Tänä viikonloppuna juhlittiin venetsialaisia, tuota perinteistä kesän ja mökkikauden päätösjuhlaa. Suomessa veden, valon ja tulen juhlaa on juhlittu jo sata vuotta, mutta maailmalla perinteet ulottuvat satoja vuosia taaemmas. Meillä Akaassa järjestettiin eilen Paljujen yö, jonka merkeissä juhlakansa toi satamaan useita kymmeniä paljuja! 

Me kuunneltiin yöllisiä ilotulitteita tylsästi omasta sängystä eikä paljusta käsin, mutta nostettiin kuitenkin malja kuluneelle kesälle. Aiheeseen sopi hyvin roseeviini, joka on kesäviinien aatelia. McPhersonin La Vue Grenache Rosé on paitsi todella hyvää, myös erittäin kuvauksellista :D koska sehän se tietysti on hyvän viinin ominaisuus näin somen aikakaudella. No joo. 

Kulunut kesä on ollut säiden puolesta ihan suosta, mutta eipä tuo haittaa. Kylmät kelit vaikuttivat ehkä eniten siihen, että meillä jäi ulkona grillailu ja ruokailu todella vähäiseksi. Ei tarvinnut edes tuoda kaikkia puutarhatuoleja ja pöytiä varastosta ulos. Noin muuten kylmä keli on vain pukeutumiskysymys, mutta sapuskan haluan syödä ilman tumppuja, vesisadetta ja puuskaista tuulta. 

Tämä aamun reissupostauksesta voinee varmaan päätellä, että aurinkorannat eivät ole juttuni muutenkaan :D kesäloman viimeinen reissu kun suuntautuu Edinburghiin, jossa on taatusti vielä vähän synkempää ja märempää kuin täällä kotimaassa. Tällä kertaa pakkaan mukaan kunnon varusteet, sillä Skotlannin oikukas sää tuli koettua korkeimman omakohtaisesti edellisellä kerralla. Syysmyrskyt luovat varmasti huikeat puitteet tuolle upealle kaupungille. 

Palan kesää voi kuitenkin ottaa mukaan syksyyn vaatteiden myötä. Hennon vaaleanpunainen lenkkipipo on Ginasta ja se muistuttaa erehdyttävästi sitä jo lapsuudesta 80-luvulta tuttua perinteista pipoa. Taitteesta puuttuu enää mainosteksti "KOP" tai "SYP". Perinteisen pipon rinnalla oli siihen aikaan vaihtoehtoina joko neljän tuulen pipo, Bula tai jättisuurella megatupsulla varustettu pipo. 

Näillä puheilla huikkaan jäähyväiset kesälle ja vedän villasukat jalkaan. Niille oli tänä aamuna aidosti tarvetta vanhassa talossa. Kauniita elokuun viimeisiä.

Kommentit (1)

paulii
1/1 | 

Inhoan nykyään jokaista juhlaa johon liitetään ilotulitteet. Koiravanhustemme pelko vetää mielen maahan ja sääliksi käy kaikkia muitakin eläimiä, kesyjä ja villejä. Toivottavasti Venetsialaisten räjäyttely ei kasva kovin suuriin mittoihin. Varsinkin hevosia ja alan yrittäjiä käy sääliksi kun on tallin täydeltä pelkääviä eläimiä joista osa joudutaan rauhoittamaan, että ihmiset saavat ampua rahaa taivaalle. :(

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010