Olen jo aikaisemmin maininnut että meiltä löytyi ullakolta kaksi vanhaa talon alkuperäistä ovea. Molemmat ovat täyspuuta ja rapistuneen valkoisen maalin alta pilkottaa tuttu mintunvihreä maali, se sama sävy mitä on nähtävissä myös ruskeiksi maalattujen kynnysten kuluneista kohdista. Se voi olla että talo on tuo minttu on ollut talon alkuperäisvärejä, ken tietää. Toinen näistä ovista pääsi nyt uusiokäyttöön sängynpäätynä. On jotenkin kivaa että voi hyödyntää jo olemassa olevia materiaaleja, etenkin kun kyseessä on pala talon omaa historiaa.

Olen lueskellut sängynpäätyjen tuunauksia googlen avittamana jonkin verran, ja osa on kiinnittänyt päädyn suoraan seinään, osa taas rakentanut jalat. Me päädyttiin jalkoihin ja sängynpäädyn kiilaamiseen seinän ja sängyn väliin. Sänky on niin painava että pääty pysyy hyvin paikoillaan. Enkä halua seinään ihan niin niin massiivisia kiinnityssysteemejä mitä tuo ovi vaatisi, sekään kun ei ole ihan kevyt kapistus.


Kolme säädettävää metallijalkaa Puuilosta. Isäni kavensi jalkojen kiinnityskohtia hieman että niistä tuli täsmälleen oven levyisiä. Säädettävyys on hyvä ominaisuus näissä vanhoissa taloissa joiden lattiat eivät ole enää luotisuoria. Sitten ei oikeastaan sen kummempaa kuin jalat kiinni ruuveilla (keskelle ja reunoille), ovi jaloilleen ja seinää vasten. Valmis.

Meidän makkari on periaatteessa aavistuksen liian kapea (kalusteet ovat vähän tiiviisti), mutta vanhan talon mitoille ei oikein mitään mahda joten eipä tuo haittaa.





En tehnyt itse ovelle mitään muuta kuin putsasin sen, halusin jättää siihen kaikki kolhut ja kulumat paikoilleen. Vanhassa ovessa on luonnetta, tuntuisi melkein rikolliselta mennä kajoamaan sen pintaan.

Nyt sänky näyttää kokonaisemmalta, sängynpääty oli siinä mielessä poikaa. Toinen samanlainen ovi olisi vielä vapaana, mitähän kivaa siitä keksisi.

Kommentit (16)

Katje
1/16 | 

Siitahan saisi vaikka tehtya poydan, jos sellaiselle olisi tarvetta..
tosi kiva tuo sangyn paaty! <3

Amanda
2/16 | 

Minäkin pöytää ehdottaisin toisesta ovesta! Rakkaalla perheystävällä on vanhasta ovesta tehty pöytä, mihin on vain isketty jalat ja kirkas lasilevy päälle, jotta vanhan oven elämän kolhut näkyy mutta uusia ei enää tarvitse ottaa vastaan. Yksi kauneimmista pöydistä mitä olen nähnyt :)

Amanda
3/16 | 

Minäkin pöytää ehdottaisin toisesta ovesta! Rakkaalla perheystävällä on vanhasta ovesta tehty pöytä, mihin on vain isketty jalat ja kirkas lasilevy päälle, jotta vanhan oven elämän kolhut näkyy mutta uusia ei enää tarvitse ottaa vastaan. Yksi kauneimmista pöydistä mitä olen nähnyt :)

sini
4/16 | 

Harmi kun ei voi kuvaa laittaa.
Minulla on kaksi isoa vanhaa umpipuista peiliovea tuunattu tv tasoksi.
Tykkään ihan hurjasti!
Terveisin se saariston töpö

MariN
7/16 | 

Onpa hauska! Minä muuten maalaisin koko huoneen mintunvihreäksi, mutta kiva tuo punainenkin on.
Jos raaskii, niin toisesta ovestahan voi tehdä isomman puutarhanpöydän pukkijaloilla. Heittää vain pressun tai vahakankaan sateella päälle, ellei sitten pidä sitä jatkuvasti kevyen puutarhapaviljongin alla.

sofia_
8/16 | 

Kylläpäs makkarin ilme muuttui kovastikkin tuon sängynpäädyn ansiosta! Hurjan kodikas:)

Meeri
9/16 | 

Ihana! Kyllä sängynpääty vaan viimeistelee ilmeen ja "kokoaa" sängyn yhteen, saman huomasin meillä kotona, kun nikkaroitiin itse simppeli, syvä sängynpääty.

Ragdoll
11/16 | 

Sängynpääty no _ihana_!
Ja niin on tuo päiväpeittokin! Mistä se on kotoisin?
Tarvittaisiin kotiin joko valkoinen tai vaalean harmaa päiväpeitto kun musta syö valon koko huoneesta. :/

jenni
12/16 | 

Pääty näyttää mielettömän hienolta! Nojaako ovi seinään? Jos kyllä, laitoitko seinän ja oven väliin jotain pehmikettä vai onko puu suoraan seinää vasten?

13/16 | 

ehdottoman hieno tuo pääty: meillä kans pari peiliovea jäljellä vintillä ja mietin myöskin mitä niillä tekisin...:) hyviä ideoita! ...ja vinkiksi niille jotka tuollaista peiliovisuutta kaipaavat, että sellaisen lookin voi tehdä itsekin: mekin tehtiin peiliovityyppinen vessanpytyn kotelo!:D http://paavolankoulu.blogspot.fi/2015/03/pikkuvessa-done.html
en ollut ikinä edes ajatellut miten peiliovet on rakennettu, mutta nyt selvisi sekin ja ei oo tosiaan mitään rakettitiedettä!:)

Nenna
15/16 | 

Ihana! Mäkin tekisin toisesta pöydän. Antaa siinäkin kolhujen näkyä ja mittojen mukaan lasilevy päälle. Tosin jalat voi olla vähän ongelmalliset! Hmm..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012