Olen tehnyt menneinä vuosina pienimuotoista yhteistyötä pöytyäläisen Myssyfarmin kanssa, ja matkan varrella ihastunut pahemman kerran sekä pienen yrityksen toimintaperiaatteisiin (paikallisuus, kotimaisuus, ekologisuus ja mummojen työllistäminen) että tuotteisiin. Ovelasti kutsuin itse itseni Myssyfarmille kylään, koska halusin nähdä sekä kivat tyypit brändin takana että tietysti myös myssylampaat. Ja kirjoittaa blogijutun. Sain onnekseni iloiset TERVETULOA –toivotukset, joten ei muuta kuin aikaa sopimaan.

Reissulle lähdettiin kesäloman viimeisellä viikolla, aurinkoisena elokuun päivänä. Pöytyä sijaitsee kätevästi ihan lähellä Turkuun vievää 9-tietä, joka kulkee myös suoraan Akaan läpi. Me lähdettiin matkaan koko perheen voimin, sillä Anni on melkein liikuttavan innoissaan maaseudun perusjutuista kuten traktoreista ja lampaista ja juuri niitä oli luvassa. Annilla oli Pöytyällä oman ikäistä seuraakin, sillä nuorin Myssyfarmin kolmesta lapsesta on myös 2-vuotias.

On aina ilo nähdä sekä ihmiset että ympäristö kotimaisen merkin takana. Myssyfarmi ei ole pelkästään myssyjä, vaan kyseessä on ehta luomutila. Myssyfarmin luomutuotteita on nykyään myynnissä jo Stockan Herkussakin! Bongasin eilen Tampereen myymälästä rypsiöljyä ja hernejauhoa.

Myssyfarmin isäntä ja emäntä ovat Janne ja Anna Rauhansuu. Janne hoitelee pääasiassa tilan asioita, ja Anna keskittyy Myssyfarmiin. Tänä vuonna Myssyt lähtivät valloittamaan myös muita maita vierahia, eettisellä muodilla on kysyntää muuallakin. 

Meitä tuli päivän aikana moikkaamaan myös ehta pöytyäläinen Myssymymmo Terttu, jonka näppärillä sormilla valmistuu jopa 10 myssyä päivässä! Kyllä, oli pakko kysyä. Itse kun en ole pätkääkään neulomistaitoinen, tuo kuulostaa hurjalta määrältä. Myssyfarmi työllistää Tertun lisäksi useammankin paikallisen mummon, ja uudet innokkaat neulojat löytyvät tuttujen kautta. Mutta on farmille tullut jopa työhakemuksiakin. Myssymummous on herättänyt kiinnostusta paikallisten senioreiden parissa.

Suomanlampaan oma värikirjo on kaunis, sävyjä löytyy valkoisesta mustaan. Myssyfarmilla on parhaillaan meneillään kokeilut kasvivärjäyksestä, joka tarkoittaa hehkuvia upeita sävyjä ympäristöystävällisin menetelmin.

Kunkku-kissa ottaa rennosti: 

Meillä oli niin kiva päivä Pöytyällä, syötiin lettuja, oltiin ulkona ja rapsuteltiin lampaita. Anni höpöttää edelleen silmät loistaen traktoreista... Anni pääsi ihan oikean traktorin hyttiin polkutraktorin lisäksi, eikä tyttöä olisi saanut sieltä millään pois. Plikan iloksi pihalla oli myös pari rekkaa, joita ihastella.

Meidän automatkat menee nykyään niin, että Anni vahtaa silmä kovana vastaantulevia rekkoja ja hihkuu riemusta jokaisen kohdalla. "Tosi iso rekka" on varmaan yksi eniten kuulluista lauseista meillä. Lapseni ei ole prinsessa, hän on automimmi.

Myssylampaita pääsi rapsuttelemaan sekä aidan takaa että laitumella. Nämä villavat ovat ehtoja suomenlampaita. Myssyfarmin omat lampaat keritään kaksi kertaa vuodessa. Sen jälkeen villa pestään käsin Pirtin Kehräämössä, sillä se on ainoa tapa säilyttää lampaanvillan lanoliini. Lanoliini hylkii vettä ja pitää villan pehmeänä. Myssyfarmin myssyissä käytetään sekä omien lampaiden villaa, että läheisen luomutila Rintalan villaa. 

Rintalan luomutilalta tulee myös tänä syksynä lanseerattavien Myssy Luksus -myssyjen lampaankarvatupsu.

Maailmassa meni joku pieleen, kun en syntynyt maatilan tyttäreksi :D en tiedä mitään niin kaunista kuin peltomaisemat, hiljaisuus, vanhat maalaiskartanot ja sininen taivas. 

*kuvat joissa keltamekkoinen minä näyn mukana, on ottanut Myssyfarmin Hanna

Jos nyt jäi sellainen fiilis, että olisi kiva nähdä Myssylampaat livenä, farmilla järjestetään nyt tulevana lauantaina 27.8. avoimien ovien päivä klo 12-15. Kuka tahansa voi mennä tutustumaan tilan elämään. Samaan aikaan Myssyfarmilla on myös ystävämyynti, missä vanhalla logolla varustetut myssyt myydään pois edullisesti. Brändi on uusinut ilmettään tämän vuoden aikana, niin että uudella logolla varustetut tuotteet lanseerataan uusien kotisivujen ja nettikaupan kera markkinoille ihan näillä näppäimillä. 

Ystismyynnin myssyt julkaistaan huomenna torstaina Facebookissa, niistä voi tehdä ennakkovarauksen halutessaan tai tilata toki myös postitse jos ei pääse paikalle itse. Tapahtumasivun löydät täältä: KLIK!

Myssyfarmi on mukana myös Design on Tampere -syysmyyjäisissä sunnuntaina 28.8. Tullikamarilla klo 11-18.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010