Vedän sen luokan riemuitkuja tällä hetkellä, että tuskin olen ikinä ollut näin onnellinen kasasta paperia. Tarkemmin sanottuna kasasta 70-luvun paperia. En vaihtaisi tätä nippuani edes vastaavaan rahanippuun, no way!

Kaasokollegani parin vuoden takaa laittoi viestiä, että olisinko kiinnostunut ottamaan vastaan 70-luvun Burda-lehtiä, missä on kaikki kaava-arkit iskemättömässä kunnossa. Öh.. no enpä tietenkään, muuten vaan olen toivonut aikakonetta seitkytluvulle, kun vaatteet olivat vielä kauniita ja kankaat värikkäitä!

Sain eilen nämä kyseiset lehdet (ja niitä on paljon!) hyppysiini ja jouduin pitämään hiljaisen palvontatuokion Annen suuntaan, kuka nämä aarteet minulle toimitti. Anne, I love you!

Minä olen syntynyt NIIN väärällä vuosikymmenellä. Äiti, olen NIIN kateellinen sinulle, että elit nuoruutesi 70-luvulla. Hienoimmat autotkin ovat 60-70-luvun taitteesta! Jaaaaa sitten tuli 80-luku, minä synnyin, ja homma lähti menemään munille :D

Voitteko uskoa kuinka paljon keväällä tulee ompelukone surraamaan... tekisi mieli halata koko maailmaa juuri nyt, mutta tyydyn rutistelemaan vastahankaista Nöpöä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (26)

tiinu
2/26 | 

Vau! voi elämä miten täydellinen puolihame! ja niin kauniita pitsi/sifonkipaitoja. noilla kaavoilla voi saada mitä vaan aikaan. tommosia ei vain tehdä enää. huikea aarre!

justis
3/26 | 

Eiiiih... olen NIIN kateellinen! Kukahan minulle haluaisi lahjoittaa vastaavia...Joo, eikun yritän kateudesta huolimatta olla iloinen sun puolesta. Vaali aarrettasi, onnea :)

Mymmeli
4/26 | 

P.s. Ootko muuten tulossa pistäytymään sunnuntaina Helsingin Ofeliaan? Kannattaisi ehdottomasti:D

sari
5/26 | 

Oi,sulle sopisi täydellisesti tuo musta-valkoruutuinen kolmikerroshelma!Niin naisellinen.

Mymmeli
8/26 | 

Ihania! Itse yritän aina metsästää noita kaiken maailman antikvariaateista ja vanhojen papereiden myyjiltä. Etenkin 50's rocks. Harmi vaan kun harvoin löytyy hyväkuntoisia yksilöitä joita ei tarvitsisi käsitellä silkkihansikkain ettei paperi vaan murenisi...

10/26 | 

Tuo kolmannen kuvan (vekki)hame on niin ihana! *huokaus* Voi kun olis ollu parikymppinen 70-luvulla, mutta se nakki kosahti mutsille xP

11/26 | 

Mahtava löytö!
Onneksi on ihmisiä jotka säästää kaiken, niin tälläiset löydöt on mahdollisia :)

(ja juuri sen takia, mäkään en luovu mistään vähänkään tärkeästä ja ihanasta, voi sitten mun lapset kiittää joskus, eikö niin? :D)

piippi
12/26 | 

Meillä on noita lehtiä koulussa (pukuompelija alalla siis) varmaankin ensimmäisistä numeroista viimeisiin. Vanhoista lehdistä löytyy välillä niin ihania kaavoja että ei ole tosikaan.

14/26 | 

ARVOSTAN!!!!!
Oon monesti miettinyt, miksi muodissa aina lainataan niin paljon 1960- ja 1970-luvuilta ja tullut tulokseen, että silloin vaatteiden muotokieli oli puhtaan simppeliä, käytännöllistä ja vartaloa imartelevaa.

15/26 | 

Minullakin oli 2 kuukautta sitten melkein sama tunne, kun isoäidin vintiltä löytyi vanhoja Anttila-kuvastoja. Juurikin 60 ja 70 lukua, joita oli kiva hypistellä :)

Lim
18/26 | 

Herrajumala! Menivät lehdet oikeaan osoitteeseen. Itselläni on 70-luvun suuri käsityö-lehtiä, onhan niissäkin jotain, lähinnä neuleita, joita olen ajatellut alkaa tehdä. Mutta nuo näyttää joltain ihan muulta...

myohmy
20/26 | 

Nostalgiaa... maailmalla tapahtui, mutta kyllä Suomi oli 70-luvulla vielä aika peräkylä. Itse kasarilapsena olen kyllä täysin tyytyväinen syntymäkauteeni. Kun kuuntelee sen ajan musiikkia tai katselee sen ajan muotia niin eihän sitä voi olla hymyilemättä. :) Ihmisillä oli rahaa ihan määrättömästi ja työttömyyttä ei käytännössä ollut. Kaikilla oli asiat niin hyvin. :) Sitten tuli 90-luku ja lama ja minä elin teinivuosiani. Siitä alkoi alamäki, ja jotenkin sen jälkeen meininki on koventunut koko ajan. Kuka tietää miten tulevaisuudessa. No niin, tällainen avautuminen. Onhan tuollaiset vanhat kaavat ihan aarteita, jos ovat vielä ihan pistämättöminä säilyneet. :)

eve
21/26 | 

Mahtava löytö!! Oletko katsonut Diana Rossin tähdittämää Mahogany-leffaa vuodelta 75? Ross näyttelee nuorta slummien tyttöä, joka unelmoi muotisuunnittelijan urasta. Ross on itse sunnitellut elokuvan puvustuksen ja vitsi mitä inspiraatiota saan kyseisestä leffasta! Suosittelen!!

22/26 | 

Ihania! Itselläni on isoäidiltä ja isoisoäidiltä perittyjä käsityölehtiä metreittäin, mutta ne ovat kaikki 80-luvun lopulta eteenpäin eli juuri sitä pahinta olkatoppausten aikaa. Myös mekkomuoti oli silloin aika... noh, ei minun mieleeni. Nykyaikaisista lehdistä Ottobre lienee paras mekkolehti ja vaikka malleja ei runsaudenpula vaivaa, ovat ne hyvän näköisiä ja helposti muunneltavissa - ei kun lisää ympärysmittaa helmaan ja voila.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011