Koska täällä on tuntunut olevan osaavaa porukkaa ruudun toisella puolella niin kysytään seuraavaa. Tietääkö joku näiden vanhojen pupujen alkuperästä jotain? Ne näyttävät silmääni jostain syystä todella tutulta, mutta en ole löytänyt mitään googlella enkä saa rääkättyä aivoistani esiin tiedonmuruakaan.

Pastellisävyisen pohjassa lukee Japan.Olen saanut tämän blogin aikana teiltä ihan valtavasti tarinoita ja tietoa vanhoista kalusteista ja esineistä, niiden alkuperästä ja valmistajista. Ihan erityisen tärkeitä kommentteja on kirjoitettu vanhoista suomalaisista kalusteista, kun linjoille on osunut esimerkiksi valmistajan (esimerkiksi puusepänpajan) sukulainen. Tällaista tietoa ei voi googlata. Kiitos paljon niistä, arvostan. Minusta on hienoa, että tavaroillamme on tarinat :)

Kommentit (6)

Talvikettu
1/6 | 

Sanoisin molempien olevan Japanilaista syntyperää. Japanilaiset figuurit taisivat tulla Suomeen 50/60-luvulla ja olivat hyvin suosittuja (sen huomaa siitä, kuinka paljon näitä tyyppejä on kirppareilla) :) Olen nähnyt eniten kissoja, bambeja, pupuja ja skunkkeja, mutta onpa myös yksi japsi-vasikkakin tullut vastaan :)

Kati92
2/6 | 

Jos tänne ei eksy ketään tietäjää niin liity Facebookissa ryhmään nimeltä Rättei, Lumpui&Retroi. Siellä on paaaaaljon porukkaa joista varmasti joku tietää noista söpösistä pupuista jotain :)

Talvikettu

Samaa suosittelen minäkin :) Kannattaa liittyä muutenkin, olisi varmasti Nelliinalle herkkuja :) Terveisin yksi kyseisen ryhmän ylläpitäjistä :)

Helen
3/6 | 

En kyllä tiedä mitään asiasta, mutta muistan että meillä oli tuontyyppinen pupu joskus 80-luvulla!

Taikalintu
4/6 | 

Tämä on puhdas veikkaus, mutta voisivatko olla vanhaa Schleichia? Jotenkin näyttävät samantyylisiltä kuin vanhemmillani oleva vanha bambi.

Jonnukka
5/6 | 

Ihan vastaava "isopupu" löytyi myös vanhempieni luota. Liekö tuo sitten mummon kirjahyllyn perua vai jotain muuta. Viehättävä otus.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010