Tämä on sitä aikaa vuodesta kun pitää muistaa piilotella kukkasipuleita puutarhaan, että saa keväällä nauttia upeista tulppaaneista. Ei sillä ettenkö nauttisi myös luonnon tämän hetken tilanteesta.

Daaliani ja auringonkukkani ovat päivä päivältä komiammat. En tosiaan tajunnut keväällä juurakkoja istuttaessani, että daalia villiintyy tähän malliin! Kymmeniä nuppuja puskee esiin, ja kun jokainen kukinto on suurempi kuin auki levitetty kämmeneni... Lopputulos on vähintäänkin näyttävä. Daaliasta tuli tämän kesän aikana lempikukkani. 

Muutama ruusukin yrittää vielä luoda uusia nuppuja, vaikka pensaan toisella puolella on jo marjasato kypsänä. 

Vielä kun keksisi miten hyödyntää noita viinirypäleitä ja aroniaa. Viinirypäleet maistuvat sellaisenaan tosi hyvälle, mutta niissä on sen verran paljon siemeniä että syöminen on turhan hankalaa. Kotiviinien valmistuksen jätän tällä erää sen prosessin osaaville, se taitaa vaatia hieman perehtymistä että lopputulos on miellyttävä :D (Tervetuloa hakemaan viinirypäleitä Akaasta, jos osaat niitä jotenkin hyödyntää). 

Kommentit (10)

Chuuko
2/10 | 

Meillä mamma keitteli aina kiisseliä aronioista. Lämmin aroniakiisseli ja nökäre kermavaahtoa päälle oli aina taattu hitti. Mehuakin muistan joskus juoneeni, ja varsinkin viinimarjamehun kanssa sekoitettuna menee ihan kivasti. Itessäänhän kyseinen marja on omasta mielestäni aika tympeän makuinen.

Kaisu
3/10 | 

Hei!

Aronioista keitetty hillo tai hyytelö on tosi hyvää. Menee makean kanssa, mutta myös esim. kaaliruokien tai kanan kanssa. En ole itse keittänyt, mutta äitini on joskus tehnyt. Muistaakseni hillo oli vielä siivilöity sileäksi.

Miiu
4/10 | 

Teen aroniasta vispipuuroa. On muuten tosi hyvää. Kovat kuoret kannattaa tosin sihdata pois.

Valkoinen tähdikki
5/10 | 

Nämä kuvat ovat todellista terapiaa keskustan kupeessa asuvalle toimistorotalle. Kiitos Nelliina!

Vierailija
6/10 | 

Keitä mehumaijalla mehuksi? Rypäle-aoniamehusta tulee ihan MIELETTÖMÄN hyvää glögiä!! :)

Katriiiii
8/10 | 

Meillä viiniköynnös tekee pieniä rypäleitä, joissa on keskimäärin 10 siementä jokaisessa :) Mulla on sellainen Philipsin mehulinko, jolla puristan niistä tuoremehua. Viiden litran pikkuämpärillisestä tulee neljä lasillista. Tosi hyvää ja helppoa.

Vierailija
9/10 | 

Mummon kanssa keiteltiin mehua. Mehumaijaan ensin rypäleet sitten herukoita ja päälle vielä omenaviipaleita. Tuli hyvää :)

Kotona meinasin keittää vastaavaa. Viinirypäleitä ei ole, mutta kaverin pensasaidasta kävin keräämässä aroniaa. Jospa siitä tulis yhtä hyvää?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010