Perjantaitori lähikunnassamme Urjalassa on vertaansa vailla. Sieltä saa ostettua viikonlopuksi raikkaat vihannekset ja muuta kauden satoa, ja lisäksi tulee aina nautittua torikahvit tai lettuja ulkosalla. Tällä kertaa ostin uteliaisuuttani porkkanahilloja, koska syksy ja illan herkutteluhetki eli juustot alkavat olla käsillä. Älkää kysykö miksi, mutta syysiltoihin kuuluu juustot ja keksit, näin se vaan on aina ollut. Jäin ihmettelemään violetteja porkkanoita Orastavan Auringon myyntikojulla, ja samassa pöydässä oli tarjouksella 3 purkkia 10 eurolla erilaisia porkkanahilloja. Kysyin myyjältä mihin hän porkkanahilloja itse käyttää ja kun hän mainitsi että sopivat oikein hyvin vaikkapa homejuuston kanssa niin mietin että miksipäs ei. Yleensä homejuusto on parasta ihan sellaisenaan (tai viikunahillon kanssa) mutta aina kannattaa olla avoin uusille makumaailmoille.
Kannatti tosiaan, ei hyvänen aika miten herkullista! Yllättävän hyvin tämä raikas hillo sopi Auran kanssa samalle keksille. Pala taivasta tässä näin:


Porkkanapuolukkahillo on muuten ihan heittämällä yksi parhaimman makuisista hilloista mitä olen koskaan maistanut. Puolukka tuo makeaan hilloon ihanan kirpeyden. Että tästä vinkkiä jos jollain on hillotalkoot meneillään ja puolukkasatoa riittää. En ole ikinä edes ajatellut että porkkanastakin voi tehdä hilloa, enkä etenkään puolukan ja raparperin kanssa. Torilla oppii aina jotain uutta.

Kommentit (3)

jane
2/3 | 

Tulipa vaan lapsuus mieleen tuosta hillosta! Mun isomummuni teki maailman parasta puolukkahilloa joka sisälsi jonkin verran porkkanaa, tällainen puolukanvihaajakin lämpes maulle :D Harmi että mummun kunnon heikennyttyä ja lopulta pois menon jälkeen reseptiä ei ole löytynyt, tais olla nimittäin vain mummun päässä se resepti. Pitääpä testata tätä hilloa, ehkäpä maku ois lähellä sitä punaista jumalten nektaria jonka avulla lapsena myös niinkin kamala ruoka kuin maksalaatikko meni alas :D

mervi
3/3 | 

Jos ikinä syöt leipäjuustoa (tai juustoleipää, kuten sitä jotkut vääräoppiset nimittävät ), porkkanahillo (tai pormelaadi eli porkkanamarmelaadi) on sen kanssa ihanaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011