Olin varautunut siihen että junamatka Kolariin ei välttämättä ole helpoin mahdollinen vauvan kanssa, mutta olin väärässä. Meidän tyttö nukkui kainalossani puolet ajasta ja toisen puolen leikki iloisena ja katseli ikkunasta vaihtuvia maisemia. Yöjuna on vauvan kanssa oikeastaan aika iisi vaihtoehto, kun lapsi ei vielä osaa vaatia juoksubaanaa ;)


Reppujen, turvaistuimen ja vaunujen rahtaaminen näihin vanhoihin juniin ei ole portaiden ja kapeiden käytävien vuoksi mikään varsinainen ilo, mutta kyllä siitä selviää. Onneksi Hämeenlinnasta kyytiin ei tullut kuin pari hassua ihmistä, joten käytävillä ei ollut ruuhkaa.Anni nukkui seinän puolella vieressäni alapedissä ja se järjestely toimi tosi hyvin. Vähän oli itsellä niskat kipeänä aamulla kun en päässyt juuri asentoa vaihtamaan mutta pääasia että tyttö nukkui kuin tukki.


Koska hyteissä ei ole jääkaappia tai mikroa, vauvan matkasapuska piti ottaa mukaan pussimuodossa. Kyllä on käteväksi tehty tämä reissaaminen, kun aamupuuronkin saa pussissa.


Luin matkalla uusinta Bridget Jonesia ja pakko sanoa että kirja on ollut aikamoinen pettymys. Se sama sinkkupöhinä ei vaan toimi enää, ei edes nostalgian nimissä. Tässä kirjassa Bridget on viisikymppinen kahden lapsen yksinhuoltaja ja leski, sillä Mark Darcy on kuollut (!!). Bridgetillä on twitterissä alkanut sutina 29-vuotiaan nuoren miehen kanssa, jonka suhteen nainen on ihan yhtä epävarma kuin silloin 20 vuotta sitten Danielin ja Markin kanssa tasapainoillessaan.

Jos en olisi pitänyt kahdesta ensimmäisestä päiväkirjasta 2000-luvun alussa niin paljon, Mad about The Boy voisi olla ihan viihdyttävää luettavaa, mutta tällä hetkellä tunnelmat ovat ainoastaan että ei toimi.Suomen viimeinen pysäkki, Kolari. Perille päästiin. Junailu Suomessa on tolkuttoman kallista, mutta lapsen kanssa huomattavasti helpompaa kuin autoilla näin pitkää matkaa.

Kommentit (11)

Jenni

Me kans mentiin puolivuotiaan kanssa etelästä Rovaniemelle yöjunalla jouluna ja oli kyllä todella mukavaa matkantekoa. Pääsiäisenä taitettiin sama matka autolla mutta yövyttiin mennessä Pietarsaaressa ja tullessa Oulussa ja ilman välipysähdyksiä olisi ollut matka kyllä melkoisen tuskallinen. :D Ja nuo evästykset on kyllä kätevän näköiset, hyvä tietää jatkonvaralle!

Rytsis
5/11 | 

Joo oli kyllä paska toi kirja. Ei jäänyt mitään käteen siitä.

Kiva, että teidän matka meni hyvin! Saitko ite nukuttua? :)

6/11 | 

Kirja kannattaa ehdottomasti lukea loppuun asti! Olin samoilla fiiliksillä yli puolet kirjasta, kunnes kirjan loppupuolella se tuttu Bridget, ikäisenään, puski esille. :)

7/11 | 

Yöjuna toimi tosi hyvin myös vajaa 2-vuotiaan kanssa. Vähän oli ahdasta alapedissä, mistä johtuen kumpikaan ei kovin hyvin nukkunut mennessä. Paluumatkalla keksittiin nukkua vähän limittäin, ja homma toimi paremmin.

Ylipäätään tykkään matkustaa tuon tyypin kanssa (ja ilmankin) junalla. Voi mennä rellestää mielin määrin eikä ole sidottu mihinkään vöihin ja tuoleihin. Ja matka etenee, vaikka jollakulla meniskin hermot.

minna
8/11 | 

Vaunujen kanssa voi varata myös invahytin,missä on selvästi enemmän tilaa. Ollaan menty pohjoiseen 1-ja 3v.n kanssa ja toimii hyvin. Invahyttejä on noissa junissa useita.

Kippuralla
9/11 | 

me junailtii paljon tku-jkl väliä jokunen vuosi sitten. varattini kahden lapsen kanssa perhehytti, tai siis minä+lapset. lapsi nro 2 nukkui ana tyyliin 13-15, tampereen kohdalla oli välipalatauko ja sitten 15-17 nukkui esikoinen.. sinne perhehyttiin kun mahtui matkarattaat hyvin :D meni tosi monta vuotta, ennenkuin "tarvitsi" lähteä leikkivaunun puolelle. esikoisen ollessa vajaa 4v, ei enää nukkunut :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011