Say hello to my little friend... tässä jotain mitä ei ihan joka päivä näe.


lumikko

lumikko


lumikko

lumikko


c1

c1

Lumikkopari viihtyi mökillä puukasassa, melkoisia vekkuleita. Ja pirun uteliaita! Päädyttiin siihen että kyseessä on lumikko, karvakavereilla ei ollut mustaa hännänpäätä ja ne olivat n. 10 sentin pituisia. Kertokaa jos olette erimieltä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (30)

Oija
5/30 | 

Tuohan on aivan kuin Vuokko Hovatan laulussa Lempieläimiä: "Mun lempieläin on se lumikko, joka asui halkopinossa" :)

piste
7/30 | 

siis sehän/nehän hymyilee! Ainakin kahdessa ensimmäisessä kuvassa. Rupes ihan naurattamaan :D ihania!

Heidi
9/30 | 

Hänhän on aivan hurmaava!! :D Itsellenihän valkeni vasta äskettäin, että lumikko voi olla myös muun värinen kuin valkoinen... Jotenkin olin ajatellut, että kärpät vaan "katoavat" talveksi ja lumikot kesäksi. Naisen logiikka... :D

11/30 | 

Voi söpöläistä! Pohjois-Karjalassa juhannuksena bongattu samantapainen otus. Mekin aateltiin, että kyseessä on lumikko, eikä esimerkiksi kärppä, just tuon hännän ja eläimen pienen koon perusteella.

KR
13/30 | 

On se lumikko! :)
"Pohjoisen pientä eläintä sanotaan pikkulumikoksi (Mustela nivalis nivalis). Sen turkki on talvella kokonaan valkoinen, joskin joillakin yksilöillä voi olla ruskeasta kesäturkista jääneitä laikkuja. Pikkulumikon vatsapuoli on myös kesällä valkoinen, selkäpuoli ruskea, ja raja näiden välillä on suora ja terävä. Tassut ovat päältä valkoiset. Ruumiin pituus uroksilla on 15–20 cm, naarailla 13–15 cm. Urokset painavat 40–80 g, naaraat 20–40 g." täs vielä varmistus :)

14/30 | 

Aikas söpöliini! Meillä asusteli mökin pihamaalla joskus kärppä ja sekin oli hurjan utelias seuraamaan ihmisten puuhia. :)

SaR
15/30 | 

Taidatte nähdä noita enemmänkin, poikaselta näyttää. Ja usein poikueessa on 3-9 yksilöä ja halkopinoissa pesällä on hyvä paikka.

lounatuuli
16/30 | 

lumikkohan se :D meidänkin pihalla joskus vipeltää, kerran se tuli jopa mua ahdistelemaan kun paistattelin päivää laiturilla. oli hiukan pelottavaa kun lumikko hyppeli edestakaisin ja olin järven ja lumikon välissä ilman pakopaikkaa sen hampailta... heh, reviirikiistat. :D

18/30 | 

Minäpä näin viime kuussa, kun tuollainen söpöläinen sai myyrän kiinni ja puri siltä niskat nurin. On se luonto vaan villiä! (jopa melkein Helsingin keskustassa) :)

Noissa sun kuvissa tuo hurja tappaja näyttää kyllä tosi lutuiselta.

Nia
19/30 | 

Kommentti ei liity nyt ollenkaan tähän postaukseen, mutta tulit minulle heti mieleen, kun ystävä ilmoitti pitävänsä elokuussa 50-lukulaiset häät. Sopisit ihan täydellisesti messiin punaisine huulinesi ja siun pallokuvioisten mekkojen kanssa. Voi apua.

Voisink viedä sinut avecikseni häihin? :DDD

einna
20/30 | 

Näitä viime postauksia kun katselee, niin voisit vaihtaa nimen Nelliinan eläintarhaksi? :D

21/30 | 

Kylläpä teillä siellä elämää riittää. Vaikka olen maalta kotoisin ja monenmoista eläintä nähnyt niin lumikkoa en kyllä koskaan. Ihanat varpaat viimeisessä kuvassa.

mzzz
23/30 | 

Ah, meilläkin oli oma kotilumikko, joka piti myyräkannan kurissa. Kerran tuli oikein vaarilleni esittelemään löytämäänsä myyrää, jätti parin metrin päähän hänen jaloista, ilmeisesti kiitokseksi siitä että vaarilla oli tapana ruokkia pakkasaikoina kyseistä otusta. Ja mahdottoman söpö oli kyllä!

Teija
24/30 | 

Oi kun söpö.

Tilasin ensimmäiset Parikkani ! Oon niin kauan kuolannut ja kaihoisasti katsellut ja nyt se tapahtui :D Ymmärrät varmaan intoni :)

Oonanna
25/30 | 

Toi eka kuva oli nii söpö et oli pakko pistää tietokoneen taustakuvaks! Toivottavasti et pahastu vaikka kopioinki tän... :)

Ny
29/30 | 

Viiala zoon nostalgiat! Eikös tuo zoo ollut Hirsikankaalla olevaan Viialan kylttiin spreijattu muinoin ennen kuntien yhdistymistä. :) Liekö tullut sulle siitä mieleen, mutta näin paikkakuntalaisena kiinnitin siihen huomioni.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012