Kun ostaa vanhaa, mikään ei ole niin varmaa kuin jatkuvat remonttitarpeet. Tällä kertaa pihaamme kaunisti kaivuri ja valtavan iso monttu suoraan pihatiellä ja keskellä kauneinta kukkaistutusta:


Paikka jossa OLI mitä kaunein kukkaistutus ja suuri omenapuu, on nyt peitetty kuoppa ja paljasta pintaa. Taitaa kasvaa kukkaraiset ensi keväänä maan alla kohti Kiinaa :D


Tilanteena tällä kertaa sellainen, että Pätsiniemen alueella uudistetaan parhaillaan kunnan vesiputkia. Täällä on vähän joka tienkulma auki ja kaivinkoneet jylläävät aamusta iltaan. Eräänä kauniina päivänä kunnan työmies kävi koputtamassa oveen ja tokaisi että teirän vesiputki vuotaa, tarttis tehrä jotakin. Että eipä siinä sitten muuta kuin kaivuri hommiin ja etsimään vikaa. Tähän liittyy niin monta sydäriä aina potentiaalisesti yli tulvivista sakokaivoista (väärä hälytys mutta tulipahan tyhjättyä kahteen kertaan tälle syksylle) jopa 15 000 euron mahdolliseen pihan putkien uudistukseen asti, että voisin sanoa koko viime viikon olleen suhteellisen stressaava. Tulipahan taas opittua kaikenlaista putkihommista, kaivoista ja sen sellaisesta :D

Nyt jo melkein naurattaa ne hetket kun seisoin seitsemän työmiehen kanssa ihmettelemässä montun ympärillä vauva sylissä että mitäs sitten tehdään. Kyseisellä hetkellä tosin enemmän itketti, kun mietin miten koko nurmikkomme jouduttaisiin kaivamaan auki 50 metrin matkalta, mutta onneksi tämä skenaario ei tällä erää käynyt toteen. Mutta kuten sanottu, kun ostaa vanhaa, pitää olla varautunut ikäviinkin yllätyksiin ja uudistamisen tarve on periaatteessa jatkuva.

Kommentit (11)

Selene
1/11 | 

Oletko lukenut lokakuun Meidän talo-lehdestä jutun Akaalla sijaitsevasta talosta, joka on sisustettu kuin rokokoo(?)-palatsi? :)

modernistikodikas
2/11 | 

Heippa Nelliina! Vanhemmillani on 50-luvun talo ja tuo jatkuvan rempan / uudistamisen tarve on sieltä tuttua. Tympeimmät remontit ovat juuri noita putki- ja salaojahommia, jossa on iso ja kallis työ, mutta juuri mitään muutosta ei näy päällepäin ;)

Tuoreena Divaani-blogikollegana ajattelin heittää sinulle puutaloonne sopivan haasteen: http://divaaniblogit.fi/modernistikodikas/viisi-varia-keltainen/

Kelpaako? :)

annika
3/11 | 

Voi kauheeta. Nyt oon huolissani teidän ihanasta pihasta. Minä en noista mitään ymmärrä, joten osaan vain toivottaa onnistuneita ratkaisuja tilanteeseen!

4/11 | 

Voi apua! Itse olen asunut kohta pari kuukautta rintamamiestalossa, johon onneksi on jo isoimmat remontit tehty, meille jäi vain pikkunäpertely. Mutta silti on koko ajan sellainen pieni "huoli", että entä jos... Pakko olla varautunut yllätyksiin.

Ja pahimmilta nyt tuntuisi, jos jokin kaivinkone tulisi turmelemaan minun täydellisen nurmikon! :D

Tsemppiä siis sinne, onneksi ammattilaiset tietävät mitä tekevät. Se nyt on laiha lohtu, mutta kuitenkin. :)

http://noorasvard.blogspot.fi/

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

meillekin on tehty putkiremppa, kattoremppa ja sähköremppa mutta nämä kaikki ennen kuin me ostimme talon joten sitähän ei sitten koskaan tiedä kuinka ne on loppujen lopuksi toteutettu ja onko tiedossa "ylläreitä" :D

Minä myös itken tuon kukkaistutuksen perään, se oli todella upea... no, nyt sitten voi suunnitella siihen jotain omia istutuksia tulevaisuudessa, että ehkä tämä pitää ottaa mahdollisuutena eikä uhkana :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

5/11 | 

ihankuin toissatalvelta ;) viemärit vetää vähän heikosti, aatteltiin että siellä on vaan päässyt putki jäätymään.. kunnes alkoi sitä p*skavettä nousta saunan&kodarin viemäreistä ylös.
ei ollutkaan ihan niin pikkujuttu :D

Miratsukka
6/11 | 

Moikka! Ollaan ostamassa - 40 luvulla rakennettua taloa. Mua huolestuttaa nuo putket maan alla et onkoha niitä ikinä uusittu. Mikä vuosi teidän talo olikaa rakennettu ja onko tietoa onko siellä putkia uusittu niinku pihal jne? Varmasti nyt kylppäri rempan aikana toki sisäl mut siitä eteenpäin? :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011