Löysin männä viikolla Kontista Carl Tielsch (Walbrzych) suloisen sokerikko+kermakko pariskunnan 3 eurolla, joten nyt meidänkin taloudesta lopulta löytyvät moiset kahvipöydän hömpötykset. Kieltämättä on välillä vähän naurattanut laittaa sokeripalat pöytään pakasterasiassa. Ajaa tietty asiansa, mutta ei ole kovin kaunista katsottavaa.


Kruusattuun makuuni nämä vanhat puolalaiset posliinit sopivat kuin nenä päähän. Leiman mukaan kyseinen pari on tullut Walbrzychin tehtaalta ulos vuosien 1952 ja 1992 välillä, mutta tarkempaa tietoa näistä ei ole. Jos jollekin sattuu olemaan tuttu sarja, niin kerro ihmeessä jos tiedät tuotantovuodesta enemmän. Vaikka Carl Tielsch posliini ei pääsääntöisesti ole arvokasta, minua kiinnostaa silti tietää astioideni historiaa :)

Kommentit (13)

Miira
2/13 | 

Oho! Onpa mielenkiintoista ja hyvin selvitetty. Sä olet varsinainen Sherlock :-)

Ihanat astiat muuten ihan valmistajasta huolimatta. Tykkäisin kovasti noista mökillä, johon kerään kaikkea kaunista, pitsireunaista ja muutenkin krumeluurimpaa kodin pelkistetympien linjojen sijaan.

Ja juu, kopiointikohut tuntuvat olevan design-maailman kirous vuosisadasta riippumatta...

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
3/13 | 

Oli ihan pakko mönkiä asiaa enemmän ja löytyi sellaista hauskaa tietoa että minun ja tuon linkatun postauksen posliinit ovat eri valmistajilta, mutta ilmeisesti tehtaat ovat sijainneet suht lähekkäin (kaupungit yhdistyivät 1920):

Minun astioideni leima löytyy täältä kolmanneksi viimeisenä: http://www.porcelainmarksandmore.com/silesia/altwasser_1/00.php

Ja noiden linkatun postauksen astioiden taas täältä: http://www.porcelainmarksandmore.com/silesia/waldenburg_1/00.php

Mahtava historia näköjään puolalaisella posliininvalmistuksella, kauhiaa draamaa kuka kopioi ketäkin :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

A
5/13 | 

Sori, minulta ei tietoa astioiden alkuperästä heru, mutta oli pakko tulla kommentoimaan, että meidän kaapista löytyy tuo sarja; tusinoineen kahvikuppeja, pullalautasia, tarjoiluvatikin löytyy. Aviomiehen puolen sukulaisilta perintönä saatuja. Minusta hyvin kaunis sarja, olkoon vaikka pennin arvoinen!

Tiina

Hei,

ostaisin mielelläni 2-6 tämän sarjan kahvikuppia. Olen perinyt muuten täydellisen astiaston juuri tätä sarjaa, mutta muutama kuppi on mennyt vuosien varrella rikki.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
Joulukuu