Ystäväni toi minulle uutena vuotena kimpun kirkkaita tulppaaneja, ja niiden myötä taloon tuli hetkessä keväistä tunnelmaa. En olisi itse tajunnut tässä vaiheessa vuotta vielä edes haikailla tulppaanien perään, mutta nyt kun niitä on kimpussa olohuoneen kahvipöydällä, aloin heti siirtämään ajatuksiani maaliskuulle. 

Se on kummallista miten pienillä asioilla mieleen voi vaikuttaa. Minut on ohjelmoitu ajattelemaan välittömästi kevättä, kun näen tulppaaneja. Ihan sama vaikka eletään keskitalvea, kukat tuovat mukanaan kevään. Piilotin puutarhaan syksyllä niin paljon uusia kukkasipuleja, että odotan muutaman kuukauden päästä kunnon väriloistoa. 

On jokseenkin outoa kun talossa on sulassa sovussa sekä joulutähtiä että tulppaaneja, ristiriita on melkoinen! Keittiössä on joulu ja olohuoneessa kevät. Paitsi etten ole vielä luopunut joulukuusesta. En millään malttaisi kiikuttaa sitä ulos, etenkin kun se on hyvässä kunnossa ja pitää neulasistaan kiinni. 

Loppiaisena on tyypillisesti kärrätty kuusi mäelle, mutta harkitsen vielä josko antaisin sille jatkoaikaa... Koska teillä luovutaan kuusesta?

Kommentit (6)

Daisy
1/6 | 

Meillä kuusesta luovuttiin jo viime sunnuntaina. Jotenkin itselle tulee niin vahva kevätfiilis vuoden vaihtumisen jälkeen, että en jaksa edes katsella sitä vanhasta vuodesta muistuttavaa joulukuusta olohuoneen nurkassa. Otin samalla kaikki joulujutut (paitsi pihavalot) pois. Uusi vuosi, uusi elämä! -tyylillä siis jatketaan :D Ja oi, sait mutkin muistamaan ne 100 kukkasipulia, jotka hiellä verellä maahan syksyllä kaivoin :) Kevät kevät keväääät!

Vierailija
2/6 | 

Nuutin päivänähän joulu vasta pois viedään, ainakin perinteisesti. Etenkin, kun kerta on pysynyt hyvänä!

Tunnelmakuusi
3/6 | 

Meillä kuusi otetaan perinteisesti pois vasta sitten kun se rupeaa selvästi kuihtumaan pois ja neulasia on enemmän lattialla kuin puussa. (:D) En ole koskaan ymmärtänyt että miksi se pitäisi ottaa pois Loppiaisena? Miksi riisua pois kaunista kuusta joka on vaivalla koristeltu ja jota kiva katsella pimeän tammikuun iltoina. :)

Sanje
4/6 | 

Kuusihan voisi olla paikallaan Nuutin päivään saakka, jolloin muistaakseni joulun aika "oikeasti" loppuu. Mun myös tekisi mieli pitää kuusi paikoillaan vielä ainakin muutama päivä kun se tosiaan on niin kaunis ja jaksanut pitää neulasensa hyvin. Vaikka kyllä täälläkin on jo toinen jalka kevään puolella!

Kitschi
5/6 | 

Nuutin päivä on hyvä päivä luopua joulun loistosta. Tuntuu vähän siltä, että se +3 viikkoa on reilu käyttöaika kuuselle, joka nyt on metsästä pois iäksi.

-T-
6/6 | 

Meilläkin siivotaan kuusi ja joulu pois vasta ensi viikolla Nuutin päivän jälkeen.
Mutta kukkasipuleista tuli mieleen, että syksyllä istutin krookuksia ruukkuihin ajatuksena että keväällä voi aikaisin nostaa kuistille ja ne kukkivat. Meillä on yleensä niin paljon lunta, että maasta eivät tule ikinä esiin... Eilen kävin katsomassa kukkia talon alakerrassa olevassa kylmätilassa (että eiväthän palellu kun pakkasta oli se -30 ulkona). Niin nepä olivatkin päättäneet kasvaa jo nyt! Siellä on sellaiset 10 cm varret! Ups! Ei mennyt tämä talvisäilytys ihan putkeen :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010