Nykyajan uikkarimuoti on meikämummon makuun sen verran paljastavaa, että olen päätynyt etsimään uimapukuni menneiltä vuosikymmeniltä. Vintage-uikkareita löytää yllättävän helposti, ne eivät taida olla kovinta huutoa markkinoilla. Tämä seuraava primakuntoinen simmari on ostettu 5 eurolla UFF:lta:

Vanhojen uikkareiden leikkaukset ovat vertaansa vailla, sillä niissä on useimmiten oletuksena se, että takamus ja etumus pysyy uikkarin sisällä. Selasin tässä hetki sitten Asoksen uimapukuvalikoimaa ja totesin, että ilmeisesti kasarityyliset korkealle leikatut (miten high rise / high leg suomennetaan oikein?!) uikkarit ovat taas muotia. Ja kangasta säästetään myös takapuolella. Jätän nuo suosilla nuoremmille ja pysyn vintage-malleissa.

Netistä löytyy paljon myös repro-uikkareita eli vanhaa mukaillen tehtyä uustuotantoa, mutta minusta näissa oikeasti vanhoissa uikkareissa on enemmän fiilistä. Ihan unelma olisi löytää 50-luvulla valmistettu naisellinen uimapuku, jossa on pieni hame mukana. Omalla kohdallani vintage-uikkarit kariutuvat useimmiten pituuteen, sillä vanhat mallit on mitoitettu reilusti lyhyemmille. 

Vaikka käytän paljon vintagea, sekoitan aina mukaan myös ripauksen nykyaikaa. Minna Parikan släbärit, San Franciscosta ostettu GAP:n hellehattu ja Icepeakin moderni kevyt tuulitakki ovat mökkiläisen parhaat ystävät. Yllättävän hyvin eri aikakausien ja tyylisuuntien vaatteet sopivat yhteen. Tyylisoppa.

Kommentit (2)

lusene
1/2 | 

Ihana uikkari! En ole ajatellutkaan, että vintage-uikkareitakin voisi löytää jostakin. Minulla on vähän sellainen fiftarityylinen kokouimapuku, josta pidän kovasti, mutta haluaisin myös bikinit. Yhdet jo omistan, mutta ensimmäistä kertaa oikeissa aalloissa uidessani uimasin, että eiväthän ne pysy alkuunkaan päällä... Voi olla enemmän koosta kuin nykyajan malleista kiinni, mutta uudet tarvitsisin joka tapauksessa. Ongelmaksi muodostuu vain se, etten oikein tykkää mistään. Jotkin vähän vanhaa aikaa henkivät olisivat kivat, mutta niitä ei saa mistään tai jos saa, ne ovat jotenkin liiankin korostetun fiftaria ja hirveän kalliita (sekä selvästi minua muodokkaammille tarkoitettu). Olisi mahtavaa, jos pääsisin suunnittelemaan omat bikinini itse.

High leg -malli on muuten jostain syystä aina ollut minusta jotenkin ällöttävä :D Ehkä olen outo.

Noinoi
2/2 | 

Olen aina ihaillut mummin uimapukua, mustaa virkattua, ties kuinka vanhaa, jossa on valkoinen nyöritys edessä. Todella nätti mutta taatusti painava märkänä 😁

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010