Rouva Impulsiivinen katsoi aina Ensitreffit alttarilla, vaikka muuten moitti tositeeveetä kamalaksi humpuukiksi (ja hän jos kuka tiesi, koska oli katsonut niin monta erilaista tositeeveejaksoa). Ensitreffit alttarilla oli hänen mielestään nimittäin sivistynyttä humpuukia – tai siis tositeeveetä. Osallistujat olivat vilpittömiä ja tosissaan, ja asiantuntijat viisaita ja tosissaan. Jos ei tuollainen formaatti vakuuttanut katsojaa, niin ei sitten mikään! Herra Hidas ei tietenkään katsonut ohjelmaa, koska se tuli Urheiluruudun kanssa samaan aikaan.

Rouva sai ohjelmasta yhtäkkiä inspiraation. Hän halusi tehdä listat. Ideastaan innostuneena hän riensi esittämään asian siipallensa. Herra Hidas oli juuri herännyt päiväuniltaan ja oli siis tavallistakin hitaampi. Rouva ei ollut hitaudesta kuullutkaan. Hän paasasi menemään jo listan julkistamispäivän kohdalla, kun muisti mainita, että keittiön viemäri ei vieläkään vedä. Viemäristä puhetulvan kyytiin huuhtoutui entinen naapuri, jonka rouva näki viimeksi liikkeessä, josta saa sitä tehokasta viemäritukoksen avaajaa. Siitä puhe poukkoili ystävällisestä myyjäpojasta tapetin repimiseen ja Tampereen matkan kautta pikaisesti viemäriä hipoen takaisin parisuhteeseen - ja siis listan tekoon. Herra Hidas oli täysin pudonnut. Hän pyöritteli silmiään ja kysyi: ” Siis haluatko sinä tehdä listan viemäritukoksista vai mistä?” ”Ei kun toiveista ja tarpeista. Mitä sellaista sinä tarvitset minulta, mitä et vielä saa? Viisi asiaa.” Herra Hidas jäi miettimään. Rouva riensi kirjoittamaan seitsemän asiaa lonkalta, mutta sitten muisti, että vain viidestä oli puhe. Mitkä kaksi ovat vähemmän tärkeitä? Ei mitkään. Herra Hidas saisi valita, mitä toiveita lähtisi toteuttamaan.

Herra Hitaan lista valmistui hitaasti. Rouva yritti hoputtaa, koska mikä siinä nyt voi maksaa? Kai ihminen nyt tietää, mitä tarvitsee, hyvänen aika sentään! Julkistamispäivää piti lykätä vuorokaudella. Kauan odotettuna päivänä herra Hitaan lista ilmestyi keittiön pöydälle. Siinä oli vain kaksi kohtaa: 1) että sammuttaisit illalla digiboxin ja 2) että sammuttaisit aamulla kahvinkeittimen. Rouvan silmistä alkoi näkö sumentua, kun hän piteli tuota herkkää paperia kädessään. Rouvan mielestä siinä luki, että ”olet täydellinen, saan sinulta jo kaiken, mitä tarvitsen”. Ehkä kaunein rakkauskirje, minkä rouva oli elämässään saanut. Lyhyt, mutta niin paljon puhuva. Koruton, mutta niin täynnä rakkautta. Rouva piilotti oman listansa selkänsä taakse ja sanoi miettivänsä paria kohtaa vielä.

Kommentit (10)

LAURA / SATEENKAARIA JA SERPEN...

Tuntuipa tutulle:) 

Lähetin mun miehelle töihin linkin tähän tekstiin.

Vastauksessa oli yksi lause: "Onks meille asennettu joku vakoilukamara?"  :D

Seuraa 

Olen Pauliina, viisikymppinen luokanopettaja, kolmen aikuisen tyttären äiti, kahden koiran emäntä ja yhden miehen vaimo. Kirjoitan parisuhteesta, koulusta, onnellisuudesta ja epätäydellisyydestä. Blogini on oikeastaan pieni ylistyslaulu epätäydellisyydelle – voi olla autuaan onnellinen, vaikka olisi nuttu nurin ja saappaat väärissä jaloissa - koska kaikkine vesiesteineen ja kompastuskivineen elämä on aika mahtava seikkailu.

http://www.facebook.com/nuttunurinonnioikein

 

Vanhemmat tekstini löytyvät osoitteesta:

http://paukunblogi.blogspot.fi/

Blogiarkisto

Kategoriat