Kiitos sadekuuro ja lämpötilan lasku, kykenin lähtemään pikku vaunukävelylle ihastelemaan lähikorttelien kauniita taloja ja pihoja. Olisi kauhea hinku kuvata tätä ympäristöä blogiinkin, mutta en tiedä kuinka arveluttavaa on kameroida ventovieraiden taloja edes tieltä käsin :D Ulkomailla reissatessa sitä ei edes ajattele että kuvailee ihan tavallisten ihmisten portinpielet ja tekee matkajuttuja, mutta täällä omassa kylässä iskee heti fiilis että olisi pakko kysyä asukkailta lupa ennenkuin tohtii vilauttaa edes naapurin ojanpiennarta. Vilautettavaa täällä todella olisi, aivan mielettömän kauniita vanhoja taloja ja reheviä puutarhoja joka puolella.Otsatukan letittäminen on varsin näppärä keino pitää hiostavat hiukset aloillaan. Esimerkiksi täällä on aika hyvä ohje letin tekemiseen KLIK! Ohje on ei-otsistytölle, mutta samalla periaatteella toimii myös meillä.

Kommentit (28)

kuvaaja
2/28 | 

hei, kysy ihmeessä lupa, pihat kuuluu kotirauhan piiriin, niitä ei saa kuvata saatika julkaista ihan tuosta vaan!

mima

Eihän sitä tarvitse klikkailla kuin google maps:iin ja sieltä saa (toijalakin) talot ja pihat näkyviin ;)

Olen samoilla linjoilla kuvaaja2 kanssa, eli saa kuvata taloja/pihoja tieltä, kunhan ei pihoilla olevia ihmisiä kuvaa. Toki onhan se tietysti aina kohteliaampaa kysyä lupa, mutta ilman lupaakin saa kuvata :)

sokeris

Kuvaaminen ja kuvan julkaiseminen pitää muistaa myös erottaa toisistaan. Vaikka kuvaaminen olisikin sallittua, kuvien julkaiseminen ei välttämättä.

Kotipiha kuuluu kotirauhan piiriin, joten jos ottaisin kuvan, jonka kohde on selvästi ja pelkästään jonkun kotipiha (ei esim. yleiskuva tieltä), kysyisin luvan ainakin ko. kuvan julkaisemiseen, vaikka esineillä ja asioilla ei oikeutta kotirauhaan olekaan. :) Todennäköisesti saat parempia kuviakin, jos kysyt luvan, eikä tarvitse kuvata tieltä "salaa". Tutustuu samalla naapureihinkin. :)

Tiia

Varmasti moni antais oikean kätensä siitä, miten vähän vauvakiloja sä sait, siksi en ymmärrä tätä nyymin kommenttia (/kateutta). Näytät upealta, niinkuin aina.

6/28 | 

Sepä, kerran ulkomailla Kreetalla ihastelimme alttarin kaltaista rakennelmaa erään talon edessä, tieltä käsin toki. Kuvasimme sitä, ja kuinka ollakaan, talon omistaja käveli takaamme porteista pihaansa. Hän tosin vain naureskeli ja kertoi, että on tehnyt sen itse ja voitte tulla käymään. Kehuimme rakennelmaa kauniiksi. Mutta pois luikittiin kuitenkin melko vikkelään. :D

kuvaaja2
8/28 | 

moi kuvaaja,
eivät kuulu, saa kuvata sekä julkaista.

salakatselupykälä koskee vain tilanteita, missä siellä pihalla on ihminen/ihmisiä.

rosa
11/28 | 

Taloja saa kuvata kunhan ei kuvaa ihmisiä pihoillaan tunnistettavasti :) Google Street Viewkin olisi aika tyhjä jos taloja ei saisi kuvata ja kuvia levittää julkisesti, niissä on vain naamat sutattu jos ihmisiä sattuu näkymään. Sekä tietty autojen rekkarit ja nimetyt postilaatikot ja sen sellaiset.

Nemppu
12/28 | 

Voi kun rrakastan noita boleroita. Asusi on aivan ihana.
Nyt sovitaan, että helteet loppuu. Meilläkin on pikkuinen koiratyttö, joka on juuri steriloitu ja toivoo vain helpotusta helteeseen.

Maija
13/28 | 

Rikoslaki, 24 luku, 6 §:
"Salakatselu

Joka oikeudettomasti teknisellä laitteella katselee tai kuvaa

1) kotirauhan suojaamassa paikassa taikka käymälässä, pukeutumistilassa tai muussa vastaavassa paikassa oleskelevaa henkilöä taikka

2) yleisöltä suljetussa 3 §:ssä tarkoitetussa rakennuksessa, huoneistossa tai aidatulla piha-alueella oleskelevaa henkilöä tämän yksityisyyttä loukaten,

on tuomittava salakatselusta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Yritys on rangaistava."

Rikoslaki, 24 luku, 11 §:

"Kotirauhan suojaamia paikkoja ovat asunnot, loma-asunnot ja muut asumiseen tarkoitetut tilat, kuten hotellihuoneet, teltat, asuntovaunut ja asuttavat alukset, sekä asuintalojen porraskäytävät ja asukkaiden yksityisaluetta olevat pihat niihin välittömästi liittyvine rakennuksineen."

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001

Kyllä mä ainakin ymmärrän ton niin, että lain mukaan pihoja saa kuvata, jos niissä ei esiinny ihmisiä. Minusta olisi kuitenkin kohteliasta ja fiksua kysyä lupaa. Osalla ihmisistä menee kuitenkin herne nekkuun varsinkin jos kuvat julkaistaan blogissa.

piu

Ihmisten kuvaaminen on nimenomaan se avainjuttu.
http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/2010/06/artikkelit/min...

Kuvaaminen ja kuvan julkaiseminen ovat kuitenkin kaksi eri asiaa, ja sitä, mitä kuvia voi julkaista, pohditaan mediataloissakin lähes päivittäin. Pääsääntö on, että sellaista kuvaa ei saa julkaista, joka voi loukata kuvassa esiintyvää, toisin sanoen kuva esittää kuvassa esiintyvän henkilön "epäedullisesti". Luvan kysyminen on aina järkevää.

Iiduska
15/28 | 

Oi kuin kesäistä! Nautin tästä, kun kesä on tänä vuonna niin pitkä. Vaikka syksy ja talvi ihania ovatkin, ehtii niitä vähän myöhemminkin. Ja on hauska selailla vuoden takaisia postauksia, missä elokuussa on jo pitkähihaiset käytössä :D

16/28 | 

Hangossa käydessäni tuli kyllä kuvailtua pihoihinkin ta taloja, toki vähän yritin varoa, lähinnä ettenn jää kiinni ;)

Ja Aaww, reheviä puutarhoja! Voidaanko kehitellä jokin kaffittelu ja mennään yhdessä vakoilemaan niitä kukkia, mä olen ihan hurahtanut?! :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012