Henkisenä tamperelaisena pidän silmällä vanhan rakkaan kotikaupunkini tarjontaa. Puolen tunnin matka on helppo taittaa, jos tarjolla on jotain niin kivaa kuin vanhoja kenkiä 1900-luvun alkupuolelta loppupuolelle. Milavidassa on parhaillaan meneillään näyttely nimeltä Jäljet lumessa - talvinen kenkäkavalkadi. Missä kenkiä, siellä Niina.

Koskaan ei ole turha retki kiivetä Näsinkalliolle muutenkaan, sillä maisemat ja palatsi ovat kerrassaan upea näky. 

Tällä kertaa oltiin reissussa koko perheen voimin, ja Annin mielestä tässä palatsissa oli taatusti asunut prinsessoja. Tytön silmät olivat ihastuksesta soikeana portaikkoa astellessa. 

Kenkäkavalkadia riitti korkkareista luistimiin ja huopatossuista kuukenkiin. Varsin sopiva näyttely kaltaiselleni kenkäfriikille. 

Harmi, ettei kyseessä ollut myyntinäyttely, sillä ei varsinaisesti harmittaisi kulkea näissä seuraavissa n. 1920-luvun korkosaapikkaissa! Ennen oli tyyliä:

Milavidassa käydessä pitää tietysti kiertää aina myös pysyvä Nottbeckien historiaa Tampereella avaava näyttely. Tällä puolella lapsille on saatavilla museosuunnistus, josta meidän 4-vuotias pitää suunnattomasti. Olemme kulkeneet tytön kanssa erilaisilla museosuunnistuksilla useampaan kertaan, ja hän tietää jo niitä odottaa. 

Anni myös löytää etsittäviä asioita niin nopeasti, että nopeuskisassa hän varmasti ohittaisi meikäläisen. Tarkat silmät verrattuna äitiinsä. Itse ihastelen näissä näyttelyissä aina kokonaisuutta, mutta lapsi osaa nähdä yksityiskohdat. 

Milavida on ja pysyy yhtenä kaikkien aikojen lempirakennuksenani. Aina yhtä vaikuttava puistoineen kaikkineen.

Vanhoja kenkiä voi käydä katsomassa 24.3.2019 asti, joten aikaa on hyvin.  

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010