Kirjoitukset avainsanalla hemmottelu

Jos rakastat mozzarellaa, sinun on maistettava burrataa! Mutta mitä se on?  

Burrataa on saanut jo jonkun aikaa hyvin varustelluista juustotiskeistä kuten Lentävästä Lehmästä Hakaniemen Hallissa, mutta nyt jo muutama paremmin varusteltu ruokakauppakin on ottanut tämän herkun myyntiin. 

Burrata valmistetaan mozzarellasta, josta muotoillaan juustopussukka ja joka täytetään kermalla ja juoksettuneella juustomassalla, sidotaan kiinni ja säilötään suolaliemeen. Eikö kuulostakin ihanalta?! Burratan maku on raikkaampi mutta kermaisempi kuin mozzarellassa. Burrata on parhaimmillaan pian valmistamisen jälkeen, joten syö se pian sen jälkeen, kun olet tuonut sen kotiin. 

Nosta burrata liemestä suoraan tarjoiluvadille ja vasta kun on aika syödä se.
Nosta burrata liemestä suoraan tarjoiluvadille ja vasta kun on aika syödä se.
Leikkaa naru.
Leikkaa naru.
Avaa 'pussukka' ja anna täytteen valua vadille. Jos tarjoat tätä vieraille, anna heidän korkata burrata.
Avaa 'pussukka' ja anna täytteen valua vadille. Jos tarjoat tätä vieraille, anna heidän korkata burrata.

Burratan taika piileekin siinä, miten se nautitaan: se ei nimittäin vaadi seurakseen kuin tilkan hyvää oliiviöljyä ja palan leipää. Se on käsityönsä vuoksi arvokas juusto ja ihan turha tuhlattavaksi ruoanlaittoon. 

Burrata on herkullisen sotkuinen, kun se avataan ja laitetaan esille. Syön sen haarukalla suoraan vadilta ja lopuksi dippailen leipää vadille valuneeseen nesteeseen. Niin simppeliä ja aivan taivaallisen hyvää!

Valutin burratalle hyvää oliiviöljyä ja rouhin päälle vähän mustapippuria. Sivuun persimonia ja taggiasca-oliiveja. Ja tämän fressin ruoan kanssa paras juoma on minusta raikas vesi.
Valutin burratalle hyvää oliiviöljyä ja rouhin päälle vähän mustapippuria. Sivuun persimonia ja taggiasca-oliiveja. Ja tämän fressin ruoan kanssa paras juoma on minusta raikas vesi.

Burrata on tuttu monen ravintolan listalta, ja vaikka se onkin simppeli ruoka, jonka voi nauttia kotonakin, tilaan sen lähes aina. Paitsi jos mieheni on mukana. Hän on sanonut, ettei vihaa kuin kahta asiaa: roskaavia ihmisiä ja burrataa. 

No, ainakaan kukaan ei tule närppimään minun annostani ja saan omia burratani ihan kokonaan!

Suosittelen sinuakin ottamaan tänä viikonloppuna aikaa itsellesi hyvän lehden ja burratapalluran kera – sen voi hyvällä omallatunnolla nimittäin nauttia ihan yksin! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

”Ystäväni on sanonut, että hyvää nälkää ei kannata tuhlata syömällä jotain keskinkertaista. Se on naulan kantaan.”

Meri-Tuuli Väntsi tunnustautuu ihmiseksi, joka hykertelee nukkumaan mennessä siitä, että saa taas pian juoda aamukahvia ja tehdä voikkuleivän. Meri-Tuuli sanoo myös olevansa matkaseurueessa se ärsyttävä ihminen, jolle ”mennään vaan johonkin nopeasti syömään” ei ole vaihtoehto. Hän on aina valmis kävelemään vielä pari korttelia, jotta löytyy juuri se oikea ravintola tai kuppila, joka on nälän arvoinen. 

Oispa aina nälkä! on oodi herkulliselle kotikokkaamiselle ja ihanille hetkille ruuan ja juoman parissa. Tervetuloa Meri-Tuuli Väntsin keittiöön!

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat