Meillä on näillä näppäimillä alkamassa vinttitilan kunnostus. Tällä hetkellä varastoina toimii yläkerran remppaamattomat huoneet, joten ennen kuin niiden kimppuun päästään, pitää saada joku tila sekalaiselle harrastussälälle ja muulle tavaralle mitä ei koko aikaa tarvitse pitää näkyvillä. Meidän remppamies kävi tsekkaamassa tilan ja tekemässä suunnitelman koko talon mittaiselle semieristetylle varastolle joka näyttää tällä hetkellä tältä:Ensimmäisenä toimenpiteenä on luonnollisesti siivous, vanhat pahvit ja purut veks. Remppamies totesi että lattia on syytä tehdä uusiksi seinien lisäksi, että hiiret pysyvät paremmin ulkona. Tässä vaiheessa käännyin noileesti samalle kannalle, jyrsijät ja minun tavarani eivät sovi yhteen.


Yllätyksenä varastotilasta löytyi kaksi täyspuista ikivanhaa ovea, veikkaisin että ne ovat talon alkuperäistä kalustoa. Tuli mieleen että toisesta voisi saada aika kivan sängynpäädyn, jos sen pituus vaan riittää. Olen pitkään miettinyt tuota meidän tällä hetkellä kovin ankean (= tyhjän) viininpunaisen makuuhuoneen sisustusta enkä pääse puusta pitkälle. En saa millään aikaan visiota edes verhoista, puhumattakaan muusta kodin tekevästä sisustuksesta. Olisiko sängynpäädystä homman liikkeelle laittajaksi. Miksi tuo makuuhuone on niin hankala häh, ensin se alkuperäinen tummanpunainen väri puhutteli minua vaikka kuinka paljon ja nyt olen ihan kädetön enkä keksi mitään järkevää suunnitelmaa seinien kaveriksi argh!

Kommentit (13)

Nukka
1/13 | 

Tutulta näyttää! Tosin meillä on nyt purettu vanha lattia ja vaihdettiin purut selluvillaan ja uusi lattia tilalle, mutta seinät on just tuollaiset ihkut. :/ Kandee varautua säilyttämään kuitenkin kaikki arvotavara umpinaisissa bokseissa, koska "vintin" haju tarttuu ja kyllä tuonne ampparit ja muut ökkömönkiäiset silti pääsee, kun ihan umpinaiseksi tuskin voi/pystyy eristämään. Sääli jos teillä on alkuperäiset puuovet vaihdettu "pahvisiin". Voisiko vanhat palauttaa ihan käyttöön vai onko karmeja jo suurennettu? Terveisin vanhapuutalo -fanaatikko :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

me eristetään se varasto sellaiseksi että se toivottavasti ei ole ummehtunut, eli että sitä voisi periaatteessa vaikka käyttää kesähuoneena halutessaan :) Nuo ovet on irrotettu todennäköisesti keittiöstä ja makkarista niin, että keittiössä ei ole ovea ollenkaan (eikä tarvikaan) ja makkari-olkkarivälillä on haitariovi (YÖK) tilalla, mutta ymmärrän kyllä että miksi tuo haitari on laitettu, ovi kun ei mahtuisi aukeamaan järkevästi oikein mihinkään.

Muualla huoneissa on ihanat painavat puuovet paikoillaan :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Jenna
2/13 | 

Itse näkisin sen viininpunasten seinien parina raikkaan valkoista. Sängyn päädyksi ovi olisi mahtava, toisesta saisi ihanan pöydän lasilevyn kanssa. Mutta makkariin valkoset hieman läpikuultavat lattiaan asti yltävä runsaat verhot ja vaalen mintun värinen nojatuoli. :D ainakin väriyhdistelmä toimi joulukorteissa...

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

olen myös alkanut kallistumaan valkoisen puoleen, etenkin kun kehto ja hoitopöytä on valkoiset (tosin ne eivät huoneessa loputtomiin tietenkään ole sitten kun Anni muuttaa joskus omaan huoneeseen). Verhot ovat todellinen pain in the ass, missään ei tunnu olevan kunnon valikoimaa mitä ihmetellä!

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

aamuyö
3/13 | 

Ja mä kun oon niin odottanut postausta makuuhuoneenne teidän näköisestä uudesta ilmeestä, kerran nimittäin (tulevaisuudessa) tulevasta makkarin päivityksestä kirjoittelit.
Entäs jos tempaisisitte jotakin teitä ihastuttavaa tapettia - tai kahta - makkarin seiniin, ja antaisitte niiden johdatella huoneen ilmeen "oikeille" raiteilleen pikkuhiljaa?
Tai jos maalaisitte seinät vähemmän hallitsevan värisiksi mutta kattoon tekisitte jotain extravaganzaa?
Nimittäin luulenpa tuon inspiraatiojumituksen vihjailevan siitä, että viininpunaiset seinät ovat sinun/teidän kohdallanne makuuhuoneessa jo nähty ja koettu, ja jonkinlainen totaalimuutos (tyylinne sisällä tietysti) olisi vastaus ajatusblokkiin.
Olisi kiva lukea, että minkälaisessa makuuhuoneessa olet unelmissasi kotonasi :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

mä odottaisin että saisin makkarin idean jostain, ei vitsi että on hankala huone ja alan pohtia että olikohan sittenkään hyvä idea jättää seinät punaisiksi. Periaatteessa tykkään niistä kyllä paljonkin, mutta ne ovat vaikeat yhdistää muihin kamoihin kun en ole mikään sisustusnero muutenkaan. Tapetti alkaa kummasti houkutella. Ärsyttävää tällainen välitilavaihe huoneessa jossa kuitenkin viettää paljon aikaa :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

4/13 | 

Viininpunainen on aika haastava väri. Mutta jos sulla on huoneessa jo kristallikruunu, vois kultasamettiset vähän ylipitkät verhot olla aika mageet. Vedettynä sivuun isotupsuisilla verhonauhoilla. ;) Sängyn peitoksi iso, intialaistyylinen tilkkupeitto, jossa olisi vähän kimallusta. Tuollaisesta vanhasta ovesta tulis hieno sängynpääty. Ja sitten näyttäviä pöytälamppuja, sängyn viereen ja mahdollisesti lipaston/pikkupöydän päälle. Tietäisin juuri sopivan övereitä. :) Tämä siis nopsa hahmotelma överi- versiosta. Hillitympi vois liikkua vaikka beigen, valkoisen ja turkoosin teemoissa. Oi, tämä olis oikea unelmaprojekti mulle! :D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Se väri on osoittautunut yllättävän haastavaksi, vaikka ensin mietin että iisipiisi vähän kultaa ja sen sellaista sekaan, mutta nyt sekään ajatus ei oikein kanna. Pöytälamput on ollut hakusessa mutta ei tule eteen niitäkään (kirppiksillä) eli pitää varmaan tehdä poikkeus ja ostaa uutena koska joku raja tällä etsinnälläkin. Sä voisit tulla tekeen ton meidän makkarin hehhe :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Uusiatuulia
Liittynyt15.4.2014
6/13 | 

Olen samaa mieltä kuin Nukka niin vinttiä koskevissa asioissa kuin vanhojen ovienkin suhteen. Kuvien perusteella teiltä on ovet poistettu ainakin keittiöstä - tilalla ilmeisesti jonkinlainen "haitariovi" ja toinen ovi poistettu kokonaan? Kiva sängynpääty ovesta kyllä tulee varmaan, mutta muutokset kannattaisi ehkä tehdä niin, että oven voi palauttaa alkuperäiseen käyttöön, jos vaikka joku myöhempi asukas haluaisikin ovet paikoilleen.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

ovet tosiaan taitavat olla keittiöstä (mihin sitä ei tarvita eli joutaa sängynpäädyksi) ja sitten toinen on olohuoneen ja makuuhuoneen väliltä missä on (ruma) haitariovi. Kuitenkin tuo haitariovi on "järkevä" ratkaisu koska ovi tukkisi huoneen, ihan sama kumpaan suuntaan se aukeaisi, Silti haluaisin eroon haitarista, se ei sovi tänne sitten yhtään.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011