Kun näin naapurikunnan kirpputorin katossa tämän seuraavan suuren kattolampun ja sen sisaren, maailma pysähtyi hetkeksi. En osaa oikeastaan sanoa miksi olin niin lumoutunut yhden pölyisen valaisimen vuoksi, mutta näin vain kävi. Lamppuja oli kaksi, joista toinen oli hieman yksinkertaisempi kuin tämä. 

Tein ihan älyttömän päätöksen jättää lamppu kirppikselle, sillä jos jotain olen elämässä oppinut niin sen, että näissä hommissa ei tosiaan kannata jäädä arpomaan. Pitää aina luottaa omaan fiilikseen ja toimia heti. Näin ollen jouduin ajamaan tuli takamuksen alla kirppikselle uudelleen, ja onneksi lamppu oli vielä siellä! Sen sisar oli jo kadonnut. 

Tämä kaunotar tulee puhdistamisen jälkeen riippumaan meidän yläkerran eteisessä, tai uudessa makuuhuoneessa. En ole päättänyt vielä. 

Kysymys kuuluu: sattuuko joku tietämään tämän lampun tyylin perusteella valmistusvuotta tai tyylisuuntaa? Olen yrittänyt etsiä vastaavia googlella mutta en löydä mitään. Ehkä en vain osaa etsiä. Kirppiksen myyjä kertoi, että kyseessä oli Ruotsista tuotu "antiikkivalaisin", mutta sen tarkempaa hänelläkään ei ollut. Em. asioilla ei ole sinänsä mitään väliä, mutta toki esineiden historia aina kiinnostaa. 

Kommentit (16)

V
2/16 | 

Onpa upea! Onneksi ei ollut vielä molempia myyty. Tulee mieleen art deco, mutta en voi sanoa olevani mikään asiantuntija.

Vierailija
3/16 | 

Fb-ryhmässä "Pelastetaan vanhat esineet" on tietäviä ihmisiä. Liity ryhmään ja laita kysymys kuvan kera. Ehkä joku osaa vastata kysymyksiisi.

Jep

Ooooh kiitos myös täältä! Rakastan art decoa, joten mielenkiintoista kuinka lähellä nuo sitä ovat. Mielettömän upeita.

Vierailija
9/16 | 

Upea!

Ja vinkkinä jatkoon, Googlen kuvahakuun voi "raahata" kuvia, sitä kautta saattaa löytyä tietoa jos ei tiedä millä hakusanalla etsisi! Itse olen käyttänyt tuota mm. kun olen haahuillut reissussa ympäri vierasta kaupunkia ja ottanut kuvan jostain maamerkistä sen tarkemmin tietämättä mikä se on. On saatu moniin kuvakirjoihin myös nimet vahingossa eteen osuneille nähtävyyksille!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011