Kirjoitukset avainsanalla bataatti

Kaupallinen yhteistyö

Pääsiäinen oli yhtä arjen pakoilua: elimme kuin pellossa, herkuttelimme ja sukuloimme ja vielä eilen illalla ei tullut mieleenkään että tänään pitäisi taas koko perheen olla ruodussa, tukat kammattuina ja tikkana töissä tai päiväkodissa. 

Ihanan hitaat pyhät sekoittivat arjen ja vapaan rajan ja eilen oli aivan mahdotonta miettiä että olisi elämää jälkeen pääsiäisen. 

Tänään kello 16 se sitten valkeni töistä päästyäni: en ollut lainkaan suunnitellut syömisiämme. Kaupassa käynti ei napannut ja pää löi tyhjää, ruoanlaittokaan ei liioin kiinnostanut. Silloin apuun tulee aina mun bataattipannu!

Tätä ruokaa teen aina kun erillisten kastikkeiden tai lisukkeiden valmistaminen ei kiinnosta ja jääkaapissa ei ole mitään. Tämä bataattipannu on myös hyvä kun haluaa syödä tuhtia kasvisruokaa; tiedättehän sellaiset vegeruoat jotka täyttävät mahan piukeaksi ja ovat silti täynnä makua ja potkua. 

Aineksia on kolme ja niiden lisäksi tarvitset mausteita ja rypsiöljyä. Pannuun voi sitten lisätä halutessasi oman maun mukaan mitä haluat, tyhjennellä esimerkiksi jääkaappia tai pimpata annoksen lautasella itsellesi maistuvaksi. 

Tänään lisäsin bataattipannuun myös vihanneslokerossa olleita ruskeita herkkusieniä. Söin vuoan kanssa pääsiäisestä yli jäänyttä lammasta, jonka tiristin pannulla rapeaksi ja murustin päälle turkkilaista juustoa. Tätä pannua olemme syöneet viimeisen vuoden aikana myös mm. nyhtökauralla, kotijuustolla, valkosipulinkynsillä ja purjolla. Valmiin vuoan päälle olen lusikoinut mm. guacamolea tai kermaviilikastiketta tai silpunnut tuoreita yrttejä. 

Koska uuni teki koko homman, ehdin tämän ruoan valmistuessa pakastamaan loput pääsiäisen lampaat, katsomaan yhden jakson Muumeja ja keittämään ja juomaan kupin kahvia 'nauttien' Alfin tonttutorvikonsertista. 

Sain juuri otettua kivan kuvan juniorin annoksesta, jonka hän kuitenkin hylkäsi kun näki pöydällä eilisen luumun puolikkaan, jonka kanssa vaati näkkäriä. No, ainakin yritin...
Sain juuri otettua kivan kuvan juniorin annoksesta, jonka hän kuitenkin hylkäsi kun näki pöydällä eilisen luumun puolikkaan, jonka kanssa vaati näkkäriä. No, ainakin yritin...
Oman annokseni sivuun tiristin pääsiäisen tähteitä. Loput vuoasta pakkasin mukaani huomisiksi eväiksi töihin.
Oman annokseni sivuun tiristin pääsiäisen tähteitä. Loput vuoasta pakkasin mukaani huomisiksi eväiksi töihin.

Joten seuraavan kerran kun menet kauppaan etkä keksi mitä laittaa ruoaksi, kerää nämä kolme raaka-ainetta: bataatti, kirsikkatomaatti ja 1 tölkki mustapapuja. Niillä pääset jo alkuun ja lopun voitkin soveltaa itse!  

Ai niin ja vielä muuten yksi aivan ihana lisäsyy miksi valmistaa tätä: tämä bataattipannu on myös herkullista kylmänä, otan usein jämät mukaani töihin, silppuan vain sivuun jäävuorisalaattia ja evässalaatti on valmis!

Bataattia, tölkkipapuja ja kirsikkatomaatteja. Näiden kolmen aineksen ympärille muodostuu yksi arkiruokasuosikeistani!
Bataattia, tölkkipapuja ja kirsikkatomaatteja. Näiden kolmen aineksen ympärille muodostuu yksi arkiruokasuosikeistani!
Sekoita öljy ja mausteet bataatteihin. Käytä samaa astiaa, jossa paahdat ruoan, niin ei tule ylimääräistä tiskiä!
Sekoita öljy ja mausteet bataatteihin. Käytä samaa astiaa, jossa paahdat ruoan, niin ei tule ylimääräistä tiskiä!
Kun bataatit ovat paahtuneet 20 minuuttia, on aika kääntää niitä vuoassa ja lisätä kirsikkatomaatit ja pavut.
Kun bataatit ovat paahtuneet 20 minuuttia, on aika kääntää niitä vuoassa ja lisätä kirsikkatomaatit ja pavut.

Valmiin bataattipannun juju on mausteiset bataattilohkot, rapsakat uunissa auenneet pavut sekä mehukkaat kirsikkatomaatit!
Valmiin bataattipannun juju on mausteiset bataattilohkot, rapsakat uunissa auenneet pavut sekä mehukkaat kirsikkatomaatit!

Bataattipannu

neljälle
valmistusaika 45 minuuttia
  • n. 3 pientä luomubataattia
  • 1 tölkki mustapapuja
  • n. 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl juustokuminaa
  • ripaus jauhettua muskottia
  • ripaus suolaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen tai 180 asteeseen kiertoilmalla. Pese bataatit huolellisesti ja leikkaa ne pituussuunnassa lohkoiksi. Laita uunivuokaan. Valuta päälle rypsiöljy ja lisää kuivat mausteet. Sekoita bataattilohkoja mausteissa ja öljyssä niin, että mausteet levittyvät tasaisesti bataatteihin. Jos käytät uunissa kypsennettäviä vihanneksia, kuten purjoa, valkosipulinkynsiä tai herkkusieniä, sekoita nekin tässä vaiheessa mukaan. 

Paahda vuokaa uunissa 20 minuuttia. Ota vuoka uunista, käännä bataatteja ja levitä sen jälkeen vuokaan valutetut ja huuhdellut mustapavut sekä kirsikkatomaatit. Laita takaisin uuniin toisiksi 20 minuutiksi. Nosta tarvittaessa loppuajaksi lämpöä, jotta bataatit paahtuvat kauniisti ja mustapavut aukeavat ja rapsakoituvat. 

Lisää vuokaan halutessasi murustettua fetaa tai tuoreita yrttejä, tai syö sellaisenaan. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Helieeva
1/2 | 

Hei, tätähän on ehdottamasti tehtävä jo tänään ja näin säästyn tuskalta 'mitä tänään söisin'. Eipä sillä olet pelastanut monta muutakin päivääni, kun pää lyö tyhjää, mutta onneksi sentään muistan blogisi. Kiitos😀

Meri-Tuuli
Liittynyt6.3.2018

No onpa kivaa kuulla että resepteistä on apua! Bataatti on kyllä mahtava kasvis josta lähteä liikenteeseen, aina siitä saa jotain tukoisaa syötävää aikaiseksi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

”Ystäväni on sanonut, että hyvää nälkää ei kannata tuhlata syömällä jotain keskinkertaista. Se on naulan kantaan.”

Meri-Tuuli Väntsi tunnustautuu ihmiseksi, joka hykertelee nukkumaan mennessä siitä, että saa taas pian juoda aamukahvia ja tehdä voikkuleivän. Meri-Tuuli sanoo myös olevansa matkaseurueessa se ärsyttävä ihminen, jolle ”mennään vaan johonkin nopeasti syömään” ei ole vaihtoehto. Hän on aina valmis kävelemään vielä pari korttelia, jotta löytyy juuri se oikea ravintola tai kuppila, joka on nälän arvoinen. 

Oispa aina nälkä! on oodi herkulliselle kotikokkaamiselle ja ihanille hetkille ruuan ja juoman parissa. Tervetuloa Meri-Tuuli Väntsin keittiöön!

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat