Koska räntäsade ja syksyn synkkyys suorastaan kutsuu majoittautumaan sohvannurkkaan kirja sylissä, ajattelin listata viisi suosikkikirjaani, joiden kanssa voisin viettää syyskauden vaikka joka vuosi. Nämä ovat ne kirjat, jotka luettelisin sen kummempia miettimättä, jos minulta pyydettäisiin viittä suosikkia. 

1. Mikko Kamula - Ikimetsien sydänmailla

Luin kirjan alkuvuodesta ja mietin sitä edelleen, kuukausia myöhemmin. Maailmoja järisyttävällä taidolla kirjoitettu kirja pureutuu meidän suomalaisten juuriin ja ikivanhoihin uskomuksiin, myytteihin ja tarinoihin. Mitkään ylistyssanat eivät riitä kuvailemaan lukukokemusta. Pahoittelut ylisanoista, mutta tämä kirjanjärkäle on sen arvoinen. Suomalainen saaga on saamassa jatkoa jo ilmeisesti ensi keväänä, en tosin ole ihan varma maltanko odottaa sinne asti! Lue alkuperäinen arvioini täältä.  

2. Johanna Valkama - Itämeren auri

Toinen suomalaiskirjailija heti putkeen. Valkaman esikoisteoksen sijaan olisin oikeastaan halunnut nostaa esiin sarjan itsenäisen kakkososan, Linnavuoren Tuulin, mutta ehkä kirjat kuitenkin kannattaa lukea järjestyksessä. Viihteelliset seikkailukirjat ovat kepeää ja kiinnostavaa luettavaa, ja niiden ainoa ongelma on se, että loppuvat liian nopeasti. Myös Valkama keskittyy suomalaiseen kansanperinteeseen ja rautakauden Suomeen, johon ihan oman mausteensa tuo se, että hämäläiset tapahtumapaikat ovat minulle entuudestaan tuttuja. 

3. Diana Gabaldon - Muukalainen

Nykyisessä Outlander-huumassa minun ei useimmiten enää tarvitse perustella tätä ikivanhaa suosikkiani. Olen lukenut Gabaldonin kirjat sata kertaa, ja aion varmasti lukea vielä yhtä monta kertaa lisää. Ikisuosikkini Skotlanti on Gabaldonin kertomusten pääpaikkana ja olen todella iloinen että pääsin syksyllä kokemaan Skotlannin Ylämaat. Nyt voin Muukalaista lukiessani ihan suoraan maalata maisemat mieleeni, enkä takuulla erehdy pitämään skotlantilaista sumua harmittomana pikku usvana. Muukalaisessa nainen nimeltä Claire matkaa vahingossa kivikehän kautta pari sataa vuotta ajassa taaksepäin ja joutuu keskelle jännitteistä Skotlantia. 

4. J.K Rowling - Harry Potter ja viisasten kivi

Harry Potter on poika, joka on paitsi kuuluisa velhomaailmassa, myös oikeassa maailmassa. Rowlingin velhomaailma on niin veikeä ja elävä, että Lontoossa kulkiessa olen ihan varma, että jossain on pääsy Viistokujalle! Olen lukenut kaikki sarjan kirjat niin monta kertaa läpi, että alan osata ne jo aidosti ulkoa. Silti tarinoiden tenho ei haalistu. Jos et ole vielä jostain syystä lukenut Harry Pottereita, tämä on hyvä syksy aloittaa. 

5. Philip Pullman - Kultainen kompassi

Luin Pullmanin Universumien tomu -trilogian läpi muutamassa päivässä, eräänä kesänä vuosia sitten. En nukkunut välissä jollei ollut ihan pakko, yleensä pari tuntia aamuyöstä. En ole koskaan lukenut niin intensiivisesti yhteen soittoon, muistan vielä että vedin ikkunaverhot kiinni ja suljin ulkomaailman mielestäni kokonaan! Lyran seikkaulut rinnakkaisissa maailmoissa vetävät mukaansa kuin magneetti. Fantasiamaailmaan oli hauskasti sotkettu myös Suomi, vaikka Pullmanilla ei tietääkseni ole mitään tekemistä kansamme kanssa. Kirjasta on tehty myös elokuva, mutta se oli suorastaan luokattoman huono kirjaan nähden. 

***

Mikä on sinun top 5? Nimim. yritän kalastella lukuvinkkejä :D

Kommentit (33)

lusene
1/33 | 

Kiitos tästä! Juuri eilen haahuilin kirjastossa yrittäen etsiä jotain luettavaa, mutta vaikka sitä hyllykaupalla onkin, ei mikään houkuttele pelkän nimen tai kannen perusteella :D Ehkä ensi kerralla haeskelen vaikka tuota Kamulan romaania.

Alva
3/33 | 

Jos englanniksi lukeminen ei haitttaa, niin Deborah Harknessin All Souls -trilogia: A Discovery of Witches, Shadow of Night, The Book of Life. Gabaldonien jälkeen yksi mun suosikeista! Mukana noitia, vampyyrejä, vahvoja naishahmoja, historiaa ja aikamatkustustakin.

Tötterö
4/33 | 

Toi Ikimetsien sydänmailla vei kyllä mutkin ihan kokonaan! Malttamattomana odotan sille jatko-osaa, hyvä kuulla että odotus ei ole enää kovin pitkä :D Ja Potterit toimii aina, tarkoitus olisikin lukea ne taas läpi kunhan saan muutaman aikaisemmin lukemattoman kirjan pois alta. Pitänee tutustua myös muihin tän listan kirjoihin, kuvailujen puolesta ainakin uskoisin olevan mieluista luettavaa.

En tiedä ootko koskaan tutustunut Bartimeus-trilogiaan, mutta sitä voisin lämmöllä suositella. Lontooseen sijoittuvaa nuorten fantasiaa, sisältää magiaa, mainioita hahmoja, hyvän juonen ja ihan loistavaa huumoria, nauran ääneen joka kerta kirjoja lukiessani :D

Hupeli
5/33 | 

Pikaisesti muutama tällä iPadin rähjällä, jolla on surkea kirjoittaa:
Fantasiaa:
Lienetkö lukenut Martinin Song of Ice and Fire -sarjan? Taitaa olla jo kokonaan suomennettukin. Ylittää oivan televisioinnin.
Entä Robin Hobbia? Salamurhaajan oppipoika -trilogia on oivallinen, mutta Liveship traders (jatkotrilogia) ylittää sen kirkkaasti.
Guy Gavriel Kayn Tigana - se loppu, se loppu! Toki muutkin, esim. Fionavarin kuvakudos
Gillian Philip Rebel angels -sarja (kaksi ekaa on ainakin suom.)
Erika Vik, Kaksoisauringot-sarja; ensimm. osa Hän sanoi nimekseen Aleia ja toka jo ilmestyneet, kolmatta odotan hinkuen

Klassisempaa
Nick Hornby, mikä vain, mutta esim. Poika
Kathryn Stockett, Piiat
David Nicholls, mikä vain, tunnetuin lienee Sinä päivänä

Hupeli

Jostain syystä kaikessa kiireessä naputtelemani romaanilistat eivät näy😾 Vika on epäilemättä tässä iPadin perkuleessa. En valitettavasti jaksa naputella niitä uudelleen, mutta näyttää onneksi tulleen samoja, oivia opuksia muilta (esim. Hobb). Hehkutan vielä uutta kotimaista fantasiakirjailijaa eli Erika Wikiä. On aina ilo löytää uusi sana- ja tarinataituri!

Uneel
7/33 | 

Onkin pitänyt kiittää, että kirjoitit arvion Ikimetsien sydänmailla-kirjasta. Ostin kirjan itselleni siltä istumalta ja luin ahmimalla. Kirja oli aivan huikea, enkä malttaisi odottaa jatkoa. ❤️

Kassu
8/33 | 

Jos et ole vielä lukenut J.K. Rowlingin Robert Galbraith -nimellä kirjoittamia kirjoja The Cuckoo’s Calling, The Silkworm ja Career of Evil, suosittelen niitä lämpimästi. Niissä pyöritään ihan nykypäivän Lontoossa, mutta kerronta on taattua Rowlingia. Nautin tosi paljon Rowlingin taitavista henkilökuvauksista, jotka saavat kirjan henkilöt heräämään eloon ja tuntumaan ihan oikeilta ihmisiltä.

silmukoita
9/33 | 

Ikimetsien sydänmailla on kyllä ylistyksensä ansainnut :) mun ehkä lempparein kirjasarja on Carlos Ruiz Zafónin Unodettujen kirjojen hautausmaa -sarja eli Tuulen varjo, Enkelipeli, Taivasten vanki ja Henkien labyrintti. Luin ekan muistaakseni 2009 ja viimeisen nyt pari viikkoa sitten, vei mukanaan ihan samalla tavalla kuin silloin 17-vuotiaana :D

Käyttäjä9486
Liittynyt29.10.2017
10/33 | 

Anthony Doerr: Kaikki se valo jota emme näe. Mykistävä ja maagisen kaunis. Myös Elena Ferranten Napoli-sarja on lukemisen arvoinen. Kahden henkilön monimutkainen, kaunis ja raastava ystävyys- ja kasvutarina. Ja hienosti kuvattu kasvuympäristö.

Halina
11/33 | 

Apua suosikkeja on niin paljon! Top 5 kirjaa, jotka olen lukenut useamman kun yhden kerran (ei järkässä):

1. Taru sormusten herrasta
2. Geishan muistelmat (pidän myös elokuvasta)
3. Veljeni leijonanmieli
4. Harry potter ja azkabanin vanki (oma suosikkini pottereista)
5. Narnian tarinat: velho ja leijona.

+ yksi villikortti: Aavikon kukka

En tiedä miksi palaan kyseisiin kirjoihin iästä ja eri elämäntilanteista huolimatta.

Muita tosi hyviä suosikkejani viime vuosilta:

- Stig Larssonin miehet, jotka vihaavat naisia jne. Dekkarit (3 osaa)
- Vaimotesti ja kakkososa Vauvatesti (voin suositella, älykästä huumoria sisältävät romaanit).
- Kiinan kadotetut tyttäret (todella silmiä avaava ja mielenkiintoinen teos, tarkoituksena lukea myös kirjoittajan toinen kirja: Vaiennetut äänet)
- Minä olen Malala (kirja tytöstä, joka voitti Nobelin rauhan palkinnon)
- Suljettu maa
- Sieluni kyyneleet (eng. Tears of my soul), korealaisen naisen ja terroristin kirjoittama kaunis kirja
- Robin Hobin salamurhaaja / Narrinn matka sarjat. Löytyy ainakin kirjostoista. Fantasiaa.
- Torey Haydenit (koskettavia, mutta kauniita kertomuksia erityislasten kanssa työskentelystä Amerikassa).
- James Harriotit (eläinlääkärin tarinoita iso-britanniasta, menneisyyttä ja ihania eläintarinoita potilaista ja heidän omistajistaan. Saavat aina hyvälle mielelle kun ei jaksa lukea mitään raskasta).

Hmm, en tiedä oliko tästä listasta apua mutta tulivat ensimmäisenä mieleen :) Huomasin, että aika paljon omasta listatani löytyi naisten tarinoita.

V
12/33 | 

Tuo Ikimetsien sydänmailla on vielä luettavien listalla mutta ehkä en otakaan sitä sitten vielä lukuun vaan odottelen jatko-osaa. Pullman on kanssa ollut suunnitelmissa jo vuosia mutta on vain jostain syystä jäänyt. Voisinkin sen laittaa joululahjalistalle, sitten olisi aikaakin olla nukkumatta. Alkusyksystä päädyin lukemaan Potter-fanficciä Harry Potter and the Methods of Rationality (hpmor.com) ja siinä meni kyllä yöunet. Voin suositella jos ei häiritse että kirjoittaja ei ole JK Rowling.

Muistaakseni olitkin jo lukenut Paula Havasteen kirjoja? Jos et niin Kymmenen onnen Anna kannataa ainakin lukea. Norjalaisen Herbjörg Wassmon Dinan kirja voisi myös sopia makuusi. Ja Robin Hobb on ehdottomasti parasta fantasiaa mitä olen lukenut. Kannattaa ehdottomasti tutustua!

Vierailija
13/33 | 

Itse luen uudestaan ja uudestaan Ken Follettin kirjan Naakat, jonka päähenkilö on nuori englantilainen nainen toisen maailmansodan miehitetyssä Ranskassa. Saman kirjailijan muutkin teokset ovat olleet hyviä, mutta tämä on suosikki.

Myös Tami Hoagin Mustat vedet on tullut luettua useampaan kertaan. Se on murhamysteeri, mutta myös kuvaus päähenkilön kamppailusta yksinhuoltajaäitinä, kun ympäristö tuomitsee eronneen naisen huonoksi äidiksi sekä epäonnistujaksi.

Näiden lisäksi on uponnut Cassandra Claren Varjojen kaupungit -sarja. Vahvoja naisia, ihmissusia, vampyyreja, keijuja ja enkeleitä. Näillä aineksillahan ei voi epäonnistua. :D

Lurre
14/33 | 

Täytyypä laittaa tuo Ikimetsien sydänmailla siis lukulistalle :)

Kaikkien aikojen topvitosta en oo miettinyt, mutta tän vuoden vastaava lista on helpompi tehdä. Oisko suunnilleen nämä:

Sydämenlyönneissä ikuisuus, Jan-Philipp Sendker

Hylätty puutarha, Kate Morton

Matkalla kotiin, Yaa Gyasi

Elävien kirja, Affinity Konar

Hotelli Panama, Jamie Ford

ElinaM
15/33 | 

Tämä jo mainittiinkin, mutta kehun samaa: Anthony Doerr: Kaikki se valo jota emme näe. Luin tänä syksynä ja siinä oli todellakin kirja, jota ei olisi malttanut laskea käsistä. Koskettava kirja, joka jää ajatuksiin pyörimään. Sitten vielä pari suositusta järkäleromaanien ja keskiajan ystäville, Ken Follet Taivaan pilarit sekä Maailma vailla loppua. Olen lukenut ainakin pariin kertaan :)

hannanna
17/33 | 

Jack Reacherit on myos aika viihtyisaa luettavaa, kuten myos Jo Nesbon Harry Holet, jos dekkarit kiinnostaa.

Pekka Hiltusen Lontooseen sijoittuvat dekkarit on kans ihan milenkiintoisia, vaikka kirjakieliset repliikit vahan tokkivat.

Reettis
18/33 | 

No en osaa sanoa viittä kaikkien aikojen suosikkia, mutta tässä ekoina mieleen tulevia viime aikojen hyviä:

Patrick Rothfuss: Tuulen nimi ja jatko-osat (fantasiaa)

Emmi Itäranta: Teemestarin kirja (dystopia)

Jennifer Vanderbes: Pääsiäissaari (historiallinen matkakertomus ja paljon muutakin)

Selja Ahava: Taivaalta tippuvat asiat (pieni kertomus elämästä)

Kate Atkinson: Elämä elämältä (vähän erilainen kertomus toisesta maailmansodasta)

ja lohdutuspalkinnoille kaikki Pasi Ilmari Jääskeläisen kirjat (spefiä), Romain Puertolas: Tyttö joka nielaisi Eiffel-tornin kokoisen pilven (spefiä), Seita Vuorela (nuortenkirjoja, mutta mahtavia sellaisia), Anni Kytömäki: Kultarinta (Suomen historiaan sijoittuva)  ja tietty sata muutakin....

Mulla oli tavoitteena lukea tänä vuonna sata kirjaa, mutta näyttäis vähän siltä etten ehdi....ellen ota jotain mahtavaa loppukiriä =) Kunpa vaan olis aikaa enemmän. Kaivautuisin todellakin sohvaani ja lukisin kaikki nuo sinunkin suosittelemat ja muutkin lukulistallani olevat, kuten Kytömäen ja Jääskeläisen uusimmat teokset. Ehkä jouluna?

PetraEmilia
19/33 | 

Viime aikoina olen lukenut elämänkertoja, Lauri Törnistä tehty elämänkerta oli niin kiinnostava, että ostin toisen eri näkökulmasta kerrottuna! :D Lisäksi loistavia elämänkertoja on Nancy (kirjoittanut Deporah Spungen), Nikki Sixxin Heroiinipäiväkirjat, Eva Walhströmin Homma Hanskassa sekä Arnold Schwarceneggerin elämänkerta. Romaaneista iki-suosikkejani on parapsykologinen jännitysromaani Keskiyö on yksinäinen paikka (kirjoittanut Barbara Erskine) sekä Amerikan alkuperäiskansoista kertova trilogia Ensimmäiset Ihmiset (kirjoittanut Sue Harrison). 

Sade
20/33 | 

Ursula Le Guinin Maameren tarinat -sarja on kuulemma loistava. Sain suosituksen ystävältäni ja aloin heti metsästää antikvariaateista.

SonjaM
21/33 | 

Hmm. Sinulle suoraan suositeltuna sanoisin viiden kärkeni muodostuvan näistä kirjoista: Kate Morton - Paluu Rivertoniin (1920-luvun Englanti, kartanomaisemat, sukusalaisuudet), Carlos Ruiz Zafon - Tuulen varjo (mystinen Barcelona), Connie Willis - Tuomiopäivän kirja (aikamatka keskiajalle), Susan Hill - The Woman in Black (muistaakseni pidit kauhusta, tätä ei ole suomennettu), Herbjorg Wassamo - Dinan kirja.

Jos podcasteja tykkäät kuunnella niin Soundcloudista ja iTunesistä löytyvä Kirjapinon takaa -podcast on täynnä minun ja ystäväni kirjavinkkejä laajahkolla repertuaarilla.

MutiNa
22/33 | 

“Ikivanhaa" fantasiaa (ja ehkä nuorten osastolta) , mutta David ja Leigh Eddingsin Belgarionin taru -sarja on todella viihdyttävää luettavaa. En tiedä montako kertaa olen sen lukenut läpi, mutta palaan siihen aina aika-ajoin.

RiikkaK
23/33 | 

Anni Kytömäen Kultarinta ja Kivitasku on molemmat ihan huiput, parasta suomalaista pitkään aikaan. Rakastin myös Selja Ahavan Ennen kuin mieheni katoaa, siinä on raastavan koskettava tarina siitä miltä tuntuu kun oma mies vuosien jälkeen kertoo halunneensa aina olla nainen.

Lackobreath
24/33 | 

Ääni Kate Mortonin tuotannolle täältäkin, erityisesti Paluu Rivertoniin! Ja en muista, tykkäsitkö dekkareista, mutta itsellä on menossa vakava Jo Nesbø -maratooni, toimii niin äänikirjoina kuin perinteisestikin luettuna :)

Uinuvien
25/33 | 

Mun lemppareita tällä hetkellä on Ilkka Auerin neliosainen Lumen ja Jään Maa -sarja, Kat Fallsin Veden Alla ja Vastavirta, Laini Taylorin Karou, Savun Tytär -sarja, jonka viimeistä osaa ei ikävä kyllä ole käännetty suomeksi, sekä Eija Lappalaisen ja Anne Leinosen Routasisarukset -sarja.

Lisäksi taustalla on aina Harry Potter, Taru Sormusten Herrasta ja Helen Dunmoren Ingo -sarja.

Vierailija
26/33 | 

Janet Evanovichin Stephanie Plum -sarja, ihanan kevyttä luettavaa syysiltoihin. Dekkareita huumorilla höystettynä, kertovat palkkionmetsästäjästä, joka ei välttämättä ole ihan niin onnekas niin työssään kuin rakkaudessakaan. :D

Kotza
27/33 | 

Itse luen aina uudestaan ja uudestaan Terry Pratchettin ja Neil Gaimanin yhteisteoksen Hyviä enteitä (Good Omens), josta on vihdoin tulossa tv-sarjakin (vuonna 2019). Mainio kirja maailmanlopusta (mukana maailmanlopun ratsastajat, antikristus, enkeli, demoni jne.). Toki luen Pratchettin Discworld-sarjaakin aina vain uudelleen (suomeksi Kiekkomaailma).

Jos englanniksi lukeminen ei ole ongelma, kannattaa kokeilla Ben Aaronovitchin Peter Grant-kirjoja (ensimmäinen osa nimeltään Rivers of London), joissa poliisi päätyy vahingossa velhon oppipojaksi. Joku on niistä joskus sanonut, että kirjoissa Harry Potter kohtaa CSI:n, mutta oikeasti ne ovat parempia kuin miltä se kuvaus kuulostaa. :D

Kuima
28/33 | 

Ensimmäisenä tulee mieleeni Naomi Novikin Uprooted. Löysin tämän Kierrätyskeskuksesta 50 sentillä ja yllätti kyllä todella! Ihan mielettömän hyvä itsenäinen fantasiakirja. Ei ole valitettavasti suomennettu. Taikakirjaimet-blogista löytyy arvio: http://taikakirjaimet.blogspot.fi/2016/07/naomi-novik-uprooted.html

Tässä vielä pari vinkkiä lisää:

- Tänä vuonna ilmestyneet Erika Vikin Hän sanoi nimekseen Aleia sekä Seleesian näkijä ovat todella hyviä kotimaisia fantasiakirjoja. Ehdottomasti kannattaa lukea! Kotimainen fantasiakirjallisuus näyttäisi menevän hyvään suuntaan :)

- Erin Morgensternin Yösirkus (The Night Circus). Tämän kirjan tunnelma oli ihan omaa luokkaansa!

- Shaun Tanin vähän erilaiset kuvakirjat ovat ihania, esim. The Arrival.

- Yksi ei-fantasia-lemppari on Kathryn Stockettin Piiat (The Help). Se sijoittuu 60-luvun Mississippiin ja kertoo valkoisten kotirouvien ja mustien naispalvelijoiden elämästä. Myös elokuva on hyvä!

Kamulan kirja oli mulla kirjastosta lainassa, mutta en ehtinyt kuin muutaman luvun lukea, kun valitettavasti kirja piti palauttaa. Pitää varata jossain vaiheessa uudestaan tai ostaa omaksi :) Harry Potterit on luettu kirjasta riippuen 2-8 kertaa. Haluaisin lukea ne vihdoin englanniksi ja haaveilenkin ;Jim Kayn kuvittamasta versioista :D Universumien tomu -sarjan luin yläasteella. Mulla ei ole jäänyt juurikaan muistikuvia siitä, muistaakseni se oli ihan ok. Toivon, että saisin kirjasta enemmän irti nyt vanhempana, kaksi ekaa osaa odottavat hyllyssä lukemista. Gabaldonin kirjoja olen ostanut äidille, ehkä jossain vaiheessa saan aikaiseksi itsekin luettua :D

Toisin kuin muutama muu kommentoija, itse en oikein lämmennyt tuolle Carlos Ruiz Zafónin Tuulen Varjolle. Syynä älyttömän ohuet naishahmot, jotka on olemassa vain mieshahmoja varten. Lisäksi kirjailija yrittää mun mielestä olla liiankin nokkela ja hauska. Menee överiksi.

Nannah
29/33 | 

Pentuna tuli luettua Hullu Luokka-kirjasarjaa (jota en nyt tässä ehdottelekaan), mutta sama kirjailija Kaisa Ikola, on kirjoittanut kolmiosaisen kirjasarjan kuin Ylämaa. Mistäs muusta se kertoisikaan kuin Skotlannista. Ne ovat lohduttaneet Gabaldon-ikävääni (fani ollut jo viimeiset 12 vuotta joten tiedän kirjat ja kaikki siihen liittyvät ihanuudet!!). Kirjoissa on gaelia (hymyilytti kun kolmannessa kirjassa oli sana sassenach <3), huumoria ja menoa ja meininkiä. Tosin kirjat ovat naurettavia läpysköjä ja kirjat täytyi hakea nuorten puolelta, mutta kyllä ne viihdyttää mukavasti illan tai pari.

Katti
30/33 | 

Suosittelen myös Erin Morgensternin Night Circusta! Suomennoksesta en tiedä, mutta ainakin alkuperäiskielellä tässä kirjassa on todella maaginen tunnelma, ja miljöökuvaus on vertaansa vailla! Yösirkus nappasi minut vuosi sitten mukaansa ihan kertaheitolla ja mielestäni syksy / alkutalvi on täydellinen aika lukea tämä kirja.

Sinituuli
31/33 | 

Kamula aloitettu aamulla, ihan tän blogin suosituksen takia, kuten jokunen muukin kirja.
Melkein kaikki lempparit tuolla onkin jo. Paula Havasteen kirjat löysin tänä vuonna kirjahaasteen avulla. Ihanaa historian havinaa. Suosittelen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011