Kirjoitukset avainsanalla gluteeniton

Hurmaava viikunasalaatti ei vaadi paljon vaivannäköä.
Hurmaava viikunasalaatti ei vaadi paljon vaivannäköä.

Viikunat ovat täällä! Parhaimmat ovat niin kypsiä, että tihkuvat tahmeaa mehua ja repeävät jo kaupassa kahtia, jos ei ole varovainen. Ostimme Portugalin lomalla paikallisia viikunoita, ja tein niistä nopean kesäsalaatin kotijuustolla ja yrteillä. Kesän fiilis maistui lomakotimme terassilla ja nyt, kun viikunoita saa Suomestakin, aion pitkittää ihanan, helteisen kesän muistoa vielä hetken. 

Tämä herkullisen kaunis salaatti sopii alkupalaksi tai välipalaksi ja ei hurmaavasta ulkonäöstään huolimatta vaadi vaivannäköä.  

Olen aina rakastanut kotijuustoa, eli sitä tavallisissa supermarketeissa myytävää, hapatteella erotettua raikasta murenevaa juustoa. Kun olimme pieniä, isä kumosi juuston teelautaselle ja ripotteli päälle mustapippuria ja suolaa ja juusto syötiin siltä istumalta. 

Omassa keittiössäni kotijuusto taipuu juhliin sormisyötäviksi, kun siitä leikkaa leivän päälle paloja ja valuttaa niille hunajaa. Kotijuustoa voi murustaa salaatteihin tai käyttää paneer-juuston tapaan intialaisissa ruoissa. Ja se valkoinen muru mun viime viikon kurpitsakeiton päällä – kotijuustoa! 

Portugalin lomalla söimme paljon paikallista kotijuustoa, jota on tarjolla joka juustotiskissä ja on aina lähellä valmistettua. Sikäläinen versio on koostumukseltaan samanlaista kuin suomalainen, mutta siinä on voimakkaampi lehmän maku, sillä lailla ihasti navettainen! Joskus juustoihin oli lisätty tekovaiheessa yrttejä tai kukkia ja tätä aionkin kokeilla seuraavalla kerralla, jos teen juustoa kotona itse. 

Jos haluat kokeilla kotijuustoa, yksi hyvä resepti on Pipsan ricottajuusto, joka löytyy keittokirjastamme Samassa Liemessä.   

Portugalilainen freesi kotijuusto sopi helteisiin päiviin ja kun vielä ostimme torilta paikallisia viikunoita, oli salaatti viittä vaille valmis. Vuokratalomme pihasta poimin vähän rosmariinia ja sitruunaverbenaa, mutta yrtti kuin yrtti toimii, jopa kuivattuna. 

Rakastan tuoreita viikunoita ja voi veljet, miten vaikeaa on löytää Suomesta maukkaita sellaisia. Nyt viikunat ovat kypsyneet Euroopassa ja silloin myös pieniä eriä saapuu Suomeenkin ilahduttamaan viikunoiden ystäviä. Vaikka meillä ravataankin jo sienessä ja villavaatteet on kaivettu kesäsäilöstä, Etelä-Euroopassa on vielä helle ja sieltä alkaa saapumaan ihastuttavia hedelmiä ja vihanneksia. 

Mutta ole kaupassa tarkkana. Hurjan kallis, jopa 8 e kilolta maksava viikuna voi olla pettymys, jos se on poimittu liian ajoissa vain siksi, jotta siitä voidaan ottaa kiskurihinta. Hyvän viikunan ostamiseen ei ole mitään kikkaskonsteja, niitä ei voi rutistella menemään kaupassa, kuten avocadoja tai muita hedelmiä. Minä teen näin: katson viikunan väriä, sen pitäisi olla liilan roosa, muodon pullea ja sen tulisi tuntua käteen kepeältä. Ostan yhden, syön sen ja palaan hakemaan lisää, jos kauppias on osannut ostaa erän viikunoita, joissa maistuu aito hedelmä, eikä vastataitettu koivun oksa. 

Eikä hätää, jos tuoreita viikunoita ei löydy. Kuivattujakin viikunoita voi käyttää kaverina juustolle. Viikunalisukkeen kuivista viikunoista saa, kun ne laittaa kuumaan veteen likoamaan, kunnes ne pehmenevät. Purista sitten viikunoista ylimääräinen vesi pois, pilko pieneksi ja mausta ripauksella sokeria, balsamiviinietikkaa ja jopa tillikaisella sherryä. Pyöräytä ja anna maustua ennen käyttöä. 

Pidä tällä salaatilla yllä kesän tunnelmaa tai aloita sillä pitkä illallinen hyvien ystävien kanssa. Tarjoaisin tätä roseeviinin tai valkoviinin kera, taikka jonkin ei ihan rutikuivan kuplivan kera. Oli lasissa mitä tahansa, otetaan vielä yksi kesälle! 

Viikunaa ja kotijuustoa

  • 3–4 viikunaa
  • 50–100 g kotijuustoa
  • laadukasta neitsytoliiviöljyä
  • yrttejä

Kumoa kotijuusto keskelle lautasta. Huuhtele viikunat varovasti kylmällä vedellä. Leikkaa lohkoiksi tai revi juusto ympärille. Pirskottele viikunoille ja juustolle oliiviöljyä, viimeistele yrteillä ja tarjoa. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ihana, fressi, herkkä ja herkullinen yhden pannun ateria saa upean värinsä kauden vihreistä kasviksista.

Mun kasvimaa on innostunut viime aikojen sateista, ja nyt se räjähtää käsiin! Pistän laatikkoni kuriin ja teen tilaa pavuille ja myöhemmin kypsyville kasviksille tekemällä vihreää shakshukaa. 

Shakshuka on yksi meidän perheen lemppariruuista, kun on hyvä hetki tyhjennellä jääkaappia. Perinteiseen, punaiseen shakshukaan voi pilkkoa kinkkupaketin jämät, eilisten grillibileiden makkaran jämät ja grillatut vihannekset, tai sitten voi kurkistaa kuivakaappiin ja lisätä tomaattiseen soossiin voipapuja tai kikherneitä. Ja mukaan menee myös kaikki jääkaapin avatut tomaattimurskapurkit, kourallinen säilöttyjä artisokan sydämiä tai se puolikas fetapaketti. 

Punaisen shakshukan reseptin jaoin vähän aikaa sitten ja se löytyy täältä, mutta tässä tulee vihreä shakshuka! Ihana, fressi, herkkä ja herkullinen yhden pannun ateria saa upean värinsä kauden vihreistä kasviksista. Kastikkeen muhevuuden tekee purjo, joka pehmenee tässä reseptissä makeaksi ja suussasulavaksi. Sen lisäksi vihreään shakshukaan voi sitten laittaa lähes mitä haluaa: lehtikaalia, mangoldia, pinaattia, nokkosta, maitohorsmaa... 

Pomminvarma tapa onnistua shakshukan maustamisessa on käyttää vihreää harissatahnaa, jota saa hyvin varustelluista kaupoista. Myös punainen harissatahna käy mainiosti, mutta tässä vihreässä on aivan ihana yrttinen maku. 

Tein viimeksi shakshukaa lapseni kanssa, ja on siinä kananmunassa vaan lapselle jotain taikaa: jokainen vihreään kastikkeeseen kypsymään rikottu kananmuna sai lapselta ’OOOOH!’ huudahduksen ja aplodit! Myös ruoka maistuu ihan eri tavalla, kun on ollut mukana sen valmistamisessa. 

Ja nyt kun mökeillä ja kaupungissa ravaa ystäviä ja sukulaisia nauttimassa yhdessäolosta, kannattaa muistaa, että vihreä shakshuka on ihanuus, jolla syötät isommankin porukan! Ruuan voi tarjoilla suoraan muurikalta tai pannusta ja riittää, kun leikkaa sivuuun muutaman palan hyvää maalaisleipää. 

VIHREÄ SHAKSHUKA

Kuudelle
  • 2 purjoa
  • 1 vihreä paprika
  • 250 g pinaattia, nokkosta, mangoldia, muita vihreitä (tai sekalaisessa suhteessa kaikkia)
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 rasia keltaisia kirsikkatomaatteja
  • oliiviöljyä
  • 1 tl juustokuminan siemeniä
  • 1 tl kuminan siemeniä
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • n. 2 dl vettä
  • 1 rkl vihreää harissatahnaa (myös punainen harissa käy!)
  • 6 kananmunaa
  • 100 g fetaa

Jos käytät tuoretta pinaattia, käsittele sitä kumihanskoin: laita nokkosen lehdet isoon siivilään ja pese runsaalla kylmällä vedellä. Revi lehdet pienemmiksi. Tee sama pinaatille, tosin käsineet eivät ole tarpeen.

Leikkaa purjot puoliksi ja vielä pituussuunnassa halki. Huuhtele huolellisesti mullasta ja hiekasta. Suikaloi ohuesti. Paloittele paprika 1 cm:n kuutioiksi. Hienonna tillin varret ja lehdet eri kippoihin – lehdet jätetään viimeistelyyn. Soseuta kirsikkatomaatit tehosekoittimessa. 

Kuumenna tilkka oliiviöljyä isossa pannussa ja laita kuivat mausteet öljyyn paahtumaan. Kun mausteet alkavat tuoksua, lisää purjo ja paprika ja kuullota pehmeäksi, noin 10 minuuttia. Lisää mukaan vihreät (eli pinaatti, nokkonen tms.) sekä tillin varret ja kuullota, kunnes ne pehmenevät; vihreät voi joutua lisäämään vähän kerrallaan ja hauduttamaan kasaan, jotta kaikki lehdet mahtuvat. Lisää pannuun soseutetut kirsikkatomaatit, vesi ja harissatahna, kiehauta ja anna muhia miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. 

Tarkista shakshukan maku, lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita oman maun mukaan. Lisää muhennokseen sen verran raikasta vettä, että se on koostumukseltaan vellimäistä – ylimääräinen vesi haihtuu kananmunien kypsyessä, mutta estää muhennosta palamasta pohjaan. Tee muhennokseen lusikalla kuusi halkaisijaltaan 5 cm:n kokoista syvennystä. Riko kuhunkin kananmuna ja anna hautua, kunnes valkuaiset ovat kypsyneet, noin 10 minuuttia. 

Murusta kypsän shakshukan päälle fetaa ja koristele tillillä. Tarjoa suoraan pannusta tuoreen leivän kera. 

Vinkki: Vihreään shakshukaan voit hyödyntää muitakin vihanneksia kuin yllä olevia aineksia, kurkkaa ennen aloittamista jääkaappiin. Shakshukaan voi esimerkiksi silputa nuutuneet yrtit tai paistaa kesäkurpitsaa. Kokeile myös keventää vaihtamalla feta isoon lusikalliseen turkkilaista jugurttia. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Antiikki on intohimoni, ja nyt harrastuksestani pääsevät nauttimaan muutkin.
Antiikki on intohimoni, ja nyt harrastuksestani pääsevät nauttimaan muutkin.

Tässä sitä ollaan. Ensimmäinen päiväni antiikkimyyjänä on takana. Pitkän päivän saldona oli kymmeniä ihastuksen kiljahduksia, aarteiden siirtymistä uusille omistajille sekä monta täyttä vatsaa. Järjestimme ystäväni Kreetan kanssa pop-up-antiikkimyyjäiset, jonka aikana avasimme työhuoneemme vieraille ja muille kaltaisillemme aarrerohmuille. Koska ruoka ja juoma kuuluvat myös elämyksiin, kehitin myyjäisiimme ihan oman, kesäisen kikhernekeiton herkullisilla tilpehööreillä. Se sai nimekseen pop-up-keitto!

Kreetta ja minä löysimme jo ensimmäisellä työkeikallamme yhteisen intohimon: vanhat esineet ja aarteet. Minä kerään 1900-luvun kuriositeetteja ja eläinaiheisia käyttöesineitä. Olen raahannut maailmanmatkoiltani kaikenlaista jääkarhukulhosta papukaijakynttiläjalkoihin. Kreetan löytöjä ovat upeiden astioiden lisäksi erikoiset arkiset esineet, kuten kokoelma 20-luvun kakkupapereita ja harvinaiset leimasimet.

Lähdimme Kreetan kanssa vähän aikaa sitten antiikkimatkalle Unkariin, ja kirjoitinkin piknikistämme täällä. Matkamme ainoa tavoite ei ollut herkuttelu ja Tonavan ihailu: etsimme ennen kaikkea tarpeistoa ja lavasteita ruokakuvauksiimme ja työhömme. Koska lähdimme niinkin kauas rekvisiitanhakuun, päätimme samalla tuoda matkaltamme muillekin antiikkilöytöjä, sillä Unkarissa oli sellaisia aarteita, joita ei Suomesta löydä. Unkarista löysimme mm. upeita, elämää nähneitä talonpoikaishuonekaluja, kauniita ruukkuja sekä yhden mielettömän monilokeroisen vihreän kaapiston, joka on veikkaukseni mukaan toimittanut tehtäväänsä jonkun käsityöläisen pajalla. Aivan ihania aarteita ja vintagea, jota oli ihanaa etsiä ja keräillä ja valita kerrankin muihinkin koteihin kuin omiimme. 

Koska lähdemme Kreetan kanssa täysillä kaikkeen, järjestimme työhuoneellamme antiikin ja vintagen pop-up-myyjäiset. Pakettiautollinen aarteita kaarsi työhuoneemme pihaan, ja siitä työ sitten alkoi. Putsasimme, puunasimme, järjestelimme ja luetteloimme aarteita. Näin meistä tuli muutamaksi päiväksi antiikkikauppiaita, ihan silkasta ilosta ja halusta jakaa omien harrastustemme iloja muiden kanssa. Kreetta hommasi myyntiin kukkia sekä DIY-ihmisille Annie Sloanin kalkkimaaleja ja minä hoidin tapahtumaan ruokaa ja juomaa, jota tarjoaisimme vieraille, jotka tekevät matkan meidän antiikkimyyjäisiin.

Herkullinen, vegaaninen keitto on luottoruokani kun iso porukka on lounaalla tai talkoissa. Tein siis ison padan kikhernekeittoa. Tarjosin sen kanssa lajitelman tilpehöörejä, joita kukin voi ripotella keittoonsa ja lisätä siihen halutessaan juustoa, tulisuutta tai suutuntumaa. Tällainen ruoka toimii myös rennoissa illanistujaisissa, tai kun pöydän ympärillä istuu eri ruokavalioita noudattavia ruokailijoita.

Alla oleva keitto on gluteeniton ja lisättävistä tilpehööreistä riippuen joko vegaaninen tai kasviskeitto. Määrät ovat summittaisia, sillä oikeasti tein kerralla 60 hengen satsin ja olen arvioinut määrän kuuden syöjän sopalle. Mutta tämä on iisi keitto, jota voi soveltaa jääkapin sisällön mukaan! 

P.s. Ehdit vielä tänään keskiviikkona myyjäisiimme, lisätiedot tapahtumasta täältä

POP-UP-KEITTO

n. 6 annosta
  • 3 purkkia kikherneitä
  • ½ butternut-kurpitsa
  • 3 sipulia
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 1 tl ruskeita sinapinsiemeniä
  • 1 tl juustokuminansiemeniä
  • ripaus kuivattua chiliä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • n. 1,5 l vettä
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria & suolaa

Valuta kaksi kikhernepurkkia. Kuori kurpitsa, poista siemenet ja kuutioi. Kuori valkosipulit ja sipulit, hienonna karkeasti.

Kuumenna loraus oliiviöljyä paksupohjaisessa pannussa keskilämmöllä. Lisää sipulit ja kuullota huolellisesti, kunnes sipulit ovat pehmenneet täysin. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Tässä kohtaa on hyvä olla hätiköimättä: sipulin pehmenemiseen menee kymmenestä minuutista varttiin, mutta vaiva on sen väärti, jos haluaa sipulista pehmeää ja makean makuista.

Lisää seuraavaksi sinapin- ja juustokuminansiemenet, paistele kunnes mausteet alkavat tuoksumaan. Lisää sitten chiliä oman maun mukaan. Kaada sekaan valutetut kikherneet, kurpitsapalat ja vettä sen verran, että vesi peittää kikherneet. Lisää vielä kasvisliemikuutio. Kiehauta, alenna lämpöä, jotta keitto porisee hiljaa ja keitä 30 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä ja sekoita tasaisin väliajoin.

Kun keitto on keittynyt mukavasti, soseuta se tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella sileäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla, valuta kolmas kikhernetölkki ja lisää keittoon. Laita vielä liedelle keittymään muutamaksi minuutiksi.

Tilpehöörit:

Murustettua fetaa

Sumakkijugurttia: maustamatonta jugurttia, ripaus suolaa, sumakkia

Punasipulisalaattia: suikaloitua punasipulia, kevätsipulia, tilliä, lehtiperisljaa, sokeria, suolaa ja etikkaa

Ajvar-relissiä, jota saa valmiina kaupasta

Lisäksi halutessasi leipää, krutonkeja, paahdettuja siemeniä, tuoretta chiliä tai mitä ikinä keksitkään!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Välillä on niitä mökkimatkoja, jolloin ei jaksa nähdä ruuan suhteen yhtään vaivaa ja haluaa mennä siitä, mistä aita on matalin – mausta kuitenkaan tinkimättä. Silloin helpot ja herkulliset reseptit ovat paikallaan. Sellainen on grillattu varhaiskaali, josta on tullut meidän vakkarigrillattava. Tällä kertaa maustoin sen piimällä ja gorgonzolalla. Jos et ole maistanut grillattua kaalia, nyt on korkea aika ottaa se testiin! 

Viikonloppuna pääsin ensimmäistä kertaa mökille tänä mökkikautena. Mökkeily on harvinaista herkkua, sillä oman työni vuoksi olen lähes kaikki viikonloput töissä ja mieheni on puolestaan tavallisessa työssä, eli aina kiinni maanantaista perjantaihin. Mutta silloin, kun yhteinen viikonloppu järjestyy, suuntaamme Iittiin ja mieheni ihanaan sinipunaiseen tupaan saunomaan, grillaamaan ja pötköttelemään! 

Mökkeily on tänä vuonna erityisen mielenkiintoista, kun perheen pienin on oppinut kävelemään ja kiipeilemään. Lapsi saa niin paljon enemmän irti mökkireissuistamme kuin viime kesänä, jolloin hän nautiskeli mökistä joko viltillä tai vaunuissa. Nyt Alfalfa pääsi kuopsuttamaan hiekkakasaa, kastelemaan liuskekiviä omalla kastelukannullaan ja saunavatiin loiskuttelemaan vettä. Ekstrariemukasta mökkeily on kissoillemme, jotka saavat olla mökillä vapaina ja pyydystää päästäisiä ja metsähiiriä. 

Minulle mökillä parasta on sienestys ja ruuanlaitto ulkona. Korvasienisato on kuuleman mukaan mennyt kuivuuden vuoksi täällä ohi, joten en päässyt sieneen. Mutta onneksi grillata voi säällä kuin säällä! 

Meillä on aina sama mökillelähtörutiini: kauhea hässäkkä kotona, kun pakataan ja koetetaan muistaa kaikki oleellinen. Sitten kissat ja vauva autoon ja marketin kautta täydentämään mökin perustarvikkeet. Iitissä ennen mökkitielle kääntymistä alkaa kiireen tuntu karisemaan ja siirrymme lomamoodiin: poikkeamme Iitin Maatilatorille ostamaan lihat, vihannekset, leivät ja muut ruokatarvikkeet. Perinteeksi on muodostunut myös ostosten jälkeiset kahvit ja aurajuustosämpylät maatilatorin kahviossa. Sitten nokka kohti mökkiä! 

Iitin Maatilatorilla on yksi Suomen parhaista lihatiskeistä: on talon omia makkaroita, lähituottajien lihoja, mieletöntä valkosipulileikettä ja mainiot osaavat lihamestarit, joiden suosituksia kuulen mielelläni. Emme koskaan suunnittele menua etukäteen, vaan aloitamme maatilatorin lihatiskiltä ja suunnittelemme ruuat sen mukaan, mitä ostamme. Usein mukaan tarttuu hepan ulkofilettä, naudan entrecôtea taikka kuten tänä viikonloppuna, possun talouskyljyksiä. Grilliruuan lisukkeet ovat sitten kauden vihanneksia eri tavoin ja minun päähänpistojeni mukaan valmistettuina. 

Mökkimme ruuanlaittomahdollisuudet ovat aika askeettiset: on pieni keittiö lavuaarilla, mutta vesi kannetaan sisään ämpärillä. Kantovedellä pärjää mainiosti, mutta keittiön pohja on hankala – tilaan mahtuu kerrallaan vain yksi ihminen, koska se on niin kapoinen, ettei tilassa pysty ohittamaan. Työtilaa on niukasti, vain sen verran mitä jää mikroaaltouunin edessä olevaan tilaan. Ja aina sitä kaipaa jotain, mitä kaupungin hyvin varustellussa keittiössä löytyy. Myös grilli on pieni, mutta se on juuri tarpeisiimme sopiva, sillä ruokapöydän ympärille kokoontuu kerrallaan korkeintaan neljä henkeä syömään. Ja kun on aika tiskata, tulee ikävä tiskikonetta ja juoksevaa vettä. Silti välillä minulla lähtee lapasesta ja nautin tehdä mökillä ruokaa monta tuntia ja eri tekniikoilla. 

Sitten on tämän viikonlopun kaltaisia mökkimatkoja, jolloin en jaksa nähdä yhtään vaivaa ja menen siitä, mistä aita on matalin, kuitenkaan mausta tinkimättä. Kun tilaa on vähän ja fasiliteetit tuovat oman lisähaasteen, on hyvä kun takataskussa on muutama helppo ja herkullinen resepti, joissa on mahdollisimman vähän pilkkomista, tai joista tulee minimaalinen määrä tiskiä. Yksi tällainen on grillattu varhaiskaali, josta on tullut meidän vakkarigrillattava sen helppouden ja edullisuuden vuoksi, ja ennen kaikkea siksi, että se on meidän molempien suurta herkkua.

Grillattua varhaiskaalia voi maustaa monella tapaa, esimerkiksi korealaisella Gochujangkastikkeella, tahinilla tai sitruunalla maustetulla voisulalla. Tällä kertaa murensin kypsän kaalin päälle gorgonzolaa ja kaadoin kastikkeeksi piimää. Simppeliä ja herkullista! 

-> Tsekkaa myös paahdettu maissisalaattini, toinen mökillämme ahkerasti valmistettava ruoka! 

Grillattua varhaiskaalia piimällä ja gorgonzolalla

  • 1/2 varhaiskaali
  • oliiviöljyä
  • 100 g Gorgonzola Dolcea
  • 1 dl piimää
  • suolaa ja mustapippuria

Leikkaa varhaiskaali kolmeen tai neljään lohkoon kannan läpi niin, että jokaiseen lohkoon jää pala kantaa pitämään kaalin lehtiä kiinni. Valuta lohkojen päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Laita lohkot kuumaan grilliin. Paista noin 15 minuuttia käännellen välillä, jotta kaalit ruskistuvat kunnolla kaikkialta. 

Nosta ruskistuneet lohkot tarjoiluvadille. Murusta päälle gorgonzolaa ja valuta piimää ohuena norona. Rouhi päälle mustapippuria ja tarjoa heti. 

Ohjeet onnistumiseen: 

Laita kaali samaan aikaan kuin maissit, eli hieman ennen lihojen grillaamista, sillä koviin kasviksiin menee lihoja enemmän aikaa. 

Kun grillaat, muista myös lämmittää tarjoiluvati, hetkikin riittää grillin yläritilällä tai epäsuorassa lämmössä. Se takaa sen, että ruoka pysyy paremmin lämpimänä pöytään asti. 

Jos tähteitä jää, suikaloi grillattu kaali ja mausta tilkalla valkoviinietikkaa. Nyt sinulla on herkullista grillattua coleslawta, jota voi laittaa hodariin tai hampurilaiseen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

”Ystäväni on sanonut, että hyvää nälkää ei kannata tuhlata syömällä jotain keskinkertaista. Se on naulan kantaan.”

Meri-Tuuli Väntsi tunnustautuu ihmiseksi, joka hykertelee nukkumaan mennessä siitä, että saa taas pian juoda aamukahvia ja tehdä voikkuleivän. Meri-Tuuli sanoo myös olevansa matkaseurueessa se ärsyttävä ihminen, jolle ”mennään vaan johonkin nopeasti syömään” ei ole vaihtoehto. Hän on aina valmis kävelemään vielä pari korttelia, jotta löytyy juuri se oikea ravintola tai kuppila, joka on nälän arvoinen. 

Oispa aina nälkä! on oodi herkulliselle kotikokkaamiselle ja ihanille hetkille ruuan ja juoman parissa. Tervetuloa Meri-Tuuli Väntsin keittiöön!

Teemat

Blogiarkisto

2018

Kategoriat

Instagram