Olen etsinyt kissojen ja koirien kanssa vanhoja vaatekuvia lehdistä ja kirjoista, mutta kokoelmani on varsin hajallaan. Vanhoja muotikuvia 1900-luvulta löytyy paljon, mutta yksityiskohtaisia ja vaatteen rakenteet avaavia kuvia vähemmän. Minua kiinnostaa historialliset kirjontamallit, vaatteiden tekniset yksityiskohdat sekä asusteet. En ole aikeissa toteuttaa omaa rokokoomekkoa, mutta huippuunsa hiotut käsityöläisten taidonnäytteet ovat mitä parhainta inspiraatiota. 

Se oli melkoisen iloinen hetki, kun löysin paikalliselta kirppikseltä yht. 5 eurolla nämä kaksi Taschenin Fashion. A History from the 18th to the 20th Century -kirjaa. Niissä käydään läpi muotia 1700-luvulta 1900-luvun loppupuolelle asti.

Kuvitus on parasta, mitä toivoa voi: yksityiskohtaiset kuvat ovat autenttisista vanhoista vaatteista. Piirrustuksia on vain pari hassua. Satoja ja taas satoja sivuja täynnä pukeutumisen kauneinta historiaa valokuvina!

Tästä eteenpäin aina kun tuntuu siltä, että luovuus on hukassa, tulen avaamaan nämä kirjajättiläiset. Voisin viettää tunteja tutkien käsityömestareiden töitä. 

Kommentit (2)

Maisa the vakkarilukija
1/2 | 

Siis wau! Mikä löytö! Oliko nuo yhdessä sellaisessa isossa laatikossa vai ihan pelkilteen? Mutta siis aivan mahtava paketti ja mikä hinta! Omat kappaleeni on vuosia sitten hankkinut opiskeluaikana kimppatilauksena ja muistaakseni silloin hinta oli 30-50e välillä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010