Sain Modernisti kodikkaalta värihaasteen, jossa ideana esitellä kodista viisi väriä. ”Yksi väri. Yksi päivä. Haasteen tarkoituksena on löytää kodista 5 väriä ja esitellä ne eri päivinä ja haastaa jokaisena päivänä joku mukaan.” Lähdin innoissani toteuttamaan haastetta lempiväristäni kirkkaanpunaisesta, ihan vaan tajutakseni että meillä ei ole sisustuksessa punaista sitten yhtään. Muutama hassu tavara, ja makuuhuoneen seinät (jotka nekin niin tummat että ei voi kirkkaanpunaiseksi laskea). En ole edes ajatellut asiaa aikaisemmin, mutta punainen jyllää minulla enemmän vaate- ja kenkärintamalla kuin kodissa.

Tässä kuitenkin muutama punainen juttu:


Peltiset retrot lasinaluset ovat 2nd hand löytö, ja ne toimivat tehtävässään olohuoneen pöydällä. Tosin olohuoneen kahvipöydän lakkaus on niin huonossa kunnossa (vanha pöytä, huono lakkaus) että se on oikeastaan ihan sama käyttääkö alusia vai ei, mutta ne ovat sieviä joka tapauksessa :)


Samaa tyyliä lasinalusten kanssa edustaa retropurkkikokoelmani ja peltinen sydäntarjotin, joka on haalistunut auringossa. Tajusin virheeni liian myöhään, ei tarvittu kuin viikko parvekkeella iltapäiväauringossa ja tarjottimen kirkkaus oli poissa.


Tämä menee jo surkeaksi mutta viimeinen sisustuspunainen löytyy portaista kenkien muodossa. Mutta kai ne kauniit kengätkin voivat olla sisustusta siinä missä pöytäliinakin, ainakin ne ilahduttavat minua joka päivä kaikessa punaisuudessaan.


(Pahoittelut rakeisista kuvista, objektiivini hajosi ja käytän hetkellisesti pokkaria jossa ei ihan tehot riitä syksyn hämäriin.)

Aloin oikein miettimään että miksi ihmeessä meillä ei ole punaista sisustuksessa vaikka se on mielestäni kaunein mahdollinen väri noin muuten. Onko se liian jouluinen käytettäväksi ympäri vuoden? En ymmärrä. Ehkä pitää hankkia punaiset verhot ja testata.

Kommentit (9)

Ninni
1/9 | 

Ei ole punainen liian jouluinen käytettäväksi ympärivuoden :) Toimii kivasti esim. pöytäliinoissa, kaitaliinoissa tai matoissa ihan ympäri vuoden, Meidän koti on sisutukseltaan sininen punaisilla lisätehosteilla eli värikästä on! Mun asenne sisustamisessa ja vaatteissa on että mitä enempi väriä sitä parempi. Värit mitkä ei minun kotiin tule I-KI-NÄ on beige ja harmaa..

lusene
2/9 | 

Minä käytän luukkuni sisustuksessa aika paljon punaista eikä se ainakaan omaan silmääni erityisen jouluiselta näytä. Ei, vaikka pöytäliinankin taisin ostaa tammikuussa jostain joulusesongin jämälaarista :D Punainen ja valkoinen nyt vain näyttävät mahdottoman kivoilta yhdessä. Ehkä niiden jouluvibojen hälventämisessä auttaa kun on muitakin väriläiskiä, jotka tuovat mieleen jonkin muun kuin karkkitangot.

Katri L
3/9 | 

Noi sydänjutut on niin ihanat, ottaisin meillekkin mielellään! Eikä munkaan mielestä tuo sisustuksessa joulua mieleen mutta vaatteissa kylläkin! :D

4/9 | 

Hassua, itse en erityisemmin edes tykkää punaisesta ja silti väripostausta tehdessäni löysin sitä sisustuksesta enemmän kuin muistinkaan!

5/9 | 

Mun kohdalla ihmiset veikkailee lempiväriksi viininpunaista tai tummaa punaista, koska käytän sitä paljon vaatteissa. Sen sijaan lempivärini on vihreä, joka taas näkyy sisustuksessa, mutta ei paljoa yhtään vaatteissa. Ehkä vaan jotkut värit sopivat paremmin vain toiseen tarkoitukseen? Vihreä ei nimittäin hirveästi pue, mutta punainen sen sijaan kyllä. Sen sijaan jos päiväpeittoni ja verhoni olisivat punaiset en kestäisi olla huoneessani. Lapsuudenkodissani taas punainen sohva oli kiva yksityiskohta isossa olohuoneessa. Nämä on hauskoja huomioita ja pohdintoja miksi jokin väri sopii johonkin (omasta mielestä).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013