Kolmen viikon kesäloma on hujahtanut niin nopeasti, että en vielä edes tajua sen olevan ohi. Huomenna töihin ja takaisin arkeen kuukaudeksi, ja loman jatkot luvassa sitten syyskuun alussa. Sen viikon vietän Dublinissa.

Ehdimme tällä lomalla nauttia niin huikeista keleistä, että en muista moista olleen sitten Annin syntymäkesän. Silloin koin helteet enimmäkseen raskaaksi, sillä vastasyntineen vauvan kanssa hikoilu 40 asteisessa talossa ei tosiaan ollut herkkua. Lisäksi univaje sekoitti pääni siihen pisteeseen, että en ylipäätään muista koko kesästä muuta kuin hikisyyden ja suloisen vauvantuoksun.

Toista oli tämä kesä! Ilmalämpöpumpun takaamassa viileydessä 4-vuotiaan tättähäärän kanssa hömpöttäminen on ollut ihanaa. Kolme viikkoa rentoilua, reissausta, elämyksiä, mökkielämää ja grillausta. Ei voi valittaa. Takit ja sateenvarjot on voinut unohtaa kaappiin, ja läpsytellä släbäreissä aamusta yöhön. Tämä kesä on tuoksunut lapsuuden kesiltä.

Kesäloma ei ole tuntunut suorittamiselta, vaikka ollaan käyty Särkänniemessä, Yyterissä, Lapissa, Ahvenanmaalla, Tallinnassa, ystävien mökillä, perheen mökillä, Laukon kartanossa, uimassa, festareilla ja ties mitä. Nyt kun tuota listaa tässä vilkuilen, mietin väkisin että olimmeko yhtään päivää kotona... mutta sama se, kun kaikilla on ollut hauskaa. 

Olen menneinä vuosina pitänyt aina 6 viikon kesäloman eli vaihtanut lomarahat vapaaksi, mutta työpaikan vaihtamisen myötä se ei ollut nyt mahdollista. Olisin toki saanut pitää koko kesän omaa vapaata ja aloittaa vasta elokuussa, mutta en malttanut odottaa. 

Eiköhän eletä edelleen kuin viimeistä kesäpäivää, sillä onhan sitä vielä jäljellä. Ilmassa tuoksuu nyt jo kalpea aavistus syksyä, mutta valo ja helle jatkukoon. 

Ps. Kuvissa liehuvan valkoisen mekon helppotekoiset kaavat ovat vielä noin viikon verran kaupassa Suuri Käsityö -lehden välissä. Joutsenlaukku Minna Parikka. Tämä asu on juuri siltä päivältä, kun jouduin hankkimaan kesken päivän pörrötossut jalkaparkojeni vuoksi.

Kommentit (2)

Halina
1/2 | 

Luulen että toi ilmalämpöpummu ja loma takaa sen et nää kelit on kivempia kun töissä tai kuumissa asunnoissa huh :D oon vaa kiittäny jotain korkeinta tahoa kun saatiin uusi opiskelija-asunto pohjoispuolelta. Meidän vanha yksiö oli etellään ja jopa talvisin lämpötila sisällä oli 28 ja kesällä 40 astetta (jopa viime kesänä kun satoi vettä) :D oon niin lähettäny jaksuhaleja sille tytölle, joka muutti meidän jälkeen siihen asuntoon :D jos ilmastonmuutoksen myötä kelit lämpenee jatkossakin (nää lähivuodet on mittaustilastojen korkeimpia vaikka 2016 pitää edelleen ykköspaikkaa) niin varmaan alkaa olla kohta vakiovarusteet noi viilennyslaitteet Suomessakin :o mä ootan kyllä superisti syksyä tänä kesänä, sillä ei oo oikein jaksanu tehdä mitään. Mutta valo on kyllä aina ihana asia ja sitä jään kaipaamaan talvella :) Teidän loma kuulostaa ihanalta. Me käytiin tänään Fiskarsissa ja sitä voi myös lämpimästi suositella jos ette ole vierailleet! :) Kävimme mm. Ravintola kuparipannussa (ihana buffet) ja Fiskarsin panimolla ja Kuura shopissa, joista sai ostettua paikallisia siiderejä/oluita. Lisäksi oli museota, käsityö/taidekauppoja ja tietysti Fiskarsin myymälä. Lapsiperheitä oli paljon :) Me lähinnä syötiin ja haahuiltiin kun oli niin kuuma, mutta ihana paikka! Vieressä on myös Tammisaari ja Hanko :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010