Olen etsinyt Minna Parikan Cindy-kenkiä punaisina ja valkoisina niin kauan kuin jaksan muistaa. Cindy on Parikan ensimmäisiä malleja, ja luonnollisesti saatavuus on aika heikkoa, sillä valmistuserätkin ovat olleet siihen aikaan pienet. Nyt kävi vuosikymmenen munkki nettikirpparilla, kun löysin kyseisen mallin valkoisena omassa koossani. Kengät eivät tosin olleet enää ihan priimakunnossa, edellinenkin omistaja oli selvästi rakastanut niitä. Mutta otin silti riskin, sillä olen todistanut suutarini taikakykyjä ennenkin.

Cindyjen valkoinen nahka oli kärsinyt ja kantapään ruseteista oli liimaukset irtoilemassa. Myös korkolaput kaipasivat vaihtoa. Tässä kunnossa vein ne suutariin.

Suutarini maalasi nahkapinnan hiertymät lähes uuden veroisiksi, vaihtoi korkolaput ja liimasi rusetit tiukasti paikoilleen. Kengät ovat nyt kuin hyvin säilynyttä vintagea, ainoastaan nahan käyttörypyt ja sisäpohjan kuluminen kertovat siitä kenkiä on käytetty.

Ai että. Palvon kotikyläni suutaria. Se nainen pystyy mihin tahansa. Ja olen niin järjettömän iloinen näistä korkkareista että ei ole tosikaan! Kevät tule jo!

Ps. Jos jollain sattuu lojumaan nurkissa nämä Cindyt punaisina koossa 40, niin saa myydä minulle, en vastustele yhtään :D Tämä on yksinkertaisesti täydellisin kenkämalli mitä tiedän.

Kommentit (26)

Pippa
3/26 | 

Suutarit ovat tyystin aliarvostettu ammattikunta! Maksan silmää räpäyttämättä mitä vaan vakiosuutarilleni, joka vaihtaa korkolappuja, korjaa vetoketjuja laukuista, korjaa katkenneet korot ja liimaa melkein mitkä vaan kenkäraiskat kasaan! Vakiohemmo on pitkittänyt rakastetuimpien kävelykenkien käyttöikää vuosilla ja tehnyt kenkien kävelymukavuudelle ihmeitä. Ihania tyyppejä <3

Kaikki luokattoman huonoilla korkolapuilla varustetuttujen kenkien valmistajat (=vaihtoon kahden viikon käytön jälkeen) saisi kyllä ylipäänsä laittaa pariksi viikoksi häpeäpaaluun ja asettaa valmistuskieltoon loppuiäkseen...

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Minä myös suorastaan palvon suutareita, sekä tätä nykyistä Akaan suutaria että Tampeella asuessani omaa suutariani joka pelasti vintagesaappaani roskiskunnosta uuteen elämään :)

Huonot korkolaput on tulleet kuvioihin halpiskenkien myötä, ikävä kyllä :( ehkä ne on kertakäyttöisiksi tarkoitettukin.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

paulina

Voi herranjestas miten halpa! Täällä Helsingissä ei tuolla hinnalla tahdo saada edes uusia korkolappuja...

Vierailija

Juku, se on ollut halpaakin. Ajattelin, että hinta liikkuisi sellaisissa summissa, että kenkien todella pitäisi olla sellaiset, joita löytää kerran sadassa vuodessa.

Ellukoo
5/26 | 

Nainen!? En ole ikinä nähnyt suutarinaista! Ja aina kun oot puhunut sun luottosuutarista, olen kuvitellut hänet mieheksi! Oikeastaan ihan hassua. Miksei nainen muka vois olla suutari siinä missä mieskin? Kotikaupungissani kaikki suutarit, joilla olen käynyt, ovat aina olleet miehiä. Siitä tämä mielikuva kai on syntynyt. Nuo kengät ovat muuten aivan täydellisen ihanat <3

Katja_

Täällä ilmoittautuu yks naissuutari! :D nyt on meneillään kolmas vuosi oman suutarinliikkeen pyörittäjänä ja vieläkin miltei päivittäin saa kuulla kommentin "nainen suutarina?!" kun tiskin takana onkin nuori nainen eikä vanha ukko kuten suutarit yleensä mielletään, kyllä meitä naisia vaan löytyy Suomesta monen monta :) meidän luokalla suutariloulussakin oli akkavalta :D

Ellukoo

Olen oikeasti niiiiin iloinen kuullessani tämän! Minunkin kaupungissani taitaa olla yksi suutari(mies;) ja hänkin taitaa olla jo eläkeikäinen. Hänelle aina kiikutan kenkäni ja laukkuni ja joka kerta pelkään, että siellä on lappu ovella: "eläkkeellä". Ihanaa tietää, että tämä ala ei ole kuolemassa vaan uusia suutareita valmistuu! Ja olipa tosi hyvä, että sain tietää naissuutareista! Niinpä en sitten kuulu niihin, jotka hölmistyneenä tuijottaa, kun tiskin takana onkin joku kerta nainen ;)

Vierailija

Vakisuutarinliikkeessäni on 2-3 naista, ja parissa muussakin satunnaisesti käyttämässäni liikkeessä on ainakin yksi nainen. Tampereella siis ainakin on naissuutarien keskittymä. :-)

Hyyry
6/26 | 

Onpas ihana hinta! Täällä pk-seudullahan ei saa pelkkää korkolappujen vaihtoakaan enää alle kahdella kympillä. Siksi aina yritän kaikilta kysellä sitä edullisinta korkolappujen vaihtopaikkaa Helsingissä... kun vie monta paria kerralla, muutama euro per pari edullisempi hinta näkyy jo isona loppulaskussa. 

Petra Ilona
8/26 | 

Upeat! Itse haikailen Parikoista Edith-ballerinoja koossa 39, mieluiten mustina. Harmi ettei niitä(kään) valmisteta enää. :(

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012