Vihdoinkin. Olen ollut jo kuukauden suuressa ja tuskaisessa tyhjiössä, mutta se on ohi just nyt. Katsokaahan mitä mahtavaa löytyi:


sookie stackhouse series

sookie stackhouse series

Dead and gone / Dead in the Family eli kaksi viimeistä osaa Sookie Stackhouse sarjaan. Olen saamaan aikaan sekä riemuissani että surullinen. Koukuttavan kirjasarjan loppuminen on yksi arjen traagisimmista hetkistä. Se tyhjyyden tunne, kun rakas sankari(ttare)si ei enää jatkakaan seikkailujaan. Hirvein tragedia tähän mennessä on ollut Henning Mankellin viimeisimmän Wallanderin lopussa ollut hyvin selkeä vihjaus, että tämä on nyt tässä. Tyrmistys oli niin kova, että saatoin tirauttaa kyyneleen lempipoliisini kunniaksi.

Olen ollut lapsesta asti nenä kiinni kirjassa aina kun mahdollista. Ala-asteella raahasin kirjastosta kotiin 13 nuortenkirjaa kerralla ja palautin ne reilussa viikossa. Lukunopeuteni on nykyään niin suuri, että pisinkin romaani loppuu ihan liian aikaisin. Olen viime aikoina yrittänyt lukea rauhallisemmin, että kirja kestäisi kauemmin, mutta yleensä tempaudun niin täysin mukaan lukemaani, että unohdan hidastelut muutaman sivun jälkeen. Tavallaan ärsyttävää, mutta sille vaan ei voi mitään että lukuvauhti on treenautunut ihan itsestään.

Muistan ikuisesti, kun rakastuin 14-vuotiaana korviani myöten Arto Paasilinnan huumoriin Jäniksen Vuosi -kirjan jäljiltä ja olin onnesta soikeana tajutessani kuinka paljon Paasilinnan tuotantoa minulla on lukematta edessäni! Uuden kirjailijan löytäminen on aina yhtä mahtavaa.

Kommentit (41)

Meme
1/41 | 

Mäkin oon aina lukenut tosi paljon, kannoin suunnilleen saman verran kirjoja kotiin kirjostosta jo ala-asteella ja kesät vietin varaston katolla kirja kädessä :D
Ja se tunne, että tämä nyt sitten oli tässä on yksi maailman hirvittävimmistä tunteista.

4/41 | 

Ensi vuoden toukokuussa pitäisi olla seuraavan kirjan julkaisu! Minun käsitykseni mukaan luvassa on vielä 3 kirjaa, joten ei tämä ihanuus vielä tähän lopu :)

pixiece
8/41 | 

heippa! miten sun kestopigmentointi on kulmissa kestänyt? ootko tyytyväinen? oisko kuvia/postausta tiedossa kun mua on arveluttanut pitäskö pigmentoida nää haituvat näkyviin vaiko ei :)?

Jennaa
9/41 | 

Lukeminen on tosiaan ihan mahti puuhaa. Tosin nykyään luen hirveen harvoin, jotenki ei aika ja jaksamine riitä. Ja kyllä, ala-asteella tuo kirjojen lukeminen oli hyvinki samaa luokkaa ku sulla :D

MuuMuu
10/41 | 

Mullakin on viimeinen Eric, ups, siis Sookie-kirja menossa.. Kyynel. No seuraavaksi sitten vuorossa toka osa Black Dagger Brotherhoodia ;)

Waterlily
11/41 | 

Ostin Dead in the Familyn heti kun se ilmestyi, mutta mulla on se edelleen kesken. Haluan pitkittää lukunautintoa, joten luen vaan vähän kerrallaan. Jepjep myönnän, hulluahan se on. On kyllä moneen kertaan tehnyt mieli ahmia koko kirja kerralla =)

Mute
12/41 | 

on kyllä loisto kirjasarja, ite luin kaikki kymmenen osaa reilussa parissa viikossa.. nolottaa :D harvoin löytää niin kovasti koukuttavan sarjan että jaksaisi lukea melkein koko ajan.

slimmi
13/41 | 

Itse kans olen lukenut pienen ikäni, ala-asteella tuli kirjastoreissuilla roudattua kasa Neiti Etsiviä luettavaksi :D Itse olen viime aikoina ihastunut Outi Pakkasen ja Eppu Nuotion kirjoihin, mukava todellakin löytää uusi lempparikirjailijoita! Täällä kanssa itketään Kurt Wallanderin perään ;/

Neely
14/41 | 

Itselleni Wallander-sarjan viimeisen(!) kirjan lukeminen oli itkun paikka tajutessani, että näitä ei todellakaan taida enää tulla.. snirf. Yhtään näitä vampyyri- (vai mitä ne nyt onkaan) kirjaa en ole eläissäni lukenut, pitäsiköhän testata?
Olen myös niin nopea lukija, että kaikki kirjat yleensä loppuvat liian pian... Nyt olisi varmaan vuorossa uuden Patricia Cornwellin hankinta!

15/41 | 

Itselleni pahin tyhjyys on iskenyt saatuani Taru sormusten herrasta trilogian luettua loppuun. Ja hassua kyllä, se tyhjyys iskee aina uudelleen, kun luen mötikän uusiksi : D

Ihme kyllä monien muiden sarjojen kohdalla ei tyhjyyttä tullut, esim. potterit ja houkutus sarjojen vikat osat oli mielestäni niin tyhmiä, että niiden tyhmyys ärsytti enemmän kuin sarjan loppuminen : D

Ps. Itse menossa Sookie seikkailuiden puoli välissä ja olisi monta osaa lainassa odottamassa, vaan kun ne vähän alkaa toistaa itseään niin on tällä hetkellä ähky : D

16/41 | 

Nopeat lukijat aina hämmentävät minut. Minun lukutahtini on kaiketi kohtalaisen verkkainen, vaikka aika paljon luenkin, kevyehkön ja keskipitkän kirjan parissa päivässä varmaan. Yleensä käy niin, että mitä parempi teksti, sen useammin pysähdyn heti lukemaan hyvät kohdat ja nerokkaat lauseet uudestaan. Hyvät vitsit, tunteikkaat sanat, romanttiset hetket, kuohuvat dialogit... kaikkiin sellaisiin paneudun lukemalla ne uudestaan ja hitaasti. Lisäksi pysähtelen lukiessani muuten vain. Mietin lukemaani tai ajattelen ne asiat, jotka pulpahtavat tekstin myötä mieleen.

Ilmeisesti tämä hidas lukutaipumukseni on siis hyvä asia. Saan nauttia kirjasta pitempään. Toisaalta opiskelujen puolesta tapani on ollut raivostuttava, kun kirjojen lukuvauhdin olisi pitänyt olla huomattavasti reippaampi.

No, en tiedä onko lukutottumuksiaan helppo muuttaa. Voithan tietenkin yrittää...

17/41 | 

Kuulostaapa taas niin itseltäni :D Lukasin juuri vähän kuin vahingossa muutamasatasivuisen romskun, nyt tosin olo on hieman höperö, vaan viis siitä kun oli niin hyvä kirja.

petra
18/41 | 

mulla on vähän samaa vikaa kuin sulla tuon lukemisen suhteen.. :) paras oli se kun menin ostamaan twilight - houkutuksen, ihan suomeksi siis, ja en vain voinut lopettaa lukemista. aloitin kuudelta illalla, ja puoli kolmelta yöllä kirja oli ohi! en mennyt tuona aikana edes vessaan tai syönyt :D! lukeminen on ihanaa, PAITSI (juurinyt) näihin pääsykokeisiin lukeminen.. -.-

Aisha
19/41 | 

Vinkki tohon kesto-ongelmaan: vieraalla kielellä lukeminen sujuu hitaammin. Samalla saa kaupan päälle kielikylvyn. :)

Reetta
20/41 | 

Kuten joku tuolla ylempänä, minäkin luin ihan kauheasti etenkin Neiti Etsiviä ala-asteella ja kirjoja upposi muutenkin ihan kauheasti, eikä siinä kauaa mennyt, kun meidän tuppukylän kirjaston nuortenkirjat oli kolottu läpi. Ja mun lukutahtiahan epäili mm. opettajat, muistan katkerasti, miten ala-asteella mun lukusuoritusta ei hyväksytty, koska en muka oikeasti lukenut. Ja minähän luin oikeasti, itkua siinä tuli nieltyä, mutta kyllähän tota nyt osaa jo ajatella, että saatto opettaja ihmetellä, kun nelosluokkalainen on lukenut romaanin parissa päivässä/päivässä.. :D

Ja tuosta Sookie Stackhouse-kirjasarjasta vielä, tykkään kauheasti ja se on mun mielestä paljon parempi, kun True Blood-telkkusarja. Itseasiassa eilen sain sen kakkososan kirjastosta varauksesta ja yöllehän asti piti lukea, mutta sainpa loppuun, mua kun niiiiiin ärsyttää jättää hyvä kirja keskeen jonkun niinkin turhan, kun esim. nukkumisen takia... :D

Anna
22/41 | 

On kyllä totta et Sookie-kirjat pesee True Bloodin mennen tullen. Miten kakkoskirjasta voi muokata niin tyhmän orgioiden sarjan ja jättää sen ihan parhaan eric esiintyy homona - kohtauksen pois :D

23/41 | 

Mä olin ala-asteella ihan samanlainen. Mun lukuinto meni siihen pisteeseen, että äiti takavarikoi kerran kaikki kirjat kun lukeminen meni kuulemma liikaa tärkeämipien asioiden (kuten läksyjen) edelle. Olin kuitenkin ovela, ja hain yksi kerrallaan kirjan piilosta ja palautin kun äidin silmä vältti :D. Pahis jo pienenä.

Nykyään ei sitten olekaan aikaa lukea... mikä vähäsen ahistaa välillä.

Katri
24/41 | 

Mäkin rakastan lukemista ja lukutahti aina välillä huolestuttaa, koska se hiukan saattaa häiritä keskittymistä muihin (tärkeämpiin?) asioihin. Mutta olen antanut sen itselleni anteeksi, koska nyt kun opiskelen englantia ja luen kirjat englanniksi niin sehän on vähän niinku opiskelis vapaa-ajallakin. eikö? :D

Saisit muuten valottaa hiukan lisää kirjahyllys sisältöä, sulla tuntuu olevan inspiroiva maku, mä oon jotenkin tosi huono itsekseni löytämään uusia hyviä kirjailijoita.

Mutta yhtenä suosituksena olis Neil Gaiman. Jos fantasiahommista tykkää!

Lenni
25/41 | 

voisko joku luetella järjestyksessä ne kaikki englanniksi ilmestyneet kirjat tänne, kiitos!

26/41 | 

On kyllä sanottava, että True Blood tv-sarjana on musta paljon onnistuneempi kuin kirjat itsessään. Kiva noita on lukea, mutta samalla mietin monesti että vau miten paljon kaikkea lisäjuttuja ja rinnakkaisjuonta on tv-sarjaan saatu lisättyä. Ja jotenkin tahti on kirjoissa vähän pliisu (isolla rintaäänellä sanottuna kun olen peräti jo kolmannessa kirjassa, alkuperäiskielellä tietty), tosin tv-versiossa mennään välillä liki liiankin vauhdikkaasti. Samaa voisi sanoa välillä kirjallisen version sekstailukohtauksista, jotka ainakin ekassa kirjassa olivat vähän turhan noloja.

Tv-sarjan ja kirjan kehittelytavan kyllä erottaa selkeästi, ja itse olen tykästyneempi enemmän tv-ilmaisuun vaikka se sitten tarkoittaisikin sitä että joitain hahmoja on hinkattu surullisen yksiulotteisiksi tai enemmän sympatiapisteitä kerääviksi.

Itse olin kanssa lapsena hullu lukemaan kasoittain juuri Neiti Etsiviä ja vieläkin aina väliajoin innostun lukemaan ihan älyttömästi - ihan kuin innostun aalloittain kaikesta muustakin (populaari)kulttuurin kuluttamisesta. Isoista kirjasarjoista tällä hetkellä kesken on loppu Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä -sarjasta. Kaksi kirjaa vielä pitäisi pungertaa läpi, mutta inspiraatiota on vaikeampi etsiä keskittymistä vaativalle lukemiselle kuin nopeatempoiselle fiktiolle!

28/41 | 

Pitänee vielä perään kysyä, että keräsitkö Nelliina juuri noita tv-sarjakantisia kirjoja? Itse olen visusti niiden piirroskansien puolella, harmi vain että pokkareiksi niiden laatu on aika kökkö verrattuna muihin editioihin.

Kettu
29/41 | 

Haa, minulla oli sama juttu Paasilinnojen kanssa :D Ja kaikki alkoi juurikin Jäniksen vuodesta, kun ihastuin höpsöön huumoriin ja överiksi meneviin tapahtumiin. Ehdin tosin kahlata tuotannosta läpi about puolet, kunnes innostus alkoi pikkuhiljaa hiipua. Voisikin ehkä joku kerta käväistä lainaamassa taas joku Paasilinnan teos, kun en ole niitä vuosiin enää lukenut.

Päivi
31/41 | 

Täällä ilmoittautuu kans yks pienestä pitäen kirjoja kirjastosta kasapäin raahaillut lukutoukka :D Kyseistä kirjasarjaa en ole lukenut, mutta muuten teksti kuulostaa aivan minulta. Aina pitää olla vähintään muutama kirja kesken (nyt kesken esim. P. G. Wodehousen Jeeves tarinoita 2 eli Hiiop Jeeves. Aivan mahtava kirjailija!) :)

aava
32/41 | 

minäkin kannoin kirjastosta nuorten kirjoja aikoinaan reppukaupalla ja saatoin lukea niitä kolme päivässä kun oikein jäin koukkuun. sitä olen vain miettinyt, että pitäisikö tuon lukunopeuden kasvaa pikkuhiljaa? olen mielestäni aina ollut hidas lukija vaikka sillä kirjamäärällä minkä olen lukenut ja tulen lukemaan pitäisi kai jotakin kehitystä tpaahtua. onko se siis joku yleinen juttu että nopeutuu lukijana?

Vanilja
33/41 | 

Voi ei, Wallanderi(kin)ko on sit loppu?? Mulla on sarja kesken, mutta aika nopeeseen tahtiin on tullut nuo luettua...pari enää jäljellä. Tiedän kans tuon tyhjiön, ku ei ole mitään lukemista, ainakin illalla sängyssä on luettava jotain, jos ei muuten kerkee.

34/41 | 

Minuakin kiinnostaisi kuulla enemmän suosikki kirjoistasi ja ihan mistä vaan kirjoihin liittyen :) Ja joku kirjakokoelmasi esittely voisi olla kiva, ei nyt ihan joka kirjaa, mutta yleiskatsaus. Rakastan tiirailla kuvia toisten kirjahyllyistä XD Tuostakin kuvasta bongasin useamman kirjan, jotka löytyvät myös omasta kirjahyllystä :)

T; Kirjafriikki

PS. Niin ja tosiaan, mitä tykkäsit siitä Pimeyden rakastaja kirjasta? Itse en ole vielä lukenut, mutta suunnitelmissa olisi, kunhan ehtisi.

Taru
35/41 | 

Sain tarpeekseni koulukirjoista ja päätin heti tämän postauksen luettuani kipittää kirjastoon hakemaan Harrisin kirjoja. Olipa pieni pettymys kun sai tietää kaikkien olevan lainassa ainakin kuun loppuun :/

Jemina
36/41 | 

Minäkin toivoisin pientä vinkkilistaa. Epäilenpä että valikoimasta löytyisi monta hyvää kirjaa minunkin makuuni.
Olin myös erityisesti ala- ja yläasteella todellinen lukuhirmu. Meinasi pikkupaikkakunnan kirjastosta loppua valikoimat kesken. Se kuitenkin pakotti tutustumaan erilaisiin kirjallisuuden lajeihin, mikä oli tietysti hyvä asia.
Viimeaikoina rakas harrastus on jäänyt harmillisen vähälle. Mistä lukukokemuksista olenkaan jäänyt paitsi! Ja luettavien lista sen kun kasvaa. No, eläkkeellä muutankin varmaan asuntoni kirjastoksi :D

38/41 | 

Kirjailijan omilla sivuilla lukee että helmikuussa olisi tiedossa sookie stackhouse-kirja, tosin se taitaa olla vain ns.välikirja niinkuin a touch of dead oli. . mutta eiköhän sekin auta uuden kirjan odottamisessa ;)

Fiipi
39/41 | 

Hei!

Mikä on tuo Marian Keyesin ruskea kantinen (?) kirja sinulla hyllyssä? Paholainen pukeutuu Pradaan jälkeen.

Taina
40/41 | 

Moi, pakko kommentoida vaikka tämä postaus ei ihan tuorein olekaan. Menin ostamaan pari ekaa Sookie-kirjaa, kun olit kehunut niitä. Ekan kirjan lukemisessa kesti ja kesti ja ajattelin, että eipä tarvi ostaa seuraavia. Mut luin kuitenkin sitkeesti ja sit kun pääsin tokan kirjan loppuun, niin olin aivan myyty. Olin siis tykännyt myös sarjasta, mutta silti parasta oli, kun pääsin kirjoissa sarjan edelle. Välillä on kyllä ollut vähän vaikea palata todellisuuteen, kun on niin kiinni kirjojen maailmassa :). Nyt odottelen saapuvaksi sitä kymmenettä osaa. Eli kiitos vaan kirjasuosituksesta.

Ai niin, minäkin voin tunnustaa, että raahasin lapsena selkä vääränä kirjoja kirjastosta kotiin. Ja luin myöhään yöhön peiton alla taskulampun valossa sen jälkeen, kun valot olisi pitänyt jo sammuttaa. Valvon vieläkin arki-iltaisin aivan liian myöhään kirjan kanssa, vaikka aamulla on aikainen herätys... Olen kirjaholisti. Mutta lukeminen on vain niin ihanaa. Voin olla tyytyväinen lähes missä tahansa, kunhan minulla on kirja :).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013