Tuosta lukijan tapetilla tuunaamasta lipastosta kirkastui idea meidän eteisen pienen vintagepöydän viimeistelyyn. Joku ehdotti silloin pöydän ostettuani että hankkisin siihen lasin ja laittaisin sen alle vaikkapa pitsiliinan, mikä oli tosi ihana idea. Mutta tämä tapettisysteemi ajoi tällä kertaa edelle, koska makuuhuoneen taulukollaaseihin tapetteja valitessani löysin eteisen pöytään täydellisen ruusutapetin.

Tässä pöytä ennen. Pöytälevy on vuosien saatossa kokenut vähän kovia eli siinä on tahroja mitä ei saa pois ja luulen että tässä on joskus ollut se lasi päällä sillä pintamateriaali ei ole ihan salonkikelpoista sellaisenaan.


Suosin näitä helpolla näyttävää eikä maksa paljoo -tuunauksia todella mielelläni, ja tämäkin kuuluu samaiseen kategoriaan. Tarvikkeina tapettiliisteri ja tapetti eli kallis nakki ei ole taaskaan kyseessä. Tapetti 7,90e metrimyyntinä Coloresta, liisteri 6e paikallisesta rautakaupasta. Tuunauksen hinta 13,90e ja liisteriä jäi vielä pariin seuraavaankin projektiin.


Mittanauhan avittamana leikkasin oikean kokoisen palasen tapettia, sudin liisterin tapetin pintaan ja asettelin tapetin puhdistetun pöytälevyn päälle. Valmis.





Saan näppylöitä tuosta lattian laatasta, mutta nyt ei auta kuin purra hammasta ja odottaa kylppäriremppaa missä yhteydessä tuo hirvitys saa kyytiä. No mutta takaisin aiheeseen, pöydästä tuli tosi kiva ja jos joskus kyllästyn siihen niin ei muuta kuin uutta tapettia pintaan. Tähän voisi edelleen käydä teettämässä sopivan lasilevyn päälle, mutta sille ei sikäli ole tarvetta että pöytä on enemmän koriste kuin kovassa käytössä. Jos tapetoisi ruokapöydän, lasilevy olisi luonnollisesti aika pakollinen että pinta pysyisi hyvänä.

Kommentit (31)

Olivia Rouge
3/31 | 

Mua vähän nyt naurattaa. Arvaappa aattelinko ostaa just tuota samaa kyseistä tapettia samanmoiseen projektiin makkarin puolella? :D Melkein samiskodit!

5/31 | 

Varmaan joku decoupage-lakkakin saattaisi suojata tapettia tuossa tarpeeksi, jollei kerran kovalla kulutuksella ole. :) Aika päheen näköinen kyllä!

pulu
6/31 | 

upea! mutta, juu suosittelen lakkaa vielä pintaan, muuten voi esim. avaimet "naarmuttaa" tapetin pinnan aika nopsaan :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

mä itseasiassa kysyin tätä asiaa rautakaupassa, tai siis kysyin että mitähän lakkaa siihen kannattais vetää päälle niin myyjä oli vahvasti sitä mieltä että lakkaus on ihan turha, että sitä kuulemma pitäisi vetää niin miljoona kerrosta jos meinaisi sen suojaavan että ei kannata. Uskoin sitten myyjää kun en itse asiasta enempää tiedä.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Jii

Mun isä on ammatiltaan maalari ja harrastusmielessä tuunailee huonekaluja. Sillä ainakin on jotain sellasta lakkaa, jota ei tarvi miljoonaa kerrosta ja jolla tulee nätti pinta tapettiin. Riippuu varmaan kyllä siitä tapetistakin (paperi- vs. kuitutapetti), että kuinka hanakasti se sitä lakkaa imee sisäänsä?

Anu
7/31 | 

Jos tila ei ole kauhean iso, saisitko laatan jemmattua metritavarana rautakaupasta saatavan kura- tai terassimaton alle?

MiBe
9/31 | 

Toi on kyllä todella raikas ratkasu! Ite oon katellu tyylihuonekalujen ohella tuota kalustetta himassa 80-luvulta saakka. Tuohon kuuluu myös peili (seinälle) ja pöytätasolle kuulunee alkuperäisessä versiossa (tummennettu) peililevy.

12/31 | 

Pöydästä tuli todella kaunis. Mutta minulle heräsi kysymys, millä päällystit tapetin jotta se pysyy kauniina ajan saatossa kun pöytää joutuu pyyhkimään. Vai oliko tapetti sellaista että kestää kostealla pyyhkimisen.

J3nn1
13/31 | 

Kivasti kyllä piristi tuunaus pöytää. Ja jos joku haluaa tehdä samanlaista projektia vieläkin halvemmalla, niin vehnäjauhoista ja vedestä saa myös itse sekoitettua liisteriä. Itse olen yhteen kaapin taustaan kiinnittänyt palan tapettia juurikin tällä vehnäjauholiisterillä, kun en halunnut ostaa isoa purkkia liisteriä noin neliön kokoisen palan liisteröintiin. Ja tapetin suojaksi voi myös laittaa sen perinteisen ja kätevän lasilevyn niin ei haittaa vaikka siihen jotain nestettäkin kaatuisi. =)

Topukka
14/31 | 

Voithan sää maalata ton lattian sillä samalla maalilla, kun se keittiön hellan edustankin. Mitä sitten jos kuluu, jos kuitenkin rempataan joskus lähitulevaisuudessa.

Ei niitä rautakaupan setiä kannata uskoa, nekin on yleensä miehiä ja ajattelee naisten "toilauksista" yleensä niin ettei voi tai tarvitse.

Topukka

mintsi
15/31 | 

Upeaa jälkeä!! :)
Yllättävän hyvin paperitapetti kestää kovaakin kulutusta - meillä tapetoitiin kulahtanut ja ankea vessanovi paperitapetilla viime syksynä, eikä siinä ole ainakaan toistaiseksi nähtävissä merkittäviä jälkiä. Eniten jännitin, miten tapetti kestää kahden kissan kynsissä, mutta vaikka ovea välillä on pontevasti kaavittukin, ei tapettiin ole tullut repeytymiä (koputan puuta!).
Tuosta lattialämmityksen toimivuudesta kuramaton alla: voin kokemuksesta kertoa, että toimii. Itselläni oli edellisessä osoitteessa pikkueteisen ankeannäköinen (lattialämmityksellinen) lattia peitetty kauttaaltaan kuramatolla. Ilmeisesti matto hengittää kuitenkin sen verran, ettei ongelmia ilmennyt.

16/31 | 

Oi miten kaunis pikkupöytä! Ja tosi kiva blogi sulla, tulen kyllä uudestaakin lukemaan :).
Mä saan tietää tässä lähiviikkoina saadaanko perheeni kanssa meille täydellinen unelma, vanha hirsitalo. Josta ollaan haaveillu 2 vuotta ja nyt on niiiin lähellä unelman toteutuminen että hikoiluttaa!! :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012