Jaaha, se on kesäkuu sitten. Sen kunniaksi aloitetaan vanhan pöydän tuunauksella, kun kuitenkin suunnittelette viettävänne lomanne työleirillä. Tästä vähän inspistä matkaan. Meidän vanha kirppikseltä löydetty olohuoneen pöytä oli järkyttävässä kunnossa. Mutta ostinkin sen aikoinaan projektiksi, siinä projektissa vaan vähän kesti. Parempi myöhään ja niin edelleen.

Pöydän ongelmana oli erittäin paksu ja pehmentynyt lakkakerros. Se teki pöydän pinnasta samean ja muhjuisen näköisen, ihan sama kuinka hyvin sen putsasi. Viimeinen niitti oli tässä toissaviikolla eräs pitsalaatikkoepisodi. Laskin tulikuuman take away -pitsan pöydälle hetkeksi, ja sehän tarrasi muhjulakkaukseen kiinni kuin täi tervaan. Että viimeisen viikon ennen tuunausta saimme ihastella pitsalaatikon pohjaa pöydässä, jee. No, toimipahan hyvänä vauhdittajana.


Minulla oli ajatuksena maalata kansi helmenharmaaksi siten, että maalaisin ensin vain kannen ja jalat vasta myöhemmin jos alkuperäinen idea näyttäisikin huonolta. Aluksi kuitenin piti saada se puolen sentin lakkakerros irti... ei ihan helppo homma. Mutta onneksi sain paikallisessa rautakaupassa myyjältä hyvän vinkin lakan rapsuttamiseen, hän sanoi että se käy parhaiten ihan tavallisella puukolla. Tämä toimii etenkin silloin, kun jälki ei tarvitse olla ihan hifihifitarkkaa. Eli ensin puukolla lakka irti ja sen jälkeen hiontapaperilla viimeistely.


Lakka irtosi keltaisina köntteinä, sitä tosiaan oli laitettu aika ronskilla kädellä. HUOM! Älä tee tätä hommaa sisällä tai saat putsata lakkaputua vielä seuraavana joulunakin.

Sitten pöydän reunojen teippaus, päälle helmenharmaata maalia kaksi kerrosta ja kuivumaan.


Lopputulos:

Aika jees, tykkään. Pidän erityisesti siitä että nuo koristereunat ikäänkuin kehystävät pöytälevyn ja erottavat sen valkoisesta lautalattiasta. Tässä samalla tunnustelen että olisiko helmenharmaa se väri, millä nämä meidän lattiat jossain vaiheessa maalattaisiin.

Kommentit (27)

piitzi
Liittynyt28.2.2014

Tottahan se on ettei sitä ilman tietotaitoa ( eiks tää oo muuten joku ysäri-lausahdus? =D =D) olis kuntoon saanut mutta konstit on monet =) On olemassa jotain vahaakohan se oli jolla saa kolot ja klompsut puusta piilotettua. Aika haasteellinen olis tuo ollut kuitenkin siklata kun nuo syyt menee tolleen sikin sokin, syytä myöten kun häätyy raaputtaa ettei ne naarmut sit näkyis =) Mut eniveis, pääasia että pöytä on edelleen käyttökuntoinen ja sulle mieluisa! =)

Cerp
2/27 | 

Ensimmäinen assosisaatio: pöytä näyttää pumpernikkeliltä! Toisin sanoen ihana <3

Oui
4/27 | 

Pöytäsi alkuperäinen lakka oli varmaankin tätä: http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Sellakka jota on melkein kaikissa vanhoissa puukalusteissa ja varsinkin vanhoissa puisissa soittimissa, kuten viuluissa! suosittelen testaamaan jos tulee tilaisuus, tätä joutuu sutimaan useamman kerroksen mutta ai miten kauniisti puun syyt erottuvatkaan. Vanhan lakankin voi uusiokäyttää sulattamalla sen ensin :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kieltämättä näyttää tuo tökötti siltä mitä pöydästä irtosi, kiitos linkistä olen taas viisaampi :) Mutta mikähän tämän meidän pöydän lakkauksen oli saanut pehmiämään sellaiseksi tahmaiseksi, jos pöydälle esimerkiksi laittoi juomalasin joka oli huuhtelun jäljiltä hieman kostea, se lasin pohjarinkula piirtyi lakaan keltaisena ja häipyi vasta vuorokauden päästä :o ei kai tuonkaan lakan idea ihan tuo ole?

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Oui

Mulla ei ole sellakasta kokemusta miten se käyttäytyy pinnoilla ajan mittaan, mutta sen ollessa alkoholiin liuotettava luonnonhartsi, sellakan sulamispisteen ollessa alle 100cº ja sen ollessa herkkä kosteudelle ovat varmasti syyt tahmaisuuteen! Eli esim ruokapöytää en tällä lähtisi lakkaamaan, vaan tasoja joilla on vähemmän kulutusta kuten lipastot yms :)

6/27 | 

Tykkään! Kyllä kannatti tehdä muutos. Sain tästä inspiraatiota alkaa hiomaan vanhoista puupenkeistä maalia irti. Josko niihinkin sopisi tuo helmenharmaa!

aamuyö
7/27 | 

No vau! Selvästi jokin korkeampi voima laittoi sinut laskemaan kuuman pitsalaatikon pöydälle :D
Autoni maalipinnassa on muutama vaurioitunut kohta, pitäisköhän lähteä pitsaostoksille hmm....

aamuyö

Vakuutusyhtiöstä vastattiin, etteivät ole suopeita kustantamaan uudelleenmaalausta, jos omistaja itse koristelee kulkuneuvonsa kirkkoveneen kuvilla :(
Onneksi auto on mun nimissä, vein tussipaketin siipalle.

Suvi
9/27 | 

Mun vilpitön ensireaktio oli "vau", kun näin nuo pöydän kehykset! Meinaatko edelleen maalata jalat myöhemmin? :)

11/27 | 

Hieno! Itselläni on samantapainen projekti odottomassa. Taitaa vain pöytälevyn viilu olla vielä pahemmassa kunnossa kuin sinulla. Yritän etsiskellä kunnostusvinkkejä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012