Minulla on roikkunut jo muutaman vuoden suuri kaunis vanha jalkalamppu tyhjänpanttina, koska siinä on maadoittamaton pistoke. Valaisimen sähköt pitäisi teettää kokonaan uudestaan, että sitä uskaltaisi hyvillä mielin käyttää. Hoksasin tuossa että varjostintahan voi ihan hyvin lainata toiseen, nykyaikaiseen (ylimääräiseksi jääneeseen) jalkaan. Ainakin siihen asti, kun saa aikaiseksi fiksauttaa alkuperäisen jalan sähköt.

Muuten hyvä, mutta kahden jalkalamppuni systeemit olivat täysin erilaiset. Varjostinta ei todellakaan saanut istutettua suorilta uuteen jalkaan. Nykyaikaisissa valaisimissa on melkein vakiona se, että varjostimessa itsessään on rimat ja rinkula sisällä, joka vain kierretään kiinni jalkaan. Vanhoissa valaisimissa taas on kiinnitysrimat jalassa, ja varjostimessa vain yksi ruuvi päällä, millä se kiinnitetään jalkaan. Anteeksi että en puhu valaisinkieltä, ei mitään tietoa mitkä näiden osien oikeat nimet ovat.

Musta jalka on uusi, puinen vanha.Näppäränä naisena keksin kuitenkin irroittaa tuon metallisen hötäskän vanhasta jalasta, purkaa sen palasiksi ja koota uudelleen nykyaikaisen varjostimen kiinnityssysteemin kanssa. Seuraavassa kuvassa alempi osa on irroitettu nykyaikaisesta varjostimesta ja ylempi osa on purettu vanhasta jalasta. Eipä siinä muuta kuin osaset yhteen ja varjostin paikoilleen.


Oikeastaan tuo musta huomaamaton jalka käy keltaiseen suureen varjostimeen aika hienosti, se näyttää tummassa huoneessa melkein siltä kuin valo leijuisi ilmassa. Sopii oikein hyvin tähän lukunurkkaukseeni, hieman aavemainen tunnelma siis. Vanhan ruman, mutta rakkaan nojatuolin yllä roikkuu kirppikseltä löydetty suuri lintuhäkki, ripustin sen saunakamarin kattoon koska se tuntui kuuluvan sinne. Pitää hankkia häkin sisälle joku (feikki) musta korppi, niin että Edgar Allan Poekin alkaa olla kade tästä synkeydestä. Nautin kirjani mieluiten juuri näin, tummasävyisessä huoneessa, maailman parhaassa nojatuolissa, suuren valaisimen alla.

Kommentit (2)

J
1/2 | 

Aivan ihanan tunnelmallisen näköistä! Kaikki sopii just eikä melkein yhteen <3 Voitko laittaa kuvaa kokonaiskuvaa huoneesta sitten kun se on valmis?? :)

Outi
2/2 | 

Jos ja kun aiot korjauttaa vanhan valaisimen, niin suosittelen lämpimästi Tampereen Hatanpäältä löytyvää Valaisinkorjaamo Pannuhuonetta http://www.valaisinkorjaamo.fi . Siellä on myös myynnissä ihan huikeita kunnostettuja valaisimia, ostettiin sieltä juuri pari kappaletta meidän rintamamiestaloa valaisemaan :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011