Vuosi 2020 kolkuttelee jo ovella, joten laitetaan perinteinen vuoden asut 2019 -postaus tulille. Tai tarkemmin sanottuna puolen vuoden. Näillä kokoelmapostauksilla on pitkät perinteet blogihistoriassani. Pieni kertaus kuluneeseen vuoteen toimii tehokkaana inspiksenä itselleni, sillä saan omista vanhoista vaatteistani aina uusia ideoita. Yhden ja saman vaatteen voi pukea niin monella eri tapaa. 

Tammikuu 

Vuoden ensimmäinen kuukausi oli vaatteiden osalta synkkä, olin selvästi hakeutumassa koko ajan mukavuusalueelleni eli mustan pariin. Tämä oli ihan ymmärrettävää, sillä olimme lähes koko kuukauden pois kotoa remontin vuoksi. Tummat värit sopivat yhteen ja niitä oli helppo pestä yhdellä pesukonekierroksella. 

Helmikuu

Vähän enemmän valoa ja väriä kuin tammikuussa! Pitkät ja kapeat takit sekä mekot ovat tyylini kulmakivi, se on tullut viime vuosina yhä selvemmäksi. 20-luvun linjat ovat pyyhkineet fiftarijutuilla pöytää. En ole tehnyt muutosta tietoisesti, tyyli on vain pikku hiljaa vuosien varrella hilautunut koko ajan enemmän ja enemmän suoriin leikkauksiin sekä laskeutuviin materiaaleihin.

Maaliskuu

Kevään saapuessa tyylini alkaa olla jo aikamoinen sekamelska. On tyllihametta, vajaamittaisia housuja, seeprakuviota ja vintagea. Tämä on ihan tyypillistä, en halua kahlita itseäni liian tiukkaan laatikkoon. Luovuudelle ja epämääräisillekin kokeiluille täytyy olla tilaa, vaikka jälkikäteen hävettäisikin :D Joka ainoa vuosi tyylikatalogistani löytyy niitä asuja, joiden kohdalla mietin jälkikäteen, että mikähän idea tuo oikein oli...

Huhtikuu

Uhana Designin kaksi kimonoa olivat kovassa käytössä heti kun talvi alkoi hellittää. Alan olla hieman huolissani niiden kestämisestä, mutta toistaiseksi väljät silkkikimonot ovat selvinneet ylikäytöstä. Toinen kävi jopa festareilla! Mutta järkevästi ajatellen vaatteet ovat lopultakin käyttöä varten, olivat ne kuinka ihania tahansa. Miten turhaa olisi pantata kaapissa lempivaatteitaaan ja pelätä niiden kulumista. Käyttöön vaan! Silkkikimonoista iloa arkeen ja juhlaan.

Toukokuu

Toukokuu on ensimmäiseltä puolivuosikkaalta sellainen kuukausi, että voisin pukea jokaisen asun heti uudestaan. Näytän itseltäni ja olen vaatteissa täysin kotonani. Asut eivät ole kokeellisia, vaan oikeastaan aika perusvarmoja minulle. 

Kesäkuu

Kimonot ja pitkät hulmuhelmat jatkavat voittokulkuaan. Pitää nostaa erityisesti esille tuo alempana kuvissa näkyvä vihreä haalari, en malta odottaa kesää, että pääsen pukemaan sen taas ylleni! Ehkä sitä voisi käyttää talvellakin, jos pukisi alle pitkähihaisen paidan ja sukkikset, mutta ihanimmillaan se on kuitenkin kesävaatteena. 

Siinä oli ensimmäinen puoli vuodesta 2019. Täytyy myöntää, että olisin odottanut itseltäni enemmän luovuutta. Toisaalta kulunut vuosi on ollut aivan hysteerisen kiireinen, enkä ole yksinkertaisesti ehtinyt olla kovin luova vaan enimmäkseen pukeutumista on ohjannut ajatus: jotain täytyy pukea ja aikaa on alle minuutti. No, se on elämää. Onneksi on ihania kimonoita, joilla voi aina naamioida itsensä pukeutuneeksi. Voisin käyttää tuota vihreää kimonoani joka päivä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010