"Ihmiskunnan vanhimmat tarinat ihmisverta janoavista vampyyreista tunnetaan Persiasta." Näillä sanoilla alkaa Vapriikin Dracula. Näyttely avaa kansanuskomusten syntyjä syviä eri kulttuureissa ympäri maailmaa, ja päättyy lopulta pop-kulttuurin luomiin moniin vampyyrihahmoihin. 

Me kävimme Vapriikissa tuulettamassa Museokorttia koko perheen voimin, mutta 4-vuotiasta ei vielä voinut ottaa mukaan juuri tähän kyseiseen näyttelyyn. Onneksi museokeskuksessa on paljon muutakin tekemistä, kun vuorotellen miehen kanssa kävimme tutkimassa vampyyrien historiaa. 

Näyttelyssä perehdytään erityisesti Vlad Seivästäjään, jota jossain määrin pidetään alkuperäisenä Kreivi Draculana. 1400-luvulla vallassa ollut Valakian ruhtinas ei kuitenkaan ole alkuperäinen vampyyri, sillä uskomukset ihmisten ja erityisesti lapsien verta janoavista hirviöistä ovat paljon vanhempaa perua. Se on kuitenkin selvää, että juuri Itä-Euroopan vampyyritarinat ovat perusta pop-kulttuurin tunnetuimmalle vampyyrityypille.

Olisin antanut muinaishistorialle ja eri maanosien kansanuskomuksille vielä enemmän tilaa, elokuvien ja Bram Stokerin sijaan. Mutta en valita, oli melkein yhtä hienoa saada rinnakkain elokuvahistorian kuuluisimmat hirviöt. 

Joten jos etsitte tekemistä viikonloppuunne, suosittelen lämmöllä Vapriikkia. Dracula on klassikko, joka ei mene pois muodista. 

Kommentit (1)

Milla
1/1 | 

Tämä todellakin kiinnostaa, kiitos vinkistä :) Täytyy käydä kun tulee käymään Tampereella.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010