Jos pitäisi miettiä miltä keijuprinsessan kotona näyttää, se voisi olla jotain sen suuntaista kuin Villa Marenki. Hämeenlinnassa Eteläkadulla sijaitseva Marenki on yksi Sokerileipuri Suomisen kahviloista. Kahvila aukesi tänä kesänä kauniiseen vanhaan puutaloon, jonka jokainen huone on kuin leivos. 

Persoonallinen kahvilamiljöö oli omiaan tuplatreffeille Anskun ja Janin kanssa, Hämeenlinna on puolimatkassa kumpaistenkin kotoa. Vinkki paikkaan tulikin Askulta, joka oli käynyt kahvilassa ennenkin ja arveli, että saattaisin pitää siitä. Hmm... joo. Vanhat lautalattiat, Pip Studion tapetit ja valikoima vanhoja sekalaisia huonekaluja. 

Kahvila levittäytyy useampaan huoneeseen, onhan talo ennen ollut asuttava. On pieniä huoneita, joissa on vain yksi pöytä ja sitten suurempaa avotilaa, jossa voi istua sohvilla, vanhan kirjoituspöydän ääressä tai pöydissä. Lapsia varten löytyy kaunis pieni pirttikalusto ja vähän viihdykettä. Näytti juuri siltä, että meidän tyttöä ei saisi tuolta enää ulos. Ei pullatiskin luota eikä leikkipaikasta.

Vaatteeni sopivat yleensä juuri tällaisiin paikkoihin, maastoudun ympäristöön :D 

Villa Marenki ei tarjoile ainakaan vielä lounasta, vaan on perinteinen kahvila sokeriherkkuineen ja suolapaloineen. Oli ihan nappivalinta tuo Bitter Lemon -limppari, mikään ei ole liian karvasta näin kovalle happaman ystävälle. Kerrankin juomassa oli tarpeeksi potkua minulle, nam!

Kahvilan koiravieras Hertta oli sitä mieltä, että vuohenjuustopiirakat olisivat maistuneet hällekin.  

Eteläkadun mansardikattoiset puutalot 1900-luvun alusta ovat niin kauniita, että koko katu näyttää siltä kuin rivissä olisi keksipaketteja. Tai nukkekoteja. Osassa taloista on yrityksiä ja osassa asukkaita, joten täytyy muistaa ettei haahuile asuintalojen pihoihin. Mutta kannattaa kävellä kaikkien talojen ohitse joka tapauksessa. Hienoa, että vanhaa puutalomiljöötä on saatu säilytettyä keskellä kaupunkia edes kadunpätkän verran. Ilmeisesti jossain vaiheessa kaupunki aikoi vetää talot matalaksi parkkipaikan tieltä, mutta onneksi ne saatiin säästettyä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010