Kutsu kesäjuhliin on etuoikeus. Jos olet saanut kutsun, sinulla on ystäviä tai sukulaisia, joiden mielestä juhla kaipaa juuri sinun läsnäoloasi. Useat ilahtuvat kutsusta ja tuntevat hienoista ylpeyttäkin, mutta on myös heitä, jotka saavat vähintään henkisen nokkosrokon jo kutsukuoren avaamisesta. Ihan ymmärrettävää, jos viimeiset muistissa olevat juhlat olivat pelkkä nolojen kömmähdysten päättymätön ketju tai jos suusta loikki sivistyneen small talkin sijaan vain rumia rupisammakoita. Mutta harvapa meistä on se itsevarma ja sulavakäytöksinen, huumorintajuinen ja huomaavainen, etiketin osaava ja sukujuhlien sudenkuopat ketterästi pujotteleva seurapiiripantteri.

Perusluonteelleen ei kukaan meistä paljonkaan mahda, mutta pahimmat mokat voi välttää seuraavalla juhlamokien välttämisen pikakurssilla, joka on rakennettu empiirisen tutkimusaineiston pohjalta. Tämä tutkimusaineisto on koottu lähteeltä, joka ei halua nimeään julkisuuteen. Näissä mokissa oli julkisuutta jo ihan tarpeeksi. Jos joku kuitenkin tunnistaa minut näistä esimerkeistä, niin pyydän, ettette paljasta nimeäni.

Varo kesäjuhlissa ainakin seuraavanlaisia asioita (ohjeet sopivat paremmin naisille, mutta miehetkin voivat ottaa opikseen):

1) Älä jätä tarrapapiljottia takaraivolle automatkan ajaksi – se on siellä vielä, kun seisot kakkujonossa lautanen kädessäsi. Litteä takaraivo näyttää juhlissa tyylikkäämmältä kuin kuohkeinkaan kampaus punaisen papiljotin kera.

2) Jos sinulla on sylilapsi, vältä avokaulaista mekkoa. Lapsi sylissä mekon kaula-aukko voi nimittäin venähtää alemmas kuin isäntäväen leuat.

3) Jos tarjolla on eksoottista ruokaa, älä näyttele maailmannaista. Kysyminen on sata kertaa fiksumpaa kuin höyryävän käsipyyhkeen sahaaminen suupaloiksi haarukalla ja veitsellä.

4) Jos käytät juhlissa sukkahousuja ja mekkoa, vessareissut vaativat
ylimääräistä tarkkaavaisuutta. Tarkista luotettavalta henkilöltä (tai peilistä), että mekon helmat ovat varmasti myös takaa sukkahousujen ulko- eikä sisäpuolella ennen kuin kopistelet takaisin juhlasaliin.

5) Jos kuiskit miehellesi juhlissa yksityisluonteisia ehdotuksia illan myöhemmästä ohjelmasta, katso miestäsi kaksi kertaa. Juhlapukuiset miehet ovat äkkiä katsottuna hyvin samannäköisiä, eivätkä he seiso koko iltaa siinä, missä he äsken olivat. Valitettavasti.

Juhlissa viihtyminen on tämän pikakurssin jälkeen paljon helpompaa. Nyt voit keskittää kaiken huomiosi juhlittavaan sankariin ja unohtaa itsesi. Ainakaan näitä mokia sinun ei tarvitse tehdä (mahdollisista muista mokista kurssi ei ota vastuuta - tämän kesän jälkeen tähän pikakurssiin saattaa tulla syventävä osuus).

Jos nyt kuitenkin kaikesta jakamastani opista huolimatta mokaat, naura itsellesi muiden kanssa, se kohottaa tunnelmaa ja treenaa vatsalihaksia. Jos et kerran pysty juhlissa olemaan cool, ole sitten reilusti hot - eikö se niin mene? Muista myös, että moka on lahja, ja lahjakkailla ihmisillä on kysyntää aina ja kaikkialla!

 

Kommentit (6)

Lettuli

Osaat kyl niin ihanasti kirjottaa. Ihania juhlia siulle ☺
Vinkit tulee tarpeeseen...pojan ylppärit ja tyttären häät tulossa ?

Mai

Apua! :D
Siis miten riemastuttavan blogin täältä löysinkään! Ihania juttuja, olen hihitellyt partaani (siihen olemattomaan...vaikka isot tytöt ovat kertoneet, että vielä isompana tyttönä semmoinenkin naiseuden ihme alkaa ylä-ja alahuulen tienoille puskea) hyvän tovin, ja palaan tänne varmasti uudestaan.

Kiitos!

Seuraa 

Olen Pauliina, viisikymppinen luokanopettaja, kolmen aikuisen tyttären äiti, kahden koiran emäntä ja yhden miehen vaimo. Kirjoitan parisuhteesta, koulusta, onnellisuudesta ja epätäydellisyydestä. Blogini on oikeastaan pieni ylistyslaulu epätäydellisyydelle – voi olla autuaan onnellinen, vaikka olisi nuttu nurin ja saappaat väärissä jaloissa - koska kaikkine vesiesteineen ja kompastuskivineen elämä on aika mahtava seikkailu.

http://www.facebook.com/nuttunurinonnioikein

 

Vanhemmat tekstini löytyvät osoitteesta:

http://paukunblogi.blogspot.fi/

Blogiarkisto

Kategoriat