Takuuvarma kevään merkki on himo iskeä sormet multaan. Minulla kuuluu näihin kevätkauden perinteisiin ruukkuyrttien istutus. Kaikkein näppärintä on ostaa kaupasta (luomu)yrttiruukut, näin ei tarvitse odotella siementen itämistä. Oikotie onneen. 

Ruukkuyrtti tarvitsee vain vähän extrakastelua alkuun, kun se yrittää nuupahtaa pari kertaa päivässä. Elinvoima kyllä kasvaa siitä pikku hiljaa kunhan kasvi selviää alkujärkytyksestä. Ruukkuyrtti istutetaan samaan tapaan kuin mikä tahansa viherkasvi, ensin salaojitetaan ruukku (ruukunpalasia, kiviä tms.) etteivät juuret mätäne ja sitten mahdollisimman hellävarainen istutus multaan juuria tuhoamatta. 

Sitten vaan paljon valoa yrteille ja herkuttelemaan. Tulee nypittyä tuota lempiherkkuani persiljaa joka päivä suoraan puskasta suuhun, siihen tulee himo. 

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 | 

Sata kertaa yrittänyt, sata kertaa epäonnistunut. Ne vaan ei pysy hengissä, ei mullassa, ei vedessä. En käsitä.

Vierailija
2/3 | 

Ruukkuyrteillä pääsee pitkälle :D Meillä ostettiin viime kesäkuun alussa basilika, joka istutettiin kunnon ruukkuun. Se ehti kesälomamatkojen aikana kasvaa aika isoksi puskaksi ja loppujen lopuksi siitä yhdestä pienestä ruukkuyrtistä kasvoi about puoli metriä korkea pehko...tuli syksy ja talvi ja pimeys...ja edelleen basilika vaan tuotti satoa (ah kuinka monta tomaatti-mozzarella-salaattia se on meille maustanutkaan). Asutaan korkealla vanhassa 40-luvun asunnossa, jossa ilmeisesti talvellakin tulee aurinkoa tarpeeksi, että kasvit viihtyvät. Vähän mä ihmettelin että eikös basilikan pitänyt olla yksivuotinen kasvi kun toi yksilö ei vuodenajoistakaan piittaa, vaan niinpä se tiesi itse aikansa tulleen. Noin viikko sitten selvästi iski itsetuhomekanismi ja basilikamme on nyt pikkuhiljaa tiputtanut lähes kaikki lehtensä. Jännä juttu. No mutta jäämme kaipaamaan tätä superyksilöä ja eiköhän pidä pikkuhiljaa harkita ostavansa uuden :D

Pöllöhillo
3/3 | 

Miten saat yrtit suojattua kissalta? Kasvatan kyllä kesällä yrttejä parvekkeella, mutta sisälle niitä ei voi tuoda. Harmi sinänsä, tuoreet yrtit ovat herkkuja!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011