Piti ostaa lenkkarit. Kuulostaa melko selkeältä hommalta: menen kauppaan, sovitan, maksan, tulen kotiin. Vaan eipä mene asiat niin kuin entisinä hyvinä aikoina, koska maailmasta on tullut monimutkainen, täsmäostosten viidakko. Seuraava kuvaus ei ole aivan autenttinen, mutta jokseenkin pökertynyt olo jäi.

Menin urheilukauppaan, koska sieltä ajattelin saavani lenkkareiden lisäksi myös hyvää palvelua. Sanoin tarvitsevani lenkkarit. Myyjä kysyi, että mihin tarkoitukseen. Teki mieli sanoa, ettei ainakaan pöytäkoristeeksi tai unikaveriksi, mutta myyjä täsmensi, että asfalttijuoksuun vai polkujuoksuun vai maratonille vai kävelyyn vai porrasjuoksuun vai suunnistukseen vai parkouriin vai geokätköilyyn. En tiennyt, että niin monenlaisia lenkkareita edes oli olemassa. Selitin, että semmoiseen tavalliseen käyttöön. Koiran lenkittämiseen, metsäkävelyyn ja satunnaiseen juoksenteluunkin. Myyjä katsoi minua hiukan pettyneenä. No tässä olisi tämmöiset koirantalutuslenkkarit. Niissä on heijastimia yltympäriinsä, kaikkea mahdollista hylkivä pintamateriaali ja pohjassa koirankakkatutka. Ettei taluttaja astu siihen itseensä siis. No mutta hienoa....Mutta sitten metsäkävelyyn tarvitset toisenlaiset lenkkarit

Metsäkävelyyn pitää olla epätasaiseen maastoon mukautuva pohja. Ja tietty vedenpitävä päälikangas ja mustikkaa hylkivä pinta, koska mustikka ei lähde missään pesussa pois. Metsälenkkareihin on upotettu myös GPS-paikannin, koska nykyiset metsäkävelijät eksyvät tämän tästä. Ei tarvitse sitten lämpökameroiden kanssa haeskella hortoilijaa.

Jaa, mutta sanoitko, että juoksentelet myös. Siihen tarvitset kyllä eri lenkkarit. Näissä saa äkkiä penikkataudin ja faskiitin, joten vaimennetumpaa laatua juoksuun. Juoksulenkkareissa on myös sisäänrakennettu askelmittari, koska juoksijat ovat yleensä aika suorituskeskeistä porukkaa ja haluavat tietää, että paljonko sitä on juostu ja kuinka monta askelta. Juoksulenkkareissa on myös hälytin, joka piippaa, jos edessä on este, että osaavat hitaammat maleksijat väistää. Niin ja sitten näissä on semmoinen pieni piikki, että jos juoksija hidastelee, niin alkaa kantapäähän tökkiä.

Näillä sä mun mielestä pääset alkuun. Nää kolme paria tekee 600 euroa, koska nuo metsälenkkarit on tarjouksessa. Ei ole mustikan poiminnan sesonki nääs, heh. Että oikeastaan sä säästät satasen, kun otat koko setin kerralla. Ja jos jää kaivelemaan, niin täällä on sitten vielä nää geokätköilykengät. Meinaan, kun kerroit, että koiraa saa välillä etsiä ympäri kyliä. Niin nää vois soveltua siihen. 

Juu, kiitos. Ja näkemiin. Taidan miettiä vielä yön yli. Yöllä näin unta tavallisista lenkkareista, joilla pystyi tekemään aivan kaikkea. Tavallinen alkaa olla jokseenkin ihmeellistä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Pauliina, viisikymppinen luokanopettaja, kolmen aikuisen tyttären äiti, kahden koiran emäntä ja yhden miehen vaimo. Kirjoitan parisuhteesta, koulusta, onnellisuudesta ja epätäydellisyydestä. Blogini on oikeastaan pieni ylistyslaulu epätäydellisyydelle – voi olla autuaan onnellinen, vaikka olisi nuttu nurin ja saappaat väärissä jaloissa - koska kaikkine vesiesteineen ja kompastuskivineen elämä on aika mahtava seikkailu.

http://www.facebook.com/nuttunurinonnioikein

 

Vanhemmat tekstini löytyvät osoitteesta:

http://paukunblogi.blogspot.fi/

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat