Keväällä vielä kuvittelin että pysyisin helposti perässä mitä kaikkia kukkaraisia puutarhastamme puskee, mutta nyt joudun virallisesti luovuttamaan. Tämä alkaa vaikuttamaan ihan joltain hullun puutarhurin kokeelta, että kuinka monta hämmentävää (koskaan nähnytkään) kasvia tänne saa mahdutettua. Elämää kasvitieteellisessä puutarhassa. Tässä viime viikon lajit: 

Hauska juttu on se, että näitä on siroteltu sinne tänne, eli yhtä lajia ei ole koskaan paljoa, vaan ainoastaan pieniä kasvustoja rintarinnan ja sitten laji taas vaihtuu.

Mutta toisaalta, en valita vaikka en pysykään perässä, on tämä melkoinen piha nimittäin.

Kommentit (21)

Iiduska
2/21 | 

Nuo sinun ruusut ja neilikan näköiset oranssit on ihania!

Meillä on kanssa suvun yhteinen mökki juuri tuollaisen hullun puutarhurin jäljiltä :D Ihan valtavan kaunista, kun on kukkaa ja toista kukkaa ja kaikkialta puskee jotain ja ovat itsenäisestikin levinneet, sinne on nyt neljässä sukupolvessa ihmiset istutelleet mitä vain aina kun huvittaa.

3/21 | 

Huikea kukkaloisto teillä, eipä sitä kaikkien nimiä tarvitsekaan tietää, nauttia vain erilaisista kasveista. Ehkä pikkuhiljaa sitten nimiäkin karttuu. Et ole harkinnut osallistua jossain vaiheessa avoimet puutarhat-tapahtumaan, teillä olisi katseltavaa!
Noista kuvistasi ainakin tuota 3. viimeistä sinikukkaista kukkii meilläkin, häiritsee kun en muista nimeä, olen sen aika hiljattain ihan itse istuttanut :)

Outi
4/21 | 

Ihanalta näyttää! :) Alkukesä on kyllä parasta aikaa, kun joka puolelta puskee kaikkea uutta ja ihanaa, mutta mikään ei ole vielä ehtinyt ylikasvaa. Tuo teidän piha näyttää aika paljon meidän vanhempien pihalta, meidän äiti on kyllä virallinen kukkahullu. Jos jossain on vähänkin tilaa, siellä on kukkapenkki tai vähintään purkillinen kukkia. Ruohon leikkaaminen onkin siellä aikamoinen haaste! :) Kaikki kuvan kukat näyttää kutkuttavan tutuilta, juurikin tuolta lapsuuden pihamaalta, mutta en kyllä millään saa kaikkien nimiä palautettua mieleen.

Talvikettu
5/21 | 

Onpas kauniita kukkasia! Vanhempani toivat mummolastani viisi muovipussillista taimia alkuviikosta, joista kolme pussia oli pelkkiä narsisseja. Yhdessä pussukassa oli juuri tuota samanlaista kukkasta joka teillä on, keltaiset torvimaiset kukat. En tiedä mitä ovat, liljoja kenties?

6/21 | 

Toka on Lupiini, leviää ku rutto. Tuon sinisenkin tunnistin, mutten muista nimeä:D voiko 7. Kuva olla ihan valkovuokko?

Minna
8/21 | 

Mun veikkaus:
1. raunioyrtti tai halikka??
2. lupiini
3. laukka
4. tulikellukka
5. ruiskaunokki
6. päivänlilja
7. arovuokko
8. ruusun lajike??
9. akileija
10. hopeahärkki
11. sammalleimu, lila ja valk.
12. kellosinilatva??
13. joku tädyke??
14. idänunikko

Ilman ??-merkkiä varma tieto... :)

anna
9/21 | 

Minun veikkaukset:
1. rohtoraunioyrtti
2. lupiini
3. joku laukka
4. tulikellukka (kuvan oranssi)
5. vuorikaunokki
6. keltapäivänlilja
7. kanadanvuokko
8. akileija
9. hopeahärkki
10. illakko (kuvan vaaleanpunainen)
11. sinilatva
12. konnantatar

Minna
10/21 | 

On sulla upea piha! :)
Juu nuo lupiinit kannattaa leikata vaikka maljakkoon iloksi, ovat tosi kauniita mutta leviää vaarallisen nopeesti laajalle jos päästää ne siemenet tippuun maahan.

Tuosta oranssista tulikellukasta jos jaksaa leikata ne kukkineet varret pois, niin se saattaa kukkia syksyllä toiseen kertaan

11/21 | 

Hmm, jos nuo lupiinikuvassa näkyvät lehdet ovat lupiinien lehtiä, niin sitten sulla on kyllä joku erikoisempi lupiinilajike siellä! Sen "normaalin" komealupiinin lehdet ovat nimittäin eheälaitaiset.

Ihana kukkaloisto kyllä! :)

Sinituuli
12/21 | 

Aivan mahtavat kukat! Jotenkin näyttää että lupiinin juurella ois kultapallon lehtiä. Se kasvaa korkeeksi ja kukkii myöhään syksyllä. Teidän piha ois kyllä oiva kohde avoimiin puutarhoihin ja saisit samalla vietailijoilta lajitietoutta. Tulisin heti kattomaan jos olisin lähempänä.

Sinituuli
13/21 | 

Piti vielä tulla kertomaan, että tolla vuorikaunokilla on ihana toinen nimi jonka kertoi äidilleni nyt 100v mummo ja se on kulkenut meillä siitä lähtien neidon silmäripsenä.

14/21 | 

Voi kuinka mahtava piha teillä, ihan kateeksi käy :) Vanhat pihat ovat ihan parasta! Ja mikä kukkaloisto, nauti! Meilläkin on vanha piha, mutta vain sen reuna-alueilla on kasvit säilyneet, kun piha-alueella jouduttiin kaivamaan uudet putket. Keväällä skillat valtaavat mekein koko tontin, mutta perennoja ei ole säilynyt, harmi.

15/21 | 

Kaunista!! Ja miten teillä kasvaa ja kukkii kaikki jo noin kauniisti!? Hyvä että meillä on lumet sulanut. :D No, Joo, just alkaa sireeni kukkimaan ja torniojokilaakson ruusu, joka näyttää tosi paljon samalta kuin tuo sun kuva vaaleanpunaisesta ruususta (?).

sissi
17/21 | 

Hihii, pakko oli kommentoida kun minäkin viimein tunnistin yhden kasvin näistä sun postauksistas! :D Tuo nro 3 on lupiini, niitä kasvoi lapsena meidänkin kotipihalla :) Lisäksi nro 7 näyttää vahvasti valkovuokolta eli jos ei ole se niin joku muu vuokko varmaan sitten :P

18/21 | 

tiukasti kokoomuslaisessa perheessä kasvaneena vasemmistonuorena ainut sisäistämäni oppi on että ruiskukka on maailman kaunein kukka <3

shalala
19/21 | 

Teidän piha vaikuttaa ihan uskomattomalta! :) Laitahan kokonaiskuvia siitä, ts. ois kiva nähdä miten noi kaikki mahtuu yhdelle pihalle... ;D

nn
21/21 | 

Lupiini on vieraslaji, leviää helposti ja vie tilaa alkuperäisiltä lajeilta, eli nips naps jos aikaa ja intoa riittää, niin lupiineja karkottamaan! :)
suomen luonnonsuojeluliiton sivuilta sll.fi ainaski pitäis löytyä jotain infoa miten niitä voi hävittää.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012