Olen ollut yhden kerran tekemisissä vesivahingon kanssa. Asuin silloin vuokralla kerrostalon 1. kerroksessa ja eräänä kauniina päivänä kotiin palatessani keittiön lattia oli täynnä likavettä ja tiskiallas tulvi. Syynä tähän pikku kriisiin oli ylemmän kerroksen "avattu" viemäritukos, joka oli lähtenyt liikkeelle putkistossa alaspäin ja niin sanotusti siirtänyt ongelman eteenpäin. Naapurin pesuvedet poistuivat minun keittiööni, jei. En kuitenkaan osannut tuolloin asiaa liiemmin stressata, olinhan vuokralla ja ihan vapaa lähtemään jos asuntoon olisi tullut monen viikon remontti. Nyt asia on kuitenkin jokseenkin eri. Voitteko kuvitella kuinka monta perkelettä eräässä Pätsiniemen huushollissa lensi kun kävelin keittiöön ihmettelemään miksi tiskikone pysähtyi ennenaikaisesti ja tajusin että lattialla on sievä vesivana koneen kohdalta. Ehdin kahdessa sekunnissa käydä läpi kaikki mahdolliset kauhuskenaariot kuinka lautalattia on pilalla ja edessä on koko keittiön räjäytys ja monen viikon kuivaus. Sen kahden sekunnin aikana myös juoksin vääntämään vesihanan kiinni, sammuttamaan virrat koneesta ja sitten hakemaan pyyhkeet joilla kuivata lattia asap. Seuraavaksi luvassa oli ystävän avustamana listojen ja alapaneelien irrotus tiskikoneen edestä ja vierestä ja jännitys kuinka paljon vettä sieltä löytyy.

Aikamoinen helpotus oli huomata että ei vettä koneen alla. Aikamoinen ärsytys oli huomata että ei myöskään muovista turva-allasta tiskikoneen alla, pelkkä puulattia. Tuo allashan maksaa sen hurjan 20 euroa, miksi ihmeessä sitä ei ole laitettu! Aika pieni raha siitä ilosta että mahdollisesti huomaat potentiaalisen vesivahingon ajoissa eikä niin että kone vuotaa takaosasta kaapistojen alle ja taakse, ja saattaa muhia siellä ties miten kauan. Kaukalo ohjaa veden näkyville koneen eteen. Onneksi hoen maanisesti mantraa että kotoa ei saa poistua jos tiski- tai pesukone on päällä, että on valmiudessa estää täyskatastrofi jos sellainen uhkaa. Nytkin ehdin hätiin heti kun vasta pari desia vettä oli pursunnut ulos ja kuivaus kävi hetkessä. Nyt meillä on käsissä vain palveluksesta irtisanoutunut vanha tiskikone, mutta kuivat lattiat. Huhhuh kuulkaa, suht helpottunut olo. Löytyykö teiltä tarinoita aiheesta?

Kommentit (54)

56
1/54 | 

Muistan ikuisesti kun olin about 10v. Ja istuttiin veljen kanssa katsomassa telkkaria. Yhtäkkiä alkoi palohälytin soimaan ja äiti juoksi keittiöön. Siellä tiskikone oli liekeissä (noin 30cm korkeat) ja äiti tukahdutti liekit pyhkeellä. Kone oli suht uusi ja jonkunmoinen oikosulku siihen iski. Kukaan meidän perheestä ei ole sen jälkeen pyykki- tai tiskikonetta jättänyt yksin pyörimään taloon. Kauhukuvina suuri omakotitalo, tiskikone liekeissä ja ketään ei kotona.

Kiitos kertomuksesta, sillä tuon luettuani en enää kyllä koskaan laita tiskikonetta käynnistymään ajastuksella kun olen itse yövuorossa töissä ja lemmikkielukat keskenään kotona!

Taikalintu

Minä en myöskään ikinä laittaisi pesukonetta käyntiin ja menisi nukkumaan. Eikös aika monet tee niin, koska yösähkö on halvempaa. Tulipalon syttyessä toki heräisi palovaroittimen huutoon (mikä kammottavaakin kammottavampi herätys), mutta vesivuoto saisi vuotaa ihan kaikessa rauhassa kenenkään huomaamatta.

Katja
2/54 | 

Nyt äkkiä aluskaukalon ostoon!

Täytyy kyllä sanoa, että syyllistyn välillä jättämään koneen joksiki aikaa yksin kotiin (esim. pikainen kauppareissu). Eikä meillä kotikotona ole edes tuota kaukaloa alla.

Ostin juuri opiskelijaluukkuuni tiskikoneen ja sille alustan. Ei haluta vuokra-asunnossa olla vastuussa vesivahingosta! Ei tietty kotikotonakaan .. :D

3/54 | 

MInulta löytyy yksi omakohtainen kokemus ajalta noin 10 vuotta sitten kun muutimme exäni kanssa uuteen kämppään. Tiskikone oli juuri asennettu paikalleen ja tottahan sitä piti samantien testata. Kone päälle ja menee reilu vartti kun ovikello soi. Naapuri siellä soittelee että kellarikäytävään tulee yläkerrasta (eli meiltä) vettä. No ei muuta kuin kone äkkiä pois päältä ja tarkistamaan tilannetta.
Onneksemme oli käynyt niin että vesi oli valunut suoraan meidän 1-kerroksen asunnosta kellarikäytävään. Sen verran oli lattian alla onttoa että oli tullut suoraan läpi kulkematta rakenteisiin sen pidemmälle. Syynä oli poistovesiletku joka oli konetta paikalleen työntäessä jäänyt koneen takajalan alle ja nirhautunut rikki. Vähällä selvittiin, onneksi!
Enkä kyllä yhtään kahdehdi niitä jotka eivät ole selvinneet yhtä vähällä.

4/54 | 

Olemme asuneet tässä nykyisessä asunnossamme nyt kolmisen vuotta. Edelliset asukkaat olivat tehneet täällä mittavan lattiasta kattoon yltävän remontin ja vaihtaneet luonnollisestikin samalla keittiökoneet uusiin. Remontti oli siis valmistunut noin puoli vuotta ennen meidän muuttoamme. Viime talvena tuo uusi (3,5v.) astianpesukone päätti sitten hajota. Onneksi he olivat sentään asentaneet turva-altaan, joten huomasimme heti kun vettä alkoi tulvia koneen alta. Vesivahingolta siis vältyttiin. Mutta melkeinpä heti tuon episodin jälkeen kone sanoi muutenkin itsensä irti, sillä ollessaan päällä se vain päästi hirmuisen pamauksen ja pimeni lopullisesti. Sähköasentaja-ystävämme totesi, että kone oli asennettu alunperinkin suorastaan päin p****ttä, ja viat saattoivat johtua melko pitkälti siitä. Oli miten oli, nyt on uusi (ja paljon parempi) tiskari talossa, ja asennuksetkin tehty asianmukaisesti, joten uskoisi sen nyt sen puoleen pelittävän kunnolla : ).

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

kääks, näitä tee-se-itse-asennuksia pelkään tämän meidänkin talon suhteen kaikkein eniten. Haluan faktaa paperille kuka on tehnyt ja mitä, eikä niin että pitää pelätä "naapurin remontti-reijojen" tuunauksia ja viritelmiä. Sähköthän meillä käytiin jo tarkistamassa täällä, ja paljon meni uusiksi, oli kuulemma "mielenkiintoisia ratkaisuja" :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

käyttäjä-6444
Liittynyt23.2.2015
5/54 | 

Meillä kävi viime vuonna remonttimies joka muiden asioiden yhteydessä huomasi, ettei jääkapin alla ollut turvakaukaloa. Kuulemma vakuutus ei korvaa mahdollista vesivahinkoa (ainakaan kokonaan), jos kaukaloa ei ole, joten menin heti seuraavana päivänä ostamaan sellaisen. Toki vuokra-asunnossa sen ostaminen kuuluu asunnon omistajalle.

S
6/54 | 

Jep, tuo kaukalo on kyllä ihan must, Gigantissa eivät olisi edes myyneet mulle tiskikonetta ilman kaukaloa! Se 20 euroa on tosiaan hyvin pieni hinta, jos vältät sillä vesivahingon.

Ja hei, _AINA_ ammattilainen asentamaan tiskikone!! Tuttavalle kävi ikävästi, kun uuden koneen ostohetkellä hän halusi säästää sen parikymppiä minkä asennus olisi maksanut. Poikansa (ei-ammattimies) tuli asentamaan koneen, ja jonkin ajan kuluttua kävikin tuo kauhuskenaario toteen eli vesivahinko. Vakuutusyhtiö ei ottanut vastuuta, koska ei ollut ammattilaisen asentama, ja koneen myynyt kodinkoneliike oli samoilla linjoilla, koska heiltä ei oltu tilattu asennusta. En edes halua ajatella paljonko remontti tuli maksamaan...

Mä pulitin mielelläni Gigantin jampoille 38 euroa siitä, että hääräsivät about 15 minuuttia tuon kapistuksen asentamisen kimpussa, jonka jälkeen olen hyvin luottavaisin mielin sitä käytellyt (:

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

miksiköhän tuo allas ei ole kiinteänä osana tiskareita nykyään, kun se ihan oikeasti on tärkeä turvapalikka. Mutta hieno juttu jos Gigantissa osaavat myydä sen koneen pariksi :)

Joo eipä tulis mieleenikään tehdä mitään kriittisiä asennuksia itse, vaan aina ammattilainen. Ammattilaisellekin toki voi sattua virheitä, mutta ainakaan ei ole ongelmissa vakuutusyhtiön kanssa jos jotain sattuu.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

7/54 | 

Hyvä että selvisitte säikähdyksellä! Sukulaisperheellä kävi köpelömmin: pyykkikone jäi pyörimään heidän lähtiessä käymään jossain, noin tunnin päästä palatessa vastassa oli ilmiliekeissä oleva omakotitalo. Tämä tapahtui muistaakseni vielä justiinsa ennen joulua, heillä meni sitten joulunpyhät vähän muissa merkeissä kuin oli ajateltu. Henkilövahingoilta onneksi säästyttiin, mutta kaikki omaisuus muistoineen paloi ja talo rakennettiin uudestaan samalle paikalle.

Ilona
8/54 | 

Itseasiassa täältä löytyy niinkin tuore tapaus kuin juhannusaatolta, siis viime perjantailta! Olin siinä yksin kotosalla ja aloin vasten kaikkia tapojani siivoamaan. Huomasin olohuoneen parketin olevan oudon näköinen ja tarkemmin kohtaa tutkittuani jäi jalkalista käteeni eli irtosi tiiliseinästä paljastaen ummehtuneen hajun ja märän seinän joka oli ollut piilossa listan takana. Laskin tietty yks plus kaks ja kirmasin seinän taakse keittiöön koska tiskari ja hana ovat samalla kohtaa seinän takana. Aikani tutkittuani huomasin keittiöhanan erään liitoksen olevan löysällä ja tiputtavan vettä tasaisesti allaskaapin taakse. Meillä on 10 vuotta sitten tehty talo ja keittiö eikä allaskaapin pohjalevy ulotu seinään asti ja näin ollen putkesta tippuva vesikin oli mennyt "piiloon" lattialle eikä siis kaapin pohjalle, josta sen olisikin huomannut heti... Nyt on sitten tulossa vakuutusyhtiöstä joku setä mittaamaan kosteuksia ja arvioimaan tilannetta. Saas nähdä, meneekö vakuutuksiin. Sitä, minkä takia letku on ollut löysällä, ei tiedä kukaan ja kuinka kauan on tiputellut vettä. Putkimiehet ovat aikanaan hanat sun muut rensselit asentaneet. Vielä on tietty mahdollista, että se hemmetin tiskarikin on syypää mutta epäilen hanaa. Eli tarkistakaa aika-ajoin kaikki kodin vesiputket ja niiden liittimet (tai mitä ne on...). Ja allaskaappi semmoseksi, että mahdollinen vesivuoto näkyy helposti...

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

apua, toivottavasti vahinko ei ole laaja :( mutta onneksi huomasit tuon kuitenkin ja toimenpiteet on jo aloitettu. Ja ehdottomasti noita liitoksia tulee seurata, pitäisi melkein kirjata ylös talon vuosikalenteriin että ihan varmasti muistaa tehdä aina säännöllisin välein. Siis ihan vastaavaa kuin rännien puhdistus joka vuosi jne.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

keksi
9/54 | 

Edelliseen asuntoomme tuli yläkerran naapurin pyykkivedet suoraan katon läpi. Parvisänky, joustinpatjat ja parketti olivat aika jännässä kunnossa sen jälkeen ja kattorappaukseen jäi halkeama, mutta naapurin vakuutus onneksi korvasi. Mekin opimme siitä, ettei koskaan saa jättää koneita rullaamaan yksin, koska vakuutus ei korvaa jos kotona ei ole ollut ketään vahtimassa.

Suvi
10/54 | 

Meillä kävi joskus ihan samoin, tiskikone tiputti vettä edestä. Soitettiin sit korjaajalle ja se selvitti että joku haarukka oli tullu korin läpi ja se "suihkutin" ei päässy pyöriin vaan suihkutti vedet kokoajan samaan kohtaan, eli siihen luukun kohtaan, jollon se oli alkanu tiputtaa vettä. Ei siinä sit mitään, jatkossa katottiin van tarkkaan et lavat pääsee pyöriin :D

JaanaCa
11/54 | 

Ai kamala, onneksi huomasit heti.
Mulle on opetettu, ettei koneita jätetä yksin käymään.

Ihmettelenkin kaikenlaisia ajastmia noissa koneissa. En myöskään laita koneita päälle yösähkön aikana.

Ja saunan kiuasta vahdin aikalailla kanssa.. Onneks nyt ei ole asunnossa saunaa, pääsen ton vahtimisen kanssa helpommalla:)

Mate
12/54 | 

Samaa mantraa hoen itse eikä ikinä tulisi mieleen jättää tiskikonetta tai pyykkikonetta yksin kotiin pyörimään.

Kieppis
13/54 | 

Valitettavasti on hyvinkin tuoreita kokemuksia. Seinänaapuri oli ilmeisesti yrittänyt tehdä uima-allasta asuntoonsa, mutta kaikki ei mennyt kuin Strömsössä. Pari vuotta sitten rempatut keittiö ja olohuone lainehtivat vettä. Onneksi keittiön kaapistot on malllia jaloillaan seisovat, mutta tässä tapauksessa valuma-altaista ei ollut mitään hyötyä :) Tuli myös koettua se, että laminaattivalmistajat vaihtavat hyvin usein mallistoaan.

Marie
14/54 | 

Meillä on nuo muovikaukalot mutta mies asenti myös anturit jotka ilmoittavat automaatiojärjestelmään jos niihin osuu vettä. Mutta en siltikään uskalla jättää tiski- tai pyykkikonetta vartioimatta kun ei ikinä tiedä mitä tapahtuu. Muutenkin koitan muille opettaa että se hana suljetaan aina kun kone ei ole käytössä, se hana kuluu jos se on jatkuvasti auki jolloin se voi aiheuttaa vesivahingon tms. Onneksi teille ei tapahtunut mitään pahempaa!

oman kodin omistaja
15/54 | 

Pakko kommentoida paheksuntaasi puuttuvan muovikaukalon johdosta.

Muistathan, että omistusasunnossa asuvana erinäisten hankintojen tekeminen kuuluu omistajalle. Eli ihan itse saat ja voit hankkia laitteiden alle sen 20€ muovikaukalon ja kaikki muutksin tarvittavat hyödykkeet.

Mikäli edellinen omistaja ei ole kaukaloa hankkinut, ei sinun siis tarvitse kärsiä sen puutteesta tai puuttumisesta aiheutuvista vahingoista. Näppärästi vain itse investoit oman kotisi varustukseen.

Tätä se oman talon omistaminen on, omista asioista vastuun ottamista. Onneksi tässä tapauksessa selvisitte säikähdyksellä ja melko pienellä investoinnilla.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

no sehän nyt on itsestäänselvyys että meillä ei tiskikone pyörähdä kierrostakaan ennenkuin turvakaukalo on alla. Olen luullut että tämä on itsestäänselvyys jokaiselle oman talon omistajalle, mutta ei ilmeisesti ole. Tästä syystä en edes tajunnut ruuvailla listoja keittiössä irti että olisin tarkistanut asian taloon muuttaessa, mutta tästä oppineena en oleta enää yhtään mitään.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

16/54 | 

Minä olen luullut, että kaikki tietävät, ettei koskaan saa jättää pyykki/tiskikonetta valvomatta kotiin juurikin, jos sattuu tulemaan vedet pihalle. Mutta tämä oli aivan uusi tieto miehelleni. Yhden käden sormilla on laskettavissa ne kerrat, kun itse olen poistunut kotoa koneen ollessa päällä. Hyvin on äiti aivopessyt olemaan tarkka. Mutta aika hurjia tarinoita tuolta ylempää löytyi ihmisten kokemuksista. Taidan olla jatkossa vielä vähän tarkempi...

Shrek
17/54 | 

Meidän ekassa yhteissä asunnossa, joka oli vuokra-asunto oli tehty mielenkiintoisia asennustoimenpiteitä varmaankin DIY-periaatteella. Asunnossa oli pieni tiskikone, semmoinen pöytämalli, josta edelliset asukkaat sanoivat, että se tuppaa vuotamaan mutta kun olivat laittaneet muovia sen alle, niin sittenhän se ei enää haittaa (wtf?!). Koko sen pari vuotta, jonka asuimme siinä kämpässä, joka ainoa tiski pestiin käsin :D

18/54 | 

Meillä ollaan juuri vesivahinkoa paossa vanhempien luona. Tässä tapauksessa vahingon aiheutti kylläkin lattiakaivo ja remppa menee taloyhtiön piikkiin: vakuutus ei korvaa. Vakuutusyhtiössä työskentelevä läheinen kertoi että ne lattiakaivot on kerrostaloissa yhtä usein väärin kuin oikein asennettu, että vinkkinä vaan kerrostaloasuntoa ostamassa oleville. Itse ollaan juuri etsimässä asuntoa niin aika varmasti tutkitutan kaikki kaivot ennen mitään ostopäätöksiä!

Vuokrakämpässäni lattiakaivo oli kylpyammeen alla, joten sitä ei pystynyt puhdistamaan. Lopulta vesi tulvi rakenteisiin, koska lattiakaivo oli tukossa vuosikausien aikana kertyneistä hiuksista yms. Seurauksena kuukausien kylppäriremontti, vuokranantaja kirosi kun ei ollut tajunnut hankkiutua ajoissa eroon kylpyammeesta.

NooraK
19/54 | 

Täällä on jo mainittu pyykkikoneen ja tiskarin muovikaukalot, mutta ne on hyvä laittaa myös kylmäkoneiden alle, samasta syystä. Hellan vieressä kannattaa pitää sammutuspeitettä rasvapalon tms. varalta, ja talossa on hyvä olla vaahtosammutin - nämä taitavat itse asiassa olla ihan lakisääteisiä juttuja nykyisin. Vahinkoja toki sattuu, mutta riskinhallinta on fiksua.

anniM
20/54 | 

Tunsin pienen piston (tai oikeastaan todella iso piston!) sisimmässä, koska jätän pyykinpesukoneen lähes aina yksin pyörimään. Olen järkeillyt asian niin, että koska kone sijaitsee ympäriinsä laatoitetussa kylpäärissä lattiakaivon vieressä ei vesivahingon vaaraa ole. Mutta että entäs jos se syttyy palamaan, apua!

Nukka
21/54 | 

Onneksi huomasit tuon ajoissa! Meillä on tiskarin alla kaukalo, muttei jääkaapin, sitä en ole edes tullut ajatelleeksi. Mutta kuvasta pisti silmään tuo villaeriste, miksi sitä on kaapiston sokkelin alla?!

T-100
22/54 | 

No, nyt kun vesivahingoista kysyit, niin tapaus parin vuoden takaa....

Vanhempieni omakotitalossa oli lämminvesiputki haljennut kaikessa hiljaisuudessa ja lorotellut ihan tasaisesti kolmisen kuukatta vettä lattian alle rakenteisiin. Jouluna huomattiin, että olohuoneen seinien rappaus kupruilee polvien korkeudelle asti, vierashuoneen lautalattian pontit nauravat ja kirjahyllyn tausta on kauttaaltaan homeessa. Kissavanhus ei suostunut enää kulkemaan lattioita myöten, vaan hyppi huonekalulta toiselle, koska sen tassut kostuivat. Meidän vanhukset olivat tyytyväisinä asuttaneet uivaa linnaansa kaksistaan. Molemmilla vähän kuulon alenemaa ja käyttävät aina jotain tohveleita, eivät siis kuulleet putkista lähtevää epätavallista kohinaa saati tunteneet jaloillaan lattian poikkeavuuksia.

Koko talo purettiin sisältä, käytännössä vain ulkoseinät jäi pystyyn. Vakuutus korvasi kaiken, mutta se kuivaus-ja uudelleenrakennusrumba vei vuoden. Pikkusen raivostuin vanhemmilleni, jotka jollain pulakahvipalkalla saivat tutun naapurin vetämään jotain lattialämmitysjuttuja. Lisäksi äiti säilytti kamalasti kaikkea vanhaa roinaa, joka haisee mädälle. Aika vähän ottivat opikseen tapahtuneesta.

Itse olen nykyään hyvin herkkä haistamaan kosteusvaurion, samoin lapseni sanoo aina hometta haistaessaan että "haisee ihan mummolalle". Ihan kätsyä kun etsii uutta kotia, mutta todellakin harmittaa altistuminen kosteusvaurioille, mekin oireiltiin koko joulu kutisevia silmiä ja ihottumaa, joka johtuikin putkirikosta eikä kissasta, niinkuin luultiin...

R
23/54 | 

Nuo villat pistivät silmään, kaikki pois. Vanhoja taloja ei saa lisäeristää sisäpuolelta, koska se siirtää kylmäpisteen keskelle seinärakennetta. Eli suomeksi villa estää lämmön pääsemisen seinän viereen (samoin liian tiiviit kalustesokkelit) jolloin seinän sisäpinta on kylmempi kuin huoneilma, josta seuraa sisäilman kosteuden tiivistyminen kylmään pintaan ja rakenne alkaa kastua.
Turvakaukalot ovat periaatteessa hyvä ratkaisu, mutta nämä nopeat ja pätevät kodinkoneliikkeiden ammattilaisasentajat (lue 90 prosenttisesti kuljetusfirman autokuski ja apulainen) eivät aina huomaa asennuksessa kaikkia vaaran paikkoja. Kannattaa tarkistaa, ettei kumpikaan letku ole puristuksissa. Yksi yleisin asennusvirhe joka aiheuttaa vesivahinkoja on poistoletku (urallinen harmaa kovamuovinen), joka makaa kaukalon reunan päällä (terävä muovireuna). Poistoletku nytkähtää joka kerta kun kone alkaa poistaa vettä (4-7 kertaa/ohjelma), jolloin sen maatessa terävän reunan päällä, niin reuna hankaa poistoletkun samaa uraa johon tulee melko pian reikä, josta vesi yleensä vuotaa kaukalon reunaa pitkin ja Murphyn lain mukaan yleensä kaukalon ulkopuolelle kaapin sokkelin piiloon Tälläinen pieni reikä saattaa vuotaa kauan ennen kuin se huomataan. Tämän välttämiseksi kaukalon reunaan letkujen kohdalle olisi hyvä pistää pehmennys, esimerkiksi kumiletkun pätkä halki yhdeltä puolelta ja painaa se kaukalon reunaan letkujen kohdalle. Eli teki asennuksen kuka tahansa, on syytä tarkistaa työn laatu. Allaskaappi yleensä kerätään kierrätykseen menevää tavaraa täyteen, jolloin letkujen ja liitosten vuoto ei paljastu ajoissa. Suosittelen allaskaapin raivausta ja putkien letkujen ja liitosten tarkistamista vähintään muutaman kerran vuodessa.
Toivottavasti ei tullut liian paatoksellista paasausta, enkä pelotellut liikaa, mutta vuosien vesivahinkojen korjauskokemuksella tullut tehtyä muutamia havaintoja, jotka olisi hyvä huomioida. :)
Palovarottimia kannattaa olla myös mielummin liikaa, ja puulämmitys kun on käytössä niin häkävaroittimiakin saisi olla vähintään yksi per kerros.
Toivottavasti tällä turvallisuus paranee kaikkien kodeissa. Mukavaa kesää.

Sini
24/54 | 

Nyt kun on käytössä eri rapussa oleva pyykkitupa, eikä taloudessa ole tiskikonetta niin on vähemmän potentiaalisia hasardikohteita. Pari kämppää taaksepäin istuin kerran (pienen kaksion) olohuoneessa ja ihmettelin satunnaisesti kuuluvaa outoa terävää napsuntaa. Äänen jatkuessa piti lähteä tutkimaan asiaa ja kylppärin oven avattua tuli todettua, että ääni kuuluu siitä, että pesukoneen alta lyö kipinää.

Ei ollut sitä ennen tapana jättää pesukonetta yksin pyörimään - ja vielä vähemmän sen jälkeen.

napsu
25/54 | 

Ihmettelen myös tuota villaa kaapin sokkelissa? Osaatko sanoa minkä vuoksi se on siellä? Yleensä toimii eristeenä, mutta en keksi miksi kaappia pitäisi eristää. Onko kaapit ulkoseinän vieressä ja mahdollista vetoa yritetty hillitä?

Paljon en näistä tiedä, mutta pelkään että ulkoa tuleva veto ja kylmyys pakkasella, ja sisältä tuleva lämpö saattavat aiheuttaa villan kostumista ja vahinkoa talon ja /tai kaappien rakenteisiin.

Iida
26/54 | 

Mulla ei ole suoranaisesti kokemusta _tiskikoneen_ aiheuttamasta vesivahingosta, mutta putkiston aiheuttamasta kylläkin. Oltiin vanhempien kanssa just muutettu vanhaan kerrostaloasuntoon, johon oli hieman ennen meidän muuttoa tehty koko kämpän pintaremontti (ai että oli pehmeän muovimaton päällä varttumisen jälkeen vaikea tottua kovaan laminaattiin). Tiskikonetta ei oltu vielä tuotu, joten vesiputkissa oli vielä edellisen asukkaan laittamat tulpat - jotka sitten petti pian muuton alkamisen jälkeen. Vettä pääsi laminaatin alle melkein koko keittiössä ja seinän takana olevasta olkkaristakin jouduttiin sitä vähän repimään pois (samalla löytyi seinässä ollut rakennusvirhe). Lopputulemana koko keittiö revittiin alas, rempattiin parusteellisesti ja minä elin nuudeleilla ja mikroperunoilla seuraavat kaksi kuukautta.

Suvi
27/54 | 

Miulta löytyy valitettavasti kauhutarina siitä mitä voi käydä tiskikoneen kanssa. Meillä oli vuotta aiemmin rakennettu omakotitalo, ja isän ja veljen kanssa sitten lähdettiin käymään ihan vain kaupassa ja isä jätti tiskikoneen pyörimään. Muistan edelleen, kun kävelin ensimmäisenä ovesta sisään ja totesin ihmetellen että "isi, miksi meillä on vettä lattialla?".

Koska sitä oli. 5-10cm kaikkialla talossa. Tiskikoneen takaiskuventtiili oli pettänyt, joku liitäntä irronnut ja koko kauppareissun ajan se oli vain truutannut vettä lattialle. Lähes uudesta talosta jouduttiin evakkoon useaksi kuukaudeksi, kun talossa pörisi ensin imurit kuivattamassa lattiarakenteita ja kosteussulkumuovien päällekin valunutta vettä. Ja sen jälkeenkin monta vuotta säännöllisesti mitattiin kosteuksia että saisi tietää ajoissa jos jotain vaurioita olisi jäänyt.

Olen siis syystäkin ehkä neurootikko noiden koneiden kanssa, haluan kuulla koko ohjelman...

lukija
28/54 | 

Mulla ois tällanen tarina lapsuudesta 9v takaa: koti myynnissä, kaikki melkein valmista ja uudet ostajat tyytyväisiä, vain kellariinmeno kuntokartoituksessa jälellä. Ja kuinka ollakaan, katosta tippuu vettä! Syykin löytyi... Hieman ahne rotta oli syönyt tiskikoneen poistoputkeen n, 10x20cm reiän. Onneksi vakuutus korvasi silloin, vaikka ei olisi pakko ollutkaan, toista se on nykyaikana.. No, lattiaremontti ja ostajat näkivät tilanteen vaihevaiheelta ja saivat paremman. Lopputulos: kaikki tyytyväisiä.

Ps. Isäni valoi ylimääräisestä sementistä laattoja, ja yön aikana oli ilmestynyt rotan makuujälki, joka ei varmasti ole ihan rotan kokoinen, vaan hiukan pienempi. Mittausten jälkeen selvisi, että vähintään 72cm roikale!! Liekö sama rotta!?

Aki
29/54 | 

Suosittelen asentamaan omakotitaloihin vesivuotokytkimen (Leakomatic). Ei tartte pelätä vesivahinkoja missään.
Kaukalo ihan jees mutta jos se vuoto tulee sinne APK alle ja olet olohuoneessa vaikkapa töllöä katsomassa, niin siihen ne lattialle tulee ja sitä voi tulla litratolkulla. Sinne alle kun laittaa kosteusanturin joka hälyttää heti kun vettä tippuu sinne, niin voi mennä laittamaan hanat kiinni ja vahnkoa ei tule. Kaikkihan on tietysti kotona kun käyttää APK:ta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013