Kirjoittelin tuossa alkuviikosta luonnonkosmetiikkamerkki Jurliquesta ja nyt teilläkin on mahdollisuus päästä kokeilemaan tätä raikasta sarjaa. Tai sujauttaa paketti vaikkapa pukinkonttiin.

Palkintona on 61 euron arvoinen Jurlique the Joy of giving kit:


jurliquexmas2011_boxset

jurliquexmas2011_boxset

Säännöt:

1. keksi itsellesi nimimerkki ja jätä sähköpostisi sille varattuun kenttään, se ei näy muille kuin minulle.

2.  vastaa jouluiseen kysymykseen mitä antamisen ilo sinulle merkitsee? (Ja nyt rakkaat mietitään asiaa ihan yksimielisesti ;))

3. vastausaikaa on maanantaihin 5.12. klo 12:00 asti.

4. poikkeuksellisesti aion itse valita voittajan, joten tällä kertaa netin kisapalstoilta valuvat ylimääräisetkin joutuvat näkemään vähän vaivaa vastaukseen. Heipat vaan "osallistun" -vastauksille.

KISA ON PÄÄTTYNYT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lisätietoa Jurliquesta löytyy merkin suomalaisesta Facebook-ryhmästä KLIK.

Ihanaa joulukuun alkua kaikille!

Kommentit (264)

mini
1/264 | 

rakastan antaa lahjoja ja nähdä ilahtuneen ilmeen lahjan saajalla. ei tarvitse olla merkkipäivä tai juhla, vaan pienet arkiset piristykset ovat parhaita. anatmisen ilo on itselleni suurin sillon, kun saaja ei osaa ollenkaan odottaa saavansa mitään :)

Miia
2/264 | 

Antamisen ilosta minulle tulee ensimmäiseksi mieleen elämäni vanhemmat ihmiset; isoisät, isoäidit, vanhemmat sukulaiset sekä tutut. Niiden tapaaminen rajoittuu liian usein jouluun, vaikka niitä haluaisi tavata useammin, mutta tapaamista ei syystä tai toisesta saa aikaiseksi (unohtuu, ei ehdi tai ei vaan oikein saa aikaiseksi). Niillä aika usein on jo kaikki mitä ne tarvitsevat, eivätkä ne oikein halua mitään. Tykkään silloin antaa niille jotain omatekoista, vaikken ole mikään näpertelijä. Luulen, että ne arvostavat omatekoisia lahjoja enemmän kuin kauppatavaraa, koska ne varmsti haluavat tulla muistetuksi ja omatekoinen lahja tarkoittaa, että olet ajatellut niitä jo paljon ennen joulua ja, että ne ovat tarpeeksi tärkeät, että lahjan tekoon saa mennä aikaa (ei vaan juosta Alepaan hankkimaan viinipullonavaajaa).

Siksi myös lähetän heille aina joulukortin. Minulle pieni vaiva tuo heille paljon iloa, kun ne huomaavat, että olen ajatellut niitä ja että ne ovat minulle tärkeitä.

puusti
3/264 | 

Minulle lahjojen antaminen on pitkä prosessi, joka alkaa siitä kun mietin, miten voisin ilahduttaa lahjan saajaa kaikista parhaiten. Suunnittelen ja mietiskelen kauan itse lahjaa, oli se sitten suuri tai pieni. Parasta on nähdä iloinen ilme lahjan saajalla, sekä myös tuntea se tyytyväisyys siitä, että on tehnyt jotain konkreettista tuodakseen hyvän mielen toiselle (eli ei ole tuosta vain miettimättä ostanut ensimmäistä juttua kaupan hyllyltä, vaan takana on ajatusta).

Soni
4/264 | 

Minulle antaminen on ollut aina saamista tärkeämpää. On hienoa yllättää saaja lahjalla, jota tämä ei ole osannut edes odottaa, on vain puhunut, että sitäjasitä on kaivattu pitkään. Siten yritän osoittaa välittämistäni, että kuuntelen toisia ja haluan antaa heille itselleen tarpeellisia ja tärkeitä asioita.

Marjukka
5/264 | 

Antamisen ilo merkitsee yksinkertaisesti sitä, että haluaa ilahduttaa toista ja ilo tulee sitten itselle, kun siinä onnistuu.

PS
6/264 | 

Antamisen ilo... No, se on sitä, kun vastaanottaja ilahtuu niin, että siitä tulee itsekin hyvälle mielelle. Ja siksi antamista osaa jo odottaakin vaikka suunnitteluvaiheessa. Eli antaminen voi olla vähän itsekästä, mutta yleensä vain hyvää tarkoittavasti. Eihän se ilo ole mikään rajallinen luonnonvara, niin eipä haittaa. Parhaimmassa tapauksessa sitä iloa riittää reilusti kumpaakin suuntaan.

Paus
7/264 | 

Antaminen merkitsee minulle myös saamista. Onhan aina aivan ihanaa nähdä, kuinka joku ilahtuu lahjastaan, siitä saa itsekin iloa ja voimaa :)

helmi
8/264 | 

Antamisen ilo on välittämistä. Sitä että voi todella antaa rakkaille ihmisille jotain mitä tietää heidän arvostavan. Paras lahja on tietenkin halaus ja tukeminen elämän heitellessä. Sitä antaminen todella merkitsee. Että on läsnä, kun sille on tarvetta.

Daphnion
9/264 | 

Lahjojen antaminen on yhtä hienoa kuin niiden saaminen, joskus jopa hienompaa. Silloin kun lahjaidea tulee sydämestä, mikään ei voi mennä pieleen. Lahjan saajat myös arvostavat itsetehtyjä lahjoja, vaikka olisivatkin toivoneet hienoja ja kalliita vempaimia. :) Minäkin aion tänä vuonna yllättää lähipiirini itsetehdyillä lahjoilla. :)

Natalia
10/264 | 

Minusta lahjojen antaminen on maailman ihanin asia. Ikävä kyllä minulle on suuri ongelma pihtailla lahjoja. Yleensä olenkin antanut esim. poikaystävälleni lahjoja jo ennen joulua, ja sitten olenkin joutunut ostamaan uusia, jotta jouluksi jäisi edes yksi paketti. Minusta lahjoissa tärkeintä on ehdottomasti niiden idea ja laatu, mitään tusinashpamoopaketteja en siis todellakaan anna. Minusta muutenkin sellainen kerskakulutus, että kunhan saa mahd. halvalla mahd. monta pakettia on urpoa. Itse panostan mielummin muutamaan kunnon idealliseen lahjaan sitten enemmän. Yleensä taiteilen myös itse kortit. Tänä vuonna piirsin lisäksi aarrekartan, jonka avulla paketit löytää.

Minusta lahjoissa on ideana juuri yllättää lahjan saaja positiivisesti. Saada hänet iloiseksi. Siksi minusta ehkä toiveleahjojen antaminen ei edes ole niin mielekästä. Itse annan niitä toivottuja lahjoja vain silloin, kun en itse keksi parempia :)

Itse tykkään lahjojenannosta niin paljon, että usein annan ihan kerran kuussa vähintään jonkun yllätyskortin :)

Mutta tosiaan minusta tärkeintä on hyvä idea! Eli ei todellakaan mitään rahalla pröystäilyjä, vaan lahjaksi voi hyvin antaa, vaikka ihan oman vanhan mekkonsa, mitä kaveri on esim. aina ihaillut. Tekee varmasti iloiseksi ja on ekologistakin :)

Liisa
11/264 | 

Antamisen ilo on ihanaa. Rakastan sitä tunnetta, kun tietää ostaneensa läheiselle oikeasti hyvän lahjan. Parasta on juuri se jännitys joka syntyy ennen lahjan avaamista, sillä tekee mieli paljastaa mitä tuli ostettua. On hauskaa odotella ja myhäillä kun tietää, että toinen saa kohta jotain kivaa.

Luonnollisesti ei se hymy ja kiitoksetkaan pahalta tunnu :D!

nannii
12/264 | 

merkitsee paljon, itselle tulee superhyvä fiilis kun lahjansaaja on ihan täpinöissään :)

jenni
13/264 | 

On mieltä lämmittävää ja hellyyttävää nähdä rakkaiden ilmeet, kun avaavat lahjojaan. Varsinkin, jos olen käyttänyt vaivaa ja aikaa lahjan kokoamiseen. Niin yksinkertaista se on!

Jossu
14/264 | 

Tosi vaikeen kysymyksen sitten menit keksimään :D Mitä antamisen ilo minulle merkitsee? Piti oikein alkaa miettimään asiaa.. Olen huomannut, että antaa voi ihan ex tempore kuin myös pitkän ajatusprosessin myötä. Poikaystävälle ostan sen lempparisuklaapatukoita kasan aina silloin tällöin ihan vaan muistuttaakseni, että välitän. Joskus on ällistyttävää huomata miten kaveri saattaa ihastua ikihyvikseen kun hänelle antaa vaatekappaleen joka ei itseä enää kiinnosta. Joulun alla antaminen muuttuu jotenkin tosi kaupalliseksi. Pitäisi vaan kuluttaa ja kuluttaa. Eikä tämä asenteeni johdu pihiydestä, ei todellakaan, vaan yksinkertaisesti siitä, että miksei samantien vaan itse tehdä lahjoja. Mielestäni ne itse tehdyt lahjat ovat aina parhaita! Ehkä jotkut eivät osaa tai heillä ei ole aikaa, ymmärrän sen kyllä. Minusta on aivan parasta väkertää itse lahja perheelle ja ystäville, varsinkin kun tiedän mistä nämä minulle rakkaat ihmiset pitävät. Eli vihreät pörrölapaset sinne, valkosuklaakuppikakkuja sinne, raakasuklaata sinne jne. Saattaa kuulostaa itsekkäältä, mutta hienointa antamisessa on se, että sillä tavalla pääsee ilahduttamaan itseään ja myös toista yhdellä kertaa. Mutta auta armias jos lahja ei olekaan mieluinen! ;)

Shini
15/264 | 

Antamisen ilon upeudesta tuo mieleeni ihan ehdottomasti 9-vuotias pikkusiskoni. Varsinkin vielä muutamia vuosia sitten, ihan sama mitä hänelle antoi niin riemu oli sanoinkuvaamaton. Lisäpisteitä tuli toki, jos lahjassa oli jotain vaaleanpunaista ja glitteriä.

Se tunne, kun saa toiselle hyvän mielen, on korvaamaton.

Colatoffee
16/264 | 

Olen kuin pikkulapsi enkä millään malttaisi odottaa että saan antaa ostamani lahjat. Antamisen ilo on huomattavasti merkittävämpi kuin saamisen ilo. Miehelleni hankkimani lahjat paljastan aina jo etukäteen. Lapsille hankittujen kanssa on pakko odottaa pukin tuloon asti =)

Taina
17/264 | 

Antamisen ilo merkitsee todella paljon. Se syntyy jo silloin, kun löytää jonkun mahtavan lahjan. Tai jos tekee itse, niin jo siinä tekovaiheessa, kun voi miettiä, että jes, tämä varmasti lämmittää sen harteita monta talvea. Monesti tulee kyllä myös sellainen olo, että onkohan tää mun oma näperrys ihan tyhmä, mutta sitten kun kaveri saa lahjan ja on aidosti iloinen, niin siitä tulee mahtava olo itsellekin. Antamisen iloon liittyy mun mielestä myös se, että ollaan yhdessä. Annetaan siis sitä omaa aikaa ja läsnäoloa eikä pelkästään jotain maallista mammonaa. Se on ainakin aivan mahtavaa, kun kaverin vajaa parivuotias juoksee ovelle vastaan huutaen "Taijaaa", vaikka mulla ei olisikaan sille sen kummempaa lahjaa. Sitten se pyytää mua letittämään leikkiponinsa harjaa ja silloin ei tarvitse miettiä mitään muuta. Tai kun mummo sanoo, että tosi kiva kun tulit käymään, vaikka me ollaankin jo tällaisia vanhoja ja tylsiä :).

Mursu
18/264 | 

Antamisen ilo on parasta iloa, se lämmittää päästä varpaisiin ja sykkii rinnassa pitkään, kun näkee ilon ja onnen lahjansaajan silmissä.

Iloa antamisesta
19/264 | 

Antamisen ilo? Minulle se merkitsee sitä, että rakkaat ja läheiset ovat olleet mielessäni ja haluan muistaa heitä jollain isolla tai ihan vain pienellä asialla. Haluan antaa heille jotain sellaista mitä itse ei tulisi ehkä ostettua, mutta joka kuitenkin ilahduttaa saajaansa. Eritysesti antamisen ilo merkitsee minulle tällä hetkellä sitä, että haluan muistaa rakkaitani ja samalla kertoa kuinka heistä välitän. Pidentynyt välimatka läheisteni kanssa vaikeuttaa osaltaan näkemistä, joten juhlipäivät kuten joulu tuovat kaikki rakkaani koolle. Silloin on ihana muistaa heitä lahjojen ja yhdessä olon merkeissä. Oma nuukuus unohtuu, kun saa ostaa ja laittaa rakkailleen jotain ihanaa, mukavaa ja pientä joka ilahduttaa heitä. Ennen kuin pääsee nauttimaan itse antamisen ilosta on takana pohdintaa ja mietintää siitä mitä tällä kertaa kaaröihin voisi piilottaa. Itse lahjojen paketoiminen ja kauniiden lahjojen tekeminen ovat minulle tärkeä osa antamisen iloa. Ja mikä ihaninta on antaa jotain mitä on itse tehnyt. Kaunis kortti, jossa näkyy oma kädenjälki on myös kiva pieni tapa muistaa muuten vaan tai juhlapäivän ansiosta rakkaitaa. Antamisen ilo tuo hyvää mieltä siis myös antajalleen.

Nappi
20/264 | 

Minusta on aivan ihanaa suunnitella mitä annan läheisille lahjaksi. Toki lähden innolla myös vähemmän tuttujen henkilöiden lahjasuunnitteluun. Näin joulun lähestyessä kaiken valmistelupuuhan lisäksi lahjojen suunnittelu on parasta mitä tiedän. Mietin aina tarkkaan mistä lahjan saaja pitää, mitä hän tarvitsee ja miten voin iloisesti yllättää hänet. Haluan aina sisällyttää lahjaan myös jotain itsetehtyä, jotta siihen tulee lisää välittämisen tuntua. Joululahjoja aloin antamaan jo pikkutyttönä kun aloitin koulun. Kävin ostamassa viikkorahoilla viivoittimia ja kaikkea muuta ekaluokkalaisen mielestä tarpeellista. Käärin lahjat paketteihin ja olin niin onnellinen kun vanhemmat ilahtuivat yllätyksestäni :D Antamisen ilon tulisi olla yhtä suuri kuin saamisenkin. Jos voittaisin tuon ihanan tuotepaketin, menisi se lahjaksi äidilleni, joka varmasti ilahtuisi Jurliquen tuotepaketista.

Kaija
21/264 | 

haluan ilahduttaa läheisiäni antamalla lahjan. Myös lähimmäisten auttaminen ilahduttaa, ja vaikka saaja olisi aivan tuntematon, uskon lahjan piristävän ..Paljon on itse saanut- siksi haluan antaa...

nippu
22/264 | 

Rakastan antaa HYVIÄ lahjoja, siis todella, todella hyviä lahjoja. Sen sijaan mä vaan stressaannun ja kiukustun jos "joudun" antamaan ihan kivoja lahjoja. Hyvä lahja on se-niin-tulee-rakastamaan-tätä -tunteella valittu eikä missään nimessä pakko-ostaa-jotain-no-kaikki-tykkää-tällasesta- tai ainahan-tarvii-villapaitoja -lahjoja. Esimerkiksi mun on vähän vaikea kestää sitä, että oon ostanut mun poikaystävälle pakon edessä lahjoja, joista se on kyllä tykännyt, mutta jotka on mun mielestä olleet ärsyttävän hyödyllisiä ja tavanomaisia ja usein aivan liian hintavia mun budjettiin. Levyjä, levybokseja, vaatteita jne. Vaikka kaikki on valittu kyllä toista ajatellen ja sen makua ja toiveita kunnioittaen niin TYLSÄÄ. Ei tällaisista lahjoista tule sitä mahtavaa oloa, että voi veljet haluan nähdä lahjansaajan ilmeen.

Edelleenkin paras poikaystävälleni antamani lahja on muuten vaan -lahjana annettu Arvaa kuinka paljon sinua rakastan -kirja pupukuvituksella.

Nina Hollsten
23/264 | 

Se merkitsee paljon kun näkee kuinka paljon jotain pientä voi tehdä ihmettä! Ei tarvitse olla paljon, iso tai maksa paljon!

Hauwerine
24/264 | 

Rakastan lahjojen antamista. Se ihana tutina, kun lähtee etsimään jotain mielestään sopivaa. Tavaramerestä yhtäkkiä pilkahtaa jokin, joka näyttää ja tuntuu siltä ihmiseltä, jolle se on tarkoitettu. Lahjani ovat yleensä aina tarkoin ja henkilökohtaisesti valittuja siten, että niissä on hiukan omaa persoonaani, mutta ennen kaikkea sen ihmisen persoonaa, jolle lahja on tarkoitettu. Puhumattakaan siitä odotuksesta, kun lahja on jo hankittu ja pitää odottaa sitä päivää. *tutinaa*

Antamisen ilo tulee tästä leikistä, se on seikkailu, se on hauskaa!

Embo
25/264 | 

Ei vain ole ihanempaa hetkeä kuin odottaa, kun perhe ja pieni kummityttö avaavat ajatuksella hankitut (joskin halvat) pakettinsa - ne hymyt, ne hymyt <3

En kannata turhaa materiaa, parina viime jouluna armahdin poikaystävän kahden kuukauden tiskeistä ja vastalahjaksi sain vähän myöhemmin siivotun kodin monena perjantaina ja kukkia lipaston päälle. Voiko mukavempaa toivoa rankan työviikon päätteeksi?

It's the little things that make the world. <3

larre
26/264 | 

Antamisen ilo. Se fiilis kun oot keksiny ja mahdollisesti jopa ite omin pikku kätösin toteuttanut jotain ja saat vielä nähdä toisen aidon ilon sen lahjaa avatessaan. Olen mielestäni tänä jouluna keksinyt pari oikein osuvaa lahjaa, jotka ostan kaupasta ja teen niihin pieniä lisäyksiä juuri lahjansaajalle sopivaksi ja oman kädenjälkeni jäämiseksi! :) Näitä ideoita olen päässäni pyöritellyt, joskus jopa keskellä yötä kun nukkumasa on meinannut viipyä naapurissa liian pitkään. En malta odottaa joulua, toki ilahdun itse lahjoista, joita muut ovat minulle varta vasten miettineet, mutta kyllä siinä antamisen ilossa on sitä jotain<3

Athelas
27/264 | 

Potilas: Ihmiskunta.

Diagnoosi: Perinnöllinen krooninen itsekkyys. Pahimmillaan kuolemaan johtava.

Parannuskeino: Ei ole, mutta oireita voidaan lievittää huomattavasti säännöllisellä antamisella. Potilas voi antaa aikaa, rahaa, läsnäoloaan tai mitä tahansa muuta tarpeellista, kunhan antaminen lähtee sydämestä ja antaja ajattelee saajan tarpeita. Mitä enemmän antaa, sitä vähemmän potilas oirehtii.

Lääkityksen sivuvaikutukset: Ilo, nauru, onnellisuus. Saa mielellään ottaa yliannostuksen vaikka päivittäin.

ananas
28/264 | 

Antamisen ilon olen kyllä empiirisin kokein todistanut moninkertaiseksi verrattuna saamisen iloon. Kerran ostin siskolleni hänen kauan haaveilemansa laukun ja pari viikkoa kului kuin siivillä kun malttamattomana odotin, että pääsen antamaan sen hänelle. Itselle rakkaan ihmisen riemun näkeminen on vaan niin mahtavaa. Itse tavara onkin usein toisarvoinen, paljon arvokkaampaa on kaikki ne ajatukset jotka siihen kiteytyy :)

Emmi
29/264 | 

Oi pakko osallistua koska puhuttiin tästä just poikkiksen kanssa. Mä haluan aina antaa kaikille lahjoja, samoin auttaa kaikkia hädässäolevia, koska siitä tulee mulle hyvä mieli. Poikkis sitten tähän, että eiks se oo sitten vaan itsekästä, kun tavoittelet omaa hyvinvointia. Mun mielestä pointti on kuitenkin siinä, että sillä ei oo mitään väliä, mitkä on motiivit jos antamisen ilo tuottaa paitsi sulle, myös sille toiselle iloa. Miksi se ois huno juttu, jos saat siitä itse niin hyvän olon :) Itse annan tarkoin harkittuja lahjoja, mistä tiedän, että saaja on mielissään. Samalla saan itse vastalahjaksi jotain arvokasta, nimittäin ihanan olon, kun olen tehnyt jonkun niin iloiseksi. Hyvää joulunodotusta kaikille <3

Salla
30/264 | 

Antamisen ilo merkitsee minulle sitä riemua, kun lahjan vastaanottaja avaa paketin ja hänen kasvoilleen leviää muutamaksi sekunniksi epäuskoinen riemu, joka hetken kuluttua purkautuu riemunkiljahduksina ja kiitoksina. Toisinaan antamisen riemusta pääsee nauttimaan pitkään lahjan antamisen jälkeenkin: ilahdun aina aidosti kun näen antamani lahjan käytössä. Tästä hyvänä esimerkkinä kaverini vauvalle annetut tossut, jotka jaksoivat hymyilyttää aina, kun ne pikkuisen taaperon jalassa näin. Väkisinkin tulee hyvälle mielelle :)

h.ymy
31/264 | 

Annan yleensä ei-materiaalisia lahjoja esim. tänä vuonna iäkkäille vanhemmilleni tapetointityön (yhden huoneen tapetointi), pienen lapsen vanhemmille olen antanut esim. lapsenhoitoapua. Ainakin lahjani erottuvat tusinatavaran joukosta ja ovat oikeasti saajalleen mietittyjä ja hyödyllisiä. Ekologista tämä on, mikä on minulle tärkeää. Nykyisessä elämäntilanteessa ei myöskään olisi mahdollista satsata rahaa lahjoihin, eli annan sitä mitä voin ja mikä on ehkä kaikkein arvokkainta eli aikaani.

Snoo
32/264 | 

Olen yleensä erittäin huono ostamaan minkäänlaisia lahjoja. Tämän takia yleensä kyselenkin ihmisiltä että mitä he haluavat lahjaksi. Mutta ideana onkin että he antavat monta vaihtoehtoa joista voi sit valita. ;P Vaikka lahjat ei välttämättä tule yllätyksenä saajalle, on se silti mukavaa antaa jotain mitä tietää että toinen tarvitsee, eikä välttämättä ole itse raaskinut/voinut ostaa. Lahjojen ideanahan on pyrkiä siihen että annetaan saajalle hyvä mieli. Joten olen sitä mieltä että lahjan ei tarvitse olla iso tai kallis, kunhan se on mieleinen eikä mielellään mikää turha koriste (ellei saaja satu keräämään sellaisia). Eli se mitä tässä yritän sanoa on se että ajatushan on se tärkein. :P

höppänä
33/264 | 

Kaikilla täällä on ollut tosi kauniita kirjotiuksia, onneks maailmasta löytyy tämmöisiä ihmisiä! Tulin näistä hyvälle tuulelle :) Itse tykkään myös antaa lahoja ja muistaa ihmisiä, jos olis enemmän varallisuutta vois aina antaa vielä enemmän, mutta eihän se ole määrästä kiinni! Olen tänään menossa pitämään ikääntyneille ohjelmaa, josta tulee myös antamisen ilo, voin antaa jotain itsestäni heille. Arvokkainta on antaa toisille ihmisille aikaa, varsinkin näin kiireen keskellä <3 Mukavaa joulun odotusta kaikille, ja älkää hönköilkö niiden lahjojen kanssa, vaan antakaa mielummin heille hetki aikaa!

Piia
34/264 | 

Antamisen ilo merkitsee ylimääräistä ajatustoimintaa. Jotta voin iloita antamisesta, on ajateltava lahjan saajaa ja miettiä mikä juuri häntä ilahduttaisi. Lahjan ei silti tarvitse olla kummoinen! Mieluisan lahjan keksiminen voi joskus olla tuntemattomampien tuttavien kanssa vaikeaa, mutta yksinkertaiset ilot ovat universaaleja. Sukkapaketti tai hyvä suklaa lämmittävät monia. :)

Ihaninta on huomata joskus pitkän ajan jälkeen, että antamani lahja en edelleen käytössä!

Oija
35/264 | 

Antamisen ilo kiteytyy siihen hetkeen kun lahjan saaja avaa paketin ja sulaa hymyyn. Haluan antaa lahjoja, joilla on saajalle joku merkitys.

anneli
36/264 | 

Antamisen ilo on paras ilo ;D kun on oikein panostanut lahjaan se jännitys on oikein kutkuttavaa kun odottaa mitä lahjan saaja sanoo tai tykkää... Itse kun ei enää oikein mistään tarpeettomista tavaroista välitä niin shoppailu himon saa korvattua sillä että ostelee muille ;) Ihaninta on tietysti antaa lahja lapselle ja kyllä sydän ihan sulaa jos lapsi riemastuu lahjasta. Antamisen ilo merkitsee itselleni välittämisen näyttämistä.

apriqoosi
37/264 | 

ei ole mitään parempaa maailmassa, kuin nähdä läheisten reaktiot heille lahjoja annettaessa <3

erika
38/264 | 

antamisen ilo on tänä jouluna sitä, että saan mieheni ilostumaan niin sängyssä on entistä kivempaa:) Tykkään antaa lahjoja muutenkin ja varsinkin tehdä itse. Ei tarvitse olla mitään isoa. Viimeksi annoin anopille ruusun, kun tultiin pitkästä aikaa käymää ja sitten olen tykkännyt yllätyssiivota ja leipoa kakun. Kaverit on aina niin yllättynyt, kun matkalle tulikin suklaatryffelikakku:)

Rallimarsu
39/264 | 

Mahdollisuutta keksiä jotain aivan hillitöntä, jolla yllättää lahjan saaja. Suunnittelen ja pyörittelen pitkään, sillä yleensä lahja koostuu kahdesta osasta. Asiasta, joka on todella tarkoitettu saajaa varten ja häntä ilahduttaakseen ja sitten siitä läppäpuolesta...

Tänä vuonna kaikki olisivat saaneet minulta jättinallekarkin, mikäli budjetti olisi vain riittänyt. :D

Pirre
40/264 | 

Mä tykkään ostella lahjoja mun läheisille, mutta väkisin "pakkopakko" ostettua lahjaa en tykkää antaa. Kun lahja on ajatuksella hommattu, sen huomaa :)

Mari
41/264 | 

Antamisen ilo on minulle sitä, kun näen ennen Suomen itsenäisyyttä syntyneen mummuni onnenrypyt lahjavuoren keskeltä :) . Viime vuonna hän sai uuden tallentavan digipoksin (DIGI DIGI), tänä vuonna toiveena on kuulemma iPadi.

Piukku
42/264 | 

Mun mielestä lahjojen antaminen on ihanaa. Ensin etsit jotain saajalle mieluista, paketoit sen kauniisti ja saat vielä nähdä kuinka lahjan saaja siitä ilahtuu :) mulla on tapana suosia hemmottelulahjoja. Sellaisia mitä lahjan saaja ei pakosti ostaisi omilla rahoillaan :) äidille esim. Lahjakortti hierojalle. Siskolle uusi käsilaukku ja poikaystävlle hajuvettä. Jos olisin rahtusen rikkaampi lahjoisin varmaan kaikki serkun kaimatkin :D

Violetti
43/264 | 

En oikein välitä pakettien antamisesta, tai ainakaan siihen liittyvässä kaupassa jouluruuhkassa ravaamisesta. Ystävieni ja aikuisten sukulaisteni kanssa olemmekin sopineet, ettemme vaihda jouluna paketteja. Siitä onkin tullut onnistuneen joulun yksi edellytys. Ei tarvitse kenenkään stressata lahjoista, vaan voi keskittyä ihan yhdessäolemiseen. Antaa voi muullakin tavoin, kun pakettien voimin. Ystävän voi yllättää esim. tekemällä ja tarjoamalla hyvää ruokaa tai sitten voi ihan oikeasti kuunnella ystävän suruja ja iloja läpi vuoden. Osoittaa jollain tavalla, että välittää ystävästä.

Mytty
44/264 | 

Antamisen ilo merkitsee näin vanhempana aika paljonkin. Nuorempana oli tärkeintä se mitä itse saa, mutta tänä vuonna esim. en taida saada sukkaparia enempää lahjoja, mutta tulen enemmän hyvälle mielelle siitä, että saan antaa jotain ja tehdä muille hyvän mielen. Haluan antaa jotain, jolle on oikeasti käyttöä tai tunnearvoa, kun ennen helposti nappasi kaupasta koriste-esineen "kun jotain on annettava". Vanhemmat aina sanoo että heille ei saa ostaa mitään, koska eivät tarvitse mitään, mutta silti ne lahjat on joka kerta ilahduttaneet ja tehneet lahjanantajankin hyvälle mielelle :)

Fanny Alexandra
45/264 | 

Antamisen ilo lämmittää sydäntä. <3 Tapanani on kuunnella ihmisiä ympärilläni, heidän tarpeitaan ja unelmiaan. Usein jo kuunnellessa saan idean lahjasta, jolloin tehtäväkseni jää sen löytäminen (joskus voi tällaiset lahjaideat olla melkoisen työn takana löytää, kun ei ota lähtökohdaksi kauppojen valmista tarjontaa:). Kirjaan ylös näitä ympäri vuoden putkahtelevia ideoita ihan omaan muistikirjaan, josta ne löytää helposti esim joululahjoja suunnitellessa.

Usein tapahtuu myös niin, että kaupoissa kulkiessani silmiini sattuu jokin esine/palvelu, jonka tiedän sopivan ja ilahduttavan lahjan saajaa. Ostelenkin yleensä esim joululahjat pitkin vuotta, silloin kun sopivaa sattuu kohdalle (ja mahdollisesti alennusmyynnitkin hyödyntäen;).

Joskus paras lahja voi olla muutama kassillinen ruokaa. Esimerkiksi opiskelijabudjetilla elävälle lähimmäiselle vien mielelläni mennessäni tämän herkuiksi tietämiäni ruokia ja pikku ekstraherkkuja.. ;)

Saajan ilo ja tieto siitä, että lahja tulee olemaan osa saajan arkea/juhlaa antaa todella mukavan fiiliksen itsellenikin lahjan antajana. (puhumattakaan haleista, joita perheessämme jaellaan säästelemättä).

On myös lahjoja, joita ei voi rahassa mitata, esim aika ja muistaminen. Jo edesmenneelle kummitädilleni oli joulukortit ja kirjeet tärkeitä tapoja osoittaa rakkautta ja välittämistä. Kirjoittelimmekin säännöllisesti, vaikka kirjeenvaihto ihan paperimuodossa oli jo silloin hieman "vanhanaikaisena" pidettyä. Kirjoittelen edelleen silloin tällöin kirjeitä läheisilleni, joiden tiedän niitä arvostavan (nykyisin myös sähköisiä), laittelen kortteja ja käyn kylässä. Voin myös viedä tekemiäni löytöjä maistettavaksi tai muuten kokeiltavaksi, vaikkapa huippuhyvää suolaa mennessäni käymään, sellaisena ex tempore tuliaisena; kaffinautiskelijalle (myönnetään, usein tummapaahtoisia) löytöjäni kaffihyllyltä... Antamisen ei todellakaan tarvitse aina käydä kukkaron päälle.

Janna
46/264 | 

Jouluun liittyen antamisen ilo merkitsee sitä, että kokoonnutaan perheen pariin ja nautitaan yhdessäolosta ja lahjoista. Joululahjoja on ihana miettiä jo etukäteen, että mitä kenellekin hankkii lahjaksi ja paras hetki on se, kun huomaa lahjan saajan todella ilahtuvan.

Erotyisesti parisuhteessa tykkään ilahduttaa rakastani yllätyslahjoilla, oli sitten välillä kyse uusista sukista tai jostain itse näpertelemästäni sydänkortista <3

Ssusanna
47/264 | 

Antamisen ilo tarkoittaa minulle rakkaimpieni ilahduttamista. Se on niin ihana fiilis nähdä hymy toisen kasvoilla kun pääsee yllättämään tämän esimerkiksi jollain, mistä hän on jo kauan haaveillut! Voisin sanoa että antaminen tuntuu vähintään yhtä hyvältä, ellei jopa paremmalta kuin saaminen :))

Nitta
48/264 | 

Haluan ilahduttaa ja mietin aina tarkkaan, mikä olisi se tietty juttu, mikä ilahduttaisi lahjan saajaa. Usein lahjoissa on tietty teema tietylle ihmiselle esim. yhdistävä väri. Tykkään enemmän lahjojen antamisesta kuin saamisesta.

Metti
49/264 | 

Antamisen ilo on se fiilis kun kerrankin tietää onnistuneensa valitsemaan jotain mistä rakas ihminen tykkää. Ilme toisen kasvoilla kun saa varmistuksen siitä että meni nappiin! Se, kun tietää että itsekin olisi nauttinut lahjasta vaikka olisi pitänyt sen itsellään, mutta tietää että toiselle siitä on vielä enemmän iloa. Se, kun toinen ei edes odota lahjaa ja yllättyy positiivisesti.

Maana
50/264 | 

Lahjoja on ihanaa saada ja niiden antaminen on melkein yhtä kivaa. Joillekin on tosi vaikeaa keksiä osuvaa lahjaa, mutta kun siinä onnistuu, niin se palkitsee kun tulee itsellekin niin hyvä mieli :)

lurre
51/264 | 

Antamisen ilo alkaa välittämisestä, ja siitä, että haluaa jakaa ilon pisaroita rakastamilleen ihmisille ja miksei muillekin. Arjessa on paljon asioita, joita voi antaa läheiselle. On aikaa, olkapäätä, syliä, rakkautta, kehuja ja sanoja. Nekin ovat lahjoja. Silti välillä on ihana antaa ihan lahja-lahjojakin, aloittaa se miettimisellä, että miten voisi parhaiten saajaa ilahduttaa. Parasta on, kun keksii lahjan jonka tietää ilahduttavan saajaa suunnattomasti! Tällaisilla lahjoilla minä ainakin haluan osoittaa, että välitän, olen ajatellut sinua lämmöllä myös lahjaa valitessani. Lahjan antamisen ilo on lahjan saajan ilo moninkertaisena. Epäitsekkäät teot palaavat näin meille takaisin. :)

Onneli
52/264 | 

On aina ihana tunne, kun tajuaa tuntevansa jonkun ihmisen niin hyvin kun löytää jonkun täydellisen lahjan. En ota paineita lahjoista ja yritin myös välttää niiden (liiallista) saamista. En siis väen vängällä osta jotain pakollista esim. kaikille perheenjäsenille vaan vuoden varrella tehdyistä täydellisistä löydöistä (kirppareilla, ulkomailla, putiikessa, tavarataloissa, toreilla jne.) voi tulla lahja myös jollekin, jota ei muuten jouluna suureellisesti muistaisi. Se suuri ilo on siinä, kun voi nähdä saajan aidosti pitävän lahjastaan - hän saa vinkin siitä, että lahjanantaja todella tuntee hänet ja välittää.

Satsuma
53/264 | 

Antamisen ilo merkitsee hyvää mieltä ja välittämisen osoittamista ihmisille, jotka sen ansaitsevat. Antaminen toiselle voi joskus tuottaa itsellekin enemmän iloa, kuin saaminen. Jos mietitään vaikka lasta, joka saa kauan toivotun lelun, on se ilme ja vilpitön ilo sanoinkuvaamatonta! Antaminen ei tarvitse aina olla suurta ja massiivista. Pieni muistaminen voi joskus olla kultaakin kalliimpaa.

sinisofai
54/264 | 

Tässä tuleekin pieni tarina.

Olen koko pitkän (21 vuotta) ikäni saanut kuulla perheeni rikkaudesta. Jopa hyvät ystäväni ovat ilmeisesti kateuksissaa sanoneet aina, että saan kaiken mitä tahdon helposti. Ja varmaan ovat ajatelleet, että olen hemmoteltu lapsi. Totta on se, että olen saanut perheeltäni lahjoja ja apua, kun olen tarvinnut. Olen siitä onnellisessa asemassa, että vanhemmillani on varaa auttaa minua rahallisesti, kun itselläni rahat olivat loppu (mm. työttömänä ollessani).

Olen ollut häpeissäni perheeni varakkuudesta ja en viitsi ikinä puhua raha-asioista saatika lahjoista, mitä olen saanut perheeltäni, en edes parhaimmille ystävilleni. Ajateltuani asiaa päädyin kuitenkin siihen, että vaikka olisinkin hemmoteltu, niin vanhempani ovat opettaneet minulle erittäin tärkeän asian. Antamisen ilon. Haluan jakaa lahjoja ympärilleni ja auttaa, kun muut sitä tarvitsevat. Raha ei ole sitä varten, että se käytetään ainoastaan itseensä, vaan sillä pitää tuoda iloa kaikkien elämään. En ole koskaan ymmärtänyt piheyttä siinä suhteessa, varsinkaan jos rahaa on jaettavaksi. Mä tykkään antaa lahjoja, enkä odota vastalahjaa. Se jolla on varaa antaa muille. Niin se on ja tämän tärkeän opin olen saanut vanhemmiltani ja sisaruksiltani. Kaikki meidän perheessä ovat samanlaisia, nauttivat oikeasti antamisesta eivätkä ole kateellisia toisen varakkuudesta.

Joten tällä hetkellä on vuoden paras hetki, kun saan toden teolla antaa ja miettiä lahjoja läheisilleni! :)

Henu
55/264 | 

Minulle antaminen on rakkauden osoittamista.

Ihanaa nähdä lahjan saajan -varsinkin lasten- jännittyneen innostunut katse, kun he avaa paketin ja paketista tuleekin jotain mieluista.

Ja se kun voi oikeasti nähdä vaivaa tekemällä lahjan itse, laittaa itsensä kokonaan likoon ja näyttää lahjalla rakkaudensa sitä ihmistä kohtaan. Ja se olo kun sie annat sen paketin omistajalleen. Siitä tulee sanoinkuvaamattoman ihana tunne.

Joulu muuttaa kaikkia iloisimmiksi ja hyvä niin. HYVÄÄ JOULUA! <3

kaesa
56/264 | 

Joululahjat on ihania, mutta mä stressaan aina ihan kauheasti sitä, että löydänkö kaikille ihanille ystäville sopivaa lahjaa - ja että onko mulla yhteenkään edes varaa. Ja huolimatta siitä että joskus lahja onkin täyskymppi, suurin osa antamistani lahjoista ei edes jää omaan mieleeni muistoksi, että voi olipas ihanaa kun annoin senkin tavaran kaverille jouluna.. Mutta pienikin auttaminen, vaikka ihan vain oven auki pitäminen tuntemattomalle, nostattaa mielialan koko päiväksi, ellei pidemmäksikin aikaa! Mä oon siis huomannu, että avun antaminen tuottaakin mulle aina eniten iloa. Ja kun äitikin aina sanoo, että hänelle paras joululahja on se, että lapset tulee käymään kotona, niin mitä turhia stressaamaan lahjaostoksista kun on materiaakin tärkeämpiä lahjoja mitä voi antaa ihan ilmaiseksi <3

Saaramarias
57/264 | 

Antamisen ilo merkitsee paljon. Lahjan arvo ei ole ratkaiseva tekijä, oikeastaan kaikista vähäpätöisin juttu. Silloin kun on jo pidempään miettinyt, pohtinut ja pyöritellyt lahjaideaa ja lopputulos on täydellinen saajalleen, ei sen parempaa fiilistä olekaan. Antamisen ilo on parhaimmillaan kun lahjalle on oikeasti käyttöä, se on kaunis ja saajalleen tarpeellinen. Loppujen lopuksi pienellä vaivalla pystyy tuomaan paljon iloa toisen elämään.

eltsu
58/264 | 

Antamisen ilosta tulee ensin kyllä mieleen joulun pakkopullaostokset. Aina kaikki valittavat, että pitäisi ostaa sitä ja tätä ja tolle lahja koska se ostaa mulle yms.. En kauheasti pidä joulusta tämän takia ja toinen syy on materialistin vuoden huipentuma, kun kaupoista löytyy kaikkea krääsää. Minulle antamisen ilo merkitsee sitä, että annan omasta ajasti muille, eli autan muita parhaani mukaan mm. kotitöissä ja asioilla. Siitä saa lopulta hyvän mielen, eikä tarvitse vastapuolen valitella turhasta lahjasta.

Terhi
59/264 | 

Antamisen ilo merkitsee minulle sitä, että saan antaa jollekin rakkaalle ihmiselle sen saman ihanan onnen tunteen, jonka itse saan saadessani jotain ihanaa, mistä olen kauan haaveillut.

Esim. MP:n kengät tai 3,5 vuotta sitten eräs tietty kissanpentu.

Kukaan ei ikimaailmassa voi antaa minulle rakkaampaa lahjaa kuin tuo sini-valkoinen kissa, ja haluan lahjallani sen saman onnenihastuksenrakkauden tunteen lahjan saajalle ...

Marita Romppanen
60/264 | 

Antamisen ilo on sitä että voi olla hetken rakkaimien ihmisten lähellä tuoda heille sitä lämpöä ja rauhaa joka kuuluu jouluun. Samoin pienien pakettien antaminen on ihanaa varsinkin kun on oikeasti miettinyt mitä antaa eikä sinne päin. Rakkaudelle on vain ulospäin ovi.

Minna
61/264 | 

Antamisen ilo; antamalla, oli se sitten mitä vain, lahja, siivousapua, kokkausapua yms. saa ennenkaikkea itselleen arvostetun ja hyvän olon ja isona plussana näkee tärkeän ihmisen tyytyväisenä, iloisena ja hymyilevän.

Kaisuli
62/264 | 

Antamisen ilo merkitsee minulle pyyteetöntä ilon tuottamista, nähdä se ilo siitä että lahja on juuri saajalle onnistunut ja tulee käyttöön. Tykkään bongailla ihmisille sopivia lahjoja pitkin vuotta, ja usein minua harmittaa kun en voi antaa kaikille puolitutuillenikin lahjaa.

Mami
63/264 | 

Antamisen ilo on ihanaa iloa, koska siinä tulee onnelliseksi toisen ilahtumisesta. Tunnen itseni tärkeäksi, koska juuri minä osasin toteuttaa tuon rakkaan ihmisen haaveen tai keksiä jotain, mistä hän pitää, vaikkei osannut edes haaveilla. Entistä enemmän haluan antaa tavaran sijaan kokemuksia. Olen myös löytänyt uuden tavan antaa: vien kirjoja ja lehtiä kierrätyshyllyyn, mistä niitä sa hakea ilmaiseksi. Mieltä lämmittää joka kerta, kun antamani lukemiseni ovat kelvanneet - olen tehnyt jonkun vieraan ihmisen ainakin pikkuisen iloiseksi!

Niinaani
65/264 | 

Antamisen ilo on se toiseksi suurin ilon, onnistumisen ilon jälkeen. Tai oikeastaan nämä käyvät käsikädessä; kun onnistuu löytämään SEN täydellisen lahjan ja lahjan saaja on yllätyksestä ymmyrkäisen onnellinen, on oma riemukin rajaton.

Tuike
66/264 | 

Voi,

se tunne kun keksii, että voi antaa jotain jollekin. Se kutkuttava tunne mahassa ja innostuksen puna poskilla yrittää tehdä pakettia salassa (teen yleensä jotain itse käsin). Yksinkertaiset paketit, joiden sisällön tiedän ilahduttavan ja nostavan hymyn saajan kasvoille. Oi voi, se tunne saa sydämen laajenemaan rinnassa ja kohta tuntuu, että ihan räjähtää kun itselle tulee niin hyvä olo kun pystyy ilahduttamaan. ja tietysti se jännitys kun seuraa toisen ilmeitä (siis jos pääsee seuraamaan tapahtumaa paikan päällä). Aijai, hyvältä tuntuu. Nyt tekee mieli antaa jollekin jotakin.

Euforia <3

minna
67/264 | 

Joulu on ihanaa ainaa kun saa yllättää läheisiä lahjoilla. Yritän aina miettiä jokaiselle juuri heitä ilahduttavan asian, mielestäni ei ole ideaa ostaa mitä vaan pikaisesti ja kääriä pakettiin vain antaekseen jotain koska jouluna täytyy.Lahjojen ei kuitenkaan täydy olla kalliita, vaan pieniä toisen huomioon ottaen ostettuja-tehtyjä. Itse nautin enemmän melkein antamiseta kuin saamisesta, niin mukava katsoa pakettien availua että omani avaan vasta lähestulkoon muiden jälkeen. Jouluna tärkeinä tietenkin yhdessäolo ja hyvä ruoka mutta antamisen ilokin on ihanaa :)

Helinä
68/264 | 

Saan iloa siitä kun pystyn yllättämään jonkun täysin, joko hankkimalla jotain mitä hän todella tarvitsee, antamalla jotain mitä hän ei olisi ikinä keksinyt että osaisin hankkia (kuuntelemalla ja pistämällä muistiin pikkuasioita esim. turhanpäiväisellä kaupoissa pyörimisreissuilla tai sivulauseista) tai antamalla lahjan silloin kuin sitä vähiten odottaa. Minulla on tapana antaa läheisimmilleni lahjoja ilman syytä, vain ilahduttaakseni.

Tiinakaisa
69/264 | 

Lahjan antaminen on nimenomaan ilo eikä taakka! Kaikki se lahjan miettiminen saajan mukaan, harkitsen tarkkaan että kyseinen henkilö varmasti pitää lahjasta. Turhaa en halua antaa. Se hetki, kun ystävä/perheenjäsen avaa lahjan ja aidosti pitää siitä, se on palkitsevaa = hyvä mieli!

iitanen
70/264 | 

Minulle antamisen ilo ei liity ainoastaan jouluun kuten nykyään niin monilla tuntuu tekevän - oikeastaan en jouluna edes osta lahjoja juurikaan muille kuin miehelleni. Minusta on paljon mukavampaa antaa läheisilleni jotain pientä ihan arkena, kun ihmiset harvemmin saavat mitään sen erityisempiä lahjoja. Jouluna lahjoista hössötetään ja stressataan niin hirveästi, että olen päättänyt olla lahjomatta silloin muita välttääkseni kamalat paineet joita lahjojen ostoon liittyy. Paljon mukavampaa on vaikkapa kaupassa käydessä löytää jotain, josta ystävä, sukulainen tai rakas ilahtuu varmasti arjen tiimellyksessä. Se voi olla jokin ihan pienikin juttu, mutta josta saaja varmasti tulee paremmalle mielelle. Jouluna antamisen ilo tuntuu olevan usein vain sitä, että "ostetaan nyt kun kaikki muutkin ostaa", ja siitä minä en pidä yhtään.

Grrita
71/264 | 

Koska saajan ilo tuo aina iloa antajalle itselleen. Jaettu ilo - kuten jaettu surukin - on aina parempi.

veeruska
72/264 | 

Antamisen ilo on parasta silloin kun lahjan saaja on aidosti yllättynyt. Varsinkin jos lahjaa on toivottu ehkä jopa salaa ;) on mukavaa näin joulun lähestyessä miettiä että millä lahjalla tänä vuonna rakkaimmat yllättäisi! Mutta parhaimpia lahjat ovat silloin kun ne saa ihan tuiki tavallisena maanantaina ilman erityistä syytä!

siru
73/264 | 

Rakastan lahjojen etsimista, hankkimista, kaarimista ja antamista. En edes tieda mista se johtuu, vaikka olen yrittanyt oikein miettia! Siina on sellaista jannitysta mukana ja tietenkin yllatyksellisyys ja se iloinen mieli, mita saa aikaan, kun loytaa jotakin tarpeellista, kivaa, uutta jne. Sangyn alla on laatikko, johon keraan vuoden mittaan synttari- ja joululahjoja perheelle ja ystaville. Jokaisella tuotteella on siella 'nimi', eli tiedan kenelle se kuuluu ja odottaa vain oikeaa hetkea :-) En siis stressaa jouluisin, kun on lahjojen antaminen mielessa koko vuoden ja aina jotain hienoa/tarpeellista/with a twist valmiina juuri siihen oikeaan kotiin!

Lare
74/264 | 

Minä rakastan yleisen ilahduttamisen lisäksi koko antamisprosessia. Sitä kun mietit ihmisen persoonaa, poimit läheisen ihmisen kanssa keskustelunaiheistä lahjavinkkejä ja ostat todella jotain, mistä tiedät olevan iloa sekä hyötyä. Lahja on minusta ihana osoitus siitä, että kuuntelet ihmistä ja olet nähnyt vaivaa tutustuakseen häneen.

Kummilapsilleni löysin puujunat omilla nimillä kahden tunnin googlettelun jälkeen ja en voi olla tyytyväisempi aikaansaannokseeni. Niistähän vielä sisustuselementiksi kun kasvavat aikuisiksi!

Omille porukoille, joilla on aina kaikkea, etsin nyt CityDeal-tarjouksista jonkinlaista elämyslahjakorttia. Kaiken ei tarvitse olla aina tavaraa, ylipäätään irtiotto arjesta on aina piristävämpi kuin tavara <:

-Marja--
75/264 | 

Helloy!Antamisen ilo on kaikinpuolin hienoa.Se kun näet hymyn ja joskus jopa ilon kyyneleet rakkaasi/läheisesi kasvoilla ni siitä ei voi muuta ku itsekki tulla iloiseksi :) Lahjojen antaminen on ihanaa ja on mahtavaa,kun joku nauttii saamaastaan lahjastaan.Maailma tuntuu heti paljon paremmalta :) esim.viime jouluna mietein kuumeisesti,että mitä ostaisin lahjaksi miehelleni.Muistin kun olimme joku talvipäivä ennen joulua kaupassa,kun kävelimme reino osaston ohi että perhana mieheni puhui himoitsevansa reinotossukoita.Hänellä ei siis ole koskaan kyseisiä tossuja ollut ja parin päivän päästä ostin ne ja jouluna kyllä riemuttiin sen verran että jäi se joulu mieleen :p

Muunica
77/264 | 

Antamisen ilo, sitä en pienenä tuntenut ollenkaan. Oli vain antamisen velvollisuus. Annoin paketteja, jotta saisin niitä itse vuorikaupalla. Vanhemmiten lahjan saaminen aikaansaa vaivaannuttavan olon, jotenkin sellaisen "en ole ansainnut tätä"- tilan. Lahjan antaminen taas, varsinkin, jos onnistuu löytämään jonkun todella osuvan lahjan, antaa ihanan olotilan. Sellaisen, että tietää ilahduttaneensa lahjan saajaa. Lahjan ei tarvitse olla kallis, mutta jos se on joku sellainen, jota lahjansaaja on toivonut tai sellainen, jota hän todellakin tarvitsee niin siitä saa parhaan mahdollisen joulumielen. Uskon, että se paljon puhuttu joulumieli on juuri ja nimenomaan tämä tunne; vastalahjaa odottamaton ilo siitä, että on onnistunut ilahduttamaan jotain toista ihmistä. Hyvää Joulua!

Mary
78/264 | 

Rakastan antaa ihmisille lahjoja. Vaivaudun etsimään lahjaa joka sopii kyseiselle henkilön persoonaan - jotain mistä henkilö oikeasti pitäisi. Ei sen tarvitse olla mitään isoa, vaan jotain juuri sille henkilölle. Ja kun tämä sitten avaa sen paketin (jonka yritän aina pakata niin hienosti kun vaan voin) se ilme on yleensä sanoinkuvaamaaton, miten joku voi tulla niin iloiseksi. Jos olisin rikas ostaisin lahjoja kaikille ystäville ja koko perheelle - melkeen joka päivä. Ihanaa saada joku hyvälle tuulelle esim. itsetehdyllä kortilla. Eikä siihen mene hirveästi aikaa edes. Jee jee!

Heidi
79/264 | 

Antamisen ilo merkitsee mulle sitä, kun onnistuu keksimään/löytämään jollekin rakkaalle ihmiselle, jotain, mistä se on jo kauan haaveillut. =) Parhainta on jos se tulee vielä täytenä yllätyksenä kyseiselle henkilölle ^^ Siitä tulee niin hyvä fiilis ittelle =)

Annikri
80/264 | 

Antamisen ilo tulee siitä, kun näkee rakkaalle aikaansaamansa hyvän mielen. Antoi sitten pusun, lahjan tai kissalle rapsutuksia. Meillä annetaan tai saadaan harvoin tavaroita, ja silloin parasta on antaa lahja yllätyksenä. Lahjan on hyvä olla jotain mitä toinen on varmasti halunnut tai tarvinnut, mutta ei ole raaskinut tai muistanut hankkia, silloin tietää antavansa jotain varmasti mieluista. Itsellekin tulee ihan lämmin ja pörröinen olo, kun toinen on melkein tippa linssissä :)

shoesoflove
81/264 | 

Antaminen on mulle tosi tärkeetä! Jos mulla oli kauheesti rahaa, niin ostaisin kaikille mun lähesille tosi hienoja lahjoja, sillä mulle tulee jotenki kiva olo kun saan nähdä et lahjan saaja oikeesti tykkää siitä mitä on saanu! Joten ; antamisen ilo merkitsee mulle sitä, että elämä ei pyöri ainoastaan itsensä ympärillä :)

Marikki
82/264 | 

Antamisen ilo on parhaimmillaan tai pahimmillaan itsekästä tyytyväisyyttä siitä, että on onnistunut antamaan toiselle ihmiselle lahjan, josta hän todella pitää.

Susa
83/264 | 

Ilman iloa, elämä on kertakaikkisen kurjaa. Eli merkitsee se tosi paljon. Jokainen päivä voi olla joko kiva tai kökkö, se on asenteesta kiinni. *<I:-)

sitrusmyrkky
84/264 | 

Antamisen ilo on minulle toisesta ihmisestä välittämistä ja halu ilahduttaa toista.

Hosuli
85/264 | 

Sitä mahtavaa tunnetta, kun löytää jollekin rakkaalle juuuuuri sopivan lahjan ja tietää tämän ilahtuvan. Lahjan antamisen odottaminen on silloin kamalan jännittävää. :D

Jatta
86/264 | 

Antamisen ilon täytyy musta olla vilpitöntä. Täytyy vilpittömästi haluta ilahduttaa toista ja pohtia juuri häntä ilahduttavaa lahjaa. Musta on kuin isku kasvoille, jos saan puolitutulta jonkun tuoksukynttilän tai feikki-mariskoolin lahjaksi. Nimittäin se kertoo jo, ettei henkilö tunne minua yhtään, sillä en juurikaan polttele kynttilöitä (saan lähinnä pahoinvointia tuoksukynttilöistä) ja vihaan mariskooleja, oli ne aitoja tai ei. Ja olen ihan oikeasti saanut edellä mainitut lahjat. Eli musta antamisen ilo ei ole väkipakolla ostettuja lahjoja, vaikka arvostankin elettä.

Antamisen ilo on mulle myös tavallaan itsekästä. Minusta on ihanaa nähdä, kun oma rakas hymyilee ja on tyytyväinen lahjaansa. Mun murulla on nähkääs maailman söpöin hymy ja katselen sitä enemmän kuin mielelläni :)

En edes kehtaa väittää, ettenkö nauttisi itsekin lahjojen saamisesta. Rakastan yllätyksiä ja lahjoja ja siten annan (toivottavasti! :D) antamisen iloa myös muille!

villahuivi
87/264 | 

(ei edellinen tullut läpi?)

Antamisen ilohan on merkki aikuisuudesta. Kun kasvaa tarpeeksi vanhaksi, ei sovi enää olla iloisempi saamisesta kuin antamisesta. Onhan se totta, se tunne on kutkuttava kun itselle tärkeä ihminen avaa pakettiaan ja itseä kutkuttaa että "avaa jo, se on tosi hyvä lahja!" Lahjojen valitseminen voi kuitenkin olla tosi vaikeeta, mulla ainakin on. Että antamisen ilo voi olla vaikeasti saavutettavissa.

Toisaalta, jos tietää lahjan antajan olevan tosi innoissaan lahjasta, se tuo paineita lahjan saajalle tykätä lahjasta. Mulle tulee paha mieli saamistani lahjoista, joista en tykkää tai jotka koen turhaksi. Tosi paha mieli. Ehkä olen vähän liikaa muiden miellyttäjätyyppinen, mutta muistan jo alle kouluikäisenä olleeni muka-ilahtunut lahjasta. Sain potkukelkan, olisin ehkä toivonut nukkeja... ;)

Mutta summa summarum, itselle on helpointa ostaa lahjoja ja sekä antamisen, että saamisen ilo on taattu! Tämä Jurliquen paketti voisi toimia lahjana itseltäni itselleni. Tai oikeestaan Nelliinalta mulle. Vielä oikeemmin Jurliquelta mulle :) !

Elena
88/264 | 

Minä en ole aijemmin ollut jouluihminen mutta tänä vuonna joulu on saanut aivan uuden merkityksen sillä tänä jouluna me olemme perhe. Lapsi jonka saimme on tänä jouluna lahja kaikille... etenkin lapseni isovanhemmat odottavat innoissaan kun menemme viettämään joulua sinne. Minä arvostan lahjoissa itse sitä kun niiden eteen on nähty vaivaa ja huomaa että siinä on ajateltu lahjan saajaa. Itse tykkään tehdä itse joululahjat tai sitten ostan kaupasta, mutta ostan jotain todella tarpeellista :) Antamisen ilo on suurin kun lahjan saaja on ihan aidosti onnellinen lahjastaan.

Jenu
89/264 | 

Antamisen ilo on aivan yksinkertaisesti sitä, että toisen ilahduttamisesta saa myös itselle hyvän mielen! Ei ole parempaa tunnetta kuin se, jos toinen aidosti ilahtuu tai liikuttuu saamastaan lahjasta tai avusta. :)

Tiina-tonttu
90/264 | 

Lahjojen antaminen on ihanaa! Joulun hauskuus on mun mielestä juuri siinä että ajatuksella valitsee lahjan saajalle mieleisen jutun. Mitään kallista sen ei tarvitse olla, kunhan on perusteellisesti harkittua :) On mahtavaa nähdä ilahtuneita ilmeitä paketteja avatessa!

napura
91/264 | 

Mun mielestä on vaan kertakaikkiaan ihanaa ostaa kavereille/poikaystävälle jotain mitä tietää että ne haluaisi, muttei oo varaa ostaa :) sitku näkee niiden ilmeen <3 itsellä kun on paljon rahaa kun käy töissä niin voi sitä välillä muilleki ostella kun vaa itellee!

Tohveli
92/264 | 

Minusta on mukavaa antaa omaperäisiä ja hauskoja lahjoja toisille.. Esimerkiksi t-paita omalla tekstillä tai kuvalla toimii:)

Pippuri
93/264 | 

Antamisen ilo osoittaa minusta pyyteetöntä lähimmäisen rakkautta. Minusta ainakin on ihanaa antaa lahjoja, koska tiedän miten innoissaan lahjan saaja varmasti on! (tai ainakin tiedän että itse olisin!)

sapsu
94/264 | 

Moi!

Tykkään antaa lahjoja, ja olen aivan joulufriikki. Mietin siis ens joulun lahjoja jo alkuvuodesta ja kirjoittelen niitä ylös. Minun ja poikaystävän kanssa joululahjojen anto ei rajoitu vain jouluaattoon, vaan olemme tehneet oman joulukalenterin, minne parittomina päivinä minä saan jonkun pienen lahjan ja parillisina saa poikaystäväni pienen lahjan. Tykkään siis paljon antaa lahjoja ja mietin niitä tarkkaan etukäteen :) tänä jouluna olen myös panostanut aivan erityisesti itsetehtyihin lahjoihin :)

iina
95/264 | 

Rakastan sitä kun nään lahjotun (siis hänen kenelle lahjan annoin) yleensä iloisen ilmeen lahjan saadessa, silloin tiedän tehneeni onnistuneen loululahja valinnan.

Tykkään myös lahjoa poika ystävääni esim leipomalla hänelle jotain, yksin kertaisesti tykkään hirveesti kun saan antaa ihmisille lahjoja syystä, tai ilman syytä..

Rusinainen
96/264 | 

Antamisen ilo on sitä,kun näkee rakkaan kasvoilla ilahtuneen ilmeen ja tietää että on onnistunut valitsemaan sopivan lahjan.

Aiheutan itselleni aina joululahjoista mahtavan stressin,koska en halua antaa kellekään mitään tarpeetonta "krääsää",vaan valita lahjan sen saajan mieltymysten mukaan! On se kuitenkin sen arvoista :)

Kesäorava
97/264 | 

Antamisen ilo merkitsee minulle paljon. Se merkitsee älynystyröiden vaivaamista ja onnellisuuden tunnetta hyvästä ideasta. Onnellisuuden tunnetta toteutustavan keksimisestä. Onnellisuuden tunnetta yhteenkuulumisen aistimisesta ja onnellisuuden tunnetta saajan iloisesta ilmeestä. Kaikin puolin onnellisuuden tunnetta ystävien, perheen tai ihan vaikka täydessä bussissa penkin saaneen mummon olemassaolosta.

Katti
98/264 | 

Antamisen ilo on sitä, kun viisivuotias avaa paketin ja kasvot kirkastuvat. Ihan sama, löytyykö paketista yksi kettukarkki (kuten joulukalenterista tänä aamuna) vai kallis lelu, jota on toivottu pitkään.

Sanna
99/264 | 

Antamisen ilo ei rajoitu pelkästään jouluun, vaikka tuleekin näin joulun alla ajankohtaiseksi. Antamalla lahjoja haluan kertoa, että välitän. Tämän viestin välittämisestä syntyy antamisen ilo. Jos saaja vielä ilahtuu, voi tuntea kaksin verroin enemmän onnea. Välittämisen viestittämisessä on antamisen ilon ydin.

hanipallero
100/264 | 

Tykkään ostella pienelle tyttärelleni lahjaksi silloin tällöin kirppareilta tai kaupoista halpoja leluja tai esineitä mistä tiedän hänen ilahtuvan.... joka kerta se riemu hänen kasvoillaan on vain niin uskomattoman ihanaa katsottavaa! En yleensä osta hänelle lahjaa synttäreinä tai jouluna, koska tiedän hänen saavan silloin lahjoja yllinkyllin. Ostelen sitten muulloin pikkujuttuja joilla ilahdutan :) Sama koskee miesystävääni, ostan hänelle jotain silloin kun satun löytämään juuri hänen näköisensä tavaran tai vaatteen, tai asian, mikä onkaan... eikä silloin tarvitse olla mikään merkkipäivä kun hän saa lahjan, parasta on juuri se pieni juhlahetki arjen keskellä, kun voi yllättää ja ilahduttaa toisen! :)

Laara
101/264 | 

Mie en nii hirveemmin krääsästä ite perusta, mutta lahjoja on sitäki mukavampi antaa! :D Oon ollu ihan pikkulikasta asti armoton joulutonttu, just semmonen "joulunviettomme alkaa jo toukokuussa" -tyyppi. Tykkään tehä lahjoja ite, ihan siks alotan jo ajoissa. Ja vaikka ostolahjoja tuleeki annettua myös niin fanitan niitä vanhanajan jouluja, jolloin kaikkee ei ollu niin ylen määrin ja yritettiin pienillä jutuilla saada toiset hyvälle mielelle.

Eikä sen tarvii olla mikään juhlapäivä, synttärit tms että voi ilahduttaa toista yllärillä! :) Oma yritys on tehä joka päivä joku immeinen iloseks, jeesata jotain mummelia kaupassa, kertoo huono vitsi kaverille jolla on kelju päivä tai ostaa kaakaota nuhanenäselle ystävälle niinku tänään tein. Ja kun niiskuttava Milla sai kaakaokupin nenän eteen ni se ilonen ilme kerto kyllä oleellisen. Tuumas että ootpa enkeli.

Kai siinä on vähän oma lehmä ojassa, että ku saa toisen riemastumaan ni iteki on sitte hymy perseessä lopun päivää. :D

Jouluhöpsö
102/264 | 

Tunnustaudun heti ensimmäisenä aivan toivottomaksi jouluhulluksi (ja jokainen joka minut tuntee, voi allekirjoittaa tämän :) ja kaikkein eniten joulussa rakastan juuri lahjojen antamista ja paketoimista kauniisiin kääreisiin ja sitä, että voin yllättää lahjan saajan. Minulla on nyt jo vaatekaappi täynnä paketoituja lahjoja joita on hankittu kesäkuusta asti ja mietitty huolella ja rakkaudella. Minusta on aivan paras tunne kun voi antaa rakkaalle ihmiselle jotakin mistä tietää hänen ilahtuvan. Ja kääre on yhtä tärkeä kuin lahja. Meillä on kotona todellinen pukinpaja pystyssä! ;)

Jays
103/264 | 

Virossa on sellainen jouluperinne, että koko joulukuun aikana pikkuiset tontut (viroksi "päkapikud") tuovat öisin lapsille makeisia ja pieniä lahjoja. Sen varten kaikki lapset laitavat joulusukat marraskuun viimeisellä päivällä valmiiks ja odottavat kaikkia joulukuun aamuja jännityksellä. Tonttujen roolissa ovat tietenkin vanhemmat mutta uskoin veljeni kanssa tosi pitkään että kivat tontut tuovat meille lahjoja ja siksi me piirrettiin niille kuvia ja jätettiin vastalahjoja.

Minun kihlattuni on suomalainen ja kertoin hänellekin siitä perinteestä. Nyt meillä on myös joulusukka josta me molemmat löydetään joka aamu jotain pientä ja kivaa, koska me ollaan toinen toiseensa tonttuja:)

Antamisen ilo merkitsee mulle silti tosi paljon enemmän koska se ei ole rajoitettu vain joululahjojen antamisella. Antaminen on ehkä tärkeintä elämässäni. Olen antanut itselleni mahdollisuuden oppia tuntemaan ja rakastamaan itseään, sillä olen myös löydänyt miehen kenen kanssa olen maailman onnellisin nainen. Ja me yhdessä annetaan tulevaisuudessa mahdollisuus uudelle elämälle - meidän rakkaalle vauvalle.

Iida
104/264 | 

Olen ylipäätään aika huono lahja-asioissa: tuntuu etten koskaan keksi kenellekään mitään, johtuen ehkä siitä että rima on aika korkealla. Koska en itsekään halua saada merkityksetöntä sälää, haluan myös antaa sellaisia lahjoja joiden uskon oikeasti ilahduttavan saajaa. Tämä aiheuttaa stressiä ja ahdistusta varsinkin näin joulun alla...

Mutta voi pojat kun se kuningasidea sitten tulee! Mikään ei ole parempaa kun tehdä / käydä hankkimassa se vuosisadan paras lahja, paketoida se kauniisti ja lopulta nähdä kuinka saaja siitä ilostuu! Siinä on itselläkin suupielet korvissa monta päivää. :)

Heidi
105/264 | 

Antamisen ilo on parasta jouluna (ja muinakin juhlina), ihanaa nähdä rakkaidensa ilmeet, kun saavat paketista mieleisensä lahjan. Jo lahjan miettiminen on minusta loistavaa ja se on melkein lahjan antamista parempi juttu :)

Thym
106/264 | 

En tykkää antaa "velvollisuuslahjoja" eli keksiä väkisin lahjoja, koska on tulossa joulu/synttäri/muu happeningi. Sen sijaan rakastan, jos törmään jossain johonkin kivaan tai saan hyvän idean, millä voisin ilahduttaa jotain läheistäni. On ihanaa paketoida lahja tietäen, että lahjan saaja tulee yllättymään iloisesti. Lahja pitää tietysti pakata niin, ettei päällepäin voi mitenkään päätellä mitään sisällöstä.

Antamisen ilo merkitsee siis sitä, että ajattelee toista niin lahjaa valitessaan, miettiessään ja paketoidessaankin, on valmis näkemään sen eteen vaivaa ja saa itse kosolti hyvää mieltä jo toisen ilahtumisen ajattelusta.

Joillekin, vaikka kuinka läheisille ja rakkaille, on tosi vaikea antaa lahjoja. Ja toisille tulee luonnostaan. Ihmiset on erilaisia. Lahjan antaminen on parhaimmillaan luovaa puuhaa, ei pakkopullaa.

mini
107/264 | 

Yksinkertaista: Olen läsnä. Mitäpä sitä turhilla tavaroilla kenenkään kaappeja ja koteja täyttämään. Itselleni riittää vain perhe,kynttilät ja hyvä ruoka :) Mitä lahjojen ostoon tulee minusta koko joulun idea on kääntynyt päälaelleen koska mikään ei tuntuisi riittävän, siksi lahjattomat joulut. Tai no ehkäpä omatekoisia joulumakeisia :D

Siiri
108/264 | 

Antamisen ilo on jotain aivan mieletöntä. Varsinkin jos annettava lahja on saajalleen erityisen mieluisa ja toisen ilmeestä näkee miten iloiseksi hän siitä tulee :) Joulun aikaan ostelen yleensä kaikille perheenjäsenilleni lahjoja mutta tänä jouluna joudun jättämään sen suurimmilta osin väliin taloudellisen tilanteen vuoksi, harmittaa niin pirusti! Onneksi pienetkin lahjat ilahduttavat niin saajaa kuin antajaakin ;)

hheidi
109/264 | 

Antamisen ilo ei ole vain jouluun liittyvä käsite, se pätee läpi vuoden. Siihen ei liity pelkästään konkreettisten lahjojen antaminen, vaan myös esimerkiksi mummon luona käyminen. Juuri se antamisen ilo on yksi hienoimmista tunteista, saa ilahduttaa toista ihmistä ilman mitään erityistä syytä. Ihmisten pitäisi muistaa antamisen ilo käsitteenä ympäri vuoden eikä vain joulun alla! :)

IIIDA
110/264 | 

mulle antamisen ilo liittyy siihen, että saan todistaa ja näyttää ihmisille välittämiseni. eihän sitä turhaan anneta niitä lahjoja elämän tärkeimmille ihmisille ? lahjan antaminen on myös hyvä tapa kertoa ihastukselle välittämisensä (;

Ruby
111/264 | 

Tärkeintä lahjassa on se, että sen itse haluaa antaa, ilman ajatusta velvoitteesta tai vaatimusta vastalahjasta. Että siihen liittyy vilpitön halu antaa tärkeälle ihmiselle jotain pientä, jotain sellaista, mistä uskoo toisen ilahtuvan. Kun tällainen rehellinen, vastikeetton lahjananto tapahtuu onnistuneesti, kun pystyy näkemään lahjottavassa ilon, jota on pystynyt lahjan avulla antamaan, kun huomaa, että tärkeä ihminen on aidosti ilahtunut tästä eleestä, lämmittää se sydäntä enemmän kuin mikään järjestelmällinen joulun lahjakausi, ja tuo antamisen ilon. Antamisen ilo on siis myös saamisen iloa siinä suhteessa, että itse saa kokea sen lämpimän tunteen, jonka toisen onnea myötäelämällä voi saada.

laura
112/264 | 

Lahjan antamisesta tulee hyvä mieli sekä lahjan saajalle että antajalle. Tärkeintä itselleni on kuitenkin saajan ilo. Antaminen tekee olon tärkeäksi ja rakastetuksi yhtä lailla kuin saaminenkin!:)

Lyca
113/264 | 

Mulle antamisen ilo on sitä, kun aistii sen onnellisuuden, mikä toisesta lähtee... antoi sitten lahjan, teki palveluksen tai mitä tahansa, mikä sillä hetkellä tekee toiselle erityisen hyvän mielen. :)

Sonja
114/264 | 

Antamisen ilo on sitä, kun unohdan pankkitilini saldon ja annan tunteen viedä. On ihanaa muistaa rakkaitaan sellaisilla lahjoilla, joista heidän tietää ilostuvan, mutta joita he itse eivät syystä tai toisesta ostaisi. Toisen ihmisen hyvä tuuli tarttuu itseen, kun näkee lahjansaajan tyytyväisen tai jopa yllättyneen ilmeen. Vaikkei rakkautta voi mitata tavarassa, voi lahjallansa vinkata kuitenkin läheisilleen heidän tärkeydestä laittamalla aikaa ja vaivaa lahjaan. Yhtenä vuonna esimerkiksi virkkasin ystävälleni lahjaksi takkiin kiinnitettävän kukkasen. Se on varmasti pikkujuttu valtaosalle ihmisistä, mutta itseltäni se vaati valtavaa eforttia ja tunteja, koska olen aivan käsittämättömän kehno käsitöissä. Lahjan saanut ystäväni tuli todella iloiseksi tietäessään käsityötaidottomuuteni ja sen, miten valtavasti olin uhrannut hermojani juuri hänen lahjaansa :D

Sohvi
115/264 | 

Meillä usein annetaan lahjoitus johonkin hyväntekeväisyys kohteeseen. (esim. viimevuonna spr-keräyksessä puita, naistenpankille lahjoitus) Tänä vuonna lahjoituksen lisäksi taidan antaa lahjan sellaiselle, joka sitä ei muuten saisi. Pienelle tytölle tai pojalle. (tietoa: http://www.valve.fi/joululahjat/)

Tästä saa itselle hyvän mielen, että on voinut jollakin tasolla auttaa toista, vaikkei itse olekaan henkilökohtaisesti paikalla. Vaikka pienempiä lahjoituksia tulee keräyksiin annettua ympärivuottam niin tämän lahjan antoa odottaa jouluisin eniten :)

Ihanaa joulun

Holiday
116/264 | 

Antamisen ilo on ihan järjettömän kivaa. Saaminen on aina kivaa, joo, mutta vilpittömintä on se, kun antaa itse. Kun tiedät, että antamasi lahja on saajalle täydellinen, olet nähnyt sen eteen vaivaa ja tiedät saavasi jonkun iloiseksi sillä, voi että, sitä tulee heti niin iloiseksi monen päivän ajaksi. Itse ainakin tykkään joululahjojen hankkimisesta ja tekemisestä ihan jo sen takia, että tiedän saavani jonkun iloiseksi. Joululahjan antamisella voi myös helposti osoittaa välittämistä, jota ei tarpeeksi usein arjessa tule näytettyä. Joten kyllä, minun mielestäni antamisen ilo on jopa parempaa kuuin saaminen. Antamalla saa itsekin, loistavan mielen :)

mariaelina
117/264 | 

Antamista on vaikea erottaa saamisesta, sillä minusta ne ovat melko lailla sama asia. Kun annan toiselle rakkautta, missä tahansa muodossa, en voi olla saamatta sitä myös itse. Ja siitä syntyykin todellinen antamisen ilo, kun antaa koko sydämestään ja toinen ottaa vastaan.

tiilakisu
118/264 | 

Yritän aina itse antaa toiselle antamisen iloa. Siksi minulta kysyttäessä mitä haluan joululahjaksi en vastaa "en mitään." Siis lyhyesti: älä vie toiselta antamisen iloa! Lahjan vastaanottamisen taito on taito sekin:)

nennni
119/264 | 

Mietin aikoinani pitkään kumpi on minulle tärkeämpää, lahjojen saaminen vai antaminen, ja sain todeta, että kyllä antamisesta saa niin sanotusti enemmän irti. Ja nykyään antamisen ilo on minulle kuin huumetta!

Rakastan tehdä erilaisia lahjakoreja, jotka on koottu erityisesti lahjansaajalle, ei siis mitään niitä kaupan tusinakoreja.

Moni varmasti tietää sen tunteen, kun näkee lahjansaajan kasvoilta onnistuneensa lahjavalinnassa ja se on jotain uskomatonta, suorastaan euforista.

Kaikkein parasta on kuitenkin yllättää tärkeä ihminen lahjalla, jota hän ei osaa odottaa! Tai miksei eläinkin. Harrastan monesti hyvityslahjojen antamista koirilleni, jos olen esimerkiksi ollut mielestäni liian kauan pois kotoa jonain päivänä :D Silloin mennään kaupan kautta kotiin ja ostetaan karvakuonoille jotain kivaa.

Toisinaan tämä antamisen tärkeys menee minulla hieman yli.. Eräs joulu unohdin ostaa ystäväni valloittavalle huiskuhännälle lahjan ja podin huonoa omaatuntoa monta päivää, kunnes kävin ostamassa myöhästyneen joululahjan :D Antamisen ilossa olisi myös hyvä toisinaan muistaa se kohtuus..

saana
120/264 | 

Ihanaa, luonnonkosmetiikkaa! Antamisen ilo. Ne kirkkaat silmät ja lapsenomainen jännitys lahjan saajan kasvoilla on parasta. Tiedän sen ihanan lämmön tunteen, jonka saan ystäväni muistaessa minua lahjalla ja haluan antaa sen saman tunteen mahdollisimman monelle. Minulle on tärkeää antaa lahjoja jouluna läheisimmilleni, vaikka olenkin tosi köyhä opiskelija, eikä varani riitä edes omiin välttämättömiin menoihini. Silti, se on sen arvoista. Antamisen ilo - paras ilo! :)

Onerva
121/264 | 

Antamisen ilo merkitsee minulle tärkeiden ihmisten ilahtumista. Haluan yleensäkin välttää pakko-ostaakrääsääkunpitääantaajokulahja, mieluummin valitsen jotain sellaista, jota toinen tarvitsee tai joka kuvastaa häntä. Kun lahja ja lahjansaaja todella kohtaavat, tuo se suunnatonta iloa sekä saajalle että antajalle.

Suvi
122/264 | 

Aidoin antamisen ilo on linkki lahjan saajan ja antajan välillä - lapselle peli jota äitinä pelaan mielelläni hänen kanssaan, musiikkia rakastavalle ystävälle levy artistilta josta arvaan hänen nauttivan (koska olen kuunteluttanut hänellä samantyyppistä kotona) vaikkei hän ole sitä ikinä kuullut, isomummolle kalenteri lapsenlapsenlapsien kuvilla, kaukana oleville rakkaille jotakin Suomesta ja meistä suomalaisista rakkaista muistuttavaa - EI matkamuistokrääsää vaan käyttökelpoista. Paras lahja on harkittu muistutus lahjan saajan ja antajan välisestä suhteesta. Jo Täydellisen lahjan keksiminen aiheuttaa kihelmöivän onnentunteen, koska sen antaminen on kaunis kommentti kiintymyksestä toiseen ihmiseen ja hänen kanssaan vietettyyn aikaan.

taawi
123/264 | 

Mie oon ihan höpelö lahjojen antaja. Kun nään kaupassa jonkin tavaran, josta tiedän ystäväni ilahtuvan. Miun on pakko ostaa ja antaa vaikka muuten vaan lahjana :) Ja jouluna pääni sekoaa täisin :D Kaikkein ihaninta on antaa kummilapsille lahjoja, kun lasten kasvoilla sen ilon näkee niin selvästi. Isovanhempia yllätän tuoreilla pullia kylään mennessä yms. Itselle tulee hyvä mieli, kun näkee toisen kasvoilla ilon ja yllätyksen :)

Laziness
124/264 | 

Ei ole muuten ihan helppo kysymys. :D

Minusta on ihan parhautta miettiä lahjan saajalle sopivaa lahjaa, kierrellä kauppoja tai kirppareita, tai valmistaa itse ja lopuksi paketoida kauniisti ja askarrella sopiva kortti lisäksi. Antamisen ilo on parhaimmillaan, kun on osannut antaa lahjaksi jotain, josta saaja on todella yllättynyt ja mielissään. Nautin siis itse koko prosessista suunnattomasti, ja termissä "antamisen ilo" onkin niinsanotusti oma lehmä ojassa hyvin suuressa määrin. :D

Mippe
125/264 | 

Antamisen ilo merkitsee minulle toisten ilahduttamista. Tykkään siitä hykertelevästä tunteesta, kun lahjan saaja aukaisee pakettinsa, näkee sisällön ja ilahtuu siitä. Ilon jakaminen vain on niin hauskaa! Ongelmaksi tosin meinaa muodostua se, että olen todella surkea kehittelemään lahjaideoita...

auringonkukka
126/264 | 

Minusta on todella ihanaa yllättää ystäviä ja perheenjäseniä eikä sen annettavan tarvitse aina olla hienoa ja kallista tuodakseen saajalleen iloa ja muistutuksen siitä, että joku on ajatellut häntä. Juuri siksi laitan ihan ympäri vuoden kortteja ja kirjeitä, mutta toki niitä tulee kirjoitettua eniten joulun aikaan. Itsekin arvostan sitä, että saan itsetehtyjä kortteja ja käsinkirjoitettuja kirjeitä, monesti ne tuntuvat niiltä rakkaimmilta lahjoilta :)

Ja tietysti lahjojakin tulee mietittyä pitkin syksyä. En halua antaa lahjoja vain sen takia, että pitäisi ja jouluna kuuluu antaa jne. vaan yritän aina etsiä jotain persoonallista, saajalle sopivaa ja sellaista, joka osoittaisi, kuinka paljon välitän kyseisestä henkilöstä ja haluan ilahduttaa häntä. Vaikeinta on antaa lahjaa sellaiselle henkilölle, jota ei tunne kovin hyvin tai jonka tyyli/maku on todella erilainen kuin omani, koska silloin on hieman epävarma siitä, tuoko se lahja kuitenkaan antajalleen sitä iloa kuin hyvin valittu ja osuva lahja :) tärkeintä antamisen iloa on kuitenkin se läheisten kanssa joulupöydässä ja pelilaudan äärellä vietetty aika, ja että antaa siskon syödä Aladin-rasiasta sen valkoisen konvehdin, jota koko perhe himoitsee ;)

Iida
127/264 | 

Elän itse toisena lapsena perheessä, jossa joka joulu olen tottunut vain saamaan lahjoja - en niinkään antamaan. Pienempänä kirjoitin aina pitkät toivelistat täynnä toiveita joita vanhempani hiki hatussa yrittivät toteuttaa. Totuin saamaan kaiken mitä halusin, antamatta kuitenkaan mitään koskaan takaisin.

Vasta nyt vanhempana olen ymmärtänyt, mitä ihmiset tarkoittavat puhuessaan antamisen ilosta. Enää en itsekkään elä asenteella kaikkihetimullenyt, vaan rehellisesti yritän tuottaa iloa myös muille. Olen huomannut, että tuntuu melkein paremmalta huomata isosiskon tai kummitytön ilahtuvan lahjastaan kuin saada niitä itse kauhea kasa. Kun viimevuona annoin pienelle kummitytölleni lahjaksi reinotossut ja hän halasi ja sanoi kiitos, tuntui se paremmalta kuin mikään muu sinä joluna :)

Naatti
128/264 | 

Antamisen ilo on ehdottomasti paras tunne. Etenkin jouluisin pyrin tekemään lahjat itse (varsinkin jos tiedän että saaja sitä arvostaa). Siinä tulee mietittyä saajaa enemmän kuin sen 5minuuttia, kun jonottaa lahjan kanssa kassalla. Rakastan pohtia värivalintoja, millaisessa tilanteessa saaja tätä käyttää/ mihin lahjansa sijoittaa jne.

Antamisen ilo merkitsee siis tapauksessani kokonaisvaltaisempaa rakkaan ihmisen muistamista (ja muistelemista). Teen lahjan juuri hänelle henkilökohtaisesti, hänen näköisensä jne.

kirsti Rämö
129/264 | 

Minusta on mukavaa antaa toisille lahjoja ja kaikkia itsetehtyjä joulukoristeita ja kortteja, niitä tehdessä ajattelen lahjan saajaa lämmöllä.

moniQ
131/264 | 

Antamisen ilo merkitsee mulle paljon. Se miten nään kun läheiseni ja ystäväni tulevat iloiseksi vaikka ihan pienestäkin lahjasta. nautin paljon kun saa nähdä hymyn heidän kasvoillaan.

emski
132/264 | 

Itse olen aina ostellut ihan suunapäänä rakkaille isoja kalliita lahjoja, koska rakastan myös sitä iloa, kun lahjan annan. Ajattelin aina, että pitää ostaa iso lahja, että vastaanottaja olisi tyytyväinen. Viime jouluna jäin työttömäksi, eikä minulla ollut varaa ostaa suuria lahjakortteja, tai oikeastaan mitään. Niimpä annoin äidille lahjaksi pienen suklaapatukan, johon olin kirjoittanut pienelle repäistylle lapulle "Rakastan sua, Hyvää joulua!". Äiti hymyili niin onnellisena, tuli halaamaan mua ja sanoi, että se oli paras lahja mitä ikinä oli saanut. :) Sinä jouluna tajusin, että antamisenilo on, vaikka antaisitkin jotain pientä ihanaa.

noja
133/264 | 

Antamisen ilo on huipussaan silloin, kun oikeasti tietää jo lahjaa ostaessa/tekiessä, että tästä se tykkää. Vielä kun näkee lahjansaajan aidon ilon, niin jo on itsekin hyvällä tuulella.

Karoliina
134/264 | 

Hei Nelliina!

Minulle (yksimielisen) antamisen ilo merkitsee kaikkea tätä: Saan miettiä jo hyvissä ajoin ennen joulua, mitä haluaisin jollekin tietylle tärkeälle ihmiselle antaa lahjaksi. Antamani lahjat ovat monesti itsetehtyjä (neulottuja sukkia, pipoja, kierrätysmateriaaleista tehtyjä kasseja ym.) ja kerään lahjaideoita pitkin vuotta. Esimerkiksi kaverin syyskuun alun huokailut mukavasta neulepiposta ovat tallentuneet korvan taakse. :) Antamisen ilo on sitä, kun lahjan vastaanottaja yllättyy ja ilahtuu aidosti saamastaan pienestä lahjasta. Minulle tulee niin hykerryttävän hyvä mieli kun saan ojentaa paketin vastaanottajalleen, parempi mieli kuin jos olisin itse lahjan saajana.

Hinnalla tai lahjan "ulkoisella arvolla" ei ole mielestäni isoa merkitystä.

Kaksi vuotta sitten olin vaihto-opiskelijana Hollannissa, ja siellä eräs opettaja kiinnitti jatkuvasti huomiota neuletöihini, joita värkkäsin opintomatkojen bussitaipaleilla ja luennoilla. Hän myös useaan otteeseen kiusoitteli, koska neuloisin hänelle lämpimän sukkaparin jalkoja lämmittämään. Päivää ennen joululoman alkua vein kyseiselle opettajalle paketin. Tämä opettaja, viisissäkymmenissä oleva mies, liikuttui kyyneliin asti saamastaan lahjasta ja kulki seuraavat kaksi kuukautta tekemäni sukat jalassaan. Ja aina kun kohtasimme koulun käytävällä, hän nosti lahjetta esitelläkseen sukkiaan. :)

veeraelisa
135/264 | 

Parasta antamisessa on se, että siihen liittyy usein pieni, kiireetön hetki yhdessäolemista - oli tilanne sitten yhteinen jouluaatto tai irtokarkkien tuominen uupuneelle iltatöissä painavalle ystävälle. Kerätään hetki voimia, nautitaan siitä että voidaan tuottaa toiselle riemua ja tehdä elämä ainakin hetkeksi suloisemmaksi. Silloin ei välttämättä itse tarvitse sitä saamisen riemua, riittää kun ilon näkee toisen kasvoilta.

lauraa
136/264 | 

Koitan kovin panostaa siihen, että lahjat, olivat ne sitten aineellisia tai aineettomia, toisivat mahdollisimman pitkään iloa saajalleen. Oma ilo on suurin silloin, kun lahjominen menee nappiin.

Tee
137/264 | 

Tässä vaiheessa elämää, kun omaa elantoaan ei ole vielä mahdollista tienata (tai siitä ei ainakaan ole paljoa), lahjojen antaminen ei ole niin simppeliä kun pitää laskea kaikki pennoset etukäteen. Kuitenkin sydäntä lämmittää se tunne, kun voi antaa ystävälle itse tehdyn kortin ja pienen, ei hinnassa arvokkaan mutta sitäkin enemmän ajatuksella valitun paketin. :)

Sannu
138/264 | 

En aio sanoa, että "antaminen on aina ollut ja tulee olemaan minulle ihanampaa kuin saaminen", koska se ei ole totta :D Mielestäni kumpikin on yhtä kivaa! Antamisen ilo on sitä, kun alan joulun alla miettimään kullekin kaverille ja perheenjäsenelle jotain pientä, kivaa ja missään nimessä ei-turhaa juttua. Se on vaan niin kivaa istua suljetun oven takana tonttuilemassa ja käärimässä lahjoja pakettiin :) Mulle on tärkeää antaa kivoja/hauskoja/jotain merkitseviä lahjoja, olen aina vihannut Tiimarista eurolla saatavia koriste-esineitä, joilla ei tee mitään.

JJomi
139/264 | 

Aina, kun on onnistunut hankkimaan lahjan, josta saaja todella ja aidosti pitää, niin se hänestä näkyvä ilo on niin mahtava näky. Mielestäni siis antamisen ilo on heijastus saajan ilosta :D

Rosa
140/264 | 

Rakastan lahjojen antamista. Ostan aina ystävilleni, vanhemmilleni ja poikaystävälleni lahjoja aina nimipäivistä jouluun. On se vaan niin ihanaa katsoa kun toinen oikeasti ilahtuu jostain lahjasta :) Pyrin olemaan koskaan ostamatta ns. "pakkolahjoja" eli näitä viimetingassa väkisin ostettavia turhakkeita. Alan aina ajoissa miettimään mikä voisi olla kaikista ilahduttavin ja hyödyllisin lahja antaa. Olen tosin samalla ehkä maailman huonoin lahjojen vastaanottaja. :D Lahjojen antaminen merkitsee minulle paljon ja tahdon sillätavoin näyttää että välitän. Tänä vuonna aion erityisesti panostaa pikkuserkkuni lahjoihin, sillä tämän kotitalo paloi perustuksiaan myöten aivan lähiaikoina. Uskon että hän tarvitsee juuri tänä jouluna erityisen paljon tukea ja lohtua ja ehkäpä kivat pikku yllätykset piristävät.

perttu
141/264 | 

Antamisen ilo... se merkitsee mulle paljon. Inhoan itse joulua, koska omat muistot ei ole hyvät siitä, mutta parasta joulussa on antaminen. Se että saat pienillä teoilla ihmisille hymyn naamaan ja se jos mikä on jouluhenkeä!

Gatruska
142/264 | 

Antaminen merkitsee minulle opintoalan valintaa. Tulevaisuudessa sosiaalityöntekijänä saan antaa ihmisille syitä jatkaa välillä toivottomaltakin vaikuttavaa elontietä. Joillekin riittää taloudellinen tuki, toiset taas tarvitsevat ihmistä, joka välittää ja on läsnä. Haluan antaa voimaa ja toivoa elämään ihmisille, joilla sitä on hyvin vähän tai ei ollenkaan. Vastavuoroisesti näissä kohtaamisissa koen itse saavani tunteen, että työlläni on merkitystä ja saan jättää jälkeni yhteiskuntaan näiden ihmisten kautta. :)

Peppi
143/264 | 

On mahtava tunne löytää joku asia, josta tulee aivan mieleen joku tietty ihminen. Tykkään antaa pieniä asioita muutenkin, kuin vain jouluna ja syntymäpäivinä! :)

pilvi
144/264 | 

Antamisen ilo merkitsee minulle sen verran, että väkerrän usein korttia tai lahjaa kaverille/sisarukselle silmät ristissä pikkutunneille asti. On vain niin ihanaa nähdä että toinen ilahtuu! Järjestän usein pieniä yllätyksiä, annan piirroksia, leivon, tai saatan lahjoittaa ystävälle vähälle käytölle jääneen vaatten josta tiedän hänen pitävän. Joulunaikaan suorastaan hykertelen itsekseni kun saan miettiä mitä tekisin/ostaisin lahjaksi tietyille tyypeille :D

Ems
145/264 | 

Antamisen ilo on ihanaa. Varsinkin kun antaa kummitytölle hienot Hello Kitty -kottikärryt millä hän sitten huristelee menemään loppupäivän, siinä tulee pakosti hyvä mieli itsellekin. :)

Katariina
147/264 | 

Antamisen ilo,sitä voisi olla vaikka kilo,iloa antajakin saa kun paketin toiselle ojentaa, ilmeen iloisen saajalla on jolloin jatkuu hauskan pito harmiton

Hyvää joulua Nelliina, olethan avannut ensimmäisen luukun joulukalenterista!

purkki
148/264 | 

Joululahjojen (ja ylipäätän lahjojen) ostaminun on minulle aina yhtä tuskaa. En vaan osaa millään keksiä tai löytää mieleistä lahjaa hyville ystäville. Sitten kun on joku lahja löydetty kauhean stressin ja harmaiden hiusten jälkeen, on aivan ihanaa antaa paketti eteempäin. Se fiilis kun ystävä on onnesta soikeena saatuaan kivan lahjan pistää väkisin ittensä hyvälle tuulelle ja miettimään että kyllä se kaikki vaiva oli vaivan arvoista :)

Ex-Miehelleen Keikistellyt
149/264 | 

Antamisen ilo on sitä, että mietitään mistä lahjan saaja vois tykätä eikä osteta lahjoja vain siksi, kun niin on tapana tehdä. Lahja voi olla ostettu, itse tehty tai vaikka lupaus yhteisestä ajasta. Mulla on tapana vuoden aikana kirjoitella ylös asioita, mistä läheiset puhuu - mitä tarvitsevat tai haluaisivat, tai mistä pitävät. Sitten lahjat laitetaan kauniisiin paketteihin (se on ehkä jopa vielä kivempaa kuin antamisen ilo, siis lahjojen paketoiminen) ja niillä ilahdutetaan läheisiä. Oon jo vuosia nauttinut enemmän lahjojen antamisesta kuin niiden saamisesta.

Aino
150/264 | 

Antamisen ilo on sitä, kun hyvä mieli tulee lahjan/palveluksen saajan kasvoille ja saa kertoa välittävänsä lahjan avulla. Esim synttärinä on ihana ostaa joku ihana lahja ystävälle, niin että hän ihan yllättyy ja kun tietää, että toinen on oikeasti kiitollinen.

Lauralee
151/264 | 

Olen aina tykännyt ostaa läheisilleni lahjoja ja saanut siitä sitä kuuluisaa "antamisen iloa". Viime vuosina ylenpalttinen panostaminen (lähinnä henkisesti) lahjoihin on alkanut tuntua oudolta suhteessa siihen mikä joulun pääasiallinen idea on. Joulusta pitäisi pystyä nauttimaan myös ilman kulutusjuhlan tuntua. Tänä vuonna sovimme perheen kesken "Secret Santa-järjestelystä" eli arvoimme kuka ostaa kenellekin lahjan. Näin kaikki saavat ja antavat yhden lahjan eikä kukaan tiedä keneltä se on. Nyt jokaisella on enemmän aikaa miettiä mikä lahjansaajaa todella ilahduttaisi eikä rahaa kulu paljon. Toivottavasti tämä tyydyttäisi tänä vuonna antamisen iloni! :)

sari
152/264 | 

Antamisen ilo on tietoisuutta siitä,että voit auttaa pyyteettä tuttua tai tuntematonta,odotetusti tai odottamatta.Minulle se ei ole ostettavissa kaupasta kiiltäväsä kääreessä.Verenluovutus,itse neulottujen sukkien antaminen ystävälle tai avustusjärjestölle,oman ajan antaminen ilman odotuksia.Voit olla lenkkikaveri ja kuuntelija ystävälle vaikeassa elämäntilanteessa,viedä naapurille nakkisoppaa,kun suru on yllättänyt eikä itse jaksa laittaa ruokaa lapsille.Itseäni on aina esim ,hyväntekeväisyys projekteissa ilahduttanut ajatus siitä,että jossain äiti,jota en koskaan tule tapaamaan,kietoo lapsensa neulomaani peittoon tai vanhus saa sukat kylmiin jalkoihinsa ja joskus niin raskaskin elämä tuntuu tuokion siedettävämmältä.Siis muulloinkin kuin joulun aikaan.Annetaan siis ilolla aikaa,kierrätetään hyvää,se ei ole keneltäkään pois.

tiksu
153/264 | 

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin hirveästi ylimääräistä (joskin mukavaa) työtä. Tykkään tehdä käsitöitä, ja antaa niitä lahjaksi, mutta kun niitä lahjottavia on niin paljon, eikä vaan aina ihan ehtisi, vaikka lahjoja haluaisikin antaa. Iän karttuessa ne standardit vielä nousevat, enää se epämuodustunut villasukka ei tunnukaan niin hienolta lahjalta ;D

Toisaalta voi siitä ilosta tulla pahakin mieli. Jos on oikeasti nähnyt ison vaivan jonkun lahjan eteen, ja toinen vain nyrpistää nenäänsä ja heittää kiittämättä sivuun, ei sitä kovin mielellään uudestaan lahjoja anna. Paitsi tietysti sitten seuraavana jouluna taas, mihinkäs sitä koira karvoistaan pääsisi. :DD Ja onneksi suurin osa ihmisistä on ihania ja fiksuja, niin lahjojen antaminenkin on ihanaa.

Mutta oikein mukavaa joulunodotusta sinnekin päin Tamperetta!

Hanneli
154/264 | 

Minä saan paljon enemmän mitä lahjan saaja; tykkään käyttää mielikuvitusta ja aivojani miettiessäni, mistä lahjansaaja voisi pitää ja tykkään vielä näpertämisestä ja väkertämisestä, joten teen kaikki lahjat itse. Lahjoja tehdessä kuluu mukavasti aika, ja lopuksi saa ihailla vielä kättensä tuotoksia. Sitten kun lahjansaaja tykkää lahjasta ja tietää että se on tehty alusta loppuun itse ja osaa arvostaa sitä, niin saahan siitä itselle hyvän mielen! Voisin siis sanoa, että antamisen ilo on melko itsekästä! :D

väriterapia
155/264 | 

Mietin itse asiassa tätä antamisen iloa juuri hetki sitten, ennenkuin avasinkaan tätä. Mieleeni tuli sellainen sanonta jonka joskus kuulin (menee kutakuinkin näin:) Helvetissä oli pöydät kukkuroillaan ruokaa ja herkkuja mutta ihmiset olivat nälissään. Heillä oli kyynärpäihin sidotut haarukat ja veitset, jotka olivat niin pitkät, etteivät ne yltäneet suuhun, joten kukaan ei saanut syötyä. Taivaassa oli sama tilanne, mutta kaikki olivat kylläisiä -he olivat oppineet auttamaan toisiaan.

Tollaset jutut joskus kolahtaa mun tajuntaan niin että en unohda niitä koskaan, melkein itku tuli kun mietin miten paljon annettavaa mulla on tälle maailmalle. Olen myös oppinut avaamaan suuni, myös tuntemattomien seurassa, viimeksi kehuin eräälle opettajalle hänen luokkaansa ja se iloinen ilme, "kiva saada joskus myös positiivista palautetta", jäi mieleen. :) Mietin myös, että antaako kukaan positiivista palautetta??! Tiedän erään mummon myös joka ruokakaupassa kehuu vastaantulijoita, sanoi minuakin eräänä päivänä tyylikkääksi. :) Hymyilin vielä pitkään! Annetaan hyvän kiertää.. <3 Jos rakkautta jakaa, sitä myös saa.. Tätä voi näin joulun alla miettiä oikein urakalla ja tehdä muutoksia käyttäytymisessään jos sellaisia pikkuvirheitä löytää!

Elinor
156/264 | 

Musta kaikkein ihaninta lahjojen antamisessa on se täydellisen lahjan ettiminen, ja se kun kuvittelee, kunka lahjan saaja ilahtuu (: varsinkin, jos se luulee ettei saa lahjaa ollenkaan... Ja joululahjoja on myös kiva tehdä itse!

emimi
157/264 | 

Olen aina pitänyt lahjojen antamisesta enemmän kuin niiden saamisesta (oon vähän turhan kärsimätön ja lahjojen odottaminen on enemmänkin tuskaa kuin mukavaa ja jännittävää :-D), lahjojen antamisesta tulee aina hyvä mieli jos tietää antavansa toiselle oikeasti jotain mieluista. Eniten antamisen iloa mulle henkilökohtaisesti kuitenkin tuo lahjojen valitseminen ja antaminen omalle pikkusiskolle (10 vuotta nuorempi kuin minä), kun sen pikku natiaisen silmät alkaa kiilua ja tyttö alkaa päästää pieniä riemun hihkaisuja saadessaan upouudet Hello Kitty -tohvelit, tulee isosiskolle eittämättä mahtiolo ! :-D On ihana antaa lahja, jonka vastaanottaja on vilpittömästi kiitollinen ja onnellinen lahjasta, oli se sitten minkä arvoinen tahansa !

tonttu :D
158/264 | 

Itse rakastan lahkojen antamista enemmän kuin saamista on ihana päästä yllättämään ja ilahduttamaan rakkaita ihmisiä. Onneksi joulu on tulossa... :D

MaijuS
159/264 | 

Haha, ja mä ihmettelin, että ei täällä ole yleensä tapeltu (=yksimielisesti) :D Antamisen ilo... hmm... mun mielestä on ihana pohtia mikä lahja sopisi kenellekin ja se on niin ihanaa nähdä kun joku tulee tosi onnelliseksi nappiin menneestä ostoksesta.

krizz
160/264 | 

antamisen ilo.. se tunne masun pohjassa kun olet saanut toisen hymyilemään ja hyvälle mielelle. rakkaittensa elämää piristää mielellään aina kun vain voi, oli kyseessä sydänsurut, huonopäivä tai päivä vaan jolloin voisi tapahtua jotain kivaa. antamisen ilo syntyy minusta silloin, kun haluaa antaa toiselle jotain juuri hänen tarvitsemaansa (materiaalista tai ei) haluamatta itse mitään takaisin. tai ehkäpä se juju onkin siinä, olen vain miettinyt että saako siinä itse eniten kun osaa piristää toisen päivää juuri oikealla tavalla. taas yksi mysteeri selvitetty ihmismielen kiemuroista ;)

Mimmi
161/264 | 

Antamisen ilo kulminoituu tähän viikonloppuun, kun ukkoni saavuttaa 30-vuoden iän! Suurimman lahjan annoin jo (partakone meni tarpeeseen), mutta haluan lahjoa häntä koko tämän miniloman ajan. Huomenna hemmottelua kylpemisen ja hieromisen merkeissä, lauantaina reissu panssarimuseoon ja illalla ulos kavereiden kanssa, sunnuntaina lepopäivä passaamisella ja maanantaina kun koittaa itse juhlapäivä, teen runsaan aamiaisen kakkuineen kaikkineen, sekä annan vielä pienen varustelekasta ostetun paketin. Illalla menemme syömään pihviravintolaan, siitä maistelemaan oluita ystäväporukassa ja bailaaminen jatkukoon pikkutunneille asti! Tämä yltiöpäinen antamisen ilo (tavaran ja itseni muodossa) tuottaa minulle mieletöntä mielihyvää, ja mahdollistaa myös vastaavan hemmottelun itselleni kun oma juhlahetkeni koittaa (kun noille äijille joutuu aina välillä näyttää hieman mallia.. ;)).

Sirkutes
162/264 | 

Minulle antamisen ilo on sitä, että en malta millään odottaa jouluun, merkkipäivään tai mihinkään, koska haluaisin vain jo antaa kyseisen lahjan ja nähdä kuinka paljon rakas/ystävä/perheenjäsen siitä pitää.

Nytkin löysin täydellisen villapaidan kihlatulleni ja olen todella varma, että hän pitää siitä vaikkei ole koko villistä nähnytkään (On nimittäin hänen lempimerkkinsä). Ettekä arvaakaan kuinka se polttelee tuola vaatekaapissa, odottamassa joulua!

Sekin on osa antamisen iloa, kun bussissa hihkuu vaatekaupan ostoskassit kainalossa, että pääsisi jo käärimään ne joulupapereihin ja näkemään oliko kyseinen ostos nappivalinta. :)

Noora
163/264 | 

Antamisen ilo on minulle sitä, että haluan antaa hyville ystävilleni, rakkaille läheisilleni jotain, mistä he huomaavat, että heistä välitetään. Erityisesti rakkaan kummityttöni lahja on tärkeä ja haluan antaa jotain, jonka voi muistaa myös silloin, kun on lapsi kasvanut isommaksi. Pidän siitä, kun saan nähdä iloiset ilmeet lahjoja avatessa. Joskin koko lahjan anto prosessi on hankalaa siltä kannalta, että minulle on aina ollut vaikeaa keksiä sopivia lahjoja. Yritän kuitenkin parhaani, että saajat ilahtusivat :)

Pauliina
164/264 | 

Antamisen ilo on jännitys vatsan pohjassa kun rakas ihminen avaa huolella valittua lahjaa, sekä ilme lahjan saajan kasvoilla kun paketti on avattu. Etenkin lasten onnellinen ilme toivotun lelun ilmestyttyä paketista on sanoinkuvaamaton. Varsinkin jouluna antamisen ilo on ylimmillään, kun kaikki saavat ja antavat lahjoja. Huoneellinen onnellisena hymyileviä kasvoja on mielestäni parasta joulussa. Ei se mitä itse saa vaan se mitä antaa.

eve!
165/264 | 

Antamisen ilo! Tänä vuonna oon tajunnu vasta kunnolla mitä se tarkottaa. Se ei kato sit kuinka paljon menee rahaa eikä tarvii sitä että sais ite lahjoja. Tänä vuonna oonkin ostanu ja tuun ostaan lahjoja kaikille mun elämän tärkeille ihmisille ja semmosia lahjoja, jotka muistuttaa tärkeistä yhteisistä hetkistä (ifolor-kuvakirjoja) tai muuten vaan asioita joita ei oo voinu sivuuttaa tai jotka on vaan niin luotuja ko. ystävälle. Ja tietenkin lahjoja voi ostaa koska vain! Mutta näin joulun aikaan se on kerrankin kiva "pakollinen" asia :D Toivottavasti mahdollisimman monet on löytäny sen ilon ostaa lahjoja ilman vasta lahjojen odotusta tai muita taka-ajatuksia! Ihanaa joulua!

Haitula
166/264 | 

Antamisen ilo on tunnelmaa, oivalluksia, ilahtuneita ilmeitä. Se on juuri sitä, että voi tehdä jonkun oikeasti onnelliseksi. On paljon palkitsevampaa antaa kuin saada :) Esimerkiksi ihan viimeisen päälle suunniteltu yllätys, on ehkä parasta mitä voi olla...ei saajana, vaan antajana :)

Lotta
167/264 | 

Mitä antamisen ilo sinulle merkitsee?

Pitkää harkintaa, kun joulu tai synttäri tai muu merkkipäivä alkaa lähestyä: millaselle ihmiselle tämä lahja tulee, mistä se tykkää, mille sillä olis tarvetta. Pientä jännitystä, kun odottaa, tykkääkö lahjan saaja lahjastaan. Pakottavaa hymyä sillon kun osuu oikeaan. Ylpeyttä sillon, kun huomaa annetun lahjan käytössä (varsinkin sillon kun se on ite tehty).

Tuulia
168/264 | 

Vältän krääsää, minulle on tärkeää, että lahja joko antaa muistoja/elämyksiä, on hyödyllinen tai maistuu hyvältä!

Pikkuveljeni yllätän elämyksillä, yleensä lipulla keikalle tai festarille. Tänä vuonna paketista löytyy lippu Red Hot Chili Peppersin keikalle.

Isoveli saa aina jotain käytännöllistä ja tyylikästä, veli kun on tarkka tyylistään. Viime vuonna paketista löytyivät kauniit acnen hanskat ja tänä vuonna sinne varmaan eksyy saman merkin lompakko. Etteivät ne kortit ja setelit aina olisi siellä taskun pohjalla..

Äidilleni ostan lukemista. Hän rakastaa hyviä kirjoja, mutta jaksaa harvoin etsiä sellaisia. Siksi pakettiin eksyy aina pari tarkoin valittua kirjaa. Ja suklaata totta kai.

Isälle vien herkkuja. Uusia makuja, joihin olen itse rakastunut. Avarran samalla hänen kuvaansa kasvisruuasta, pitkälle on jo päästy!

Ystävien kanssa olen sopinut ettemme lahjo toisiamme, vaan annamme toisillemme aikaa.

Kaisa
169/264 | 

Meillä kotona antamisen iloon liittyy erityinen yllätyksellisyys. Olemme poikaystäväni kanssa tehneet sopimuksen, että merkkipäivinä ja yleisinä lahjanantopäivinä (esim. joulu tai ystävänpäivä) emme anna toisillemme mitään lahjoja. Voimme toki juhlia yhdessä, mutta sitten ne lahjat täytyy antaa aina yllättäen. Tämä onkin osoittautunut tosi kivaksi käytännöksi. Itselleni lahjoja on tupsahdellut useimmiten keskellä harmainta arkea ja ne ovat myöskin olleet todella mieleisiä ja toivottuja, kun niitä ei ole hankittu "pakolla". Idea lahjaan tulee usein arjessa, kun seuraa toinen toisensa arkikuvioita, esim. mikä vaate olisi tarpeen, mitä esinettä hän ehkä käyttäisi, mistä jutuista hän on kiinnostunut lukiessaan lehtiä/katsoessaan TV:tä, tai mitä hän esim. tiirailee kauppojen hyllyiltä. Joskus lahja on kotimatkalla kaupasta mukaan tarttunut kullan lempiherkku. Se pitää vain antaa juhlavasti ja esim. rakkaudenosoitusten kera niin siitä tulee mitä hellyyttävin lahja :)

Marizka
170/264 | 

Antamisen ilo merkitsee yksinkertaisesti sitä hyvää oloa ja lämmintä tunnetta, jota tuntee kun huomaa vastaanottajan huulilla aidon hymyn lahjan antaessaan. :) Kyse ei tarvitse olla edes isosta asiasta. Itse annoin miehekkeelleni muuta päivä sitten suklaakalenterin ja mies ilahtui siitä kovasti vaikka kyse olikin niinkin pienestä asiasta. :)

Lumivalkoinen
171/264 | 

On oikeasti maailman ihaninta ilahduttaa muita ihmisiä. Jouluna tai muulloinkin. Ostan läheisilleni pieniä lahjoja ynpäri vuoden jos jotain sopivaa osuu kohdalle. Mä vietän joulua yksin joten joulun suurin ilo syntyy tänäkin vuonna lahjojen antamisesta. Muista kuinka viime vuonna ostin on-off -miesystävälle lahjoja senkin jälkeen kun ilmoitti että ei halua viettää joulua mun kanssa. Sitä haluaa viimeiseen asti uskoa hyvää muistakin ihmisistä.

Anni2455
172/264 | 

Minulle antamisen ilo on sitä, että lahjani yllättää saajansa ja tulee tarpeeseen. Se ilo, joka saajasta vilpittömästi paistaa, piristää lahjan antajaakin. Esim. omia kavereita muistan paketeilla, jotka viestittävät minun todella ajatelleen vastaanottajia.

Lraurau
173/264 | 

Kotiin kannan, paketoin ja annan.

Joskus saatan pensseliin tarttua,

silloin saattavat korttikokoelmaskin karttua.

Oli paketti pieni tai suuri

on lahjoittamisessa ilon juuri.

Ja onhan riemusi aina niin syvä

kun saan olla sinulle hyvä.

Taipuu aina hymyyn suu

kun yllätys iloinen paljastuu.

Elli
174/264 | 

Olen sita ihmistyyppia, joka huolehtii ensin muista ja sitten vasta itsestaan. Tunnen oloni onnelliseksi voidessani auttaa muita ja antaa heille jotain - olipa se sitten jotain niinkin pienta kuin hymy heidan kasvoillaan.

Nain joulun aikaan on pakko myontaa lahjoista puhuttaessa antamisen ilo on huomattavasti suurempi kuin itse lahjojen saaminen. Mukavaahan toki sekin, mutta toiselle, erityisesti mieluisan lahjan antaminen, on aivan ihanaa!

pinja
175/264 | 

Mulle antamisen ilo tarkoittaa sitä, että voi ja saa tuottaa iloa jollekin toiselle. Ei ole mitään parempaa, kuin nähdä lahjan saajan silmiin syttyvä aito ja innokas palo sekä kasvoille levittyvä hymy, kun lahja on mieluinen ja toivottu.

Jenni
176/264 | 

Olen aina rakastanut lahjojen antamista omille läheisille ihmisille, ihan ilman syytäkin, en tarvitse mitään juhlapäivää ostaakseni jotain. Jos näen jotain josta tulee joku tärkeä mieleen, nappaan sen mukaan.

Tänä jouluna vietän ensimmäistä yhteistä joulua mieheni kanssa, ja en malta odottaa hänen ilmettään kun saa varmasti mieluisan odottamattoman yllätyksen, kun annan paketissa keikkaliput ensi vuodelle hänen fanituksen kohteensa keikalle :)

Lelle
177/264 | 

Lapsen ilme, kun hän paketin avaa! Miten jännittyneen utelias ja malttamaton! Sitä tapahtumaa on ilo katsoa. Se lämmittäää mieltä ja sydäntä.

wilma_
178/264 | 

Lahjojen vastaanottaminen saa aina oloni hieman vaivaantuneeksi, mutta lahjojen miettiminen muille, ostaminen ja antaminen on moninverroin mukavampaa. Se toki stressaa, että onko onnistunut valinnassaan ja ilahtuuko lahjan saaja.

jenya
179/264 | 

Antamisen ilo on mun mielestä parasta joulussa. Panostan joululahjoihin paljon, että lahjan vastaanottajalle se olisi mieleinen.

Tulee aivan valtavan hyvä olo, kun saa toiselle hyvän mielen.

Lempi
180/264 | 

Se ilo, mikä kuvastuu rakkaan ihmisen silmistä kun paketti on avattu - sitä on antamisen ilo.

henna
181/264 | 

Antamisen ilo kiteytyy aika hyvin siihen ilmeeseen, joka lahjansaajan kasvolle ilmestyy paketin auetessa. Lahjan hinnalla ei ole mitään väliä.

helma
182/264 | 

se on vaan kivointa, kun tietää löytäneensä toiselle täy-del-li-sen lahjan. se täpinä ja kihinä, kun sen pääsee antamaan.

Jepatsi
183/264 | 

Tarpeellisten lahjojen antaminen on ihanaa. Ei mitään rihkamaa, vaan sellaisten mitä lahjan saaja todella tarvitsee ja arvostaa. (sellaisia lahjoja on myös paljon kivempi saada ;)) palkitsevinta on nähdä toisen ilme kun paketista tulee jotakin tarpeellista.

Tälläinen setti olisi ihaninta laittaa pukinkonttiin rakkaalle isosiskolleni, joka on raskaana. hän todella ansaitsisi sen. <3

Edgie
184/264 | 

Kaikkeista parasta on tehdä lahjoja, joita toinen tarvitsee ja joista toinen tulee iloiseksii!

Terhiliini
185/264 | 

Antamisen ilo merkitsee sitä läikähdystä sydämessäni, jonka tunnen, kun lahjapaketin sisältö paljastuu kärsivällisen aukomisen jälkeen pienen saajan eteen - silmät alkavat loistaa ja kuuluu huuto: "äitiii, mä kuolen, tää on niiin iiihanaaa, tätä mä on aina toivonut!!". Samassa ohikiitävässä hetkessä tuntee jaetun ilon, joka koskee itseä lahjan antajana (onnistuinpas!) että toista lahjan saajana (ihanaa, että se tykkää!).

Nemo
186/264 | 

On olemassa ihmisiä, joille yksinkertaisesti rakastan antaa asioita. Jos keksin täydellisen lahjaidean, oli se sitten kaupan hyllyltä tai jotain itse tehtyä, tavaraa tai palvelus, voin kuvitella sieluni silmin miltä lahjottava näyttää lahjan saadessaan. Hykerrellen sitten pohdin lahjaa ja herkuttelen tilanteella, jossa saan nähdä itselleni tärkeän ihmisen ilahtumisen.

Minulle lahjojen antaminen ei siis ole mitään tolkuttoman pyyteetöntä touhua, sillä saan itse loputtomasti iloa muiden ilahduttamisesta.

Myös toisten yllättäminen positiivisesti on elämän suola, eikä se rajoitu vain läheisten yllättämiseen. Mummelin päästäminen istumaan bussissa, oven auki pitäminen kärryjen kanssa taiteilevalle siivoojalle... Pieniä asioita, joiden antamisesta saa itselleen niin paljon.

Vaikka olenkin hillitön pessimisti, en minäkään voi olla saamatta positiivista energiaa muiden päivän piristämisestä!

taina
187/264 | 

Lahjojen antaminen itse asiassa ei ole aina niin helppoa,kun joskus halu antaa on paljon suurempi kuin mitä lompakossa on rahaa.Silloin täytyy keksiä jotain erikoista halpaa ja kivaa tai löytää tosi hyvä tarjous.Oikeastaan antaminen on vaikea taitolaji,ei pidä kaikkeansa antaa,mutta jotain mukavaa.En oikein tiedä ,tätä asiaa täytyykin miettiä,jotta osaisin olla keskittymättä siihen lahjan hintaan yms.tai siihen vastalahjan antamisen:)huh, miettimisen arvoinen asia!

Jioona
188/264 | 

Mitä antamisen ILO merkitsee...etenkin jouluna....Omakohtaisesti voin tunnustaa rehellisesti, että antamisen ilo on omasta "sukujoulusta" välillä aika kaukana :) kun lahjoja hankitaan isälle, äidille, siskolle, poikaystävälle, poikkiksen äidille, isälle, isoveljelle, isoveljen vaimolle, niiden vauvalle, siskolle ja sen miehelle, kaksoisveljelle ja molempien kummitädeille...alkaa antamisen ilo muuttua joulukauhuelokuvaksi jossa juostaan yhdestä kaupasta toiseen, kutoen samalla villasukkaa vasemmalla kädellä kun ojennetaan visaa toisella kädellä ToysRus liikkeen kassalla olevalle kärtyisälle myyjälle, joka on ilmeisesti koko päivän kuunnellut samaa "tip tap tip tap" biisiä lasten itkulla höystettynä. Kun kaikki lahjat on sitten saatu ihmeenkaupalla hankittua tai askarreltua alkaa show nimeltä: "miten taitavasti saat pakattua pienet ja isot, särkyvät ja painavat paketit mukaan ja kuljetettua 500km pohjoiseen kamalimpaan jouluruuhkaan muiden kärtyisten ja väsyneiden matkaajien kanssa (joulun rauhaa parhaimmillaan). Perillä paketoit aamuyöstä 23. päivä pakettaja jotka rutistuivat ja aukesivat matkan aikana. Osasta katosit myös kortit, jolloin joudut avaamaan paketit ja tarkistamaan kenelle mikäkin kuuluu. Kun vihdoin aatto ja lahjojen jako koittaa yritetään tietenkin päivän aikana ehtiä haudoille (kyllä ne kuolleet vaan tietää jos käyt päivän myöhässä sytyttämässä kynttilät), mummoloihin sekä molempien perheiden luokse. Tietenkin myös siinä sivussa purkitat sillit ja sipulit, sillä sukulaiset eivät vaan saa niihin samaa makua kuin sinä ja he odottavat omia purkkejaan joka vuosi (ja jos vihaavat silliä ja heittävät purkin roskiin selkäsitakana hehän eivät sitä myönnä etteivät veisi iloasi jonka saat sillien purkittamisesta ja kalalle haisevista sormistasi). Tietenkään sillejä ei voi purkittaa aiemmin, nehän eivät maistuisi niin tuoreelta. Tietenkin joka paikassa johon menette sanotaan: "No nytkö jo lähdette? Vastahan te tulitte. Ja kun saavutte toisaalle: "No mikä teillä kesti, me oltiin jo nukahtaa täällä, kellokin on vaikka mitä". Aatto huipentuu siis antamisen iloon kun paketit avataan ja todetaan että paita oli väärää kokoa, äiti oli ostanut siskolle saman kirjan ja palapeli joka paljastui paketista olikin se sama joka koottiin jo edellisvuonna.

Ja silti sitä joka vuosi odottaa joulua ja haluaa kaikille jotain mukavaa löytää, sitä kai se on se antamisen ilo :) Mun iloa tuo tuotepaketti vois jonkin verran auttaa, siinähän olis jo paketti "anopille" valmiina ja näin olis yksi nimi listalta ruksittu. Hahaa, kiitos kun sain avautua, joulua kaikille :D

Nooda
189/264 | 

Mun mielestä antamisesta tulee niin ihana fiilis, varsinkin kun antaa lahjan kasvotusten. Mikään ei korvaa sitä vilpittömän iloista ja onnellista ilmettä lahjansaajan kasvoilla... : ) Teen lahjan usein myös itse, koska uskon että sillon lahjansaaja voi tuntea itsensä todella tärkeäksi ja merkitykselliseksi persoonaksi, että olen todella ajatellut lahjansaajaa. :) Vaikka niin kivaa onkin saada, pakko sanoa näinki kliseisesti et "parempi antaa kuin saada", niin se vaa menee!

Sparrow
190/264 | 

Antamisen ilo on mahtava tunne kun keksii jotain oikeesti kivaa ja jollekin tietylle ihmiselle sopivaa:)) Rahalla ei oo merkitystyä vaan idealla!

suklaasydän
191/264 | 

Antamisen ilo tulee tietenkin siitä että se lahjan saaja ilahtuu. Siitä tulee itsellekin iloinen mieli.

Essu
192/264 | 

Olen tehnyt koko kuluneen syksyn 60% työaikaa, koska olen halunnut antaa päivähoidossa olevalle lapselleni enemmän aikaa. Se on mielestäni tärkeintä mitä lapselleen voi antaa ja olen nauttinut jokaisesta päivästä -joskus enemmän ja joskus uhmaikäisen taaperon kanssa myös vähän vähemmän :). Puolisolleni olen suunnitellut antavani joululahjaksi vapaapäivän arjesta, siältäen lahjakortin hierontaan ja hänen lempilounaspaikkaan. Tulen niin hyvälle mielelle, kun tiedän hänen pitävän lahjasta ja arvostavan sitä. Siinä se, mitä ekana tuli mieleen antamisen ilosta (jos ei kaksimielisyyksiä ei lasketa mukaan :D)

Mukavaa joulunodotusta sinulle!

tytto
193/264 | 

minulle se merkitsee rakkautta. aina ei tarvitse antaa materiaa, yleensä aineettomat asiat kuvastavat rakkautta paremmin.

anna
194/264 | 

Hymyä, iloa, naurua. Sitä että oppii tuntemaan läheisen vielä paremmin kun näkee mitkä niistä jutuista ovat ne ihan oikeasti mieluisat. Yllätyksiä, maanantaimasennuksen kukistamista. Ihania hetkiä,lämpöä, rakkautta. :-)

Vakilukija
195/264 | 

Antamisen ilosta muistan sen hetken kun ymmärsin pienenä tyttönä että lahjojen antaminen on oikeastaan hauskempaa kuin saaminen. Pyrin antamaan kaikille läheisille lahjat ja mietin lahjoja todella tarkkaan, mikä olisi kenellekkin hyödyllinen ja mistä lahjan saaja pitää. Tänä jouluna olen tehnyt paljon käsitöitä( rahatilanteesta johtuen)

Hyvää joulua Nelliina:) molemmat blogisi on ihan huippuja!

emma
196/264 | 

Antamisen ilo. Olen itse kotoisin hyvinkin vaatimattomista oloista. Kun muut kävivät ravintoloissa perheidensä kanssa, ajoimme äitini kanssa hänen pienellä pösöllään lentokentälle (sinne matkaankin menevä n. 5 euroa oli iso ja kiitelty raha) ja ostimme puoliksi geishapatukan, jonka söimme katsellen yli lentäviä lentokoneita. Samalla unelmoimme siitä, mihin lentäisimme kun meillä olisi siihen mahdollisuus.

Nyt kun itse olen aikuinen ja käyn töissä nautin siitä kun voin silloin tällöin hemmoitella äitiäni ja lastani antamalla jotain, minkä eteen olen nähnyt paljon vaivaa. Kun oikeasti antaa omastaan toiselle tuntee myös itse olevansa tarpeellinen. On ihana nähdä, kuinka jo pienellä teolla voi oikeasti tehdä toisen elämästä kirkkaamman, varsinkin sellaisen, jolle se ei ole itsestäänselvyys.

Minulle antaminen on oikeastaan aika itsekäs nautinto, koska pystyn niin käsinkosketeltavasti käsittämään sen,miltä tuntuu saada,kun ei ole paljoa. Mielestäni antaja on aina se suurin saaja, sillä antaminen tuntuu paljon paremmalta, kuin saaminen ja jokaisella meillä on jotakin mitä antaa. On se sitten hymy, lahja tai avustus sitä tarvitsevalle, niin eniten se palkitsee antajansa.

Harrastan itse hyväntekeväisyyttä köyhille lapsille ja eläimille ja teen sen täysin itsekkäistä syistä, niin voin paremmin. Uskon, että jokainen meistä olisi onnellisempi, kun osaisi antaa, jakaa ja luopua omastansa muille. Sen tuoma valaistus ja onni on kaikkein suurin lahja. Ja loppujen lopuksi, mitään emme saa mukaamme ja ehkä elämän rikkaus on juuri siinä miten onnellisia olemme ja kuinka onnellisiksi muut teemme, antaminen on ainakin yksi suorin tie onneen.

Inanaa
197/264 | 

Rakastan saamista, mutta rakastan aivan yhtä paljon antamista. Jos olisin rikas, ostaisin koko ajan lahjoja ihanille ihmisille. En tiedä mikä siinä on, mutta kaupoissa silmäni vaeltelee ympäriinsä ja mietin omien himojeni lisäksi mikä juttu sopisi kellekin läheiselleni. Esim. joululahjat ostan kaikille, vaikka menisin henkilökohtaiseen konkurssiin. :D

My
198/264 | 

Tietty sitä kun näkee miten iloiseksi lahjan saaja tulee kun saa kovalla vaivalla hankkimani lahjan :) Se on niin palkitsevaa(yhtä kivaa kun ihanan lahjan saaminen!!) kun hartaasti mietitty lahja saa toisen _oikeasti_ iloiseksi!

Susan
199/264 | 

Antamisen ja auttamisen ilo ovat molemmat lähellä toisiaan, ainakin itselleni.

Auttaessani tai antaessani jotain, koen saavani sen moninkertaisena takaisin, sillä nähdessäni saajan ilon ja riemun, minunkin sydämeni täyttyy moninkertaisesti ilosta ja riemusta. :)

hheidi
200/264 | 

Antamisen ilo.. Se on sitä kun saa rakkaan ihmisen hymyilemään yllättämällä, antamalla lahjan, sanomalla jotain hyvää. Näyttämällä, että toinen on tärkeä.

Marble
201/264 | 

Rakkaan ihmisen iloisen yllättynyt ilme. <3 Valitsen lahjat tarkasti, ja esim. siskolleni,jonka tunnen niin hyvin,olen aina onnistunut ostamaan lahjan josta hän todella on oikeasti iloinen ja yllättynyt. Se tuntuu hyvältä. Tykkään muutenkin pienillä asioilla yllättää rakkaimpiani myös arjen keskellä, osoittaa että rakastan. Tällä hetkellä 3-vuotiaalle kummipojalle on ihanaa antaa lahjoja ja ylläreitä. Nähdä mikä ilo tulee jo pelkästä paketista, ja voi sitä riemua kun sieltä löytyy jokin mieleinen lelu, josta jaksetaan iloita monta monta päivää. :)

Rakastan lahjojen antamista melkeinpä ennemmän kuin saamista.

Iloista joulun odotusta!

KR
202/264 | 

Toista viikkoa jo sairaalassa kivunhoidossa. onneksi pääsen sentään kännykällä surffailemaan ja piristämään itseäni iloisella ja värikkäällä blogillasi! Tuosta mokkahameesta tuli aivan sinun näköisesi!!! Ihana! Punaista joulun odottelua! ;)

Tanjuli
203/264 | 

Olen huomannut, että tälleen isona lahjan antamisesta tulee ehkä jopa parempi mieli kuin lahjan saamisesta. Lapsena oli vain tärkeintä, että sai mahdollisimman paljon lahjoja!

Oimutsi+oibeibi
204/264 | 

Antamisen ilo on sitä, kun ei ole pakko vain hankkia jotakin jotta lahjavelvollisuus täyttyisi, vaan haluaa antaa jotain saajalle sopivaa. Ja sitten ykskaks keksii mitä se on!

Antamisen iloon kuuluu olennaisesti se, että lahjan voi antaa milloin tahansa, ei vain jouluna tai syntymäpäivänä.

-TIINA-
205/264 | 

Antamisen ilo merkitsee enemmän kuin ilo saamisesta. Annettavan lahjan ei tarvitse olla hieno ja kallis, tärkeintä on ajatus. Lahjan saajan silmissä näkyvä ilo saadusta lahjasta on parasta! Eikä lahjoja tarvitse antaa vain merkkipäivinä, arkena annetut pienet lahjat läheisille piristävät mukavasti!:)

Katrocks
206/264 | 

Antamisen ilo on mielestäni suurin ilo silloin, kun olet löytänyt läheisellesi jotain mistä he pitävät aivan sattumalta - ei suinkaan niin, että lähdet varta vasten jotain ostettavaa etsimään. Myöskin silloin, kun annat jotain henkilölle, joka ei aidosti odota mitään.

Alice
207/264 | 

Antamisen ilo on parhaimmillaan silloin, kun antaa apua sitä tarvitsevalle. Apu voi olla aikaa yksinäiselle, ruokaa vähävaraiselle, tukea lähimmäiselle..hyvää voi tehdä lukemattomissa yhteyksissä. Oma lempparini ovat vanhukset ja eläimet.:) Luin juuri pro animals finland:in facebook -sivuilta, kuinka joku pienellä eläkkeellä oleva mummo oli odottanut eläkettään, ja laittanut vähistä rahoistaan apua Romanian tarvitseville koirille. Siinä esimerkkiä kaikille..

Ret
208/264 | 

Antamisen ilo merkitsee... kliseisyydestään huolimatta "moninkertaista iloa", joka piristää joka päivä. Iloa syntyy: ajatuksesta ilahduttaa toista, ilahduttavan asian / teon / jutun / tapahtuman / tapaamisen valmisteluista, kutkuttavasta ajatuksesta miten saaja ilahtuu, saajan ilahtuneen ilmeen näkemisestä, eikä siinäkään vielä kaikkia :), toisen ilahduttamisen muistamisesta vuosienkin jälkeen.

NKoo
209/264 | 

Lahjojen antaminen on ihanaa. Voi, että toivoisin osaavani tehdä itse paljon lahjoja. Koska en osaa, ostan. Mutta ei se haittaa... mietin & pohdin tarkasti mitä toinen haluaisi/"tarvitsisi" :)

Tänä vuonna harmaita hiuksia tuottaa mieheni lahjojen ostaminen. Hän, jolla on kaikkea, on vaikein lahjottava. Mutta ei se mitään, rakastan jouluisia kauppoja ja pyörin niissä enemmän kuin mielelläni :) Olen varma, että mies ilahtuu. Pojan lahjat on jo mietitty. Jee!

Teija
210/264 | 

Itselleni antamisen ilo konkretisoituu parhaiten lahjoittamisella rahaa tai tavaraa hyväntekeväisyyteen (muulloinkin kuin vain jouluna). Tietysti nautin lahjojen antamisesta lähimmäiselleni - erityisesti pienille kummilapsilleni - ja näen mielelläni vaivaa heidän lahjojen miettimisessä, mutta se että opiskelijabudjetinkin rajoissa annetut pienet summat voivat merkitä jollekin kehitysmaailman lapselle tai aikuiselle kirjaimellisesti koko elämää, on jotain paljon suurempaa.

Esh
211/264 | 

Minä en ehkä aina muista tai osaa kertoa välittäväni itselleni tärkeistä ihmisistä jotka ovat apunani ympäri vuoden. Mutta panostan sitten jouluna lahjojen suunnitteluun, sisältöön ja ulkonäköön ja yritän antaa jokaiselle jotakin, josta he pitävä. Haluan edes kerran vuodessa kertoa heille omalla tavallani että he ovat tärkeitä minulle.

piikuli
212/264 | 

Suunnittelen ja mietin, että mistä olisi eniten hyötyä ja iloa lahajan saajalle. Eilen pööpöilin Marimekon liikhessä iso marimekon pussukka käessä. Se oli niin siskoni näkönen, mutta sitten tulin ajatelleeksi sitä, tarvitseeko siskon pussia (tyvärellä on rikkaat kummit=kaapit täynnä marimekkoa). Vaikka jätin vielä pussukan kauphan, niin aion sen sieltä vielä käydä ostamassa, koska se oli niin siskoni näkönen ja ei niitä pussukoita tartte heti alkaa käyttähmän. Käyttäkhöt vaikka eläkeiässä lääkepussina :D Perinteenä minulla on ollut antaa kiva eläin/luonto kuvitettu vuosikalenteri toiselle siskolleni. Kalenteri on varma ilahuttaja, kuvat täytyy laavata läpi heti paketista paljastuttuaan:) Minusta on ihanaa kuljailla kaupoissa ja miettiä, että mistä äitini/isäni/poikaystäväni/kummini tykkäisi. Äiti ossaa arvostaa lahjakortteja vaatekauphaan/hieronthan, koska sillon pääsee hemmottelehman ittiään<3 Ja minä tykkään ku koko konkkaronkka makkaa olkkarin sohvilla fazerin sininen ähkyssä ja lukkee joululahaja kirijoja. Se on se suurin kiitos, mitä voi saaha:)

Shayja
213/264 | 

Antamisen ilo: En ikinä osta lahjaa vain, koska jotakin on pakko antaa. Jos tällainen tilanne kuitenkin tulee, käyn hakemassa kukkakaupasta ruusun. Haluan panostaa lahjoihin, ja erityisesti antaa jotakin, joka sopii lahjansaajaan. Eli kivan näköinen kynttiläteline ei ehkä kerro mitään vastaanottajasta tai meidän välisestä suhteesta (paitsi sen, että en oikein tiedä mitä olisi pitänyt antaa, joten annan jotain nättiä)

Kaikista ihaninta on kun osuu nappiin, ja näkee kasvojen kirkastuvan. Parhaimpia reaktiota on ollut sanaton hiljaisuus/hämmästys ja korviavihlova kiljunta, kun lahja on ollut miellyttävä. Sitten voi tyytyväisenä myhäillä, että hihii, mä sain ton aikaan. :)

MillaS
214/264 | 

Antamisen ilo on itselleni hienompaa kuin saaminen. Usein sitä jännittää miltä vastaanottajasta tuntuu kun hän avaa lahjan (tai kirjeen, kortin tms) ja yllättyy. Meidän suvussa on aina ollut kortit hyvin suuressa osassa lahjaa; niitä on valittu tarkkaan ja huolella. Sitten kortteihin runoillaan ja keksitään joku lahjan saajaa sekä lahjaan liittyvä runo/satu/lause. Usein tämä on jo hauska ohjelmanumero kun äitini ja siskoni kanssa keksimme näitä korttiin laitettavia (useimmiten) runoja. Lahjatkin mietitään tarkkaan; tietenkin välillä sortuu antamaan konvehtirasian tai basic kynttilän, mutta yleensä lahja on mietitty tarkkaan ja siihen saatetaan keräillä osia jo pitkin vuotta :) Hinnalla ei ole väliä; harvemmin se kallista on. Mutta antamisen ilo on sitä kun vastaanottaja yllärryy positiivisesti ja tietää että häntä on mietitty ja ajateltu suuresti :)

Rose
215/264 | 

Olen aina ollut huono vastaanottamaan mitään. Olen saanut jo ihanan perheen, ystävät ja poikaystävän, enkä tarvitse enempää.

Antamisen ilo on korkeimmillaan, kun näen että jonkun läheisen on paha olla. Aina kun jollain ystävälläni on paha mieli jostain, yllätän tämän jollain itseleivotulla, tai ihan vain suklaalla. Kyse ei ole lahjan hinnasta, vaan ajatuksesta.

Poikaystävälle saatan tehdä kynttiläillallisen, tai jonkun hieronnan.

Äidille jo meikkaus, hiustenlaitto ja siivous ovat parhaitalahjoja.

Materialistiset lahjat on vaikeita ostaa, minusta se tunne on kaikkein tärkein.

Niin, ja se ihana hymy kun joku ilahtuu. Mistään ei tule niin ihanaa oloa :)

MeA
217/264 | 

Lahjojen antaminen on parasta melkein joulussa. Vaikka eihän sitä tarvitse olla edes joulu, voihan lahjoja antaa muuten vaan!

Joululahjaideoita keräilen ympäri vuoden, korvat ovat tällä tytöllä kokoajan höröllään. Parasta antamisessa on se, kun näkee vastaanottajan ilmeen. Suosin itsetehtyjä lahjoja ja varsinkin nyt kun olen työttömänä, olen oikein paneutunut tuohon itsetekemiseen. Yleensä lahjani yrittävät olla hyödyllisiä ja toivottuja, mutta välillä tulee ahaa-elämyksiä ja sitten se jokin lahja pitää hankkia. Paras ahaa elämykseni liittyy varmaan viime jouluun ja oman isäni lahjaan, kun näin kaupassa Pertsa ja Kilu DVD:n. Ja sehän on jotain isäni lapsuudesta. Lahja oli mitä onnistunein ja ensimmäinen elokuva DVD:ltä katsottiin jo jouluaattona! Oli kyllä itselläkin niin iloinen olo, kun näki toisen ilon.

j
218/264 | 

On kivaa miettiä, mistä lahjan saaja pitää ja millainen persoona hän on. Ja on mukavaa kun löytää juuri sopivan ja saajan näköisen lahjan. Myös iloinen ja yllättynyt ilme lahjan saajan kasvoilla on paras kiitos. Pidän lahjojen antamisesta melkein yhtä paljon kuin niiden saamisestakin :))

nhhea
219/264 | 

Aito vastareaktio merkitsee onnellisuutta, minkä saa kokea vain jos on antanut merkityksellisen lahjan; jotain muuta kuin materiaa.

Onnellisuus ja innostus pikkusiskon kasvoilla kun viimein sanoo leikkivänsä hänen kanssaan. Se ilme pysyy sydämessä kuin yksikään lahja annettu tai vastaanotettu.

Antamisessa on parasta kun saa vieräyttää onnenkyyneleet, nähdessään lahjansaajan silmissä rakkauden.

NinaKristina
220/264 | 

Ihana se piparkakkureunainen hame, KIITOS ideasta!! Tuo pitää tehdä jo tänä viikonloppuna.

Mutta siitä antamisen ilosta: haluan antaa muille sitä, mitä en itse ole saanut. Haluan antaa myös sitä hyvää, jota on kohdalleni osunut. Haluan antaa elämyksiä ja ajatuksia ja tunteen siitä, että saaja on tärkeä juuri sellaisena kuin on. Nämä kaikki ovat syitä siihen, miksi teen paljon vapaaehtoistyötä - se on antamista ja SAAMISTA parhaimmillaan. Joka kerta kun annan paljon, saan itse vielä enemmän. Näinpä tämä vapaaehtoistyön vuosi voisi olla myös itsekkyyden vuosi ;)

Antaminen kannattaa aina :)

Kiitos tästä ihanasta blogista, kiitos että kirjoitat ja kuvaat ja jaksat olla aina niin piristävä, elämänmyönteinen, pirteä! Synkkyyttä on maailma pullollaan, ilon pirskahduksia me kaikki juuri tarvitaan, ja käsillätekemistä! On upeaa, että tällaisessa muotiblogissa annetaan esimerkkiä itsetekemiseen. Tärkein ja kaunein VOI tulla myös kaupasta mutta useis itsetehty on se korvaamattomin. Antaa voi myös itselleen ja minusta käsitöiden tekeminen ja kaikki tuunaaminen on tosi arvokasta juuri minulle itselleni.

Kivaa viikonloppua!

rousku
221/264 | 

En yleensä anna lahjoja, tai en ainakaan osta lahjaa vain voidakseni antaa lahjan jonkun, esimerkiksi joulun takia. Siksi annankin lahjaksi yleensä vain asioita, joita olisin muutenkin tullut hankkineeksi jossainkohtaan, näin luultavasti vältytään myös ns. turhilta lahjoilta. On kuitenkin ilo aina ilahduttaa ystäviään ja rakkaitaan - mutta onneksi rakkauden osoittamiseen ei aina tarvita varallisuutta ja hienoja tavaroita tms. :)

Damdam
222/264 | 

Inhoan yli kaiken joulun ja muiden lahjomispäivien "pakko ostaa"-lahjoja. Myös näiden hätäpäissä hankittujen lahjojen saaminen on usein lähinnä kiusallista, kun mielessään miettii, mitä mä nyt tällekin taas teen.. Jos lahjan antaja ei viitsi ajatuksissaan miettiä, mitä lahjan saaja oikeasti haluaisi, kannattaisi lahja ehkä jättää kaupan hyllylle.

Minulle antamisen ilo merkitsee sitä, että näen lahjan saajan kasvoilta aidon ilon lahjan saamisesta, siitä, että lahja on todella harkittu ja juuri häntä varten hankittu. Iloisimman mielen saa sekä antaja että saaja, kunhan vähän pysähtyy miettimään tavarataivaassa :)

Inga
223/264 | 

Antamisen ilo on aikuisella iällä toiseksi parasta joulussa heti sen yleisen joulutunnelman jälkeen, jonka muodostumisessa kyseinen asia tosin on mukana. Antamisen ilo ei itselläni niinkään liity muihin lahjoihin tai vuodenaikoihin, jollain tapaa joulun aikaan tuntuu tärkeimmältä antaa jotain, josta lähjan saajan tietää aidosti pitävän ja ilahtuvan.

Viinestäjä
224/264 | 

Antamisen ilo liittyy toki lahjoihin, onhan ihanaa ilahduttaa toista ihmistä. Pitkään omaan kaappiin haaveiltu tuote ei välttämättä vastaakaan täysin odotuksia, ja odottaminen ja kuolaaminen on aina rutkasti parempaa kuin lopulta konkreettinen saaminen. :) Siksipä tykkäänkin ennemmin yllättää muita ihmisiä, joilla eivät osaa odottaa ja saavat kaiken sen hurman kerralla. Minä saan sitten odottaa hurmiossa sitä toisen iloa!

Lahjojen lisäksi ajattelen myös vaikkapa naapurintädin auttamisen (vaikkapa vain oven avaaminen) antamisena, josta tulee hyvä mieli itselle. Saatika antamisen näkyminen tulevassa työssäni, lähihoitajana, jossa antamisen ihmeen näkee jokaisessa toimessaan - vaikkakaan tietysti rahan eteen tehtävä työ ei aina asiakkaasta eli saajasta vaikutakaan yhtä vahvasti sydämestä annetulta kuin lahjapaketti sitä availevasta pikkutytöstä.

pupu
225/264 | 

Se ilme jonka näkee toisen kasvoilla silloin kun lahja on mieleinen, on lahja itselle. Se on antamisen iloa puhtaimmillaan.

LauraS
226/264 | 

Antamisen ilo on suurin ilo.

Shoppailu on ihanaa,

antaminen on vielä ihanampaa.

Nämä kaksi yhdessä= ihaninta<3

Hassujuttu
228/264 | 

Minulle antamisen ilo merkitsee paljon. Olen äärimmäisen pihi ostaessani itselle mitään, ja hyvin harvoin hemmottelen itseäni millään ylimääräisellä. Sen sijaan ostelen pieniä yllärilahjoja siskolle, poikaystävälle ja kavereille rahatilanteen salliessa. En tietenkään osta koskaan mitään "väkisin", koska paras antamisen ilo tullee siitä, kun tietää, että saaja oikeasti pitää lahjastaan! Ihanaa, kun tulee joulu! Tämä lahjojen antamista rakastava tyyppi on silloin ihan innoissaan! Rakastan sitä, kun saajan silmät loistaa ja suusta ei juuri muuta voisikaan tulla kuin "kiitos"

Salla
229/264 | 

Antamisen ilo merkitsee minulle sitä, että voin ilahduttaa läheisiäni ja kertoa, että he ovat minulle tärkeitä. Vaikka läheiseni tietävät, että välitän heistä, on kuitenkin ihanaa muistaa heitä lahjoilla, jotka osoittavat miten hyvin tunnen heidät ja jotka toisaalta ovat myös antajansa näköisiä. Ei siis ole kysymys materiasta tai kalliista lahjoista, vaan siitä, että tiedän, mistä läheiseni pitävät ja mikä tekee heidät iloisiksi. Minusta on myös tärkeää, että lahjat tuovat esiin muistoja antajastaan.

Pauliina
230/264 | 

Antamisen ilo on vuosittain kasvavaa iloa. Lapsena olin huono antamaan lahjoja, lähinnä vain joko kadehdin itselleni tai häpesin antamiani lahjoja. Ilo tulee siitä, että tietää löytäneensä saajalle jotain erityistä, josta tämä ei voi olla pitämättä, olkoon syy sitten se, että hän on hartaasti toivonut lahjaansa tai sitten se, että ei ole edes osannut toivoa. Pidän sellaisten lahjojen antamisesta, jotka kertovat siitä, että olen kuunnellut lahjan saajaa ja oppinut tuntemaan tämän mieltymyksiä, kenties lahja jopa liittyy johonkin yhteiseen kokemukseen, jonka tiedän olleen meille molemmille tärkeä. Minusta lahjojen antamisen ei todellakaan tarvitse tarkoittaa kulutushysteriaa, vaan mahdollisuutta osoittaa lämpimiä tunteita.

v-ka
231/264 | 

antamisen ilo merkitsee minulle paljon enemmän, kun saamisen ilo. rakastan antaa lahjoja, vaikkei olisikaan mitään syytä ostaa lahjaa. joulu ja syntymäpäivät on välillä stressaavia, jonka takia välillä tekisi mieli korvata näiden lahja-juhlien lahjat muuten vaan-lahjoilla ympäri vuoden <3

jennie
232/264 | 

Ennen ostin ja annoin paljon lahjoja tai tein palveluksia tms. ainoastaan siitä syystä, että tunsin saajien pitävän minusta enemmän silloin. ..heikko itsetunto siis on ollut, ja on ollut kova koulu kasvaa siitä eroon. Onkin ollut jopa hämmästyttävää huomata, että minua arvostetaan jopa enemmän nykyisin, kun esim. antamani lahjat eivät ehkä ole niitä toivelistalla olleita tai erityisen arvokkaita, mutta kuvastavat jollain lailla joko minun ja lahjan saajan suhdetta tai muuten yllättäviä valintoja kohteen mielenkiinnon mukaisesti hieman soveltaen. Aina lahjan ei tarvitse olla ihan niin mieleinenkään, jos siihen on upottanut muita merkityksiä.

Minusta on ihana ilahduttaa läheisiäni, ja esim. kirppareilla kiertäessäni jos löydän jotain, josta uskon jonkun ystäväni tai siskoni pitävän ostan sen heille. Rakastankin spontaaneja lahjoja enemmän kuin esim. joulun "pakko"lahjontaa. Spontaanisti ostetussa lahjassa on enemmän tunnetta, ja yllärilahjoja on parasta antaa. Tiedän kokemuksesta, että yllätyslahjoja on myös kiva saada, koska silloin tulee lämmin olo siitä, että toinen on ajatellut juuri itseä.

Inka
233/264 | 

Haluan ilahduttaa esim. kavereita, joten annan heille mieluiten jotain jolla on tunnearvoa =) ja yhdessä vietetty aika on paljon tärkeämpää kuin joku lahjaksi annettu esine.

joululapanen
234/264 | 

Antamisen ilo merkitsee mulle paljon sillon, ku saan antaa lahjoja hyville ystäville, koska mun mielestä on ihan parasta ostaa ystävälle sellanen syntsä- tai joultsalahja tai joku lahja, ku tietää et se kaveri tulee tykkäämään siitä ja sit jos siinä lahjassa on joku ajatus, eikä se oo vaa sellane hätävara suklaarasia tai suihkusaippuapakkaus ja voi kuvitella sen ystävän ilmeen tai reaktion ku se avaa sen paketin sillon ku ostaa niitä lahjoja :D En siis nyt tarkota mitään älyttömän tyhmiä lahjoja, mut siis sellasii lahjoja on ihana antaa, ku tietää et se lahjan saaja on toivonu sellasta tai se ei ite sitä viitti ostaa :) terkuin kävin just jouluostoksilla ja en malta oottaa et saan antaa ne paketit mun ystäväisille :D

äityli
235/264 | 

Antamisen ilo lähtee sydämestä. rakkaita ystäviään ja perhettä voi huomioida jollain heille mieluisella asialla, eikä se rajoitu vain Jouluun vaan on minulle enemmänkin elämäntapa. Antaminen tuo iloa antajalle ja saajalle ja luo lämmintä välittämisen henkeä tähän kylmään maailmaan.

Gia
236/264 | 

Antamisen ilo merkitsee sità, kun lahjansaajan silmàt kirkastuu ja suu kààntyy leveààn hymyyn. Sillon tietàà lòytàneensà jotain, joka oikeasti ilahduttaa.. Esimerkkinà vàhàn erikoisempi "lahja":pikkusiskoni otti itselleen tatuoinnin,jossa lukee àiti ja laittoi valmiista tatskasta kuvan naamakirjaan. àiti sitten nàki kuvan naamakirjassa ja liikuttui kyyneliin asti tàstà kiintymyksenosoituksesta. Lahjan ei aina tarvitse olla kallis ja hieno. Ajatus on tàrkein. Ja lahja,joka kulkee saajansa mukana pitkàn aikaa muistuttaa jokainen pàivà siità tàrkeàstà ihmisestà,joka lahjan antoi.. Hyvàt teotkin ovat kuin lahjoja,mikà on ihanampaa kuin muisto,joka saa hymyilemààn ja pelastaa pàivàn silloin kun kaikki menee pieleen..

Minnie
237/264 | 

Antamisen ilo tuntuu puhkeavan täyteen kukkaansa aina näin joulun kohalla, ainakin mulla. Mietin, pohdin ja pähkäilen lahjoja pitkät tovit ja haluan että jokainen lahja on saajalleen just ominta. Parhaassa (tai sitten pahimmassa) tapauksessa suunnittelen joululahjoja syyskuusta asti. Yleensä lahjaan päätyy jotain ite tehtyä, mutta ite tehdyt lahjat on yleensä niitä ihanimpia. Paras "palkinto" itelle on lahjan saajan onnellinen ilme.

Laura
238/264 | 

Antamisen ilo tänä jouluna on vähän erilainen kun aiemmin. Ensinnäkin entinen työpaikkani meni konkurssiin ja odottelen edelleenkin palkkarahojani, joten joululahjoihin ei taida olla nyt varaa ainakaan omin avuin. Toisekseen äidilläni todettiin rintasyöpä, joka saatiin poistettua onneksi leikkauksessa melko helposti. Siltikin tämä joulu tulee olemaan toista kuin ennen: tärkeintä on oman ajan antaminen, läsnäolo ja rakkauden osoittaminen läheisille. Ei hyvään jouluun muuta tarvita.

Paitsi ehkä ihana Jurliquen tuotepaketti. ;)

Hannatuu
239/264 | 

Antaminen oikeastaan lähtee jo siitä, että löytää jotain mistä tietää toisen ilahtuvan. Itse asiassa melkein parasta onkin se etukäteen hekumointi, että tietää löytäneensä jotain juuri jollekin tietylle sopivaa. Tänä vuonna olen virkannut ja neulonut melkein kaikki lahjat itse ja vaikka välillä epäilin jo alkavaa jännetuppitulehdusta, niin pelkästään jo lahjan saajan ajatteleminen on saanut hyvälle tuulelle ja on ollut ihan mahtavaa tehdä itse lahjoja. Upeinta on ehkä kuitenkin nähdä toisen ilme, jos tämän onnistuu yllättämään iloisesti. Se "miten sä arvasit, että haluaisin jotain tällästä?" -ilme. :)

Maya
240/264 | 

Kävin viemässä kaupungin kissatalon kodittomille ruokaa jouluksi. Heillä oli sellainen kampanja menossa kaupungilla ja siellä näkyikin kärry täynnä ruokaa, ihanaa että ihmiset välittävät! Taloa uhkaa muutenkin talven pakkaset joten toivotaan leuhaa talvea :/ en tiedä onko mulla nyt jotenkin erityisen herkkä päivä, mutta olen tässä pari tuntia jo nyyhkyttänyt polojen puolesta ja samalla ilosta että voin edes jotain tehdä kodittomien kattien puolesta. Toisille antaminen antaa kyllä itsellekin niin paljon hyvää mieltä!

Laura
241/264 | 

Antamisen ilo merkitsee minulle paljon ja antamiani lahjoja on monenlaisia. Tänä vuonne ajattelimme ystävieni kanssa ostaa toisillemme joululahjat "köyhän opiskelijan budjetilla". Silloin joku meistä ehdotti, että voisimme antaa aikaamme toisillemme kokonaiseksi päiväksi. Olemme kaikki vajonneet arjen kiireisiin emmekä ole nähneet toisiamme koko porukalla aikoihin. Siksi tyttöjen kesken vietetty päivä on tarpeen ja tällaisesta antamisesta tulee enemmän kuin hyvä mieli. Muistetaan, ettei antaminen ole aina materiaalista ja ihanaa joulua teille kaikille ! Toivottavasti saamme vielä lunta :)

Mimi de Paris
242/264 | 

Paatimme eraana jouluna poikaystavani kanssa, ettemme hanki ollenkaan joululahjoja vaan ne ostetaan alennusmyynnneista vasta joulun jalkeen. Nain tehtiin ja jouluaattona nokotettiin kuusen aarella ilman paketin pakettia. Vaan kuinka kavikaan, kun lahjojen oston aika tuli ei lahjan antaminen tuntunutkaan juuri miltaan kun lahjat ostettiin alerynnistyksessa, kiireessa ja stressissa.

Lahjan merkitys on juuri se, ettei sita valita kiiressa tai pohtimatta mita lahimmaiset todella tarvitsevat. Lahjan antamiseen liittyva ilo laikahtaa ensi kerran silla hetkella kun suunnittelee mita lahjoja kellekin hankkii. Itselleni erityisen tarkeaa on myos lahjojen pakkaaminen, siihen kaytan paljon aikaa ja ideointia.

Joulun aikaan meidan perheessa on ollut perinteena miettia myos elaman lahjoja, joka laajentaa lahjan saamisen ja vastaanottamisen taysin eri tasolle. Jokainen meista saa lopulta elamalta ne kaikkein tarkeimmat lahjat. Minun tarkeimmat lahjani elamalta ovat perhe, puolisoni ja lapset. Naista elaman lahjoista olen kiitolinen joka paiva.

Ps. Pahoittelen etta koneestani puuttuu skandit...

LauraL
243/264 | 

Rakastan lahjoja, niiden saamista ja varsinkin antamista. Aloitan joululahjojen miettimisen ja etsimisen jo lokakuussa. Mitään en yleensä ennen marraskuun loppua osta, mutta on mukava hypistellä tavaroita, tuijotella näyteikkunoita ja miettiä mikä olisi paras lahja kellekin. En halua antaa mitään sellaista, jota en olisi harkinnut tarkkaan. Ajatus on tärkein, lahjan ei tarvi maksaa paljoa tai yhtään mitään kunhan sen valinnassa on ollut ajatus mukana.

Laura
244/264 | 

Mä olen vähän liiankin innoissani lahjojen antamisesta. Mä harkitsen annettavaa lahjaa viikkoja, että se ois täydellinen ja sit kun vihdoin saan lahjan päätettyä ja paperit sen ympärille niin en millään malta odottaa, että saan antaa sen. Lähes aina käykin niin, että esim. synttärilahjat on sankarilla jo ainakin viikkoa ennen h-hetkeä. En vaan pysty pitämään lahjoja salaisuutena, jos tiedän että saaja mahdollisesti tulee pitämään siitä. Se hetki on vaan niin ihana, kun voi ilahduttaa toista. Joissain tapauksissa olen käynyt jopa ostamassa vielä toisenkin lahjan sankarille oikeaa päivää varten, kun omatunto on niin huono, kun pakotin toisen avaamaan lahjansa etukäteen. Synttärit ja joulu tietääkin yleensä tuplasti suuniteltua enemmän rahanmenoa. Antaminen on kivaa :)

Annia
245/264 | 

Antaminen on parhaimmillaan viesti "tunnen sinut, rakastan sinua, kuuntelen sinua ja kaiken tämän lisäksi tiedän hippuisen enemmän mitä elämässäsi tarvitset kuin itsekään osaat edes aavistaa".

Ee
246/264 | 

Olemme monena jouluna meinanneet sopia, ettemme osta joululahjoja toisillemme vaan vietämme vain yhteistä aikaa ja nautimme siitä. Se ei ole kuitenkaan koskaan pitänyt, sillä lahjojen antaminen on vain kivaa. (Ei sillä etteikö niitä oisi myös mukava vastaanottaa:)) Pidän lahjojen ostamisesta läheisille ihmisille kun tiedän että lahja tulee olemaan mieluinen ja tiedän sen ilostuttavan lahjan saajaa.

En itse asiassa pidä ollenkaan lahojen ostamisesta puolitutuille, koska tottakai vähän pelkään että jos lahjasta ei pidetäkkään siitä tulee vain yksi turha tavara lisää tähän maailmaan.

Ja lahjan ei tarvitse olla mitään kallista ja hienoa, vaan etenkin pienet omatekoiset asiat ovat yleensä niitä kaikista parhaita lahjoja. Sain kerran ystävältäni lahjan kun tiemme olivat erkanemassa. Se oli itse poltettu CD-levy johon ystäväni oli polttanut elokuvan ja hän oli tehnyt koteloon hienot kannet. Niinkin pieni lahja ja silti se saa minut vieläkin hymyilemään kun muistelen sitä. Sellaisia lahjoja haluan itsekkin antaa.

Henna M.
247/264 | 

Jännä miten tuota juuri nyt on joutunut miettimään - suvun kesken kun päätettiin että joululahjoja ei osteta tänä vuonna kokeilumielessä ollenkaan. Nyt olen havahtunut että tosiaan jään kaipaamaan sitä tunnetta, kun keksii jonkin kivan, juuri saajalleen sopivan lahjan. Täytyy keksiä muita tapoja ilahduttaa läheisiä. Vaikka halu antaa lahjoja on kova, niin tällä mennään mitä sovittu on.

ttuuulii
248/264 | 

Antamisen ilo on sitä kun saa antaa lahjan jollekkin itselle tärkeälle ihmiselle ja näin saada toinen tuntemaan itsensä tärkeäksi. Lahjan arvo ei ole tärkein vaan ajatus. Haluan, että minulle tärkeät ihmiset tuntevat itsensä erityisiksi ja muistetuiksi. Olen ihan vähän aikaa sitten oppinut antamisen ilon ja nykyään rakastan lahjojen ostelua ystäville ja perheelle, toki raha on valitettavasti rajana:D lahjoja miettiessä tulee löydettyä uusia puolia läheisistä ja täydellisen lahjan löytäminen tekee olon mahtavaksi! joulu on parasta aikaa toteuttaa antamisen iloa ja tehdä muut iloiseksi:)

Leena
249/264 | 

Mitä antamisen ilo minulle merkitsee?

Ilo antaa hyvää mieltä

sydäntä lämmittää

kohdalleen osunut lahja

toiselle tarpeellinen

tai iloa ja onnea tuottava

Antamisen ilo ei odota

vastalahjaa ollenkaan

Puhtaimmillaaan ei saaja tiedä

kuka mahtoi häntä muistaa

Sulle annan sydämestä

iloa, aikaa, olemista

taikka sitten tavaraa

tärkeintä antamisessa onkin

kun ollaan ihmisiä toisillemme

Alice
250/264 | 

Pääasiallisesti tärkeintä on, että lahjan saaja tulee siitä iloiseksi! On mukavaa, kun on osunut lahjavalinnassaan nappiin; antanut jonkin uniikin ja ihanan lahjan toiselle, minkä hän muistaa vielä vuosienkin päästä. Siksi minulle onkin aika tärkeää ostaa rakkaille jotain huolella valittua, ei välttämättä kallista lahjaa! Itse muistankin aina ne hetket, kun olen saanut jonkin mieluisan ja hienosti paketoidun lahjan, ja se todella liikuttaa, että joku on nähnyt paljon vaivaa ja aikaakin takiasi. Haluan ehdottomasti levittää tätä ihanaa tunnetta eteenpäin :)

Luffy
251/264 | 

Antamisen ilo on iloa, joka tulee siitä kun näkee toisen iloisen tai yllättyneen reaktion ja varsinkin pienille lapsille ja vanhemmille ihmisille on tosi mukava antaa lahjoja :)

Minttu
252/264 | 

Antamisen ilo merkitsee minulle sitä, että lahjan saaja tajuaa lahjan avatessaan, mitä olen sitä tehdessäni / hankkiessani miettinyt, ja tajuaa, kuinka välillämme on yhteys. Eli tärkeintä lahjassa on se ajatus lahjan taustalla.

Maria
253/264 | 

Rakastan antaa lahjoja, joiden tiedän merkitsevän lahjan saajalle paljon, ehkä muistuttavan jotain yhteisistä kokemuksista tai jotain mitä he eivät osannneet odottaa yhtään, mistä ova kuitenkin jo pitkään haaveilleet :) Viime jouluna annoin vanhemmilleni heidän elämästään tehdyt elämänkerrat, joita olin työstänyt koko vuoden, tietenkin vähän isovanhempien avulla ;) Kyllä se lämmitti sydäntä, kun näki heidän ilmeistä sen ilon! :)

MinnaPM
254/264 | 

Itse tehtyjen lahjojen antaminen on parasta. Itse en ole kovin taitava käsitöissä, mutta kudottu kaulaliina tai uusi aluevaltaukseni lasikorut ilahduttavat saajaa vielä enemmän kuin ostettu lahja. Rakkaudella tehty on mukava antaa.

KatjaR
255/264 | 

Mielestäni todellinen antaminen on ihmisen sisäistä antamista. Kun ihminen tietää ja tuntee itsensä syvältä, hän lahjaa antaessaan antaa jotain myös itsestään. Lahjan antaminen ja saaminen on vuorovaikutustilanne, jossa lahjan saajan ei ole tarvinnut ponnistella saadakseen lahjan. Hän voi nöyrin mielin vastaanottaa sen mitä toinen haluaa hänelle antaa. Ja siinä hetkessä hän antaa osansa omasta sisimmästään lahjan antajalle <3

marikki
256/264 | 

Antamisen iloa ennen on löytämisen ilo! Parasta on kun löytää lahjan, josta tietää että saaja repeää ilosta (ja erästä bloggaaja lainaten; pissii hunajaa. hih)!!

Isadora
257/264 | 

Se on kivaa kun löytää jotain jonka tietää ilahduttavan läheistään. Ihanalla lahjalla voi osoittaa tunteitaan tärkeille ihmisille. En nykyisin enää ostaa väkisin lahjoja jos en usko sen erityisesti ilahduttavan lahjan saajaa." Ajatus on tärkein" ei siis aina pidä paikkaansa, esim. jos summan mutikassa vaan valitsee lahjapakettiin saippuan ja tuoksukynttilän.

Ihanaa Joulunodotusta Neliina!

jenny
258/264 | 

Lapsen hymy kun hän aukaisee lahjapaketin on jotain sanoinkuvailemattoman ihanaa!

Rytsis
259/264 | 

Lahjominen on parasta jos lahja osuu nappiin ja saaja ilahtuu siitä suunnattomasti :)

heidi
260/264 | 

Antamisen ilo on yksi parhaista iloista. On ehkä hienointa jos onnistuu oikeasti piristämään ja ilostuttamaan jotakuta toista antamalla hänelle joko jonkun konkreettisen asian, tai vastaavasti esimerkiksi omaa aikaansa, apua jne. Antamisen ilon ei pidä (/pitäisi) liittyä vain jouluun! :)

Sipe
261/264 | 

Näin vanhemmiten lahjojen antamisen ilo on paljon suurempaa, kuin niiden saaminen (vaikka en tietenkään vastustele, jos minuakin halutaan lahjoa hehe). Tänäkin vuonna aloitin joululahjojen katselun sillä silmällä jo lokakuussa, koska haluan antaa sellaisen lahjan joka kuvastaa jollain tapaa saajaansa, enkä sitä viime tingassa aaton aattona ostettua konvehtirasiaa.. Parasta on katsella jouluaattona kun perhe avaa paketteja ja ilahtuu oikeasti valitsemistani lahjoista (:

vool
262/264 | 

Tärkein osa mitä antamisen ilo minulle merkitsee on se, että olen onnellisessa asemassa kun minulla ylipäätänsä on ympärillä henkilöitä joita haluaa muistaa ja jotka tätä myös arvostavat.

Toinen tärkeä osa antamisen iloa on aidot ja odottamattomat tilanteet. Elävä esimerkki viime kuulta: olin suosikkibändini keikalla ja sain keikan loputtua järjestyksenvalvojalta maahan tippuneen plektran. Samantien tunsin koputuksen olkapäässä. Nuori poika sanoi maksavansa viisi puntaa(!!) jos antaisin plekun hänelle. Tunnustaudun mahdottomaksi settilista/ ym lavalta irtoavan järkevän tavaran hamstraajaksi, joten no way kid.

Heti kiellon perään aivot alkoivat kuitenkin raksuttaa 1+1. Noin nuori poika, saattoi hyvinkin olla ensimmäinen kerta kun bändiä näki. Käännyin uudestaan pojan puoleen ja törkkäsin plektran hänelle "saat kuule ihan ilmaiseksi". Poika tuijotti hetken saamatta sanaa suustaan kunnes yhtäkkiä antoi minulle kiitoksen kera mitä suloisimman halauksen!

Edelleen tuo episodi jaksaa hymyilyttää ja mitä tästä opin oli se, että pieneltäkin tuntuva epäitsekäs teko saattaa parhaimmassa tapauksessa tuoda paljon iloa molemmille osapuolille.

Ei kovin jouluisa vastaus, mutta annetaanhan muinakin aikoina vuodesta. Hyvät joulukuut vain itse kullekin!

Riina
263/264 | 

En koskaan unohda avomieheni ilmettä viime jouluna, kun antamastani paketista paljastui Playstation 3:nen ja God of War 3 -peli. Hetkellisesti 26-vuotiaan miehen kasvoilla näkyi pikkupojan innostus, jollaista en ollut ennen hänellä nähnyt. Se, miten hyvä tunne itselle tulee, kun toinen on iloinen saamastaan lahjasta, on korvaamatonta.

Laura
264/264 | 

Minusta on ihana antaa lahjoja rakkaille ihmisille. Parasta on, jos lahja on saajansa näköinen ja tulee yllätyksenä. Yritänkin aina miettiä mistä lahjan saaja pitäisi kaikkein eniten, enkä sitä mikä miellyttää omaa silmää eniten. Lahjan saajan ilo saa minutkin hyvälle tuulelle ja hymyilemään koko loppupäiväksi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla