Olin ihmetyksestä soikeana, kun eilen Tampere Vintagesta puhtaasti sisustuksellisessa mielessä ostamani 50-60 -luvun AEG:n vintagefööni oikeasti toimi! Tarkistelin ensin johtoa ettei ole rispaantumia (täydellisessä kunnossa) ja otin riskin iskemällä töpselin seinään. Toimii itseasiassa paremmin kuin oikea, nykyaikainen föönini!


vintage aeg hairdryer

vintage aeg hairdryer

Jumalattoman painava kromifööni oli niin kaunis, että maksoin siitä ilomielin 10 euroa tietämättä hintatasosta sen enempää. Ymmärrän toki miksi kevyet muoviföönit ovat suosittuja, mutta jännetuppitulehduksen uhallakin tuollaisella kaunottarella saisi hiustenlaittoon tunnelmaa.

Seuraava kysymys kuuluukin, onko ketään vanhojen esineiden asiantuntijaa paikalla, joka osaisi sanoa kannattaako tuon ikäiset sähkölaitteet jättää koristeeksi vai uskaltaako niitä käyttää? Tietysti sähkäriltä varmaan voisi saada arvion, mutta jos on tiedossa heti kättelyssä että unohda haaveilu, niin kertokaa :) Kangaspäällysteinen johto on päältä aivan virheetön, sisältöähän ei voi tietää.

Kommentit (70)

L
1/70 | 

Sanon heti alkuun, että en ole minkään valtakunnan asiantuntija, paitsi sähkömiehen tytär. :D Mutta arvioisin, että jos tavara on päältäpäin kunnossa, käyntiääni on "normaali" eli ei poksu tai katkeile tai mitään, fööni ei hetken käynnissä oltuaan kuumene tai haise normaalia enempää, niin luulisi sen olevan ihan käyttökunnossa. Tuon ajan kapistuksethan on vielä tehty kestämään toisin kuin nykyään.

meja
3/70 | 

Just tuollaisen mä haluun! Nykyföönit ovat jotenkin vähän mitäänsanomattomia ja "kodinkonemaisia", ei herätä tunteita suuntaan tai toiseen. Kumma kun mikään iso kodinkonefirma ei ole vielä herännyt tähän markkinarakoon (tai en ole ainakaan itse törmännyt) ja tehnyt tuon henkistä retromallistoa, vaihtaisin välittömästi! Myös 70-luvun mallisto fööneineen & kihartimineen voisi olla makea: kirkkaan keltaista, oranssia ja myrkynvihreää muovia - tai sitten 50-luvun henkeen purkkapinkkiä - eli vink vink föönifirmoille, luovuutta kehiin kiitos :D

Elina
4/70 | 

Käsittääkseni sähköliikkeet testaavat toimivuuden edullisesti (ystäväni retrovalaisin testattiin ja todettiin turvalliseksi euron hintaan). Tosin sinähän jo testasit sen mutta ehkä sähkömies osaisi sanoa jotain pitkäaikaisemmasta käytöstä... Mutta tiedän monia ihmisiä, joilla on vuosikymmenten ikäisiä sähkölaitteita toimintakunnossa. Eräs tuttu silittää vaatteensa "vintage" silitysraudalla ja hyvin ne siliää edelleen.

5/70 | 

Jessus miten upea :D No ei kymppi todellakaan ollut paha hinta :o Täälä istuu nyt yks kade..

Itelläni oli joskus aito seitkytlukunen, vaaleenpunainen fööni, jota en yläasteella käyttänyt pahemmin ja äiti sen sitten hävitti jonnekkin :/ Jollain karmivalla tavalla mulla on sitä ikävä :D

Sandra
7/70 | 

Itse en käyttäisi enään.. Koska tuosta ajasta kaikki on kehittynyt ja tämän päivän talojen virransyöttökin on kehittynyt niin paljon että en tiedä kuinka paljon tuommoinen vanha fööni kestää nykypäivää jos föönillä on ikääkin jo 60-vuotta!!
Itse olen tehnyt monille kauniille tavaroille joita ei voi käyttää näin: (anna esimerkin makkarista) Seinä on suklaan ruskea, olen ostanut vanhoja upeita kehyksiä ja laittanut ne seinään ilman takusia maalannut takuset petroolinsinisellä ja laittanut kehyksien sisälle tavaroita. Tuonkin föönin saisi laitettua kiinni parila nauloilla jotka laittaa sivussa olevien reikien sisälle ja yhden pienen koristenaulan nokan alle. Näin meillä :D

millis
8/70 | 

Kyllähän vanhat sähkölaitteet on niin kestäviä tosiaan kuin nykyiset. Se vaan, että mitenhän paljon tuo vie sähköä? Ei kait se hetkellinen hiuskuivaus paljoa kuitenkaan vie, mutta onhan vanhemmat toisenlaisia kuitenkin. Mitenhän kuumalla tuo puhaltaa, kärsiiköhän tukka.

helloou
9/70 | 

10 EUROA TUOLLAISEST!? Ymmärsinkö oikein, vai 100 euroa? Tuollainenhan on aivan M-A-H-T-A-V-A! :D

tea
10/70 | 

Itsellä huonoja kokemuksia vanhoista sähkölaitteista. Mummin vanha ihana retro-ompelukone toimi aluksi hyvin, mutta sitten pamahti ja savutti, töpseli kiireellä irti seinästä.

n
11/70 | 

Äidilläni on ollut kohta 40 vuotta sellainen Bamix- sauvasekoitin! On muuten parempi kuin mikään muovinen Braunin hässäkkä! :)

Joku aika sitten luinkin jonkun artikkelin sähkölaitteiden iästä ja oli kyllä järkyttävää kun esimerkiksi nykyisistä pesukoneista sanottiin, etteivät ne kestä enempää kuin viisi vuotta rikkoontumatta! Ja jos ostaa halvan koneen ei sitä kannata välttämättä enää edes korjata... Karseeta ajatella, että pitää pesukonetta viisi vuotta ja sitten heittää sen kaatopaikalle... Huonoa tämä nykylaatu..

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
22/70 | 

HAH meillä oli (on isällä tai äitillä varmaan vieläkin?) Bamix, muistan kun se ostettiin jostain messuilta tms. ja olin ihan innoissani kun sillä pystyi vaahdottamaan kevytmaitoa hattaramaiseksi hahhah :D vaahdottelin maitovaahtoa aina puolukoiden tms. marjojen päälle kermavaahdon korvikkeeksi :D

5 vuoden pesukone tuntuu kyllä jokseenkin turhalta vekottimelta... vaikka sama juttuhan on kuulemma kännyköissä, että paria vuotta enempää ole tarkoitus edes kestää! Maailma hukkuu elektroniikkajätteeseen tätä menoa.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

emery
24/70 | 

oi kuinka upea! seinälläni riippuvasta kuvasta päätellen eräs neiti monroe omisti hyvin samantapaisen, ja sehän on mulle riittävä syy hinkua tuollaista myös;D

25/70 | 

En tiedä vanhoista sähkölaitteista yhtään mitään, mutta tuli vaan mieleen, että hiustenkuivaajissa saattaa olla useampi riski. Casey Elegant Musings -blogista osti joku aika sitten itselleen vanhan kampaamokuivaajan, ja kommenteissa tuli ilmi, että vanhat kuivaajat saattavat sisältää asbestia. Eräs kommentoija sanoi myös, että asbesti oli paljon yleisempää nimenomaan käsikäyttöisissä kuivaajissa, eikä niinkään noissa kupolimalleissa. Keskustelussa linkitettiin myös muutamille sivuille, joissa oli lisää tietoa asiasta.

En siis tiedä asiasta sen enmpää, mutta tässä on linkit kahteen blogipostiin, joissa asiaa käsiteltiin.

http://blog.caseybrowndesigns.com/2010/10/my-own-beauty-parlor/

http://blog.caseybrowndesigns.com/2010/10/a-note-about-my-earlier-post/

Jossu
26/70 | 

Höpönlöpön, käyttöön vaan. Uudetkin paukahtelee ja fööniä käyttäessäsi olet aina paikalla, joten jos, siis JOS, jotain tapahtuu, olet itse paikalla vetämässä johdon töpselistä.

Olga
27/70 | 

Äitini "vasta" parikymmentä vuotta vanha hiustenkuivaaja poksahti ja alkoi savuttaa föönätessäni hiuksiani ja sen jälkeen aloin kammota kyseisiä kapistuksia, koska niillä pelataan niin lähellä hiuksia ja nehän eivät paljoa tarvitse syttyäkseen ja palaakseen pelkäksi muistoksi vain. :/ Mutta kaunis on föönisi! Pitäisin sitä silti varmaankin vain koristeena ja turvallisuussyistä käyttäisin nykyistä fööniäni. :)

Lotu
28/70 | 

I-HA-NA hiustenkuivain! Viherryn kateudesta!

Vanhoista sähkölaitteista sen verran, että tarkastuttaahan ne kannattaisi, ihan ammattilaisilla ;) Jos tuo fööni toimii nyt ihan normaalin oloisesti, uskaltaisin sitä kyllä käyttää. Mutta jos laitteen kunto edelleen epäilyttää, maksaisin ehkä sen euron tai pari ammattilaisen tarkastuksesta. Koristeenakin tuo toki on mitä ihanin, mutta mua jotenkin vaan säälittää, jos toimivaa laitetta ei käytetä :) Mitään suurta taloudellista tappiotahan ei tule, jos laite todetaan vaaralliseksi, sillä vaikka lisäisi tuon tarkastuksen hinnan föönin hintaa, silti mun mielestä olet tehnyt todella huokean ostoksen. Oikeasti tuollaisesta kuivainkaunottaresta maksettaisiin huutonetissäkin ainakin kaksinkertainen hinta :)

Mua hiukan huvittaa muutamien ihmisten hysteerinen suhtautuminen vanhoihin sähkölaitteisiin. Mulla on kosolti kokemusta siitä, miten pari vuotta vanhat laitteet alkaa savuta, haista epäilyttävältä, pätkiä tai polttaa sulakkeita, mutta iäkkäämmät laitteet toimivat edelleen nätisti. Kun olen vanhoja sähkölaitteitani huollattanut ja korjauttanut, mulle on aina sanottu, että tuohan laitteesi parin vuoden päästä taas huoltoon, niin et joudu vuosiin ostamaan uusia, parin vuoden päästä jätteeksti joutuvia koneita. Ja ne huoltomaksut on paaaaaljon pienemmät kuin uusien laitteiden hinta. Tosin alle 15 vuotta vanhoja laitteita ei oikeastaan edes voi huoltaa ja korjata. Tää paljastaakin sitten hyvin sen, miten antiikkisia laitteita omistan ;)

sintti
30/70 | 

Hehee, täällä yksi mintunvihreän äidin vanhan muoviföönin onnellinen omistaja ;) Ja hyvin toimii! Mutta upea tapaus tämä sun löytösi!

33/70 | 

Minulta löytyy kreppirauta vuodelta 1 ja 2, äidin perintöjä ja on kyllä sata kertaa parempi, kuin yhdenkään kaverin kreppi on tähän asti ollut. Ei mitään ongelmaa. Uus fööni taasen aina ylikuumuu ja sammuu kesken kaiken, sitte sitä pitää vähän jäähdytellä välissä jne. siis kyllä varmasti huomaat ajoissa, jos se ei toimi. Ja meillä on joitain esim silitysrautaa tuolla ihme kangas johdolla ja ihan hyvin pelittää. :)

piu
35/70 | 

Mie löysin pari vuotta sitte kirpparilta eurolla ikivanhan muovisen kirkkaanvihreän föönin! Mä käytän sitä ihan sisustuselementtinä, mut oon kokeillu muutaman sekunnin ajan nii tuntu tuo toimivanki. En oo uskaltanu sen enempää käyttää.. Toi sun on kyll paljo fiinimpi ja tyylikkäämpi, mut on munki hauska :)

Ruu
36/70 | 

Uskaltaa käyttää! Kyllähän nuo uudet laitteet poksuu ja paukkuu samoin tavoin menessään rikki. Isoäitini käyttää 60-luvulla ostettua hiusfööniä ja silitysrautaa ja hyvin toimii. Käyttöön vaan..siihen se on tarkoitettukkin :D

38/70 | 

Oon samaa mieltä kuin ensimmäinen kommentoija. Jos johto on täysin ehjä ja laite muutenkin päällisin puolin ehjä, ei savuta, ei kipinöi eikä kädensija kuumene kohtuuttomasti niin kyllä sitä uskaltaa käyttää. Ihan kukkua se ettei muka voisi käyttää noin vanhaa laitetta. Esim mulla on äidin vanha ompelukone joka on 60-luvulta ja toimii ihan ilman sähköiskuja ja salamointia vaikka ei olekaan sähkömiehen tarkistama. Olis eri asia jos johto olisi murentunut tai repaleinen ja sisällä oleva metalli olisi näkyvillä tai jos kuivain olisi alkanut ekalla testillä kärytä voimakkaasti. Joskus laitteet hajoilee ja poksuu, mutta yhtä lailla viikon vanha sähkölaite voi sen tehdä, tai ehkä jopa todennäköisemmin kuin vanha laatutavara =) Upea fööni kyllä tuo. Kiiltävä kromipinta saa mut aina kuolaamaan ;D

millis
40/70 | 

Siis tottahan toki vanhat vempeleet on vielä toimivia, mutta aina riskinsä siinä,etenkin jos ostaa käytettynä jostain. Meilläkin tiski- ja pyykkikone kesti sen 20 vuotta ja vanha sähkövatkain toimii vieläkin, ikää 30 vuotta. Eihän tuosta nyt kärsi muuta kuin oma tukka, jos se oikiasti paukahtaa. On hiustenkuivain kuitenkin toista kuin joku pesukone seinän vieressä.

Henne
41/70 | 

Sanoisin, että ei tuollasesta ees varmaan mitään hirveän suurta vahinkoa tuliskaan, vaikka ei toimis. Ite oon ainaki oppinu jo kotona asuessani sen, että kaikkia laitteita voi käyttää niin kauan kunnes ne ei enää käynnisty :D. Sitäpaitsi, vanhoissa laitteissa on monesti juuri niin yksinkertaistettua tekniikkaa, että ei ole niin paljon niitä hajoavia osia. Esimerkiksi itse pesen ihan turvallisesti pyykit äitin ja isin luona käydessäni 70-luvulta peräisin olevassa pyykkikoneessa, joka on pari talvea seissyt pihallakin jossain vaiheessa kun ei kellään meinannut olla sille käyttöä :D Mutta kun "uusi ja hieno" n. 5 vuotta käytössä kestänyt pesukone hajosi, otettiin mummulta saatu pesukone taas käyttöön!

42/70 | 

Miehen kommentti:

"Periaatteessa en käyttäis, koska siihen aikaan ei oltu maadotettu johtoja, eli jos tulee sähköisku niin se tulee sitten suoraan ihmiseen. Mutta ei se sähköisku ihan yhtäkkiä pitäis tulla, niin että jos se rupeaa kovin kuumenemaan käytössä niin sitten töpseli irti seinästä äkkiä."

nala
44/70 | 

Tuossa föönissä on selvästi johto uusittu. Tuo pistotulppahan on maadoitettukin.
Sitä en kuvasta voi sanoa onko laite varsinaisesti maadoitettu johtojen uusimisen yhteydessä.
Uskaltaa käyttää. Sulake voi palaa jos tulee joku häiriö.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
45/70 | 

mä oon just sellainen hysteerikko, joka epäilee kaikkea mahdollista kun kyseessä on sähkölaitteet :D irroittelen aina kaikki töpselitkin seinästä jos lähden edes vuorokaudeksi kotoa pois! Ja noiden vanhojen laitteiden suhteen oon suorastaan ylihysteerikko, en uskalla käyttää kaunista vanhaa jalkalamppuanikaan ennenkuin meen vaihdattaan siihen nykyaikaiset sähköt :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Lotu
46/70 | 

Itse asiassa mulle joskus joku sähkömies mainitsi, että vanhoissa valaisimissa pitää AINA tarkastuttaa johdot, jos ei tiedä valaisimen käyttöhistoriaa. Eli hyvä, että viet jalkalamppusi tarkastukseen :)

hannak
47/70 | 

no miksei voisi käyttää, vanhemmillani on 37 vuotta vanha philipsin leivänpaahdin joka edelleen paahtaa mailman täydellisimmät paahtoleivät :) ja koko ikänsä ollut jokapäiväisessä käytössä se kapsitus. ennen todella tehtiin tavarat kestämään niinkuin joku jo mainitsikin :) toisin kuin nykyään...

49/70 | 

Oo, onpa ihastuttava! Sopii kyllä kauniisti koriste-esineeksi, mikäli käy ilmi, ettei käyttöön asti sitä kannata ottaa. Tosin monesti vanhat tuotteet kyllä kestävät ihan äärimmäisen pitkiä aikoja - paljon paremmin kuin nykyajan pilipalituotteet. :)

LiK
50/70 | 

Kyllä pitäisi uskaltaa käyttää. Johto näyttää siltä, että olisi ehkä jopa vaihdettu,kun siinä pistoke on 'nykyaikainen' (ainakin näkönen). Jos pistokkeen pohjassa lukee FI ympyrän sisällä, on tarkastettu EDELLEEN voimassa olevilla ehdoilla. Siis jonkinlainen suomalainen turvallisuus sertifikaatti tsm. on toi FI. Käyttöön vaan!

noora
51/70 | 

Hieno fööni! Ennen nykyistä fööniäni mulla oli käytössä äidiltä peritty järkyttävän ruma oranssista muovista tehty fööni, liekö 70- vai 80-luvulta. Uskollisesti se toimi muutaman vuoden käytössäni ennen kuin eräänä aamuna se kirjaimellisesti räjähti kun käytin sitä, kipinät vain lensivät. Onneksi ei sentään tukka syttynyt tuleen :D Jäi hiukset märiksi sinä aamuna, enkä ole sen jälkeen uskaltanut vanhempia sähkölaitteita paljon käytellä, säikähdin kyllä sen verran...

Saaruchi
52/70 | 

Meil on mökil joku muovinen ikivanha kattolamppu missä on muovin päällä jotain kangas?kuviointia.. Ja sit semmosii metallisii kattolamppuja missä on isompi kuvio alla ja pienempi samanlainen päällä semmosina metallikehikkoina.. Toivottavasti ymmärsit mitä yritin selittää :D Miä en tykkää niist yhtää tosin en taida osata arvostaa vanhoja esineitä ;D

L
53/70 | 

Olen tuo eka kommentoija, ja oli ihan pakko uudelleen tulla sanomaan, että kannustaisin kyllä käyttämään föönin tarkastettavana ja ottamaan sen käyttöön. Haaskausta tuomita hyvän oloinen laite koristeeksi ennen aikojaan. Pidä sitä vaikka vähän pitempään käynnissä ensin kokeeksi, jos tuntuu ettet raaski suoralta kädeltä viedä sähkömiehen pakeille. Eihän sillä ole pakko osoittaa hiuksia tuon testin ajan!

Kuten joku aiemmin kirjoitti, hiustenkuivain on kuitenkin tavara jonka lähellä olet koko käytön ajan, joten pystyt havainnoimaan käyntiäänen muutokset ja kuumumiset ja nappaamaan pistokkeen irti tarvittaessa. Mitään pieniä kodinkoneitahan (suoristusrautoja, hiustenkuivaimia, leivänpaahtimia, veden- ja kahvinkeittimiä jne.) ei ole turvallista jättää kiinni verkkovirtaan silloin kun niitä ei käytetä, olivatpa ne kuinka uusia hyvänsä.

Enkä välttämättä vertaisi kunnon metalliosista tehtyä kromista hiustenkuivaajaa ja 70-80-luvun muovihäkkyrää toisiinsa vaikka molemmat aataminaikuisia ovatkin.

hippunen
54/70 | 

Meilläkin on Bamix, joka toimii edelleen, vaikka on ostettu joskus 70-luvun puolivälissä. Samoihin aikoihin on hankittu myös Moulinexin sähkögrilli, joka wörkkii edelleen. Itselläni on myös Anttilasta joskus vuonna -85 hankittu pinkki halpishiustenkuivaaja (hinta oli alessa 40 mk, jota edelleen käytän pari kertaa viikossa. Toimii! :)

Kerttu
55/70 | 

Tuossa edellä jo olikin linkki tuosta asbestista, josta mun piti vinkata, ettei ehkä kannata käyttää vaikka kuinka toimiva fööni olisikin. Mutta ihana on, koristeenakin:)

Kesäorava
57/70 | 

Mulla on ompelukone, joka on niitä ensimmäisiä Singerin sähkökoneita jostakin 50-luvulta. Tarttee toimiakseen sellasen jatkojohdon, jonka toinen pää ei oo maadotettu, mutta pelittää vallan mainiosti. Jos tuo sun kuivaaja tuntuu toimivan hyvin, niin anna mennä vaan. Oletko muuten varma, että kuivain on vanha, eikä jonkinlainen replika vanhasta kuivaimesta? Kun tuntuu olevan noin hyvässä kunnossa, niin voihan olla, että kuivain onkin upouusi.

JJ
58/70 | 

Vaikka johto olisikin uusittu ja laite vaikuttaisi toimivan normaalisti niin silti noissa vanhoissa sähkölaitteissa on vaaransa. Hajoaminen voi tapahtua aivan hetkessä ja varsinkin ilman maadoitusta olevien laitteiden kanssa on ihan sähköiskun vaara.

Itse veisin jollekkin tutulle sähköasentajalle tarkistettavaksi ainakin maadoituksen osalta ja puhdistettavaksi kaikesta moskasta mitä tuo on vuosikymmenten aikana kerännyt. Laite on kuitenkin hieno vaikka se jäisikin koriste-esineeksi.

61/70 | 

Asbesti onkin jo ihan toinen juttu. En edes tiennyt että sitä on käytetty myös kuivaajissa. Meillä työhuoneella sitä juuri poistettiin vesiputkista kesällä. Kyllä senkin varmasti jostakin pystyy tarkistamaan, vaatii vaan vähän vaivannäköä. Entäs jos ottaisit yhteyttä suoraan AEG:lle ja kysyisit mikä niiden kuivaajien tilanne on?

mara
62/70 | 

Sen verran vielä, että kuvasi perusteella en ihan uskalla sanoa, onko laitteesi johto maadoitettu vai maadoittamaton. Kannattaa ehkä verrata vielä kertaalleen tämän linkin kuviin: http://www.mattikaki.fi/sahkoturvallisuus/
Karehdittavan komea kuivain, on sitten käytössä tai vain koristeena ;)

Sanna
63/70 | 

Vanhoissa sähkölaitteissa saattaa johtimissa ja niiden eristeissä olla murtumia (johdon sisässä, ei näy ulospäin) jotka saattavat johtaa oikosulkuun. Riippuu miten tätä on käytetty. Jos esim pistotulppaa vedetään irti johdosta nykäisemällä, saattaa johtimet vaurioitua tulpan päästä. Laitteen sisässä oleva vedonpoisto (estää johdon nykäisemistä irti liittimistä itse laitteessa) voi olla vuosien mittaan vaurioitunut. Tuollaisia laitteita ei maadoiteta vaan niissä on tavallinen liitosjohto. Toki metallipintaiset laitteet maadoitetaan aina. En nyt tuosta kuvasta pysty näkemään kunnolla kumpi on, mutta jos siinä näkyy ne metallit tulpan sivuilla niin on maadoitettu.

Sanoisin myös että kaikki sähkömoottorilaitteet, kuten puhaltimet, ovat mekaanisia ja kuluvat ajan mittaan. Toki niihin saa helpohkosti varaosia, eikä ne ole kovin monimutkaisia. Jos siis mitään ylimääräistä rahinaa ei kuulu, eikä haise kummalle, niin kovaa käyttöä vaan. Laitteen liitosjohto on vanha ja kaunis, mutta suhtautuisin siihen varauksella. Ainakin vedonpoistoon laitteen sisässä. Toki kylppärissä käytettynä vikavirtasuoja estää tällin saamisen, joten itse käyttäisin hyvissä mielin. =)

Asbestiasioista en osaa sanoa, mutta sähköalan ammattilainen olen. Ja kunnostanut useita vanhoja juttuja kuten valaisimia =) Upea laite by the way!

Sanna
64/70 | 

Vanhoissa sähkölaitteissa saattaa johtimissa ja niiden eristeissä olla murtumia (johdon sisässä, ei näy ulospäin) jotka saattavat johtaa oikosulkuun. Riippuu miten tätä on käytetty. Jos esim pistotulppaa vedetään irti johdosta nykäisemällä, saattaa johtimet vaurioitua tulpan päästä. Laitteen sisässä oleva vedonpoisto (estää johdon nykäisemistä irti liittimistä itse laitteessa) voi olla vuosien mittaan vaurioitunut. Tuollaisia laitteita ei maadoiteta vaan niissä on tavallinen liitosjohto. Toki metallipintaiset laitteet maadoitetaan aina. En nyt tuosta kuvasta pysty näkemään kunnolla kumpi on, mutta jos siinä näkyy ne metallit tulpan sivuilla niin on maadoitettu.

Sanoisin myös että kaikki sähkömoottorilaitteet, kuten puhaltimet, ovat mekaanisia ja kuluvat ajan mittaan. Toki niihin saa helpohkosti varaosia, eikä ne ole kovin monimutkaisia. Jos siis mitään ylimääräistä rahinaa ei kuulu, eikä haise kummalle, niin kovaa käyttöä vaan. Laitteen liitosjohto on vanha ja kaunis, mutta suhtautuisin siihen varauksella. Ainakin vedonpoistoon laitteen sisässä. Toki kylppärissä käytettynä vikavirtasuoja estää tällin saamisen, joten itse käyttäisin hyvissä mielin. =)

Asbestiasioista en osaa sanoa, mutta sähköalan ammattilainen olen. Ja kunnostanut useita vanhoja juttuja kuten valaisimia =) Upea laite by the way!

Terhikki
67/70 | 

Hei! Miesystäväni on sähkömies,ja hän sanoo että jos siellä kahvassa on sellainen kaksinkertainen neliö-symboli,niin varmasti voi käyttää.Todennäköisesti kyllä muutenkin.Hän lisäksi sanoo,että tuo ei ole aito vintage-esine,koska pistokkeen muoto on sellainen mitä ei ollut vielä 60-luvulla..Sori jos petyit tästä tiedosta..

Terhikki
69/70 | 

Jahaa..Vaihdetun pistokkeen takia se ei läpäise turvallisuusstantardeja,joten ei kannata käyttää sitä märissä tiloissa.Muuten voi..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu