Minun kokoiseni naisen ei ole kaikkein helpoin löytää sopivia vintage-vaatteita. Olen paljon keskivertoleidiä pidempi ja harteikkaampi, ja vuosikymmeniä sitten naiset olivat pääsääntöisesti pienikokoisempia. Jos olisin XS-kokoinen ja lyhyt, vaatevarastoni olisi lähtenyt lapasesta aikoja sitten :D Joten toisaalta tässä on se hyvä puoli, että löydöt tuntuvat todella huikeilta kun niitä ei ole joka oksalla odottamassa. 

Muutama vuosikymmen takaperin monella pysyi virkkuukoukku kädessä, ja valkoinen virkattu kesämekko löytyi usein kaapista. Olen haaveillut virkatusta mekosta teini-iästä asti, mutta valitettavasti en kuulu virkkuukoukkuporukkaan. Näitä mekkoja on tullut vastaan vintage-kaupoissa ja kirppisillä useastikin, mutta ne jos mitkä ovat pienikokoisia. Voi olla, että virkattu mekko on ollut 70-luvulla enimmäkseen teinityttöjen juttu, ja siksi koot ovat sen mukaisia. 

Nokian kirppitorit ovat kohdelleet minua niin hyvin, että tekisi mieli lähettää niiden pitäjille kukkia. Näin ollen löysin lopulta myös virkatun vintage-mekkoni Nokialta. Aluksi totesin sen olevan liian kapea rinnan kohdalta, mutta ilokseni löysin nurjalta puolelta kavennukset, jotka ratkomalla mekko leveni täsmälleen minulle sopivaksi! Huikeaa! Eli se on alunperin ollut kuin minulle tehty.

Vanhojen vaatteiden kanssa kannattaa aina tarkistaa nurjan puolen jälkikäteen korjaukset, niitä löytyy yllättävän usein. 

Älkää välittäkö havainnollistavan kuvat mustista sukkahousuista ja alusmekosta, nakkasin mekon vain pikaisesti ylleni ilman sen kummempaa säätämistä. 

Kavennusten ratkomisen lisäksi parsin käsin muutaman revenneen kohdan virkkauksista kasaan valkoisella langalla ja neulalla. Rikki mennyt virkkaus on useimmiten helposti korjattavissa, joten ei kannata pelästyä huonokuntoisempaakaan vaatetta. Laadukas vanha puuvillalanka kestää parsimisen hienosti. 

Kommentit (8)

Vierailija
3/8 | 

Minäkin nokialaisena kiinnostuin että missä kirpparilla löytöjä teit.... siitä kiinnostuneena kolusin tänään kolme nokialaista kirpparia, eikä kauhean tuottoisa päivä ollut, mutta posliinisena, kultareunaisena sinun tarjotintyyliä 11 kukkalautasta löysin, juuri sellaisia mitä olin ajatellut, ja vielä euron kappale! Ei ollut Arabiaa...mutta nättejä kuitenkin! Puhuttelevia kirjoja löydän mielelläni, tämän päivän jonkin sanoman minulle ilmeisesti haluaa kertoa Baltasar Gracian Viisauden käsikirja:-) Ai että kirppiskäynnit on ihania!

Sun blogi on paras!
5/8 | 

Ihana mekko! Mahtaisikohan sen ohje löytyä jostain vanhasta käsityölehdestä? Nykyään ohjeita mainostetaan helppoina ja nopeina ja siltä ne näyttävätkin. Tämä löytö on tosiaankin toista maata!

Elmeri
6/8 | 

Ihana mekko, rakastan virkattuja pitsejä. Oma häämekkoni tehtiin isäni jäämistöstä löytyneestä virkatusta päiväpeitosta. Voit uskoa, että se on kaunis❤️ ja nykysin koristeena seinällä.

Aino Riannosta
8/8 | 

Onpas aivan ihana mekko - hieno löytö!!! <3

Kuule Nelliina, laitoin sinulle viime viikolla meiliä liittyen asiakkaani hyvinvointiaiheiseen tapahtumaan, joka on Tampereella ensi viikon loppupuolella.

Oletko ehtinyt kurkata kalenteriisi, ehtisitkö piipahtaa tapahtumassa? Olisi huippua saada sinut mukaan =)

Terkuin, Aino

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010