaa arvioida kangaslaatuja tai niiden käyttökohteita. Siksi on mukava, että kommentoit vähän kangasvalintojakin.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Ilman muuta täytyy esitellä kunnolla ja käytössä, että näkyy vaatteiden todellinen olemus :) lehtikuvatkin onneksi olivat tosi luonnolliset, eikä liian viilatut. Kangasliikkeen myyjillä on yleensä ammattitaitoa kankaan valinnan suhteen, minä aina hyödynnän ihan surutta heitä kun en ole itse ihan varma mitä valita :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

supermango
2/4 | 

Kiitos kivoista ja aloittelijoille sopivista kaavoista! Sait minut innostumaan ompelemaan ensimmäisen kerran sitten yläastevuosien :D Olen siis aivan uuno näissä hommissa joten varmaan tyhmä kysymys tulossa: ostin tälle mekolle eurokankaasta valkoisen kreppikankaan, mutta siitä saattaa kyllä näkyä läpi. Kuuluuko mekkoon tulla jonkinlainen vuori? Sellaisen ompeleminen kuulostaa vaikealta :D toki ostettava alusmekko voisi ajaa saman asian?

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Ihan mahtavaa, että innostuit ompelemaan <3 parempaa palautetta en voi saada! 

Mekkoon ei kuulu vuoria, mutta sen voi siihen toki halutessaan tehdä. Minä suosin itse juuri alusmekkoja, käytän sellaista lähes joka mekon kanssa. Tätä mallikappalemekkoa voisi kyllä käyttää ilman alusmekkoakin, sillä kankaasta ei näy läpi, paitsi jos nyt laittaa mustat alusvaatteet, niin sitten voi aavistus sävyä kuultaa kankaan ohi. 

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011