Vaikka Lahti onkin Suomen Chicago, Viialaakin olisi voinut kutsua ihan kirjaimellisesti nimellä tuulinen kaupunki sillä asukuvien ottaminen meni ihan plörinäksi. Ja niin kiva takki kun minulla olisi ollut, ja pallopaitaa ja kaikkea.
Jees, luovutin.

Tuulisesta kaupungista puheenollen, luulin iäisyyksiä että Chicagon lempinimi Windy City tulee siitä että siellä ihan oikeasti tuulee paljon, onhan se sentään jättimäisen Michigan-järven rannalla. Se mainitaan kyllä yhtenä mahdollisena vaihtoehtona lempinimelle, mutta suosituin tarina taitaa olla New York Sunin toimittajan kitkerä heitto chicagolaisten kyvystä järjestää maailmannäyttely 1800-luvun lopulla.

"Don’t pay any attention", wrote Charles A. Dana, day in and day out in his New York Sun, "to the nonsensical claims of that windy city. Its people could not build a World’s Fair even if they won it".

Chicago muuten järjesti kyseisen maailmannäyttelyn. Aina on hyvä ikä oppia jotain uutta.

Kommentit (6)

Anonyymi
1/6 | 

Lahtea ei mitenkään voi verrata Chicagoon. Chicago on kaikella tapaa mielenkiintoinen kaupunki, mutta Lahti taasen on masentava, sattumalta syntynyt betoniläjä.

2/6 | 

Toi takki on niiin ihana. Harmittaa vietävästi kun mistään ei oo tullut vastaan. Toihan on se H&M vanha takki? Sun blogista sen ekan kerran bongasinkin. Mulla on paljon viininpunasta, mutta täytyykin yhdistää se palloihin, toimii hyvin,tuulesta huolimatta :)

myohmy
3/6 | 

Lahti on Suomen Chicago, koska täällä on kai (ollut) yhtä paljon rikollisuutta. Luulin myös ennen, että lempinimi liittyi tuohon tuulisuuteen, mutta ei. :P Terveisiä täältä Lahesta.

k
4/6 | 

eilen luin tämän - ja tänään näin telkkarista, että maailmanpyörä on keksitty samaista maailmannäyttelyä varten! :D

Iina
6/6 | 

Kiva asu (tuulesta huolimatta)! Värien puolesta parasta syksyssä ja talvessa on eri luumun ja viininpunaisen sävyt <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
Syyskuu