Alan ymmärtämään teitä jotka muutenkin kartatte värivärejä (harmaa ja valkoisen ystävät), on ihan älyttömän vaikea löytää kotoaan värejä tähän haasteeseen! Kuvittelisin että meillä niitä olisi, mutta eipä näköjään ole :D Tämän päivän värinä on kulta. Kulta on elementti sisustuksessa että sitä vähemmän nykyään enää näkee. Minä muistan lapsuudesta kuinka mummolassa oli ns. hienompi salonkihuone eli kamari makuuhuoneen yhteydessä, jossa oli lattialla pörröinen valkoinen matto ja siinä päällä kullanvärinen metallikehikkoinen lasipöytä ja päällä kristallikruunu. Tämä huone oli mielestäni maailman hienoin, ja päätin että isona sisustan kotini kullalla. No näin ei ihan käynyt, joskin makuuhuoneen osalta arvon parhaillaan lähdenkö vetämään överiksi vai sittenkin vähän vajariksi, ja hämmentävää kyllä alan kääntyä vajareiden puoleen. Palataan siihen.

Tietty viehätys kultaan minulla on edelleen, esimerkiksi kristallikruunuja rakastan. Niitä vanhoja keltakullanvärisiä, ei nykyajan moderneja valkoisia ja hopealla sävytettyjä.


Samaan kastiin laitan kullanväriset kynttilänjalat, jotka bongasin kirppikseltä, näissä on sitä mummolatyyliä jos jossain. Olen mummolatyylinen sekä sisustuksellisesti että pukeutumisen osalta. Tauno Wirkkalan Ulpukka-malja on sekin kirppikseltä ja samaten virkattu kullansävyinen pitsiliina. Ja itseasiassa kultakoristeinen sokerikkokin.Suomessa ei taideta pahemmin suosia sisustuksessa kultaa, ei tule äkkiä mieleen tuota vanhaa mummolan kammaria lukuunottamatta mitään muuta huushollia missä olisin törmännyt suurempaan määrään kultaa. Saattaa olla että kummitätini kotona 80-luvulla oli eteisessä peili ja puolikas pöytä kruusattua kullansävyä, mutta saatan muistaa väärin.

Kommentit (6)

1/6 | 

Se on kyllä niin totta, että Suomesta sitä kultaa saa ihan kaivamalla kaivaa välillä. Hopeaa on ihan_joka_paikassa. Ja itsehän rakastan juuri kultaa ihan mielettömästi! Ainoastaan kylpyhuoneessa olen luovuttanut, koska en kestä, että hanat olisivat "hopeisia" ja kaikki tavarat kultaa eli ihan eriparisia, nyyhkis. :D

Onneksi jouluna kullanväristä tavaraa tulee enemmän esille! Viime viikolla ostin IKEAsta ihanan valkoisen pöytäliinan, jossa olisi KULTAISIA raitoja. Niin kaunis. Ja se kimalsikin vielä <3 Haluaisin joskus kullanväriset aterimetkin, mutta olen jo vähän luovuttanut niiden suhteen.. pitää vaan jaksaa koluta kirppareita kullan perässä.

Montahan kertaa tässä nyt luki "kulta".. :D

2/6 | 

Muumut taitaa olla sitä kaikkein kultasinta porukkaa. <3 Muistan miten omalla kaupunki-mummulla oli myös kultaisia tuulahduksia sohvaryhmän ja vitriinin puuosissa, keittiön tarjoilukärryssä, kammarin lipastossa, sokerikoissa, kermakoissa ja pyhälautasissa. Pikkuhiljaa olen itsekin alkanut lämmetä ajatukselle kultaisista yksityiskohdista muuallakin kuin kahvikuppien reunoissa. ;)

Anna
3/6 | 

Nyt, kun ohjeellasi valmistettu suklaakuorutteinen juustokakku on jääkaapissa, voisin ekaa kertaa kommentoida blogiisi. Ensiksi kiitos reseptistä! Toiseksi: seuraan myös sun Nelliinan vaatehuone-blogia ja musta on ollut huvittavaa huomata, että vaikka tyylimme on niin sisustuksessa kuin vaatteissakin aivan eri maata saan silti sulta inspiraatiota! Kiitos siis sulle, kun kirjoitat näitä molempia blogeja ja annat inspiraatioita myös tällaiselle yksinkertaisuutta rakastavalle! ;)

4/6 | 

No minä kyllä sutaisin muutama vuosi sitten meidän yläkerran vessan kultamaalilla ja laitoin kullanvärisiä kehyksiä sinne yms. ja tykkään siitä edelleen :) Täytyykin muuten kuvata joskus, etsin vanhoja kuvia mutta olivat vähän huonoja. Musta tuntuu, että meidät suomalaiset on jotenkin aivopesty siihen, että ainoa oikea sisustustyyli on skandinaavinen, hillitty ja hallittu tyyli. Ja monet siitä tykkääkin, eikä siinä mitään, mutta liian usein arastellaan just värien käyttöä ja varsinkin kulta/hopea ym. värit koetaan mauttomiksi jne. Perusbeige (yöks!) tuntuu sopivan suomalaiseen sielunmaisemaan järkyttävän hyvin :/

5/6 | 

Meillä ollaan kyllä kultaan päin kallellaan sisustuksessakin, toimii kivana mausteena muuten niin hipit goes mummola -tyylissämme. Ja täydellisen kattokruunun metsästys on jatkunut jo vuosia!

Lily
6/6 | 

Minun kodista löytyy kyllä kultaa! Kultareunainen peili, kultasävyiset kattolamput, kynttilänjalkoja jne. Kulta tuo kotiin enemmän lämpöä mielestäni kuin hopea. Ja tiettyä sellaista perinnettä/eksotiikkaa riippuen muista väreistä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla