Rouva Impulsiivinen oli asunut samassa talossa lähes neljännesvuosisadan, kun hän yhtäkkiä havahtui järjettömään käytäntöön: hän asui kahden vessan loukussa. Alakerran vessassa hän pesi hampaansa ja meikkasi. Yläkerran vessassa taas poisti meikit ja taputteli voiteet ja seerumit. Yläkerrassa hän myös kiharsi juhlakampaukset tai suoristi kutrit. Juhlapäivinä rouva ravasi kahden kerroksen väliä kuin Charme Asserdal parhaina päivinään. Nyt ravaaminen sai riittää. Tähän oivallukseen tarvittiin 25 vuotta ja hiukan tyhjää tilaa kalenteriin.

Rouva Impulsiivinen ehdotti herra Hitaalle, että hän valtaisi alakerran vessan ja herra Hidas saisi yläkerran vessan. Molemmat WC:t huusivat remonttia, joten vessan valtias saisi vapaat kädet. Tämän rouva Impulsiivinen lausahti vain, koska oli varma, että herra Hidas luovuttaisi sisustusvastuun kuitenkin rouvalle – herra Hidasta eivät vuosien saatossa olleet tapettien värit juuri kiinnostaneet. Rouvan hämmästykseksi (ja pieneksi kauhuksikin) herra Hidas suostui tuumaan sillä ehdolla, että hän saisi todellakin aivan vapaat kädet oman vessansa suhteen. Rouvaa alkoi jo kaduttaa koko diili, mutta pakkohan siihen oli suostua, kun itse oli ollut sitä ehdottamassa.

Rouva Impulsiivinen oli aina ollut perheen sisustusvastaava ja visuaalinen johtaja. Rouva oli päättänyt tapettikuviot ja seinien värit, kattolamppujen mallit ja verhojen kuosit. Herra Hidasta ei ollut tuntunut suuremmin kiinnostavan mikään edellä mainituista. Siivouspäivinä hän palautti matot vääriin huoneisiin, ja jos rouva Impulsiivinen oli vaihtanut verhot, herra Hidas ei nähnyt niitä. Tästä kaikesta johtuen rouva Impulsiivinen suhtautui tekeillä olevaan miesten vessaan hiukan epäillen. Pahimmissa painajaisissaan hän näki seinillä huonolla vessahuumorilla varustettuja seinätauluja ja pöntön kannessa virnistelevän Brad Paisleyn. Onneksi vessa sijaitsi yläkerrassa, joten vieraat harvoin eksyisivät sinne.

Herra Hidas alkoi purkaa vanhaa vessaa, maalata ja kalustaa uutta. Hän teki sen tyylilleen uskollisesti, hitaasti ja huolellisesti. Rouva oli kuin tulisilla hiilillä, koska herra Hidas ei kertonut suunnitelmistaan mitään. Sanoi vain, että sittenpähän näet. Rouvan päälaki meinasi irrota uteliaisuudesta.

Kun vessa lopulta valmistui, se löi ällikällä rouvan ja jokaisen vessavieraan. Herra Hitaan sisällä oli piileksinyt sisustaja ja visualisti ja tyyliniekka! WC:n yhtä seinää koristi rikki menneen perintöpianon koskettimet ja herra Hitaan vaarin tekemä viulu. Toisella seinällä oli vanhan ikkunan kehykset. Lattialaminaatti jatkui tyylikkäästi seinää pitkin, ja jopa palasaippuan alunen oli lattian kanssa samaa sävyä. Jälleen kerran rouva vakuuttui siitä, että toista ihmistä ei voi koskaan oppia tuntemaan kunnolla. Kun herra Hidas ei ollut kotona, rouva istui salaa miesten vessassa, lepuutti silmiään harmoniassa ja kuunteli vahingossa kantrimusiikkia, joka pamahti soimaan valokatkaisijasta.

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Pauliina, viisikymppinen luokanopettaja, kolmen aikuisen tyttären äiti, kahden koiran emäntä ja yhden miehen vaimo. Kirjoitan parisuhteesta, koulusta, onnellisuudesta ja epätäydellisyydestä. Blogini on oikeastaan pieni ylistyslaulu epätäydellisyydelle – voi olla autuaan onnellinen, vaikka olisi nuttu nurin ja saappaat väärissä jaloissa - koska kaikkine vesiesteineen ja kompastuskivineen elämä on aika mahtava seikkailu.

http://www.facebook.com/nuttunurinonnioikein

 

Vanhemmat tekstini löytyvät osoitteesta:

http://paukunblogi.blogspot.fi/

Blogiarkisto

Kategoriat