Onko kukaan mahdollisesti käynyt Los Angelesissa ja osaisi neuvoa kahta turistia runsaudenpulassa? Meidän kesän road tripin päätepiste on Los Angeles, minne route 66 päättyy. Ollaan enkelten kaupungissa perjantaista tiistaihin, eli vain muutama päivä. Olen lukenut tsiljoona Losin matkakertomusta missä kaikki kehuvat eri paikkoja, enkä ole täten tullut hullua hurskaammaksi.

Kertomusten perusteella luulisin, että Venice Beach tai Santa Monica olisi meidän tyylisiä paikkoja, mutta ovatko ne the place to be, jos aikaa on vain vähän. Meillä ei ole muuta pakollista kuin The L.A. Derby Dollssien emännöimä hyväntekeväisyysfestaritapahtuma lauantaina (OMG BANKED TRACK ALL-STAR OTTELU!!!) ja anteeksi HC-turistiuteni, mutta Hollywood kyltti on pakko nähdä, samoin Hollywood Boulevard. Muuten haluaisimme vain aistia ehtaa LA tunnelmaa.


Myös hotelli/hostellisuosituksia otetaan kiitollisena vastaan, koska tämä LA pätkä on nyt se viimeinen joka minun pitää vielä varata etukäteen, kaikki muu on paketissa. Me ei olla matkustajina mitään fancyja kermaperseitä, eli kaikki budjettivaihtoehdot on fine ja meillä on auto käytössä koko ajan. Lupaan palauttaa palvelukset runsain mitoin kesällä, kun kirjoittelemme niin kattavan route 66 -matkakertomuksen kuin vaan ikinä mahdollista :)

Kommentit (24)

säppä
1/24 | 

Tykkään molemmista! Venice beach on tosin paljon rennompi, semmonen hippihenkinen surffimesta :) Jos ei jaksa kattella sellasia elämäntapa rötväilijöitä niin sitten ehkä se Santa Monica sopii paremmin. Ite menisin kuitenkin seuraavalla kerralla suosiolla Venicen alueelle :)

Anna
2/24 | 

Ehdottomasti Santa Monica! Leppoisa tunnelma ja paljon siistimpi kuin Venicen alue. Suosittelen pyörän vuokraamista ja ajelua rantavulevardia pitkin vaikka sinne Veniceen :-)

Laura
3/24 | 

Tässä kolmas vaihtoehto, jos haluatte asua ihan Hollywoodin sydämessä. Hostelli sijaitsee ikivanhassa kartanossa (jossa on asunut mm. Marilyn Monroe) Chinese Theaterin takana, ihan Hollywood Boulevardin vieressä. Private roomeja löytyy ja hostellilla on oma parkkipaikka, jonka hinta ei päätä huimannut (oisko ollut 5 tai 10 dollaria /pvä). Joku voi pitää paikkaa omalaatuisena eikä ollut millään muotoa fiini, mutta luonnetta löytyi! :-D Sitä paitsi Sunset Stripin kuuluisille rokkiklubeille on huomattavasti lyhyempi matka kuin kaukaa Santa Monicasta tai Venicestä. Menisin takaisin. http://orangedrivehostel.com/

minna
4/24 | 

Juhannuksen jälkeinen roadtrippaaja-kohtalotoveri täällä hei. Me ollaan kateltu Los Angelesin kämppää just Santa Monican tai Venicen alueelta airbnb:sta. Jotkut kämpänvuokraajat alueella tarjoaa kaupanpäällisiksi pyöriäkin lainaan, mikä tuolla alueella voi olla ihan kiva lisä.

Vielä ei olla mihinkään ratkaisuihin päädytty tosin. Ja lähiaikoina alkanut mietityttää pitäisikö se kämppä ottaa sittenkin West Hollywoodin alueelta. Voihan vaikeus.

Rupu
5/24 | 

Highway one on mahtava. Mutta tosiaan, Hollywood Boulevardilla on kiva käydä kerran, mutta se on kyllä niin turistirysä että alueella on muuten vaikea viihtyä. Koko ajan joku tuputtaa jotain esitettä ja iltaisin on levotonta.

6/24 | 

Itse tykkään Santa Monicasta enemmän(jos näistä kahdesta pitäisi valita). Viimeksi tänään kävin Venicellä ja ei siellä näkynyt muita kuin turisteja kameroiden kanssa, sekä ihme pilviveikkoja. :D Heh jos näillä "mielenkiintoisilla" ihmisillä tarkoitetaan tätä, niin itse ottaisin mielummin hotellin Santa Monicasta. Joka ei todellakaan ole pelkästään "rikkaiden" alua, heh sitä löytyy sitten erikseen Beverly Hillsin suunnalta. Venicessä voi käydä pyörähtämässä, mutta esimerkiksi kuuluisat kanaalit ovat paljon siistimpiä esimerkiksi Long Beachillä, josta tavalliset turistimassat pysyvät kaukaan. Myös esimerkiksi West Hollywood voisi olla kiva paikka yöpyä. Losista löytyy niin paljon enemmän kuin pelkät turistioppaat antavat ymmärtää, ja jos haluaa nähdä sitä oikeaa elämää ilman satoja muita turisteja, niin paikkoja löytyy Venicen ulkopuoleltakin. :)

Tupu
7/24 | 

Ihanaa reissua teille :) Itse olin Losissa/Hollywoodissa 2007 isäntäperheen kanssa (asuin silloin bostonissa) ja majoituimme Malibussa (ei mitenkään ihmeellinen paikka). Kävimme Hollywoodissa Walk of Famella ja lähellä on Ripley's believe or not -museo jossa suosittelen käymään. Järkytyksestä kun toipuu niin kannattaa mennä bussiajelulle julkkisten koteja katselemaan. Bussi menee ihan talojen läheltä ja itse S. Stallone moikkasi meille kun kaasutti kotipihastaan pois :D Ajelulla näkee myös paljon elokuva-paikkoja. Viimeisenä ehdoton suosikki: Universal Studios. Siellä voikin sitten ajella Wisteria Lanella tai 'Paluu tulevaisuuteen' -kaupungissa, elokuvaklassikoiden ystäville :)

Jen
8/24 | 

Venice saattaisi olla enemmän teidän juttu :) ja samaa hostellia olisin suositellut kuin joku tossa ylempänä. Entä aiotteko leffafaneina käydä Universal Studioilla??

Sun
9/24 | 

...jäi vielä sanomatta se että tuo Santa Monica ja Tyynenmeren rantapaikat ovat tosin aika kaukana sieltä sieltä Chinese Theatherin luota yms. mutta se alue on kyllä ihan turistirysää ja kun teillä on auto käytössä, pääsette hyvin liikkumaan. Ennemmin sitten sinne vähän lännemmäksi siitä alueesta jos ei Santa Monicaan suuntaa.
Ah, menin googlettamaan pitkästä aikaa Highway One kuvia - se on todella mahtava ajoreitti jos ajaa San Franciscosta LA:hin tai toisinpäin.

Lotta
10/24 | 

Kuten joku jo aiemmin kommentoi venice beach ja santa monica ovat todellakin lähellä tosiaan, ihan kävelymatkan päässä! Suosittelen molempia todella paljon - niissä aistiit ihanasti tunnelmaa, joka on ihan samalainen kuin elokuvissakin!:) valitettavasti en osaa hotelleja suositella sen läheltä, itse olen ollut vain muutamassa eri hotellissa malibun lähellä, calabasasissa:)

Sun
11/24 | 

Noi on LA:n mittakaavassa lähellä toisiaan. Kun ajaa pohjoisesta päin Losiin sitä 'world coolest roadtrip' -tietä eli Highway One:ia (en tiiä tuutteko sieltä suunnasta Losiin), tulee suoraan siihen Santa Monican hoodeille. Eli melkein kurvaisin kyllä suoraan Santa Monicaan ja sieltä hotelli. Santa Monica on paljon siistimpää aluetta kuin Venice. Veniceen pystyy tuolta Santa Monicasta kävelemään (tai juoksemaan, - ihan mahtava aamulenkkireitti jos meinaatte juoksukamppeet ottaa mukaan) ja näkee siinä reitillä niitä bodailevia rantaleijonia, heh :)

rekkis
12/24 | 

Venice on mun suosikkipaikkoja, käyn joka Calin reissulla siellä :) Onhan se vaan siisti paikka esim. vuokrata pyörä (tai sun tapauksessa rullaluistimet ;D) ja vedellä menemään! (Kävellen mestan tsekkaamiseen kuluu päivä helposti...) Siellä liikkuu kaikennäköstä porukkaa, ja kahvilat ja pikkuravintolat siinä varrella on tosi tunnelmallisia ja erilaisia kun missään keskustassa. Ja onhan se hieno nähä se legendaarinen rantahuvipuisto, joka on joka toisen leffan tai sarjan taustalla...

Pauliina
13/24 | 

Venice beach on täynnä ihan huippuporukkaa, siellä voisi koko päivän vain katsella sitä populaa, elämäntapataiteilijoita ja tietty pienissä asuissa pullistelijoita muscle beachin rantasalilla! Aina tapahtuu jotain.
LA:ssa ei musta ole niin hirveästi hienoja paikkoja nähtäväksi, mutta Griffith-observatorio on kiva, sieltä näkyy Hollywood-kylttikin ja alas kaupunkiin hyviä maisemia.
Sitten vinkki, jonka ehdottomasti halusin jakaa: viimeksi paikallinen ystävä vei meidät tähän paikkaan http://www.thegrovela.com/index.php ja suosittelen sitä lämpimästi! Menkää illalla kun tunnelmalliset valot syttyy ja kävelkää ja nauttikaa vaan, kaupat ja ravintolat centerissä suihkulähteen luona on vähän ökyjä, mutta paikka on hieno ja vähän syvemmältä löytyy pieni "tori", jossa on mahtavia halpoja ja hyviä ruokapaikkoja, tuolla taitaa olla myös farmer's market aina välillä. Kivaa matkaa!

Pia
14/24 | 

Universal studios, käykää siellä!! Sitä ei vaan voi missata. Mentiin sinne vähän vahingossa kun oltiin Losissa ja palattiin vielä kahtena muunakin päivänä (kun ostaa lipun niin sillä pääsee vuoden sisään samalla lipulla). Niiiiiiin siiisti! Ja se siis ei oo mikään perus huvipuisto vaan kaikkia leffajuttuja, esityksiä, mm. kierros siellä studiolla jne. Voi sen jälkeen sanoa käyneensä mm. Wisteria lanella :D

AnnaAusseista
15/24 | 

Santa Monica!!! Sielä on Baywatch-ranta, ihanaa porvarihippitunnelmaa ja lyhyt matka Veniceen, tosin, kukaan ei kyl kävele yhtään mihinkään. Sisämaan kaupunginosat on kämäsiä ja ankeita.

Linda
16/24 | 

En osaa noista vaihtoehdoista suositella kumpaakaan. Oon ollut kaksi kertaa losissa ja molemmilla kerroilla majailtiin west hollywoodissa. Ekalla kerralla meillä oli vuokrattu kämppä airbnb:stä, suosittelen tutustumaan ja tokalla kerralla asuttiin standardissa (sijainti tosi hyvä mun mielestä). Tykkäsin itse alueesta, koska illalla ei tarvinnut ajaa ravintoloihin, vaan paljon tarjontaa löytyi sunsetilta ja lähikortteleista. Kävelyetäisyydellä oli myös legendaariset viper room ja muut rokkibaarit. Itse en kauheasti lämpeä tolle autokulttuurille, vaan tykkään kävellä mestoihin. (varsinkin kun olen lusinut elämäni pahimmat, loputtoman tuntuiset ruuhkat losissa, niin tämä kävelemisen houkuttelevuus on kasvanut entisestään.)

merikukka
18/24 | 

Niin kuin muut kerkesivät mainita, nuo paikat ovat lähellä toisiaan. Suosittelen, että majoitutte Santa Monicaan. Aivan ihana paikka; sinnehän myös se Route66 päättyy laiturille, jossa on teillekin elokuvista tuttu huvipuisto. Hollywood kyltille menoon kannattaa varata aikaa ja paljon vettä; sinne vuoren huipulle parkkipaikalta on n. puolen tunnin kävelymatka. Ja kesällä on aivan tajuttoman kuumaa. Autolla tietenkin pääsee vähän kauempaakin ottamaan ihan hyviä kuvia. Jos pidätte elokuvista, niin Universal Studiot on must see -paikka; erityisesti studiokiertoajelu! Jos päätätte sinne mennä, niin suosittelen ehdottomasti Front of line -passin ostoa. Me oltiin ihan vaan Motel6:ssa Hollywoodissa, lähellä Chinese Theatteria, kun saatiin edullisesti pakettihinnan ja antoivat vielä 2 UniversalStudioiden Front of line -lippua kaupan päälle. Mutta alueena Hollywood on vähän levoton.

S
19/24 | 

Santa Monicasta ja Venicestä suosittelen molempia. Ihan erilaisia, mutta molemmat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Me käveltiin Santa Monicasta veniceen. Mun yksi suosikkipaikkoja on Melrose Avenue, paljon second hand -kauppoja ja pienenmpiä, hieman erikoisempia vaatekauppoja. Ja persoonallisia ihmisiä ja tyylejä! Erityisesti kannattaa tsekata Wasteland.
Ja muistakaa syödä In n Out burgerit animal style!

Pauliina
20/24 | 

Aah, jatkan vielä vähän kun jäin muistelemaan viime kevään reissua...Venicellä on paljon krääsää ostettavana, mutta siellä on myös ehkä yksi makeimpia hattukauppoja, joita olen nähnyt, myyjämies on ihan paras ja valikoima on iso! Se löytyy sieltä varmasti, ulkopuolella on (isoja!)transformers-ukkeleita ja muita örkkejä.

Losin liikenteestä voisi vielä sanoa, että se toimii eikä ajaminen ole vaikeaa (navigaattoori mukaan!), mutta ruuhkat on isoja ja siirtyminen kaupunginosasta toiseen saattaa viedä aikaa, joten kannattaa suunnitella ajot loogisesti niin, että käy samalla suunnalla olevissa paikoissa peräkkäin. Ja pakko neuvoa, niinkuin Losissa kasvanut ystäväni neuvoi sinisilmäisiä Suomalaisia, auton ovet lukossa koko ajan kun ajatte, liikennevaloissa ryöstetään ihmisiä ym. kivaa. Itseä se vähän huvitti, mutta pakko uskoa siellä asunutta :)

Universal Studioskin on ihan mahtava paikka, mutta siellä menee koko päivä ja se on aika kallis.

Siis vielä kerran, kivaa (ja turvallista) matkaa!

Ada
22/24 | 

Riippuu vähän siitä mitä hakee. Santa Monica on enemmän rikkaita hörhelö-kaupoissaan, mun omasta mielestäni (huom!! tämä on VAIN mielipide;) vähän tylsää meininkiä. Venicestä löytyy paljon mielenkiintoisempaa meininkiä, katukojuista kaikenmaailman hippeihin, saatat jopa tavata oikein mielenkiintoisia ihmisiä. Eli ihan omasta mielialasta kyse; joko "turvallista" shoppailua varakkaiden alueella, tai jotain ihan muuta:) käy joskus San Franciscossa, siihen kaupunkiin rakastut aivan varmasti.

anni
23/24 | 

http://www.bedbugregistry.com/ Reissun tärkein nettiosoite. Asiaa ei kannata ohittaa olankohautuksella. Nimimerkillä purtu. Ja kamat saunomaan reissun jälkeen, että ei tule kotiin mukaan. Mutta kannattaa huomioida, että esim. Vegasin hotelleista melkein kaikki löytyy kyseiseltä listalta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012