Värihaasteen kolmas väri eli vihreä on meidän talossa kirkkaana kunnon vihränä harvinaisempi, mutta mintunvihreää taas löytyy vaikka muille jakaa. Kirkkaanvihreä on jostain syystä sellainen väri mihin en osaa tarttua, vaikka siitä periaatteessa pidänkin. Vihreitä asioita ei ylipäänsä ole pahemmin tarjollakaan, edes todellisissa retrokodeissa harvemmin näkee kunnon vihreää isommissa huonekaluissa tai pinnoissa, valloilla on yleensä enemmän punainen ja keltainen.

Meille vihreä on pesiytynyt basilikaruukun muodossa, tämä ranskalainen kippo on löydetty kirppikseltä. Basilikani tosin heitti veivinsä vietettyään varsin satoisan kesäkauden, en tiedä mistä se oikein otti itseensä. Saatteko te yrtit säilymään ruukuissa talviaikaankin ja jos, niin miten?


Toinenkin vihreäni on kirppikseltä, tämä peltinen sydäntarjotin on silmäteräni. Minulla on pahemman kerran ihastus peltitarjottimia kohtaan, ja jos niissä vielä sattuu olemaan sydämiä niin se on sitten siinä. Oikeastaan pelti-ihan-mikä-vaan on kiinnostavaa, purkit ja purnukat, kaikki käy.Mintunvihreää meiltä taas löytyy ihan joka puolelta, koko portaikko ja yläkerran eteisen lattia on kaunis vanhahtava mintunvihreä, perintökehto ja yöpöydät ovat kyseistä sävyä ja myös olohuoneen jättikokoinen kello ja eteisen peili ja seinät ovat mintunvihreitä. En tiedä lasketaanko näitä varsinaisesti vihreiksi, mutta sinnepäin.


Ennen keräilin tarjottimia siitä ilosta että ne olivat kauniita ja potentiaalisesti myös käteviä, mutta oikeasti en käyttänyt niitä juuri koskaan. Täällä landella taas tulee käytettyä tarjotinta ihan koko ajan kun roudaa kahvikuppeja ulos pergolaan ja takaisin eli nyt niille on lopulta myös käyttöä.

Kommentit (2)

Senni
2/2 | 

Basilika on yksivuotinen, se ei siis yleensä oikein millään konstein kestä pimeän vuodenajan yli sisälläkään :) Monivuotisten kanssa salaisuus on valo, ei riitä eteläisestäkään ikkunasta tuleva, vaan pitää olla joku lisävalonlähde.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu