Kun puutarha vilisee isokokoisia lintuja, siinä ei voi olla hieraisematta silmiään. Vaikka fasaani on meillä yleinen, se on silti erikoinen näky varpusiin ja räksiin tottuneelle. Fasaani on vieraseläin, ja siltä se myös näyttää. 

Fasaanien liikkumisesta tulee väistämättä mieleen Jurassic Park elokuva ja velociraptorit. Mutta toki lintujen alkuperä osoittaa tutkimusten perusteella kohti kohti dinosauruksia, joten ihmeellinen on evoluutio. Ja asiaa sen enempää tutkimatta, raptorien liikkeisiin lienee elokuvaa tehdessä lainattu linnuilta.

Yleensä pihassa on yksi fasaanikukko haareminsa kanssa, mutta tällä kertaa laskin yhteensä 6 kukkoa ja yli 10 naarasta. Yksilöt lienevät nuoria, sillä kukot eivät kai pääasiassa viihdy keskenään. 

Hieno näky joka tapauksessa. Luonto-ohjelma omalla takapihalla.

Kommentit (3)

E-
1/3 | 

Odotahan kunhan ne kukot ryhtyvät pullistelemaan ja taistelemaan naaraista, se huuto kyllä hyydyttää veren suonissa! :D

Unna_
2/3 | 

Siis fasaanit on niin symppiksiä. Mulla on niitä pihalla myös; herra Fasaani ja hänen daaminsa. Ruokin niitä kauralla ja siemenillä ja herra pitää vahtia, että daamit saavat syödäkseen. Sitten alkaa sellainen pulputus ja keskustelu, kun herra haluaisi jäädä syömään ja rouvilla on jo kiire muualle. Ruokalevolle ehkä :) Mutta hauskoja ovat ja saa kesytettyä varsin hyvin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010