Paljonko heruu tyylipisteitä seuraavan viikon kenkälookista.... koipi ei taivu mihinkään muuhun kuin Sakun reino-tossuun ja nyt sain vielä jäätävän söpön nilkkatuen kaveriksi. Ja tietenkin kepit. Alkoi käydä treenistä kun hyppeli yhden reiden varassa paikasta toiseen.
Nivelsiteissä repeämää, mutta ei murtumaa. Pitäisi kai olla iloinen, mutta silti tuntuu siltä kuin seinät kaatuisivat päälle ja maailmanloppu olisi niskassa. Ehkä tää fiilis tästä pian lähtee nousemaan, kun nyt alkujärkytyksestä toivun. On muuten ensimmäistä kertaa ikinä kepit käpälässä, tuleepahan sekin kokeiltua.

Nyt tekee mieli lapsellisesti murjottaa, joten menen tästä murjottamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (27)

Iin
1/27 | 

Voi ei. Minulle kävi sama juttu pari kuukautta sitten, ja nyt viime viikolla sain vihdoin lääkäriltä luvan juoksulenkkeilyyn. Toivottavasti jalkasi paranee hyvin! Tsemppiä, koita nauttia levosta.

manki
2/27 | 

Voi ei :( mä oon niin pahoillani sun puolesta... Ei kiva! Mun sormeni leikattiin kesällä ja voi sitä ketutuksen määrää ku ei päässy kentälle. Mut aika parantaa ja taas lentopalloillaan.

EJ
3/27 | 

Kepittelyssä hyvä puoli on se, että haba kasvaa! Tosin ei se kyllä paljon lohduta, I know. Mulla on siitä kokemusta vähän liiankin kanssa: syksyllä jouduin kepittelemään polvileikkauksen jälkeen 6 viikkoa, joista 4 siten, etten saanut varata YHTÄÄN painoa leikatulle jalalle. Kärsivällisyys oli muuten todella kovalla koetuksella. No, nytpä on sitten ensi viikolla vuorossa ristisiteen korjaus ja taas kepittelyä muutama viikko. Pelkään jo etukäteen sitä, miten henkinen kantti kestää tällä kertaa. Toivotaan, että nilkkasi paranee, tuppaa usein jäämään ikuiseksi vaivaksi nää kerran telotut polvet/nilkat :/

Ezraa
4/27 | 

Voikenkä olisi aika jännä kenkä kylläkin:D (ja paska läppä lentää...)
No mut tosiaa toivottavasti paranee pian!:)

santtu
5/27 | 

Voi ei, tsemppiä keppeilyyn! Itsellä on tällä hetkellä polvessa nivelsiteiden revähdys ja jo vajaan viikon jälkeen alkaa seinät kaatua päälle kun ulos ei juuri uskalla lähteä liukastelemaan. Onneksi on edes se söpö nilkkatuki ;)

EJ
6/27 | 

Täysin totta tuo, että ilman magneettikuvausta ei voida varmaksi sanoa yhtään mitään vamman laadusta (röntgenillä voidaan sulkea pois ainoastaan murtumat). Eikä muuten aivan 100% varmuudella magneettikuvankaan perusteella näköjään, itselläni ortopedi tulkitsi magneettikuvien ja kliinisen tutkimuksen perusteella, että eturistiside on osittain revennyt, tähystyksessä selvisi, että kokonaanhan se on poikki.

EJ

Ja kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että vaatikaa päästä sinne magneettiin HETI. Itse olen taistellut rikkinäisen polven kanssa 7 vuotta ja vasta viime kesänä selvisi, että molemmissa kierukoissa repeämä ja eturistiside poikki.

Katariina
7/27 | 

I feel your pain...
Reväytin omat nivelsiteeni ja tulin hulluksi sohvalla maatessa, kun ei päässyt pelaamaan. Tuntui, että alkaa kasvaa sammalta :P Aikaa se vie pirusti, että ne paranevat, ikävä kyllä. Itse lähdin siteen ja kunnon nilkkatuen kanssa viikko sitten pelaamaan, vaikka ehkä olisi pitänyt vielä levätä. Muttakuneivoi! Hajoan! Pitkää pinnaa sinne.

8/27 | 

Mä oon kanssa joutunut kepitteleen useemman kerran elämässäni ja onhan se perseestä, eniten ehkä musta sen takia et kämmenet väsyy keppeihin nojailusta :D Mut oon koittanu aina ottaa sen kokemuksena ja onpa taas mukamas jotain kerrottavaa lapsenlapsille jos moisia joskus tulee. Mut tsemppiä, toivottavasti pääset pian kepakoista eroon!

9/27 | 

Voi ei!!!! :( :( Voin vain kuvitella miten paljon jurppii, mutta en ehkä kuitenkaan pääse edes kuvitelmissani niin syvälle jurppimisen tasolle. Voi paska.

Nyt maltat OIKEASTI olla rasittamatta nilkkaa PITKÄÄN etkä ala sooloilemaan. Mä kyllä sut tunnen ja tiedän ettet kuitenkaan malta odottaa toipumista kunnolla.. :) Pikaista paranemista!!

.:♥:.
10/27 | 

Jos haluat ajatella positiivisia puolia, niin onneksi sattui talvella eikä kesällä kauneimpaan korkkariaikaan ;) Tsemppiä paranemiseen!

Roosa
11/27 | 

kommentoinkin jo tuonne Liikkiksen puolelle, mutta tsempit täälläkin! Miulla tosiaan revähti kans nilkat joulukuun puolessa välissä. Lääkäri pelotteli kahen kuukauden toipumusajalla, mut olinkin jaloillani neljässä viikossa. Kepit heitin menemään viikon jälkeen.

nii ja reinoilla sitä pistettiin menemään kun muut kengät ei mahtunu jalkaan tukien kanssa :D ei ollu kauheen hyvä yhdistelmä liukkaat kengät ja liukas tie :D

Heidi
12/27 | 

Voi räkä! :( Mutta saanko olla utelias, että pääsitkö oikeasti välittömästi magneettikuvaukseen ja sait lausutut kuvat? (Jos, niin mistä?) Eli lähinnä sillä ajattelin, että onko nivelsiteet oikeasti _revennyt_, vai onko mahdollisuus kuitenkin ihan tavalliseen, joskin pahaan, venähdykseen?

mimmama

diagnoosiin ei tarvita magneettikuvaa, nilkan tarkka tutkiminen ja murtuman poissulku pitäisi riittää.

mimmama

jos siis ei täysin revennyt vaan pelkästään pieni repeämä. tämänkin voi erottaa tutkimalla :)

iii

No ainakin täällä Helsingissä pääsin viime vuonna saman aamupäivän aikana ortopedille, magneettikuvaukseen ja vielä takaisin samalle ortopedille katsomaan kuvat läpi kun teloin polveni. Yksityisellä lääkäriasemalla siis. Kunnallisella olisi kestänyt ikuisuuden.

14/27 | 

Tosi huono tuuri. Ainahan tollaset asiat harmittaa ihan jumalattomasti.

Ole kunnolla vihainen ja harmissasi, ite ainakin pääsen paremmin yli kun annan itseni olla kunnolla vihainen. Sitten parin nukun yön jälkeen asiat alkaa näyttää jo pikkaisen paremmalta.

Tsemppiä sinne! <3

http://2-roads-diverged.blogspot.co.uk/

Jonanna
15/27 | 

Voi kääk! Tiedän niin tunteen...onnistuin muutama vuosi sitten kompuroimaan kaupan kivetykseen (prkleen cittari!) niin, että nivelsiteet paukahti kunnolla toisesta jalasta. Sillä hetkellä tuli suusta varmaan kaikki maailman kirosanat kun sattui niin, että kyyneleet tuli silmistä. Tämän jälkeen tuli kuumotus. Ei auttanut kylmät pussit eikä koipien ilmassa pitäminen. Seuraavana aamuna jalka oli jäykistynyt niin, että kävely oli tuskaista, lähes mahdotonta. Rasituskiellon sain pariks päiväksi ja viikon päästä olin jo töiden touhussa jälleen. Nilkka oli pitkään mustana ja kesti kyllä muutaman kuukauden ennen kuin se palasi normaaliksi. Tsemppiä sinne! Yritä nauttia sellaisista asioista mitä et muutoin ehdi tehdä :)

Heli L-
16/27 | 

Mää kokeilin tota samaa nilkan muljautusta marraskuussa 2000. Kaks viikkoo kipitin sauvojen kanssa, ja koska en saanut kuntoutusohjeita on toi oikea nilkka edelleen toista heikompi, kipeempi ja muljuu herkemmin. Eli jos sulla on esim työterveyden kautta mahis päästä fyssarille niin mee ihmeessä, että pääset mahdollisemman nopeeta vahvistamaan nilkkaa.

Tuulia
17/27 | 

Tarkoitukseni oli toivottaa sulle ja joukkueellenne onnea tulevaan peliin... tosi ikävää lukea mikä on tilanne. Tiedän että olet panostanut kovasti ollaksesi mahdollisimman hyvässä kunnossa ja nyt tällainen takaisku.
Vaikka ei se paljon lohduta, pelejä tulee muitakin ja tärkeintä on nyt malttaa hoitaa jalka rauhassa kuntoon.

Sara
18/27 | 

Voi ei! Täydet sympatiat sinne, itsellä napsahti viime vuonna eturistiside ja siinä tulikin kipitettyä kepeillä ja kärsittyä puolen vuoden liikunta kiellosta. Tunnelma oli loukkaantumisen jälkeen varmasti lähes yhtä paska kuin siellä päässä nyt. :(

Ja komppaan edellistä siinä että jos on mahdollisuus hakeutua fysioterapeutille saamaan kunnon kuntoutusohjeet niin suosittelen täysin. Omassa kuntoutuksessa oli iso apu jo kävelyn korjaamisen kanssa (kävely meni hirvittävän nopeasti huonoksi kun oppi viikkojen aikana varomaan kipeää jalkaa) lihasten käytöstä puhumattakaan.

Heidi
19/27 | 

Itsekin olen siis käyttänyt vain yksityistä, mutta silti jonot on ollut aina vähintään viikon (2xpolvi ja kerran nilkka), myös täällä Tampereella, sillä siis, että missä täällä pääsee oikeasti nopeasti hoitoon. Plus tietenkin lohdutuksena se, että _jos_ niitä kuvia ei ole otettu, niin silloin on mahdollisuus siihen, että kyseessä ei olisi niin paha vahinko, vaan voisi päästä helpommallakin. :) Ilman magneettia kun ei ihmissilmä valitettavasti näe sinne kudoksiin, eli murtuman poissulkemalla tietää ainoastaan, että siellä on "jotain" vikaa. ;)

20/27 | 

Kyllä se koipi nopsaan parantuu, vaikka mua kyllä myötävituttaa sun puolesta armottomasti! Molemmat nilkat oon joskus reväyttänyt, ja muistan sen kamalan kivun. Itse kävelin kepeillä 2 viikkoa ja sitten jo luonnistuikin entiseen malliin. :) Pikaista paranemista! <3

21/27 | 

Voi sullakin on jalka muusina :(
Itellä ollut jo 6 hyppyimistä keppien kanssa ja tää on tuntunut aivan perseestä ko ei pysty liikuntaa harrastamaan, joten tiedän tunteen ;s
Stemppiä!

nnea
22/27 | 

Ikävää :( Onneks sulla on sentään toinen nilkka kunnossa, multa meni nivelsiteet kerralla molemmista nilkoista, teki niin *** kipeää kävellä keppien kanssa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011